Όλαι αι Αρέσεις αναγνωρίζονται ως «Εκκλησίαι Χριστού»

Η αλλαγή του Ημερολογίου εγένετο εις εφαρμογήν του προγράμματος του Αντιχρίστου Οικουμενισμού όπως αυτό διετυπώθη εις τον Καταστατικόν Χάρτην της Οικουμενιστικής Κινήσεως, την διαβόητον αιρετικήν Εγκύκλιον του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως του 1920, συμφώνως προς την οποίαν όλαι αι Αρέσεις αναγνωρίζονται ως «Εκκλησίαι Χριστού, ως σύσσωμοι και συγκληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού».

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ "Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ", ΩΣ "ΟΡΟΣ" ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ 2025 ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Δεν θέσπισε μόνον τον Πασχάλιο Κανόνα η Α΄Οικουμενική Σύνοδος,αλλά και τον υπόλοιπο εορτολογικό κύκλο της Εκκλησίας, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα .Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι διά του Παπικού Ημερολογίου [Νέου]δεν παραβιάζεται και ο Πασχάλιος Κανών.Στον αντίχριστο Νεοημερολογιτισμό τα όριά του επεκτείνονονται μέχρι την 8η Μα΄ί΄ου,με αποτελέσμα να καταργείται η νηστεία των Αγίων Αποστόλων...Μάταιη η προσπάθειά σας,ανώνυμε 8:50 να αθωώσετε το σχίσμα, την αίρεση και τον Παπισμό.Όλα αυτά είναι το Νέο Ημερολόγιο.Ξεχνάτε ως φαίνεται την καταδίκη του από τις Πανορθόδοξες Συνόδους του 16ου αιώνος.
Παραβλέπετε επίσης τα όσα αναφέρει η οικομενιστική Εγκύκλιος του 1920,την οποία σήμερα,την μνημονεύει και την επαινεί ο αιρεσιάρχης Πάπας Φργκίσκος.Γιατί;

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.
Θεολόγος.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...


Ιδού μέρος του αντιχρίστου κειμένου,το οποίο εξέβαλε της Ορθοδόξου Εκκλησίας τους σχισματοαιρετικούς Νεοημερολογίτας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Η καθ΄ ημάς Εκκλησία φρονούσα ότι η των διαφόρων Χριστιανικών Εκκλησιών προσέγγισις προς αλλήλας και κοινωνία ουκ αποκλείεται υπό των υφισταμένων μεταξύ αυτών δογματικών διαφορών και ότι τοιαύτη τις προσέγγισις τα μάλα εστίν ευκταία και αναγκαία και πολλαχώς χρήσιμος εις τε το καλώς ενοούμενον συμφέρον εκάστης των επί μέρους Εκκλησιών και του όλου χριστιανικού σώματος και εις παρασκευήν και διευκόλυνσιν της πλήρους ποτέ, συν Θεώ και ευλογη μένης ενώσεως, έκρινε τον παρόντα καιρόν τα μάλιστα πρόσφορον προς ανακίνησιν και από κοινού μελέτην του σπουδαίου τούτου ζητήματος. Ει γαρ και εν τούτω ενδέχεται ίνα προκύψωσι και παρεμβληθώσιν αι από των παλαιών προλήψεων και έξεων ή και εξ αξιώσεων δυσχέρεια, αι τοσάκις τέως το έργον της ενώσεως ματαιώσασαι, όμως κατά την γνώμην ημών, περί απλής το κατ΄ αρχάς προκειμένου συναφείας και προσεγγίσεως, αι δυσχέρειαι αύται έσονται πάντως ήττον σπουδαίαι, αγαθής δε υπαρχούσης θελήσεως και διαθέσεως ούτε δύνανται ούτε οφείλουσι κώλυμα αποτελέσαι ακαταγώνιστον και ανυπέρβλητον.

