Τα βλάσφημα δόγματα του Ωριγένους ήσαν ταύτα:

ότι αι ψυχαί προϋπάρχουσι των σωμάτων, ότι αυταί μετά τον θάνατον του ενός σώματος εισέρχονται εις άλλο σώμα, ότι η κόλασις έχει τέλος, ότι οι δαίμονες θα λάβωσι το πρώτον αξίωμα της Αγγελικής χάριτος όπερ είχον, ότι αι ψυχαί θα αναστηθώσι γυμναί άνευ σωμάτων, ότι τα ουράνια σώματα έχουσι ψυχάς και άλλα ακόμη κακόδοξα. Σημείωσε όμως ότι οι μεταγενέστεροι εποίησαν βιβλίον από τα του Ωριγένους ορθά φρονήματα· εκ τούτων δε είναι και αι θαυμασταί ερμηνείαι ας ο Ωριγένης κατέβαλεν εις την Πεντάτευχον, εις τον Ψαλτήρα και εις όλην σχεδόν την Αγίαν Γραφήν, εκ των οποίων και οι θείοι Πατέρες πολλά αυτολεξεί ηρανίσθησαν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιο να έχει πει τόσο εξώφθαλμες αιρετικές δοξασίες πάραυτα να ερανίζονται οι πατέρες κάποια καλά που είπε. Καταδικάστηκε από οικουμενική σύνοδο αν και ήταν ένας πολύ έμπειρος, βαθύς γνώστης των γραφών και σοφός πνευματικός άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και άλλες μεγαλύτερες απορίες. Ήταν υιός Αγίου.Μαρτύρησε για τον Χριστό.Κατηγορήθηκε ψευδώς πως δήθεν ευνουχίστηκε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ, ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Στάθη, μπορεί το αίμα του Μαρτυρίου να τον σώσει.Ο Θεός θα τον κρίνει.Η Σύνοδος έκρινε τα λόγια του,τις πλάνες του. Θα υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις την ημέρα που ο Χριστός θα κρίνει τους ανθρώπους. Και άνθρωποι που είναι εκτός Εκκλησίας θα σωθούν. Το λέει ο Παύλος. Ο Ωριγένης προχώρησε πολύ. Θέλησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Έδωσε σωστές ερμηνείες ,αλλά έκανε και λάθη.Το χάρισμα της ερμηνείας της Αγίας Γραφής, δώθηκε μόνο στον Ιωάννη Αντιόχειας.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο όταν ομολογούμε μαρτυρικά άχρι θανάτου την Αλήθεια του Χριστού ως Μέλη του Θε ανθρώπινου Σώματός του, της Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας Του, σώζει την αθάνατη ψυχή μας ο Χριστός δια της Σταυροαναστάσιμης Αγάπης του και μας ενώνει με τον Άγιο Θεό Πατέρα μας. ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Στην Αγία Γραφή και ο Θεοφώτιστος Απόστολος Παύλος αυτό ακριβώς επισημαίνει όπως βλέπουμε στην ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΙΣ, ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ·» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΝ ΑΓΙΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ», ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΓΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΩΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΚΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΕΙΑΣ ΤΟ 754 μ.Χ.

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΜΥΧΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΩΣ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ (ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΝΟΥΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΜΑΡΤΙΕΣ (Ματθ. 18, 18: Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὅσα ἐὰν δήσητε ἐπὶ τῆς γῆς, ἔσται δεδεμένα ἐν τῷ οὐρανῷ, καὶ ὅσα ἐὰν λύσητε ἐπὶ τῆς γῆς, ἔσται λελυμένα ἐν τῷ οὐρανῷ).

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝΩ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Ιωάννης Αντιοχείας εξήγησε την Αγία Γραφή σωστά.Το λέει αυτό ο Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Έχεις άγνοια. Και εκτός Εκκλησίας θα σωθούν άνθρωποι (το λέει Απ.Παύλος καθαρά). Ίσως δεν έχεις διαβάσει τις Επιστολές του Παύλου. Κρίμα!