Δημήτριος Ἰ. Κάτσουρας, Θεολόγος:

Δυστυχῶς, θέλοντας νά εἶμαι εἰλικρινής καί δίκαιος καί αὐτοκριτικός, πρέπει νά ὁμολογήσω ὅτι σ' αὐτή τήν ἰδιαίτερα κρίσιμη περίοδο οἱ "Γ.Ο.Χ." τῶν παρατάξεων ἀδικαιολογήτως καί ἐγκληματικῶς δέν ἀγωνίζονται! Τολμῶ νά πῶ ὅτι ἔχουν ἐγκαταλείψει τόν ἀγώνα καί τή μαρτυρία τῆς Ὀρθοδοξίας! Εἶναι τραγική αὐτή ἡ διαπίστωση. Καί τό λέω μετά λόγου γνώσεως γιά ὅσους μέ γνωρίζουν. Ὁ ἀγώνας τῶν ὀρθοδόξων τοῦ 1924 φαίνεται προδομένος καί ἀποπροσανατολισμένος ἀπό ἐμᾶς τούς ἴδιους. Δέν σχολιάζω γιά νά χαϊδέψω κανενός τ' αὐτιά. Αὐτή τήν περίοδο προβληματίζομαι ἰδιαιτέρως κατά πόσον γιά μιά σειρά λόγους τό ἅλας τῶν Γ.Ο.Χ. φαίνεται νά ἔχει μωρανθεῖ! Πέραν τῶν ἀναμνήσεων καί ἀναφορῶν στούς ἀγώνες τῶν Πατέρων μας τοῦ 1924, ὄντως θαυμαστούς καί θεαρέστους, μέ τήν εὐκαιρία τῆς συμπληρώσεως τῶν 90 ἐτῶν ἀπό τήν ἐπιβολή τῆς ἑορτολογικῆς Καινοτομίας, ὀφείλουμε ἐκ λόγων δικαιοσύνης νά ἐπισημάνουμε ὅτι ὁ ἄκρατος μιμητισμός τῶν τῆς ἐπισήμου ἐκκλησίας ἀναίρεσε τόν ὁμολογιακό χαρακτήρα τῆς μαρτυρίας τῶν Γ.Ο.Χ. καί ἐκκοσμίκευσε τόν κολλυβαδικό τους χαρακτήρα. Θά ἦταν ἰδιαίτερα χρήσιμο γιά καλό προβληματισμό καί ἐποικοδομητική αὐτοκριτική ἡ πραγματοποίηση ἀνοικτῶν συζητήσεων καί τοποθετήσεων ἐπ' αὐτῶν τῶν ζητημάτων μεταξύ ἐκπροσώπων τῶν διαφόρων "πλευρῶν" μέ τή συμμετοχή κλήρου καί λαοῦ. Ἡ συνέχιση τῆς σημερινῆς καταστάσεως ἀπειλεῖ μέ μετάλλαξη ἐπ' ὠφελεία τοῦ Οἰκουμενισμοῦ τό κατά τήν ἔκφραση τῶν καινοτόμων παλαιοημερολογιτικό κίνημα ἤ τήν μαρτυρία τῆς ἀκαινοτομήτου Ὀρθοδοξίας.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άλας έγινε ζάχαρη κ.Κάστορα. Δυστυχώς και ο χώρος βρίσκεται σε κατάσταση ειρήνης. Αυτά κάνουν τους ανθρώπους να σας απορρίψουν,η ειρηνική συμπόρευση με τους Οικουμενιστάς.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κληρικοί και επίσκοποι οι οποίοι δεν έχουν κλείνει ακόμη "γόνυ τω Βάαλ" και αγωνίζονται νυχθημερόν να αφυπνήσουν τον "κοιμώμενο" λαό όπως είναι ο εκ Λαρίσης ορμώμενος Επίσκοπος Αμφιλόχιος. Θα ήταν ευχής έργον κ. Κάτσουρα να είχατε μία συνάντηση μαζί του για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι το λεγόμενον. Έρρωσθε.

Ανώνυμος είπε...

Τον ψευδολαρίσης αμφιλόχιο τον διαφημίζει-πλασάρει-προωθεί ο κ.Χ.Στουραΐτης... αναρωτιέμαι λοιπόν
εάν πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας κρύβεται ο κ.στουραΐτης ή εάν είναι κάποιος άλλος σχισματοαιρετικός ματθαιϊκός οικουμενιστής ψευτογόχ...