΄Οθεν το πράγμα ημείς γε και κατορθωτόν και είπερ ποτέ εύκαιρον επί τη συντελεσθείση νυν επ΄ αισίοις συμπήξει της Κοινωνίας των Εθνών υπολαμβάνοντες, προαγόμεθα θαρρούντως εκθείναι ενταύθα εν ολίγοις τας σκέψεις και την γνώμην ημών περί του τρόπου, καθ΄ ον την προσέγγισιν ταύτην και συνάφειαν ενοούμεν και δυνατήν υπολαμβάνομεν, μετά πόθου εκζητούντες και απεκδεχόμενοι την κρίσιν και την γνώμην και των λοιπών των τε κατά την Ανατολήν αδελφών και των εν τη Δύσει και απανταχού σεβασμίων Χριστιανικών Εκκλησιών.
Νομίζομεν τοίνυν ημείς, ότι δύο τάδε τα μέγιστα εις την επίτευξιν της τοιαύτης εφετής και ωφελίμου προσεγγίσεως συντελέσαι και ταύτην κατεργάσασθαι και εκδηλούν δύνανται.
Και πρώτον αναγκαίαν και απαραίτητον υπολαμβάνομεν την άρσιν και απομάκρυνσιν πάσης αμοιβαίας δυσπιστίας και δυσφορίας μεταξύ των διαφόρων Εκκλησιών, προκαλουμέ- νης εκ της παρά τισιν εξ αυτών παρατηρουμένης τάσεως εις το σαγηνεύσαι και προσηλυτίσαι άλλων ομολογιών οπαδούς. Ουδείς γαρ αγνοεί τι και σήμερον συμβαίνει δυστυχώς πολλα- χού, επί διασπάσει της εσωτερικής ειρήνης των Εκκλησιών, ιδία των εν Ανατολή, νέων ούτω θλίψεων και δοκιμασιών παρ΄ αυτών των ομοθρήσκων επιφερομένων αυτοίς, και οίαν μεγά- λην, αντί του μηδαμινού αποτελέσματος, προκαλεί απέχθειαν και οξύτητα αντιθέσεως η τάσις αύτη τινών εις το προσηλυτίζειν και σαγηνεύειν τούς οπαδούς των άλλων χριστιανικών ομο- λογιών.
Ούτω δε της ειλικρινείας και της εμπιστοσύνης προ παντός αποκαθισταμένης μεταξύ των Εκκλησιών, νομίζομεν δεύτερον ότι επιβάλλεται ίνα αναζωπυρωθή και ενισχυθή προ παντός η αγάπη μεταξύ των Εκκλησιών,μη λογιζομένων αλλήλας ως ξένας καί αλλοτρίας, αλλ΄ ως συγγενείς και οικείας εν Χριστώ καί “συγκληρονόμους και συσσώμους της επαγγελίας του Θεού εν τω Χριστώ”. (Εφεσ. 3, 6). Υπό της αγάπης γαρ εμπνεόμεναι αι διάφοροι Εκκλησίαι και ταύτην προτάσσουσαι εν ταις περί των άλλων κρίσεσι και ταις προς αυτάς σχέσεσι, την μεν διάστασιν αντί του επεκτείνειν και αυξάνειν ως οίον τε συντομεύσαι και σμικρύναι δυνήσονται, δια της διεγέρσεως δε τακτικού φιλαδέλφου ενδιαφέροντος περί της καταστάσεως, της ευσταθείας και της ευεξίας των άλλων Εκκλησιών, δια της σπουδής εις το παρακολουθείν τοις παρ΄ αυταίς συμβαίνουσι και ακριβέστερον γνωρίζειν το κατ΄ αυτάς και δια της προθυμίας εις το τείνειν εκάστοτε αμοιβαίως χείρα βοηθείας και αντιλήψεως, πολλά τα αγαθά εις δόξαν και εις όφελος εαυτών τε και του χριστιανικού σώματος επιτελέσουσι και κατορθώσουσι.
Δύναται δε η φιλία αύτη και αγαθόφρων πρός αλλήλους διάθεσις εκφαίνεσθαι και τεκμηριούσθαι ειδικώτερον, κατά την γνώμην ημών, ως εξής:

α΄)δια της παραδοχής ενιαίου ημερολογίου προς ταυτόχρονον εορτασμόν των μεγάλων χριστιανκών εορτών υπό πασών των Εκκλησιών...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

30 Ιουλίου 2022 - 3:14 π.μ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=5949436179358369211&postID=855407136472393229&page=1&token=1659107849713&bpli=1 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΔΩ;

ΠΡΟΣ 28 Ιουλίου 2022 - 7:06 μ.μ. ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ (ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο «ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ Οικουμενιστική Εγκύκλιος του 1902 ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥ 1920 ΩΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΨΕΥΔΟΕΚΚΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ… ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (ΑΠΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ) ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΘΕΝ ΝΕΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2025 ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΥΓ. Οι αποτειχισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί επί εικονομαχίας δεν ίδρυσαν αμέτρητες νέες Τοπικές Συνόδους (Νέα Τοπική Σύνοδο ιδρύει μονό μια Οικουμενική Σύνοδος) και ψευδοεκκλησίες αλλά αποτειχισμένοι, αποχωρισμένοι από τους αιρετικούς εικονομάχους ψευδεπισκόπους, διατήρησαν την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Αλώβητη για πάνω από 120 χρόνια που διήρκησε η αιρετική διαμάχη μέχρι που μια Οικουμενική Σύνοδος που εκφράζοντας την Θέληση του Πιστού Λαού του Θεού επίσημα πλέον και συνοδικά καθαίρεσε τους αιρετικούς ψευδεπισκόπους και καταδίκασε την αίρεση της εικονομαχίας, ΤΗΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΚ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΟΥΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΜΑΣ;;;

(ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/v1e3x8v-satanic-lies.html , https://www.brighteon.com/cb419d5b-4dba-4cac-b04c-f3d866a64e52 , https://ugetube.com/watch/aROoGL9KNv4YXMv ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Μα τι γράφετε ,κ Μοσχοβίτη!
Κατεδικάσθη διά αναθεμάτων αυτός που θα τολμήσει αλλαγή στο Πασχάλιο και το Μηνολόγιο της Εκκλησίας.
Χρειάζεστε μελέτη.

