Δεν ξεχνώ:

Όπως μιά αρρώστια δεν βλάπτει μόνο το άρρωστο όργανο, αλλά ολόκληρο τον οργανισμό, με τον ίδιο τρόπο και η αίρεση, εφόσον δηλητηριάζει κάποια μέλη της Εκκλησίας, προκαλεί πόνο σε ολόκληρο το σώμα της και το βλάπτει. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάθε φορά που εμφανιζόταν μία αίρεση, η οποία απειλούσε το Σώμα της Εκκλησίας, συνέρχονταν Οικουμενικές και Τοπικές Σύνοδοι, που αναθεμάτιζαν και την αίρεση και τους αιρετικούς, οι οποίοι την υπεράσπιζαν. Με τον τρόπο αυτόν, απέκοπταν από το Σώμα της Εκκλησίας και την αιρετική διδασκαλία και αυτούς, που την προωθούσαν. 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς απαράδεκτα αυτά που λέει αυτός ο άγνωστος αγράμματος.Οι δυνατοί στην πίστη δεν έχουν κανένα πόνο,αλλά ούτε και το υπόλοιπο Σώμα πονάει,γιατί έχει Κεφαλή τον Χριστό. Δηλαδή ,τώρα που υπάρχει ο Οικουμενισμός και οι Σύνοδοι των τοπικών Ψευδοεκκλησιών είναι αδύνατο να καταδικάσουν τους εαυτούς των,οι Αποτειχισμένοι δεν αποκόπτουν αυτό το σάπιο μέρος από το Σώμα τους;Και τι ρόλο έχει τότε η αποτείχιση;

The Cave Dweller είπε...


Ακριβώς

Νεκτάριος Τόμπρος είπε...

Αυτές οι πλάνες(και άλλες πολλές)είναι του Χατζηνικολάου και του Ζήση(Μεταλληνού και άλλων). Είναι λυπηρό που ο κ.Κώστας δημοσιεύει κάτι το οποίο δεν έναι Ορθόδοξο.

ΠΑΛΑΙΟΣ είπε...

"...προκαλεί πόνο σε ολόκληρο το σώμα της και το βλάπτει".

Δηλαδή,π.Θεόδωρε,όταν πονάει το χέρι από τενοντίτιδα,πονάει και το πόδι μας; Και πως γίνεται να βλάπτει και το πόδι μια αρρώστια που έχει το χέρι μας.Μήπως θα πρέπει να βρεθούν κάποια άλλα παραδείγματα για να μπορέσετε να μας κάνετε να δεχθούμε την πλάνη σας;Οι αιρετικοί Οικουμενιστές είναι άρρωστα μέλη του σώματος, αλλά είναι νεκρά.Το άρρωστο πόδι νεκρώθηκε γιατί έπαψε να έχει κοινωνία με την κεφαλή.Έτσι είναι και οι αιρετικοί Οικουμενιστές, δεν έχουν κοινωνία με την Κεφαλή της Εκκλησίας,γιατί είναι αποκομμένοι απο την Αλήθεια.Όταν ο Απόστολος αναθεματίζει τους αιρετικούς Οικουμενιστές,τους χωρίζει από την Κεφαλή της Εκκλησίας και τους τοποθετεί δίπλα στον διάβολο.Ούτε για Σύνοδο μιλάει ο Παύλος,αλλά ούτε και περιμένει τον Βαρθολομαίο να καταδικάσει τους Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους στο ανάθεμα. Ο ίδιος του(για την ακρίβεια,το στόμα του Χριστού)χωρίζει από τον Χριστό όλους αυτούς που διδάσκουν κάτι αντίθετο από την Αλήθεια.Έχει νεκρά μέλη ο Χριστός; Η Σύνοδος νέκρωσε τον Άρειο,ή το δηλητήριο της αιρέσεως που τον πότισε ο Σατανάς;
Όχι μόνο το Σώμα της Εκκλησίας ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ για την απώλεια των αιρετικών,αλλά και Αυτή η ίδια η Κεφαλή κλαίει (όπως μας λέει ο Άγιος Ιωάννης Αντιοχείας).

Ανώνυμος είπε...