Ανώνυμος είπε...

Το να εκφράζεσαι κατ' αυτόν τον τρόπο για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις (Σεβ. Αμφιλόχιο) δείχνει την μανία σου και την σχισματοαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Δεν κρύβεται κανένας Στουραϊτης κ. Ανώνυμε "πίσω από τη μάσκα" όπως λες γιατί απ' ότι παρακολουθώ ο κ. Στουραϊτης μιλά πάντα επωνύμως και σας τα λέει ευθέως. Όσο για το "σχισματοαιρετικός ματθαιϊκός" που λέτε, διαβάστε εδώ από δικούς σας αποτειχισμένους Φλωριναίους κληρικούς το ποιος είναι πραγματικά σχισματοαιρετικός: https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/08/1950-1937-1-6-37-2-1950-1937-3-4-1950.html

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 12.01
Καταρχάς δεν είμαι φλωρινικός ούτε ανήκω στους π.ημ/τες("ΓΟΧ").ανήκω στην Ορθόδοξη Εκκλησία του ν.ημ που ειρωνικά την λέτε διοικούσα... λυπάμαι που το λέω αλλά εσείς είστε οι σχισματοαιρετικοί... όντως τον "σεβ." Αμφιλόχιο δεν τονε γνωρίζω, μπορεί σαν άνθρωπος-χαρακτήρας να είναι ο καλύτερος αλλά σαν"κληρικός" δεν έχει έγκυρα-κανονικά μυστήρια.
Όσο για τα περί μανίας, εσύ έχεις μανία, που, ενώ δεν με γνωρίζεις κ δεν ξέρεις που ανήκω, με βγάζεις με την μία φλωριναίο(δν μπορεί ένας του ν.ημ να σχολιάζει σε αυτό το ιστολόγιο;-ρητορική ήταν η ερώτησις-).. εσείς αποκοπήκατε από την Εκκλησία, όχι εμείς...
Υστερ: καλή ανάρρωση κύριε κωνσταντίνε, καλή υπομονή .να προσέχετε το κεφάλι σας τώρα που θα γίνει μάλλον άνω-κάτω με τόσα σχόλια!!
Υστερογρ2: επειδή εμμέσως λες ότι και εγώ κρύβομαι, προσυπογράφω!...
Με την εν Χριστώ αγάπη, ελπίζοντας στην μετάνοιά σας κι την ένταξήν σας στην Εκκλησία, Γ.Παπαδόπουλος
Ααα και κάτι ακόμα... αντί να ασχολείστε με τους νεοπεντηκοστιανούς στην Θεσ/νίκη-"εκκλησία εθνών",ψευτοεξορκισμοί, δήθεν θεραπείες" ασχολείστε με το ημερολόγιο και τον "άγιο" ματθαίο(μεγάλη η χάρη του... λέμε τώρα)

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα φανατικέ 12.01
Αν θες να έχεις μια σφαιρική άποψη, διάβασε αυτό... αφορά τον ψευτάγιό σου τον ματτθαίο "μεγάλη" η "χάρη" του

http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2014/08/blog-post_40.html?m=1

Γ.Παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, εσύ που ανήκεις;Δηλαδή, έχεις κιμωλία με τον Βαρθολομαίο, τον εχθρό του Θεού;

Ανώνυμος είπε...