Πατριάρχου Δοσίθεου Ἰεροσολύμων.
† Τέσσαρα μεγάλα θηρία ἐγεννησεν ὁ ΙΣΤ αἰών : Τὴν αἴρεσιν τοῦ Λούθηρου, τὴν αἴρεσιν τοῦ Καλβίνου, τὴν αἴρεσιν τῶν Γιεζουβιτών καὶ τὴν αἴρεσιν τοῦ νέου Καλενδαρίου.
ΕΔΩ Ο ΔΩΣΙΘΕΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟ !

1η Ἀπόφασις τῆς Συνόδου τοῦ 1583, ἡ ὁποία ὑπογράφεται ἀπό τούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Ἱερεμία, Ἀλεξανδρείας, Σίλβεστρο, Ἱεροσολύμων, Σωφρόνιο καί ἀπό τούς ὑπόλοιπους παρόντες Ἀρχιερεῖς:

Κανών Ζ': " Ὅποιος δέν ἀκολουθᾶ τά ἔθιμα τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαί Σύνοδοι ἐθέσπισαν, καί τό Ἅγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν, καί θέλει νά ἀκολουθᾶ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί νέον Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας καί τῆς τῶν Πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.

Ἐσεῖς δέ οἱ εὐσεβεῖς καί Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί μένετε ἐν οἷς ἐμάθετε, ἐγεννήθητε καί ἀνετράφητε καί, ὅταν τό καλέσῃ ὁ καιρός καί ἡ χρεία, καί αὐτό τό αἷμα σας νά χύνετε, διά νά φυλάξετε τήν πατροπαράδοτον πίστιν καί ὁμολογίαν σας καί νά φυλάγεσθε ἀπό τῶν τοιούτων, καί προσέχετε, ἵνα καί ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός σᾶς βοηθᾶ, ἅμα καί ἡ εὐχή τῆς ἡμῶν μετριότητος εἴη μετά πάντων ὑμῶν. Ἀμήν."

1583 Ἰνδικτίων ιβ΄, Νοεμβρίου κ' "

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Κ. ΧΑΡΙΛΑΕ, 30 Ιουλίου 2022 - 7:20 μ.μ., ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ», ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΟΡΟ» ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ…

Η Σύνοδος - Διάσκεψις του 1583 και το πλαστό Συγγίλιο https://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?p=47800&sid=225eb8d4fad5eeb017f3592032b73636#p47800 .

“Προσέχετε δέ από τών ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται πρός υμάς έν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δέ είσι λύκοι άρπαγες ...” ( Ιησούς Χριστός , Ματθ. Ζ΄, 15.).

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!:
"† ᾿Επισκόπου ᾿Ωρεῶν Κυπριανοῦ
᾿Αναπληρωτοῦ Προέδρου
τῆς ῾Ιερᾶς Συνόδου τῶν ᾿Ενισταμένων
Τὸ «Σιγγίλιον» τοῦ 1583
κατὰ «τοῦ καινοτομηθέντος καλενταρίου παρὰ Λατίνων»
Μῦθος ἢ πραγματικότης; https://www.imoph.org/pdfs/2011/06/22/20110622aSigglion1583/20110622aSigglion1583.pdf "

ΥΓ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ... ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ! ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ... ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;;

Ανώνυμος είπε...


KYPRIANITES GOC

https://www.ecclesiagoc.gr/index.php/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%E1%BC%84%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%E1%BC%90%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC/102-i-gnisia-or8odoksi-ekklisia-enanti-tisairesews-tou-oikoymenismou-8emata-dogmatika-kanonika


5. Ὁ Οἰκουμενισμὸς ἤρχισε νὰ προσβάλλῃ τὴν Ὀρθόδοξον Καθολικὴν Ἐκκλησίαν φθίνοντος τοῦ ΙΘ’ αἰῶνος, διὰ δὲ τοῦ Συνοδικοῦ Διαγγέλματος «Πρὸς τὰς ἁπανταχοῦ Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ» τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ἐν ἔτει 1920, ἀποτελοῦντος ὁμολογουμένως τὸν «Καταστατικὸν Χάρτην τοῦ Οἰκουμενισμοῦ», ἐκηρύχθη οὗτος «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ», ἐφ’ ὅσον χαρακτηρίζει τὰς αἱρέσεις τῆς Δύσεως καὶ ἁπανταχοῦ ὡς δῆθεν «σεβασμίας Χριστιανικὰς Ἐκκλησίας»,οὐχὶ πλέον «ὡς ξένας καὶ ἀλλοτρίας», ἀλλ’ ὡς «συγγενεῖς καὶ οἰκείας ἐν Χριστῷ καὶ ”συγκληρονόμους καὶ συσσώμους τῆς ἐπαγγελίας τοῦ Θεοῦ ἐν Χριστῷ“», προτείνων μάλιστα ὡς πρῶτον μέτρον ἐφαρμογῆς αὐτοῦ τὴν χρῆσιν κοινοῦ ἡμερολογίου, πρὸς ταυτόχρονον συνεορτασμὸν ὀρθοδόξων καὶ ἑτεροδόξων.