Το "Δεν ξεχνώ" τι σημαίνει κ.Κωνσταντίνε;Ποιος τα γράφει αυτά;

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Το "Δεν ξεχνώ" τι σημαίνει κ.Κωνσταντίνε; Ποιος τα γράφει αυτά;



΄Ενας Ορθόδοξος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα γράφει ένας, κ.Αργυρακόπουλε,αλλά πολλά άτομα.Ένας από αυτούς είναι και ο π.Ευστράτιος, ο πνευματικός του μοναχού πρώην Λαυριώτη Σάββα.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι! Βλέπω ὅτι οἱ Οἰκουμενισταί καί οἱ κρυπτο-οικουμενισταί (ὅπως π.χ. οἱ Τρικαμηνισταί) ἔπιασαν «δουλειά» εἰς τήν παραγωγήν καί διάδοσιν ψεύδους!

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς κύριε Δημήτρη Χατζηνικολάου όταν λες "έτσι ακριβώς"; Αν κατάλαβα καλά ,συμφωνείς με τους σιγονταροοικουμενιστές. Αν κατάλαβα λάθος, ζητώ συγνώμη.Έψαξα και βρήκα αυτούς που υπογράφουν αυτό το κείμενο.Αν το διαβάσεις,θα αλλάξεις γνώμη. Είναι, όντως ,αντίχριστο το κείμενο σε μερικά σημεία. Θεωρούν την αποτείχιση δυνητική. Ίσως από άγνοια έγραψες αυτό το σχόλιο.Αλλά ,πιστεύω πως οι αδελφοί που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα από εμένα,όταν δούνε το σχόλιό σου,επιβάλεται να απαντήσουν γιατί είναι θέμα πίστεως.Αυτοί οι άνθρωποι αλλάζουν το Ευαγγέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς, δεν κατάλαβα.Εσύ συμφωνείς με το σχόλιό μου ή με αυτό που δημοσίευσε ο κ.Σίλβερ;

4:06 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τόμπρε,ο κ.Δημήτριος Χατζηνικολάου δεν ανήκει στην Σύναξη της Γαζέας.Μήπως κάνεις κάποιο λάθος;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 29 Αυγούστου 2022 - 7:55 π.μ.

Ἀναφέρομαι στίς ἕξ (6) αὐτές γραμμές, τίς ὁποῖες ἐπικροτῶ ἐκθύμως. Δέν γνωρίζω ἄν αὐτές προέρχωνται ἀπό κάποιο μεγαλύτερον κείμενον πού ὁμιλεῖ γιά δυνητισμόν, τόν ὁποῖον ἀπορρίπτω μετά βδελυγμίας ὡς αἵρεσιν.

The Cave Dweller είπε...


Η (σιωπηρή) αποδοχή από τους Νγτες ότι το εορτολόγιό τους είναι λάθος :

https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/%ce%b9-%ce%bc-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b1%cf%82/paros-i-eorti-tou-agiou-iosif-tou-isyxastou-stin-geneteira-tou-foto/

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής κοιμήθηκε ανήμερα της κοιμήσεως της Θεοτόκου και εορτάζεται την επόμενη ημέρα. Άρα σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση του Νγτικου site η κοίμηση της Θεοτόκου εορτάστηκε κανονικά χθες.

Όποιος Νγτης έχει μάτια βλέπει..

Ανώνυμος είπε...

cb,δεν υπάρχουν νεοημερολογίτες,μόνο παλαιοημερολογίτες υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εννοώ τον κ.Δημήτριο Χατζηνικολάου,αλλά τον ηγούμενο της Μονής της Γαζέας.Και αυτός τα ίδια πιστεύει.Διάβασε το σχόλιό του 9:08 π.μ. και θα καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι γραμμές αυτές,κ.Δ.Χ.,βρίσκονται στην Ομολογία Πίστεως της Σύναξης Κληρικών και Μοναχών(αλλού γράφουν "Κληρικών και λαϊκών)του 2015.Υπογράφουν :π.Θεόδωρος Ζήσης, π.Γρηγόριος Χατζηνικολάου, π.Γεώργιος Μεταλληνός,π.Σαράντης Σαράντου,Δημήτριος Τσελεγγίδης κ.α.
Στο τέλος ζητούν την υπογραφή όσων συμφωνούν με αυτήν την Ομολογία.Είναι ο λεγόμενος χαρτοπόλεμος που έλεγε ο κ.Κορναράκης.Δυστυχώς,δικαιώθηκε ο γιατρός.

Ανώνυμος είπε...

Στο κείμενο αυτό,κ.Δημήτριε,ονομάζουν δυο φορές τον Βαρθολομαίο "Παναγιώτατο"!