3.13 κιμωλία δεν έχω, μαρκαδόρο ναι..
Αν εννοείς κοινωνία, ναι έχω. Και με τον Ιερώνυμο έχω. Αν και δεν έχει τύχει ακόμα να πάω τουρκιά να κοινωνήσω με τον πατρ.βαρθολομαίο.
Σκέφτομαι την αποτείχιση αλλά εδώ στην πόλη που μένω, δν έχει αποτειχισμένους ιερείς τοτ ν.ημ
Έχεις καμιά καλλίτερη επιλογή? Αποίμαντος να μείνω? Χωρίς ιερέα,χωρίς μυστήρια? Που θα κοινωνάω?;
Σημ.:ούτε παπάδες του π.ημ έχει στην πόλη μου-όχι ότι θα πήγαινα αλλά λέμε τώρα έτσι για τη κουβέντα-
Γ. Παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε,έρχεται συχνά ο Βαρθολομαίος στις Ελληνικές περιοχές. Άλλωστε, οι Άγιοι μας λένε και για την μνημόνευση του Επισκόπου ή Αρχιεπισκόπου. Όταν αυτός μνημονεύεται στο ναό που πηγαίνουν οι πιστοί, ενώνονται με την πίστη του,γιατί είναι η ορατή κεφαλή της τοπικής Επισκοπής. Υπάρχουν παντού Αποτειχισμένοι κληρικοί, σε όλη την Ελλάδα.Τι τα θέλεις τα Μυστήρια κύριε Γιώργο; Βάπτιση έκανες,έλαβες και την σφραγίδα του Πνεύματος του Χριστού,παντρεύτηκες,κληρικός δεν θα γίνεις,άρρωστος δεν είσαι για να χρειαστείς Ευχέλαιο.Τι μένει ,λοιπόν, παρά μόνο η Θεία Κοινωνία και η Μετάνοια.Η εξομολόγηση είναι εύκολη .Για την Θεία Κοινωνία, αν είσαι άξιος να Κοινωνήσεις,θα κάνεις τον κόπο να θυσιάσεις λίγο χρόνο και λίγο χρήμα για την ψυχική και σωματική υγεία σου. Αν ήξερα την πόλη σου,μπορώ εύκολα να σε βοηθήσω.

The Cave Dweller είπε...


Για τον εκ Λαρίσης ορμώμενο Επίσκοπο Αμφιλόχιο :

Λοιπόν...Αν ο εν λόγω Επίσκοπος είναι ο μοναδικός Ορθόδοξος Επίσκοπος στης Ελλάδα, γιατί δεν ακολουθεί την παράδοση του Ματθαίου Καρπαθάκη να χειροτονήσει κι αυτός άλλους Επισκόπους ;

Και επειδή είναι μεγάλος σε ηλικία...τί θα γίνει αν κοιμηθεί ξαφνικά (πριν χειροτονήσει άλλους);

Η Εκκλησιαστική ιστορία θα γράψει ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα (μην πώ στον κόσμο) έσβησε στην Λάρισα ;

Έλεος ρε παιδιά με την Ματθαϊκή προσωπολατρεία καιντον φανατισμό σας.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Κυριάκο, σήμερα που δεν υπάρχει ούτε ένας Ορθόδοξος Επίσκοπος στην Ελλάδα,σημαίνει οτι έσβησε η Εκκλησία της Ελλάδας;Έγινες και εσύ Επισκοποκεντρικός σαν τον Ζηζιούλα;Αφού ο Άγιος Μάξιμος δεν ηταν κληρικός όταν διέκοψε την κοινωνία στην περιοχή της Πόλης.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Να μην ανησυχεί ο υβριστής και σχισματοαιρετικός ανώνυμος 11: 28,διότι όταν θέλω να γράψω κάτι,θα το γράψω επωνύμως.

Είναι δε πολύ μικρός για να υβρίσει τον μοναδικό Ορθόδοξο Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού,τον Λαρίσης και Τυρνάβου Αμφιλόχιο.

The Cave Dweller είπε...


8:14

Δεν έχεις χιούμορ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Στουραΐτη, απορώ και ενίσταμαι με τα λεγόμενά σας. Καταρχάς, που είδατε εσείς τις βρισιές? Τον είπε κάτι όντως υβριστικό(ας πούμε λ.χ και να μας συγχωρςί ο διαχειριστής μ...κα ή κάτι άλλο?)εκτός αν η γνώμη και άποψη κάποιου μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί βρισιά(οικουμενιστής, ματθαιϊκός κλπ...) τα ρήματα που είπε το διαφημίζει πχ θεωρείτε ότι βρίζουν κάποιον?. Την αλήθεια πιστεύω ότι εκφράζει ο ανώντμος με αυτά τα ρήματα αφού 9 στις 10 φορές στα σχόλιά σας για αυτόν μιλάτε. Πάντως τις ερωτήσεις του Κυριάκου-cave dweller καλό είναι να τις απαντήσετε... κρίμα ο "Παναγιώτατος" να μείνει χωρίς "διάδοχο"... όσο για τα περί μικρός κλπ μάλλον εσείς είστε ο μικρός κύριε χολή και όξος(με πόση ικανότητα υποτιμάτε-υβρίζετε τους άλλους στο όνομα της προστασίας του αμφιλόχιου!!.)Εσείς είστε ο μικρός διότι όταν κοιμηθή ο αμφιλόχιος ποιος θα σας ποιμαίνει; διότι ο επίσκοπος χρειάζεται(είναι αυτό που λέει η λέξη:επί-σκοπός)... και δεν είμαι επισκοποκεντρικός αλλά όντως χρειάζεται(χειροτονίες ιερέων, θυρανοίξια ναών* εκτός αν θέλετε σε λίγα έτη να μείνετε χωρίς ναούς και ιερείς ή ο ένας παπάς να χειροτονεί άλλους ιερείς) και μιας και όλο μιλάτε για αμφιλόχιο, προσέξτε μην γίνετε προσωπολάτρης. Καλά σας τα λέει ο πράγματι πανέξυπνος κι ενάρετος κ.Χατζηνικολάου... δείτε τα πράγματα πιο σφαιρικά εκτός αν εκεί στο ματθαιϊκόν χώρο τα βλέπετε όλα τόσο μονόπλευρα και δν δέχεστε άλλες απόψεις-γνώμεις
Υστ. Ο αμφιλόχιος κανα πτυχίο θεολογίας ή κάτι άλλο πτυχίο πχ νομική έχει ή μπα?
Υστ2: άρθρο με αλήθειες για ματθ.καρπαθάκι-διαβάστε το κε ΧΣ και βρήτε και το β μέρος)