6. Κατ’ ἐφαρμογὴν τοῦ οἰκουμενιστικοῦ Διαγγέλματος τούτου καὶ κατόπιν τῶν ἀντικανονικῶν Ἀποφάσεων τοῦ ἀντορθοδόξου Συνεδρίου τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἐν ἔτει 1923, υἱοθετήθη κατ’ οὐσίαν τὸ λεγόμενον Γρηγοριανὸν Ἡμερολόγιον ὡς δῆθεν Διωρθωμένον Ἰουλιανόν,καίτοι ἅμα τῇ ἐμφανίσει αὐτοῦ ἐν τῇ Δύσει (1582) κατεκρίθη καὶ κατεδικάσθη ὡς σοβαρὰ Παπικὴ Καινοτομία ὑπὸ τριῶν Πανορθοδόξων Συνόδων ἐν τῇ Ἀνατολῇ (1583, 1587, 1593), τῶν Ὁποίων αἱ ἀποφάσεις ἐξακολουθοῦν ἰσχύουσαι καὶ βαρύνουν τοὺς ἐν σχίσματι εὑρισκομένους Καινοτόμους.

7. Ἡ Ἡμερολογιακὴ-Ἑορτολογικὴ Καινοτομία, εἰσαχθεῖσα ἐν ἔτει 1924 εἰς τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Ἑλλάδος, τὸ Πατριαρχεῖον τῆς Κωνσταντινουπόλεως καὶ τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Ρουμανίας, κατόπιν δὲ σταδιακῶς καὶ εἰς ἄλλας Τοπικὰς Ἐκκλησίας, προσκρούει εἰς τὴν Καθολικότητα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καὶ κατὰ τὸν τρόπον τῆς ἐφαρμογῆς (μονομερῆ καὶ ἀντικανονικόν), ἀλλὰ καὶ κατὰ τὸν σκοπὸν αὐτῆς (οἰκουμενιστικὸν-συγκρητιστικόν), προσβάλλουσα τοιουτοτρόπως διὰ πλήγματος δεινοῦ τὴν ἐξωτερικὴν ἔκφανσιν καὶ ἐκδήλωσιν τοῦ Ἑνὸς Σώματος τῆς Ἐκκλησίας ἀνὰ τὸν κόσμον, πραγματοποιουμένην καὶ διὰ τοῦ ἑνιαίου Ἡμερολογίου-Ἑορτολογίου.

8. Ἡ Ἁγία Ὀρθόδοξος Καθολικὴ Ἐκκλησία, μέσῳ τοῦ ὑψίστου συνοδικοῦ κύρους Αὐτῆς, ἔχει ἐκφράσει τὴν σταθερὰν καὶ ἀμετακίνητον βούλησιν Αὐτῆς, ὅπως ἐκδηλώνεται ἡ Ἑνότης Αὐτῆς καὶ διὰ τῆς ἀπὸ κοινοῦ ὑφ’ ὅλων τῶν Χριστιανῶν τελέσεως τῆς μεγίστης τῶν Ἑορτῶν, ἤτοι τοῦ Ἁγίου Πάσχα, καθορίσασα ὁριστικῶς εἰς τὴν Α’ Ἁγίαν Οἰκουμενικὴν Σύνοδον ἐν ἔτει 325 τὸ αἰώνιον Κανόνιον τοῦ Πάσχα, τὸν Πασχάλιον Κανόνα.

9. Ἡ Συνοδικὴ Πρᾶξις αὕτη, κατ’ οὐσίαν βαθύτατα ἐκκλησιολογικὴ καὶ δογματική, προϋπέθετεν ὡς βάσιν τῶν λεγομένων Διορισμῶν τοῦ Ἁγίου Πάσχα τὴν Ἐαρινὴν Ἰσημερίαν, ἡ ὁποία ὡς σταθερὰ ἡμερομηνία ἐκκλησιαστικῶς θὰ ἦτο πλέον θετῶς/συμβατικῶς ἡ 21ηΜαρτίου τοῦ ἐν χρήσει τότε Ἰουλιανοῦ Ἡμερολογίου, τὸ ὁποῖον τοιουτοτρόπως καθιερώθη ὡς Ἐκκλησιαστικὸν Ἡμερολόγιον καὶ ὡς ἄξων τοῦ ἐνιαυσίου Ὀρθοδόξου Ἑορτολογίου, βάσει δὲ τούτου ἡ ἡμερολογιακὴ ἐναρμόνισις τῶν κατὰ τόπους Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, τῶν εὑρισκομένων εἰς διάφορα ἡμερολογιακὰ περιβάλλοντα, συνετελέσθη σταδιακῶς ἕως καὶ τὸν ΣΤ’ αἰῶνα.

