Αθανάσιος Σακαρέλλος, θεολόγος:

…Ένας από τους λόγους ήταν, ο προβληματισμός του Σίλβερ, για την Ορθοδοξία του γέροντα Σωφρονίου του Έσσεξ, 1ον, για το περίφημο μικτό μοναστήρι, ανδρών και γυναικών! 2ον, για την διακοινωνία του μοναστηρίου με τους παν-οικουμενιστάς της εν Γαλλία ECOF, 3ον για την μηδέποτε αναφορά του γέροντα Σωφρονίου εναντίον της σατανικής ομοιοπαθητικής που εφήρμοζε η μονή του στο Άγιο Όρος (Ι. Μ. Παντελεήμονος), και 4ον, αν και ο γέροντας Σωφρόνιος έζησε τα πιο μεστά χρόνια του, την εποχή που ο οικουμενισμός έκανε θραύση επί Αθηναγόρου, σε κανένα συγγραφικό έργο του, κάνει αναφορά εναντίον του οικουμενισμού προς οφειλομένη προστασία του ποιμνίου του, αν ο ίδιος φυσικά ήταν εναντίον του οικουμενισμού. 

------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Συνεπῶς, θά πρέπῃ ν' ἀναμένουμε τήν ἁγιοποίησιν τοῦ γ. Σωφρονίου ὑπό τῶν Οἰκουμενιστῶν (=Σατανιστῶν).

7 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Συνεπῶς, θά πρέπῃ ν' ἀναμένουμε τήν ἁγιοποίησιν τοῦ γ. Σωφρονίου ὑπό τῶν Οἰκουμενιστῶν (=Σατανιστῶν).

Ανώνυμος είπε...

Μια σημείωση θέλω να κάνω:
Το μοναστήρι του γ. Σωφρόνιου Έσεξ ΔΕΝ θα πρέπει να λέγεται Μικτό ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ να λέγεται ΔΙΠΛΟ... αυτή την ορολογία (διπλό μοναστήρι) βρήκα στο διαδίκτυο. Κατά τα άλλα αν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους μονές και αν είναι κανονικό και επιτρεπτό από την Εκκλησία ή όχι, δεν το ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεται αυστηρά από τους Ιερούς Κανόνες.Αφού τρώνε μαζί,μπορεί να ονομαστεί και μικτό.Και αυτό τι απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες,το να τρώνε μαζί. Εδώ ο Ρώσος Ιερομόναχος έκανε λάθος,θεώρησε σωστή την υπέρβαση των Κανόνων που έκανε.Είναι δυνάμει καταδικασμένος και ο Θεός θα τον κρίνει.Το μεγάλο λάθος του θα ήταν αν θεωρούσε τους Κανόνες εαυτούς απαράδεκτους,αυτό που κάνει ο Βαρθολομαίος με άλλους Κανόνες και τους ονομάζει "τείχος του αίσχους".

Ανώνυμος είπε...

όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά θάνατον,καμμία καταδικαστική απόφαση συνόδου δεν υπήρξε εις βάρος του πλήν ολίγων ασήμαντων ενστάσεων,άρα μπορεί να αγιοκαταταχθεί,όπως και πλήθος άλλων
πατέρων,ο καθένας με τη δική του εκκλησιολογία,μιας και δεν υπάρχει κάποια απόφαση για αίρεση
στην εκκλησία.όποιος θέλει να είναι ορθόδοξος και να ξεχωρίζει, να βαπτιστεί εκ νέου,και να μην έχει σχέση με την εκκλησία μας που τους αγαπάει και τους θέλει όλους όπως είναι.
και ο μακαριστός Χριστόδουλος αυτό βροντοφώναζε:ελάτε όπως είστε!!!
ΥΓ.όποιος περιμένει καταδίκη από σύνοδο,ας σκεφτεί ότι μπορεί να τον προλάβει ο θάνατος,και
θα βρεθεί εκτός εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο και μεγαλύτερο μικτό μοναστήρι στην Ορθοδοξία το δημιούργησε ο Ματθαίος Καρπαθάκης στην Κερατέα και αναγκάστηκε να θεσπίσει αυστηρές ποινές επειδή γινόντουσαν αίσχη. Περισσότερα στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Βρε τον άγιο Ματθαίο,ίδρυσε τέτοιο μοναστήρι και δεν το ξέραμε!Που θα βρούμε ιστορικές πηγές; Μήπως είναι ψέματα;Τι λέει για το σχόλιο αυτό ο κ.Χάρης;Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος εκεί τώρα ,παρά μόνο ο κ.Χάρης και δυο ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Να μην την αναμένετε κ.χατζηνικολάου... έγινε κιόλας. έχει ήδη γίνει 2-3 χρόνια-από το 2019- και η μνήμη του εορτάζεται από τους Ορθοδόξους(όχι τους π.ημ "γοχ") στις 11 ιουλίου αν δεν κάνω λάθος... Άγ. Σωφρόνιος του Έσσεξ(ψάξτε το βιογραφικό του)