http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2014/08/blog-post_40.html?m=1


Μετανοείτε ματθαιϊκοί
Ορθόδοξος Παλ.Ημερολογίου

Έλληνας παλαιοημερολογίτης είπε...

Πάντως κε Στουραΐτη, δανείζεστε τίτλους... 500 λαρίσης έχει η χώρα...
Λαρίσης Ιερώνυμος(Εκκλησία Ελλάδας), Λαρίσης Κλήμης(γοχ καλλίνικου). Εδώ λαρίσης εκεί λαρίσης που είναι ο Λαρίσης?

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα γελάσαμε πάλι κυριακέ με το λατινογενές χιούμορ σου.προτείνω να προαχθείς σε καρδινάλιο.
ταιριάζει και σαν αρχικά με το όνομα σου.Κ.Κ.ώς φαίνεται είσαι καθολικώς ορθόδοξότατος!

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Το θέμα με σένα ,ανώνυμε 12:03 και 12 :06, είναι οτι σχετίζεις την Κοζάνη με την Λωζάνη.
Άλλο ο Παλαιοημερολογίτης,όπως είσαι εσύ και όλοι οι σχισματοαιρετικοί Ακακιοφλωρινικοί,Αγιορείτες και λοιποί ,και άλλο μέλος της Εκκλησίας.
Όσο για τον δεσπότη Αμφιλόχιο,ως κακόδοξος ,δεν είσαι άξιος να τον αναφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς εσείς είσαστε ο σχισματοαιρετικός-κακόδοξος. Τον Ματθ.καρπαθάκι ποιος τον χειροτόνησε? Γνωρίζετε ότι ένας μόνο επίσκοπος δεν μπορεί να χειροτονήσει άλλους επισκόπους? Συνεπώς όλες οι ματθαιικές χειροτονίες είναι άκυρες-παράνομες....Και ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ να τον αναφέρω όταν χρειάζεται.. Πάντως στις υπεκφυγές είστε 1ος. Δεν απαντήσατε στις ερωτήσεις του cave dweller-6.11.
Άρα, όπως μας λέει ο πανέξυπνος-ενάρετος κ.κ.Χατζηνικολάου είστε ψευδοθεολόγος ψευτοαστρονόμος και πολλά άλλα... μετά πρώτης καί δευτέρας νουθεσίας παραιτού λέει η Αγ.Γραφή οπότε σας αφήνω στις ματθαιικές και προσωπολατρικές(λες και είσαστε ελληνικό κόμμα στη δεκαετία του '80) αιρέσεις σας σε αυτό το ροζ συννεφάκι που πετάτε!! Αλλά προσοχή!! Προσέξτε μην πέσετε απτο συννεφάκι με ταχύτητα και πονέσετε διότι η αλήθεια είναι Σκληρή και Πονάει.
Έλληνας Παλαιοημερολογίτης

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας όλα τα σχόλια εδώ πέρα, θα ήθελα να σας πω κε ΧΣ ότι σαν κακόδοξος που είσαστε δεν είστε άξιος να αναφέρεστε και να μιλάτε για τους άλλους αρχιερείς-είτε του παλαιού είτε του νέου-
Έχει δίκαιο ο ανώνυμος 4.03

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

ΧΣ: «Είναι δε πολύ μικρός για να υβρίσει τον μοναδικό Ορθόδοξο Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού,τον Λαρίσης και Τυρνάβου Αμφιλόχιο».