10. Οἱ Ἅγιοι Πατέρες τῆς ἐν Νικαίᾳ Α’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἐξέφρασαν θεοπνεύστως, ἀλλὰ καὶ προφητικῶς, τὸ ἀντι-συγκρητιστικὸν πνεῦμα τῆς Ἐκκλησίας: τὸ «μὴ μετ’ Ἰουδαίων συνεορτάζειν», κατ’ ἐπέκτασιν δὲ τὸ μὴ ἐπιδιώκειν μετὰ τῶν αἱρετικῶν ἑορτάζειν, διησφάλιζε τὴν ἐξωτερικὴν-ὁρατὴν Ἑνότητα τοῦ Ἑνὸς Σώματος τῆς Ἐκκλησίας καὶ ἔθετε τὰ ὅρια μεταξὺ Ἀληθείας καὶ Αἱρέσεως, ὅλως δηλαδὴ ἀντιθέτως πρὸς τὴν κατάκριτον Ἡμερολογιακὴν Μεταρρύθμισιν τοῦ 1924, ἡ ὁποία ἀπέβλεπεν εἰς τὸ συνεορτάζειν μετὰ τῶν ἑτεροδόξων τοῦ παναιρετικοῦ Παπισμοῦ καὶ Προτεσταντισμοῦ, προκειμένου νὰ καταστῇ ὁρατὴ ἡ δῆθεν ὑπάρχουσα ἀόρατος ἑνότης μετ’ αὐτῶν καὶ τῆς Ὀρθοδοξίας.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει καμμία απολύτως πλαστότητα στο Σιγγίλο,κ.Μοσχοβίτη.Μη γελιέστε.
Αυτή την φενάκη [περί πλαστότητος]την επιχείρησε ο καινοτόμος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος και την υιοθέτησαν κάποιοι Ακακιοφλωρινικοί και οι Κυπριανίτες,οι οποίοι, ουδόλλως διαφέρουν των Νεοημερολογιτών.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Κ.Μοσχοβίτη,σας παραπέμπω εδώ,ώστε να διαπιστώσετε τις ανακρίβειες περί πλαστότητος του Σιγγιλίου. https://www.imagnikolaou.eu/l/i-katadiki-toy-neoy-imerologioy/#:~:text=%CE%97%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9D%CE%AD%CE%BF%CF%85%20%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85.%

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Πρός τον ΄΄Ο/Η Ανώνυμος KYPRIANITES GOC΄΄

Άλλη μία απάτη των Οικουμενιστών -Νεοημερολογιτών[την οποίαν ,μαζί με τα περί εικονογραφήσεως του Θεού Πατρός,και τα περί της εικόνος της Αναστάσεως του Κυρίου,κατέγραψαν και στο Πηδάλιον]είναι τα περί πτώσεως της Εαρινής Ισημερίας και ότι αύτη ,κατά την Α΄Οικουμενική Σύνοδο ,ευρίσκετο στις 21 Μαρτίου.

Η Εαρινή Ισημερία,από της δημιουργίας του κόσμου ,τώρα και μέχρι τέλους,εγίνετο ,γίνεται και θα γίνεται στις 8 Μαρτίου Ιουλιανού Ημερολογίου.
Εξού και τα όρια του Πάσχα από 22 Μαρτίου έως 25 Απριλίου.

Το 325 ,έτος συγκλήσεως της Α΄Οικουμενικής Συνόδου,καθορίστηκαν ο Πασχάλιος Κανών και ο Εορτολογικός κύκλος της Εκκλησίας,επειδή η Ανοιξιάτικη Ισημερία γίνεται πάντα στις 8 Μαρτίου.

Οι καταδεδικασμένοι διά αναθεμάτων Νεοημερολογίτες,σε συνεργασία με τους Παπικούς,κατέγραψαν αυτό το ψεύδος στο Πηδάλιον, ότι δηλαδή η Εαρινή Ισημερία κατά την Α΄Οικουμενική Σύνοδο έγινε στις 21 Μαρτίου,με σκοπό να δικαιολογήσουν την καινοτομία τους και την προσθήκη των 13 ημερών.

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.
Θεολόγος.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ Κ. ΧΑΡΙΛΑΕ;, 1 Αυγούστου 2022 - 3:48 π.μ., ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ», ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΟΡΟ» ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ…

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΓΟΧ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Η ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ MIGNE, ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ή ΑΛΛΗ ΕΓΚΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Η ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ MIGNE, ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΤΕ:
«Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν ὅθεν γινώσκωμεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Καινή Διαθήκη, Α΄ Ιωάν. 2, 18).
"ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;" (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».
"Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)". "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)". Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;" (Λουκ. 18, 8).
Ο 15ος ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ) Συνόδου, στην σελίδα 292, αλλά και ο 31ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, στην σελίδα 39-40 , https://www.scribd.com/document/386729803/ΤΟ-ΙΕΡΟ-ΠΗΔΑΛΙΟ-ΤΗΣ-ΜΙΑΣ-ΑΓΙΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΤΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ , ΕΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ (ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ, "και προ του να γένη ακόμη συνοδική κρίσις περί της αιρέσεως ταύτης". Όπως, μόνο όποιος πιστεύει αληθινά στον Χριστό θεωρεί ότι έχει ΧΡΕΟΣ να ακολουθήσει την σαφή εντολή του Χριστού: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΓΟΧ, ΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ… http://www.freevolition.gr/Christ.htm , http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm . ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΧ:
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ; ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΧΑΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΣΙΠ ΚΑΤΑΔΟΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 (ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/v1czj7b-antichrist-rfid-chip-666-mark-of-the-beast.html , https://www.brighteon.com/f32425d3-7550-4487-8255-df44857def0e , https://ugetube.com/watch/wAhQlm8bGjt8Azj .

