Τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση, Ὁμοτ. Καθηγητοῦ Α.Π.Θ

Μέ ἁπλᾶ λόγια: Στήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ἀνήκουν ὅσοι ἀκολουθοῦν τήν ἀλήθεια· ὅσοι δέν ἀκολουθοῦν τήν ἀλήθεια, αὐτοί δέν ἀνήκουν στην Ἐκκλησία. Αὐτό ἰσχύει πολύ περισσότερο γιά ὅσους ἐξαπατοῦν τους ἑαυτούς των αὐτοαποκαλούμενοι καί ἀλληλοαποκαλούμενοι ποιμένες καί ἱεροί ἀρχιποιμένες. Γιατί ἔχουμε διδαχθῆ ὅτι ὁ Χριστιανισμός δέν δίνει σημασία στά πρόσωπα, ἀλλά στήν ἀλήθεια καί στήν ἀκρίβεια τῆς πίστεως.

4 σχόλια:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Δάσκαλε που δίδασκες,π.Θεόδωρε.
Το Νέο Ημερολόγιο είναι Παπισμός,είναι αίρεση ,είναι σχίσμα και Οικουμενισμός.
Δυστυχώς,αλλά τα υπηρετείτε.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΤΙ: ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΟ ΑΜΕΤΑΒΗΤΟ ΩΣ ΔΟΓΜΑ ΑΓΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ" ΩΣ "ΟΡΟ" ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ 2022 ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο "ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ".

ΥΓ. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν ο π. Ζήσης είναι αληθινά αποτειχισμένος και δεν κάνει κάποιες ψευτοοικονομίες στέλνοντας τα πνευματικά παιδιά του σε οικουμενιστές του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων παρασυναγωγών ή αν μνημονεύει αιρετικούς οικουμενιστες ψευδεπισκόπυς ΚΑΙ ΟΧΙ "ΥΠΕΡ ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ" ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ!

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Πως και δεν έχετε καταλάβει,κ Μοσχοβίτη,ότι το Νέο Ημερολόγιο είναι αυτόχρημα Οικουμενισμός;
Διαβάστε ,σας παρακαλώ,την οικουμενιστική Εγκύκλιο του 1920,η οποία αφαρμόστηκε το 1924.
Εκεί θα δείτε,ότι οι οικουμενιστές ως πρώτο βήμα για την ΄΄ένωση των Εκκλησιών΄΄,έτσι αναφέρει, έθεσαν την αλλαγή του Ημερολογίου και την υιοθέτηση του Παπικού,το οποίο έχει αναθεματιστεί από τις Πανορθόδοξες Συνόδους του 16ου αιώνος.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΡΟΣ 28 Ιουλίου 2022 - 7:06 μ.μ. ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ (ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο «ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ Οικουμενιστική Εγκύκλιος του 1902 ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥ 1920 ΩΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΨΕΥΔΟΕΚΚΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ… ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (ΑΠΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ) ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΘΕΝ ΝΕΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2025 ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΥΓ. Οι αποτειχισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί επί εικονομαχίας δεν ίδρυσαν αμέτρητες νέες Τοπικές Συνόδους (Νέα Τοπική Σύνοδο ιδρύει μονό μια Οικουμενική Σύνοδος) και ψευδοεκκλησίες αλλά αποτειχισμένοι, αποχωρισμένοι από τους αιρετικούς εικονομάχους ψευδεπισκόπους, διατήρησαν την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Αλώβητη για πάνω από 120 χρόνια που διήρκησε η αιρετική διαμάχη μέχρι που μια Οικουμενική Σύνοδος που εκφράζοντας την Θέληση του Πιστού Λαού του Θεού επίσημα πλέον και συνοδικά καθαίρεσε τους αιρετικούς ψευδεπισκόπους και καταδίκασε την αίρεση της εικονομαχίας, ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΚ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΟΥΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΜΑΣ;;;