Ὦ τῆς μεγίστης πλάνης, ἡ ὁποία εἶναι χείρων τῆς πρώτης! Ἀφοῦ μέ τίς αἱρέσεις καί τό σχίσμα τους κατέστρεψαν τήν μόνην Ὀρθόδοξον ἀντίστασιν εἰς τόν Οἰκουμενισμόν, τώρα, ἀντί νά ἐντρέπωνται καί νά μετανοοῦν κλαίοντες διά τό πελώριον αὐτό ἔγκλημά των, πού εἶναι χειρότερον καί ἀπό ἐκεῖνο τοῦ Ἰούδα Ἰσκαριώτη, αὐτοί, μή ἔχοντες συναίσθησιν τῆς ἐνοχῆς των, καυχῶνται κιόλας ὅτι ἀποτελοῦν τήν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ!!!

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Οικουμενιστές,Νεοημερολογίτες και Ακακιοφλωρινικοί σε κοινό αγώνα.
Και οι τρείς αυτές ομάδες,εχθροί της Εκκλησίας του Χριστού.

Τους κακοδόξους τους ΄΄βαφτίζουν΄΄Ορθοδόξους και τους Ορθοδόξους κακοδόξους.

Ξεχνούν ως φαίνεται το Κυριακό : ΄΄και πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής΄΄Ματθ.16,17

Ανώνυμος είπε...

Ο Πανέξυπνος και ενάρετος κ.κ.Χατζηνικολάου καλά σας τα είπε... εσείς οι ματθαιϊκόι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Τις ερωτήσεις του cave dweller 6.11 ακόμα να τις απαντήσετε κύριε "ultra super ορθόδοξε"(Κακόδοξε)

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Όντως μωραίνει Κύριος ...,ανώνυμε 2:43.΄΄Πανεξυπνάδες΄΄ οι αιρέσεις σας,ο Οικουμενισμός σας και η Ακακιοφλωρινική σχισματοαίρεσις !

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 31 Αυγούστου 2022 - 2:43 π.μ.

Δυστυχῶς, οὔτε ἀρετές διαθέτω οὔτε πολλήν ἐξυπνάδα, ἀρκετήν ὅμως γιά νά «πιάσω» τίς προφανεῖς ἀνοησίες πού γράφει ὁ κ. ΧΣ, ὅπως π.χ. ὅτι δῆθεν ἡ ἐαρινή ἰσημερία ΜΕ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ πέφτει πάντοτε στίς 8 Μαρτίου! Αὐτό θά συνέβαινε μόνον ἄν δέν ὑπῆρχεν ἀπόκλισις τοῦ Ἰουλιανοῦ ἡμερολογίου ἀπό τό ἡλιακόν καί, ὅταν καθιερώθη (46 π.Χ.), ἡ ἐαρινή ἰσημερία ἔπεφτε στίς 8 Μαρτίου. Ἐπειδή καμμία ἀπό αὐτές τίς προϋποθέσεις δέν ἰσχύει, ὅπως βεβαιώνουν ὅλοι οἱ ἀστρονόμοι τοῦ κόσμου, ὁ κ. ΧΣ σαχλαμαρολογεῖ. Ἀπό αὐτό μπορεῖ κανείς νά καταλάβῃ καί τό πόσον ἀληθῆ εἶναι καί τά ὑπόλοιπα πού λέγει. Γενικῶς, οἱ Ματθαιϊσταί μόνον ν' ἀναθεματίζουν τούς πάντες ξέρουν καί ν' αὐτο-ανακηρύσσωνται μέ ἔπαρσιν 1000 «παπῶν» ὡς οἱ μόνοι σωστοί στόν πλανήτην!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο προσωπολατρικός ματθαιϊσμός είναι καλύτερος; κύριε ΧΣ αυτά που γράφετε τα πιστεύετε όντως, τα λέτε με τα σωστά σας ή μας κάνετε πλάκα? Ο ματθαιισμός με τα περί δήθεν ενός μόνο γνησίου ορθοδόξου επισκόπου κοντεύει να καταντήσει πολιτικοθρησκευτική προσωπολατρεία(πως κάνουν σε κομμουνιστικά κράτη με τους ηγέτες των βλ πχ με τους κιμ στη Κορέα).. κι εσείς το ίδιο κάνετε με τον αμφιλόχιο ή τον ματθαίο απλά σε μεγαλύτερη κλίμακα