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ *ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 1 Αυγούστου 2022 - 9:29 π.μ.*, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ "ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΝΝΟΩ "ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ".

ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΓΟΧ:
Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ http://www.freevolition.gr/666.htm ", ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ "Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ", Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ" ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ" ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Πρός κ.Μοσχοβίτην.


1η Ἀπόφασις τῆς Συνόδου τοῦ 1583, ἡ ὁποία ὑπογράφεται ἀπό τούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Ἱερεμία, Ἀλεξανδρείας, Σίλβεστρο, Ἱεροσολύμων, Σωφρόνιο καί ἀπό τούς ὑπόλοιπους παρόντες Ἀρχιερεῖς:

Κανών Ζ': " Ὅποιος δέν ἀκολουθᾶ τά ἔθιμα τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαί Σύνοδοι ἐθέσπισαν, καί τό Ἅγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν, καί θέλει νά ἀκολουθᾶ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί νέον Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας καί τῆς τῶν Πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.

Ἐσεῖς δέ οἱ εὐσεβεῖς καί Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί μένετε ἐν οἷς ἐμάθετε, ἐγεννήθητε καί ἀνετράφητε καί, ὅταν τό καλέσῃ ὁ καιρός καί ἡ χρεία, καί αὐτό τό αἷμα σας νά χύνετε, διά νά φυλάξετε τήν πατροπαράδοτον πίστιν καί ὁμολογίαν σας καί νά φυλάγεσθε ἀπό τῶν τοιούτων, καί προσέχετε, ἵνα καί ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός σᾶς βοηθᾶ, ἅμα καί ἡ εὐχή τῆς ἡμῶν μετριότητος εἴη μετά πάντων ὑμῶν. Ἀμήν."

1583 Ἰνδικτίων ιβ΄, Νοεμβρίου κ' "

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Πρός κ. ΧΑΡΙΛΑΟ, 2 Αυγούστου 2022 - 4:48 π.μ.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «1ης Ἀπόφασης τῆς Συνόδου τοῦ 1583, ἡ ὁποία ὑπογράφεται ἀπό τούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Ἱερεμία, Ἀλεξανδρείας, Σίλβεστρο, Ἱεροσολύμων, Σωφρόνιο καί ἀπό τούς ὑπόλοιπους παρόντες Ἀρχιερεῖς», ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ;

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Η ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ MIGNE, ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΤΕ:
«Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν ὅθεν γινώσκωμεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Καινή Διαθήκη, Α΄ Ιωάν. 2, 18).
"ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;" (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».
"Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)". "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)". Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;" (Λουκ. 18, 8).
Ο 15ος ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ) Συνόδου, στην σελίδα 292, αλλά και ο 31ος ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, στην σελίδα 39-40 , https://www.scribd.com/document/386729803/ΤΟ-ΙΕΡΟ-ΠΗΔΑΛΙΟ-ΤΗΣ-ΜΙΑΣ-ΑΓΙΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΤΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ , ΕΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ (ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ, "και προ του να γένη ακόμη συνοδική κρίσις περί της αιρέσεως ταύτης". Όπως, μόνο όποιος πιστεύει αληθινά στον Χριστό θεωρεί ότι έχει ΧΡΕΟΣ να ακολουθήσει την σαφή εντολή του Χριστού: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ".

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΓΟΧ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Η ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ MIGNE, ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ή ΑΛΛΗ ΕΓΚΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ https://www.imagnikolaou.eu/l/i-katadiki-toy-neoy-imerologioy/#:~:text=%CE%97%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9D%CE%AD%CE%BF%CF%85%20%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85.% "Τό Σιγγίλιο αὐτό ἀπέστειλε ὁ Πατριάρχης Ἱερεμίας Β' πρός ἁπάσας τάς Ὀρθοδόξους Ἐκκλησίας. Τό κείμενον δέ τοῦ Σιγγιλίου τούτου ἔχει ὡς ἑξῆς:

"Σιγγίλιον Πατριαρχικῆς διατυπώσεως ἐγκυκλίου τοῖς ἁπανταχοῦ Ὀρθοδόξοις Χριστιανοῖς εἰς τό μή παραδέχεσθαι τό νεώτερον Πασχάλιον ἤ καλενδάριον τοῦ καινοτομηθέντος μηνολογίου ἀλλ' ἐμμένειν τοῖς ἅπαξ καί καλῶς διατυπωθεῖσι παρά τοῖς Ἁγίοις (318) τριακοσίοις δέκα ὀκτώ Θεοφόροις Πατρᾶσι τῆς Ἁγίας Οἰκουμενικῆς Πρώτης Συνόδου μετ' ἐπιτιμίου καί ἀναθέματος...".
ΔΗΛΑΔΗ ΨΕΥΔΩΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΟΧ ΟΤΙ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ «ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ» ΩΣ «ΟΡΟ» ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!! ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΟ ΑΓΙΟ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι Στάθη. Γιαυτό και είναι αιρετικοί οι Ματθαιικοί,γιατί πρόσθεσαν καινούρια πράγματα στις αποφάσεις των Πατέρων. Και έτσι να ήταν τα πράγματα, δηλαδή να υπήρξε αυτή η καταδίκη,δεν έχει καμία αξία αυτή η καταδίκη γιατί αυτοί οι Πατριάρχες πρόσθεσαν μια καινοτομία(δεν ακολούθησαν τις Οικουμενικές Συνόδους). Είναι φανερή σε όλους η πλαστογραφία αυτή, αλλά μόνο ο κ.Στουραΐτης δεν θέλει να την παραδεχθεί.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Φαίνεται,κ.Μοσχοβίτη,ότι δεν διαβάσατε την λεπτομερή ανάλυση και τα όσα παραθέτει ο π.Νικόλαος Δημαράς.
Σας καλώ,όπως και τον ανώνυμο 10 21, να το κάνετε.
Θέτω υπόψιν σας, τα εξής: ΄΄3. Τό Σιγγίλιο πού περιέχει τό ἀνάθεμα κατά τοῦ "Παπικοῦ Καλενδαρίου", (ἡμερολογίου), καί τοῦ νέου Πασχαλίου, πού βρίσκεται καί στόν χειρόγραφο Κώδικα 281 τοῦ Κελλίου Ἀκάθιστος Ὕμνος τῆς Ἱερᾶς Σκήτης τῶν Καυσοκαλυβίων τοῦ Ἁγίου Ὅρους καί στόν χειρόγραφο Κώδικα μέ ἀριθμό 772 τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Παντελεήμονος, ἐπίσης τοῦ Ἁγίου Ὅρους, εἶναι γνήσιο!΄΄

Επίσης ο ανώνυμος 10:21,διαχωρίζει το Πασχάλιο Κανόνα από το Ημερολόγιο.
Αυτά έχουν επαρκώς εξηγηθεί,αλλά οι αναθεματισμένοι και εκτός Εκκλησίας Νεοημερολογίτες ,δεν θέλουν ν΄ακούσουν.
Η Ανοιξιάτικη Ισημερία τελείται στις 8 Μαρτίου Ιουλιανού Ημερολογίου και το κατώτατον όριο της Ανοιξιάτικης Πανσελήνου στις 21 Μαρτίου.Εξ΄ού και τα όρια του Πάσχα από 22 Μαρτίου έως 25 Απριλίου,Ιουλιανού Ημερολογίου
Αυτά τα δεδομένα έλαβε υπόψιν η Α΄Οικουμενική Σύνοδος...

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Πρός τον κ.Μοσχοβίτην.

Εκτός του Αγίου Όρους,εάν επιθυμείτε,μπορείτε να μεταβείτε και στην Εθνική Βιβλιοθήκη,ώστε να βρείτε τα Σιγγίλια,που δήθεν είναι πλαστογραφημένα,τα οποία αναθεματίζουν τους Νεοημερολογίτες.
Ο αριθμός τους είναι :2346-2347



Σιγίλλιον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Ἱερεμίου (Β΄) καί τοῦ Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας Σιλβέστρου πρός τούς Ὀρθοδόξους τῆς Μικρᾶς Ρωσίας, κατά τῆς Παπικῆς
περί τό ἡμερολόγιον Καινοτομίας.

Μηνί Ἰανουαρίῳ (1583).
(Χειρόγραφα Ἐθνικῆς Βιβλιοθήκης

Ἀρ. 2346-2347)


Δημοσιεύουμε τό μεγάλης ἱστορικῆς σημασίας σιγίλλιο, αὐτόγραφο (χειρόγραφο) τοῦ Μελετίου Πηγᾶ, ἀδιαμφισβή-τητο καί πιστοποιημένο ἀπό τήν Ἐθνική μας βιβλιοθήκη, (φέρει καί τά ὑδατογραφήματα τῆς Ἐθνικῆς Βιλιοθήκης καί τίς σφραγίδες της), πού καταρρίπτει τόν μῦθο των Νεο-ημερολογιτών περί τῶν τάχα πλαστῶν Σιγιλλίων τοῦ τέλους τοῦ 16ου αἰῶνα:

α) ὅτι δῆθεν ἀναθεμάτιζαν μόνον τήν ἀλλαγή τοῦ Πάσχα καί ὄχι καί τοῦ Ἑορτολογίου τῆς Ἐκκλησίας, καί

β) ὅτι δῆθεν ὁ Ἰάκωβος ὁ Νεοσκητιώτης προσέθεσε αὐθαιρέτως τό ἀνάθεμα γιά τήν ἀλλαγή καί τοῦ Μηνολογίου-Ἑορτολογίου, (!) ἀφοῦ καί στό πρωτότυπο αὐτόγραφο κείμενο τοῦ μεγάλου Μελετίου Πηγᾶ σαφῶς ἀναφέρεται, ἐκτός τοῦ Πασχαλίου, καί τό Ἑορτολόγιο!