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον Στουραΐτη.δεν πιστεύει στην επιστήμη... πιστεύει στον.... αμφιλόχιο!! Αντί να πιστεύει πρωτίστως στο θεό και να αφήσει τα περί μόνο ενός γνησίου επισκόπου(λες και οι άλλοι αρχιερείς ν.ημ και π.ημ- σε κάποιες περιπτώσεις- δν έχουνε αποστολική διαδοχή) αυτός τα προωθεί και τα αναπτύσσει πιο πολύ αποδεικνύοντας σε όλους την προσωπολατρεία του ματθαιισμού

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Oι σχισματοαιρετικοί Ακακιοφλωρινικοί,οι οποίοι δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπολοίπους σχισματοαιρετικούς και τους Οικουμενιστές ,υιοθέτησαν την φενάκη των Παπικών και των Νεοημερολογιτών ,περί πτώσεως της Εαρινής Ισημερίας,οι οποίοι [Νεοημερολογίτες] προσπαθούν δι΄αυτής της απάτης να δικαιώσουν την Καινοτομία των 13 ημερών.



΄΄Επιστήμονες΄΄ σου λένε, ανώνυμε 10:48,εμβολιάσου,΄΄επιστήμονες΄΄σου λένε αυν...ίσου,επιστήμονες σου λένε κάνε έκτρωση,΄΄επιστήμονες΄΄ σου λένε ότι κατάγεσαι από τον πίθηκο και τα λοιπά και τα λοιπά.
Τέτοιοι ΄΄επιστήμονες΄΄ σου λένε ότι ΄΄έπεσε΄΄η Ισημερία,και σύ το πίστεψες,όπως η Εύα τον Διάβολο.

Τα περί πτώσεως της Ανοιξιάτικης Ισημερίας και ότι αυτή το 325μ.Χ.ήταν στις 21 Μαρτίου,όπως επίσης και τα περί εικόνος Θεού Πατρός που συμπεριλαμβάνονται στο Πηδάλιο ,είναι επινοήσεις σχισματοαιρετικών ,Παπικών και Οικουμενιστών ΄΄Επιστημόνων΄΄.

Αυτούς προσκυνάτε,αυτούς λατρεύετε.


Ανώνυμος είπε...

Σας τα είπε ο άξιος κ.Χατζηνικολάου-εσείς δεν τον ακούτε-...
Πώς τολμάτε να αμφισβητείτε ΟΛΟΥΣ τους αστρονόμους? Μα Όλους όμως...
Δεν θα σας πω τα πιστεύω μου ή το αν έκανα το εμβόλιο-λόγω προσωπικών δεδομένων- αλλά μην το καβαλάτε τόσο επιδεικτικά το καλάμι!!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο καλοί μου άνθρωποι,θεματοφύλακες της παράδοσης,κοινωνοί της αγάπης,ένας για όλους
και όλοι για έναν όταν πρόκειται να ευλογήσουμε τα γένια μας,λέοντες,τι ακριβώς πολεμάτε
τον ματθαιισμό(αδόκιμος όρος)ή τον αδελφό Χαρίλαο;πρέπει να διαλέξετε,ή είμαστε καλοί άνθρωποι
ή καλοί χριστιανοί!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Υστερόγραφο:"...επιδεικτικά το καλάμι, ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ"

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 31 Αυγούστου 2022-4.14
Αν το χρυσόστομε πήγαινε στον Χαρίλαο τον Στουραΐτη τι να σε πω πλανάσαι πλάνην οικτράν αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει αν το λες για αυτόν

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ "ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ" ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΕΥΓΕ ΧΑΡΙΛΑΕ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι ο κ. Χαριλαος πείθει. Για καποιον που τα βλέπει αμεροληπτα τα πραγματα χωρις υστεροβουλίες και συμφέροντα, και κατα πόσο βέβαια είναι βολεμένος ο καθενας στην κατασταση που βρισκεται - βλεπει την αληθεια και προβληματίζεται. Ειδικα οι νεοαποτειχισμενοι απο την επισημη εκκλησια θα μπορουσαν να εχουν μια επικοινωνια με τον κ. Στουραϊτη για περαιτερω διευκρινησεις. Γνωμη μου. γιατι τα θεματα που θιγει ειναι πολυ σοβαρα!
Επισης απο τον πολεμο που δεχεται εδω μεσα αυτο το πρόσωπο και μονο, μπορει κάποιον να τον προβληματίσει. συγνωμη.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 31 Αυγούστου 2022 - 5:39 μ.μ.

Ποιά εἶναι τά «ἐπιχειρήματα» τοῦ κ. ΧΣ; Ἀφορισμούς «ἀπό καθέδρας» κάμνει χωρίς ν' ἀποδεικνύῃ ἀπολύτως τίποτε! Χάριν παραδείγματος, στό θέμα τῆς ἰσημερίας, ἐγώ τοῦ παραθέτω τί γράφει τό Ἱερόν Πηδάλιον καί τήν ΣΥΜΦΩΝΙΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 200 ΕΤΩΝ κι αὐτός ἀντιλέγει ὅτι ὅλοι αὐτοί ψεύδονται χάριν τῆς ἡμερολογιακῆς καινοτομίας! Ὅπως ψεύδονται καί οἱ ὑπέρμαχοι τῶν «ἐμβολίων», τῶν ἐκτρώσεων κ.λπ. Παίρνει, δηλαδή, κάποιους τσαρλατάνους ἀπό κάθε ἐπιστήμην καί ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ ὅτι ΟΛΟΙ ὅσοι θεραπεύουν αὐτήν τήν ἐπιστήμην εἶναι ὅμοιοι μέ τούς συναδέλφους τους τσαρλατάνους! Αὐτή ἡ γενίκευσις τόν καθιστᾶ γελοῖον ψεύτην καί συκοφάντην! Ἄν ἦτο ἐπιστήμων, θά ἐγνώριζεν ὅτι εἰς κάθε ἐπιστημονικόν κλάδον ὑπάρχουν μέν πολλοί τσαρλατᾶνοι, ἀλλά ὑπάρχουν καί ἀληθινοί Ἐπιστήμονες πού βγαίνουν δημοσίως καί ἀποστομώνουν τούς τσαρλατάνους. Χάριν παραδείγματος, στό θέμα τῶν «ἐμβολίων κατά τοῦ κορονοϊοῦ», ὑπάρχουν μέν οἱ διάφοροι Βασιλακόπουλοι, ἀλλ' ὑπάρχουν καί οἱ L. Montagnier, S. Bhakdi, V. Zelenko, R. Malone, P. McCullough, Κ. Ἀρβανίτης κ.ἄ. Ἀλλ' ὁ κ. ΧΣ, ὡς διαστρεβλωτής τῆς Θεολογίας καί τῆς Ἀστρονομίας, εἶναι ἐχθρός τῆς Ἐπιστήμης καί τῆς Ἀληθείας γενικώτερον. Ὡς ἐκ τούτου, οὐδέν τεκμηριωμένον ἐπιχείρημα δύναται νά παρουσιάσῃ, διό καί περιορίζεται εἰς «ἀπό καθέδρας» ἀναθεματισμούς ἐναντίον πάντων. Ἕνας παρόμοιος τύπος, ἐξ ἴσου γελοῖος, βγῆκε προσφάτως δημσίως ν' ἀντιπαρατεθῇ, ὡς δῆθεν ἐκπρόσωπος τῶν Π/Ητῶν, μέ τόν π. Σάββαν Λαυρεώτην καί τόν π. Εὐγένιον τῆς Καστανούσης Σερρῶν. Καί ἐνῷ αὐτοί ἔσφαλλον προδήλως εἰς τό θέμα τῶν «παραλλήλων ἐπισκόπων», αὐτός τό μόνον πού τούς ἔλεγεν ἦτο ὅτι εἶναι ... ἀναθεματισμένοι! Δέν τόν γνωρίζω, ἀλλ' ὑποθέτω ὅτι εἶναι τῆς «σχολῆς» Στουραΐτη, τοὐτέστιν τῆς ἀνοησίας καί τῆς γελοιότητος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:39
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση(ο δε ελληνικός λαός λέει αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε). Ο Στουραΐτης γράφει με φανατισμό τον οποίον όμως ξέρει να τον "κρύβει" -αν τον κρύβει-καλά. Βάζει και χαρακτηρισμούς-πχ οικουμενιστές, ακακιοφλωρινικοί κλπ- όσο για τον "σεβασμό" αυτός πάει περίπατο αφού με τους χαρακτηρισμούς που προανέφερα δεν σέβεται αλλά προσβάλλει(άμεσα ή έμμεσα όπως το δει κανείς). Και που τα είδες εσύ τα επιχειρήματα?? Μάλλον θα "αχνοφαίνονται" μέσα στα σχόλιά του!! Συνέχεια λέει για τον"Λαρίσης" αμφιλόχιο, τον "Άγιο" Καρπαθάκι,όλο μιλάει για το σύνηθες οικουμενιστές σχισματοαιρετικοί ακακιοφλωρινικοί(σαν μια παλιά"κασέτα" με συνθήματα χωρίς νόημα) χωρίς να παραθέτει συνήθως ιερούς κανόνες ή έστω να τεκμηριώσει κάπως την γνώμη του για τις Άκυρες χειροτονίες του καρπαθάκι και όχι μόνο για τις χειροτονίες(σ.σ ακόμα να απαντήσει στις ερωτήσεις του Cave Dweller για την διαδοχή του παναγιωτάτου πατριάρχου αμφιλοχίου[ως δήθεν του μόνου ορθοδόξου γνησίου επισκόπου επί της γης]-άρα υπεκφεύγει σκόπιμα!! Γιατί το κάνει όμως; διότι δεν έχει απαντήσεις, διότι καταβάθος-πολύ βάθος-ξέρει ότι κάνει λάθος!!-) Υστ: οι χαρακτηρισμοί, ω ανώνυμε, δεν δείχνουν φανατισμό και δεν αποδεικνύουν το πόσο "σέβεται" τους άλλους?
Σε ότι αφορά τα επιχειρήματα, ο κ.κ. Χατζηνικολάου τουλάχιστον απαντά ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και με ΣΑΦΗΝΕΙΑ,ενώ ο ΧΣ όχι!!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Γιά νά τελειώνουμε μέ τίς ἀντι-επιστημονικές ἀνοησίες καί τίς ψευτιές τοῦ κ. ΧΣ, παραοπέμπω τόν κάθε ἐραστήν τῆς Ἀληθείας στό βιβλίον τοῦ (ἀληθινοῦ) θεολόγου Ἀριστοτέλους Δελήμπαση μέ τίτλον Πάσχα Κυρίου, Ἀθῆναι 1985, σελ. 414-419, ὅπου τεκμηριώνονται ὅλα ὅσα ἔχω γράψει περί ἰσημερίας κ.λπ. Ἰδίως στήν σελ. 418 ὁ συγγραφεύς παραπέμπει στήν Ἑλληνικήν Πατρολογίαν τοῦ Migne, P.G., τ. 92, σελ. 96, ὅπου ἀναφέρεται ὅτι τό Ἅγιον Πνεῦμα, διά τῶν Πατέρων τῆς Α' Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ἐδίδαξεν ὅτι ἡ ἐαρινή ἰσημερία νά ὑπολογίζεται τήν 21ην Μαρτίου. Βεβαίως, ὁ κ. ΧΣ, ἔχων ἀπορρίψει τόν Ἅγιον Νικόδημον καί ὅλους τούς ἀστρονόμους τῶν τελευταίων 200 ἐτῶν, δέν νομίζω νά ἔχῃ πρόβλημα ν' ἀπορρίψῃ καί τήν Ἑλληνικήν Πατρολογίαν τοῦ Migne, καθώς καί τίς ἑκατοντάδες ἄλλες πηγές στίς ὁποῖες παραπέμπει ὁ Ἀ. Δελήμπασης. Δέν μ' ἐνδιαφέρει ἄν τό κάνῃ, διότι δέν γράφω αὐτές τίς γραμμές γι' αὐτόν -- αὐτός εἶναι ἀμετανόητος αἱρετικός -- ἀλλά γιά τούς ἀναγνώστας.

Ανώνυμος είπε...

Που βγήκε, υπάρχει κάπου ο διάλογος .Που μπορούν οι άνθρωποι να δουν αυτόν τον διάλογο;

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέτε κ.Χατζηνικολάου...
ΑΝΑΞΙΟΣ Ο ΑΜΦΙΛΌΧΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ (ΑΡΧ)ΙΕΡΩΣΥΝΗ......