Εἶναι τό κείμενο πού ἀπέστειλαν οἱ δύο πατριάρχες πρός τήν Μικράν Ρωσσίαν (Σίλβεστρος πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί Ἱερεμίας ὁ Τρανός)!

Ὁ κωδικός τοῦ Σιγιλλίου στήν Ἐθνική Βιβλιοθήκη περί τοῦ ἡμερολογίου, ὅπως χαρακτηριστικά ἐπιγράφεται στά περιεχόμενα τῶν χειρογράφων τῆς Ἐθνικῆς Βιβλιοθήκης, εἶναι: 2347.

Θεολόγος είπε...

Ο Άγιος Μελέτιος Πηγάς τι λέει, μπορείς να μας πεις;Γράψε τι λέει για να απαντήσουμε.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΙΛΙΟ ΤΟΥ 1583 ΕΙΝΑΙ τό πρωτότυπο κείμενο , τό οποίο βρίσκεται στόν «Τόμο τής Αγάπης» τού ιερού Δοσιθέου Ιεροσολύμων ( σελ. 538 ). Οί καλοπροαίρετοι μελετητές , μπορούν νά τό βρούν στίς μεγάλες βιβλιοθήκες τής Ελλάδος ( τήν Εθνική , τής Βουλής κ.λ.π. )… https://anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/2/2/5/metadata-83-0000006.tkl&do=251395.pdf&lang=en&pageno=1&pagestart=1&width=1451.52%20pts&height=1031.04%20pts&maxpage=435 …

Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ Σιγγίλιο του 1583 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΓΟΧ.
Τά ντοκουμέντα αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα τήν πλαστότητα τού λεγομένου '' Σιγγιλίου '' . Ό Ιάκωβος Νεοσκητιώτης, πρόσθεσε επί τού εγγράφου : α) τήν υπογραφή τού Πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρονίου , β) τήν φράση '' καί οί λοιποί Αρχιερείς '' καί γ) άλλαξε τήν ημερομηνία από 1583 σέ 1593 ! Μέ αυτήν τού , όμως τήν απάτη , άθελά τού προδόθηκε , καθ΄ ότι ό Αλεξανδρείας Σίλβεστρος δέν ζούσε τό 1593 , αφού είχε κοιμηθεί τό 1590 !!!
Ακόμη , παρατηρούνται τά εξής επ΄ αυτού : α) έχει αφαιρεθεί περισσότερο από τό μισό κείμενο , β) έχει προστεθεί ένας ανύπαρκτος Αναθεματισμός , γ) έχει προστεθεί 3 φορές ή λέξη '' Μηνολόγιο '' καί δ) λείπει ή αναφορά στούς 4 Όρους τής Α΄ Οικουμενικής Συνόδου περί τού Αγίου Πάσχα , καθώς καί τά σημεία πού κατακρίνουν τό Γρηγοριανό ημερολόγιο λόγω τού εορτασμού τού Πάσχα , πρίν ή μαζί μέ τούς Ιουδαίους , μέ αποτέλεσμα νά μήν φαίνεται , πώς οί Πατριάρχες , κατέκριναν τό Παπικό ημερολόγιο , λόγω τού εορτασμού τού Πάσχα , πρίν ή μαζί μέ τούς Ιουδαίους καί όχι λόγω τών 13 ημερών !!!
Ιδού τό πρωτότυπο κείμενο , τό οποίο βρίσκεται στόν '' Τόμο τής Αγάπης '' τού ιερού Δοσιθέου Ιεροσολύμων ( σελ. 538 ) . Οί καλοπροαίρετοι μελετητές , μπορούν νά τό βρούν στίς μεγάλες βιβλιοθήκες τής Ελλάδος ( τήν Εθνική , τής Βουλής κ.λ.π. ) https://anemi.lib.uoc.gr/php/pdf_pager.php?rec=/metadata/2/2/5/metadata-83-0000006.tkl&do=251395.pdf&lang=en&pageno=1&pagestart=1&width=1451.52%20pts&height=1031.04%20pts&maxpage=435 ... https://stwmenkalws.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html#uds-search-results .

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο Ευστάθιο Μοσχοβίτη. Για άλλη μια φορά ξεσκεπάζει την πλάνη του κ.Στουραΐτη και του Νικολάου Δημαρά.Τόση τύφλα και τόση πλάνη; Γιατί; Μήπως ο εχθρός της αλήθειας δεν αφήνει τον κ.Χαρίλαο να ανοίξει τα μάτια του;Και πάλι μπράβο στον κ.Ευστάθιο!

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Προς Ανώνυμο 3 Αυγούστου 2022 - 12:13 μ.μ.. Δεν αξίζω συγχαρητήρια γιατί είμαι πολύ αμαρτωλός και ανάξιος και είχα στείλει ένα αναλυτικό σχόλιο που δεν βλέπω δημοσιευμένο (λόγω μεγέθους ή λογοκρισίας;), στο οποίο είχα επισημάνει ότι το λεγόμενο παλαιό ημερολόγιο που είχε θεσμοθετήσει ο ειδωλολάτρης Ιούλιος Καίσαρας και χρησιμοποιήθηκε και από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο δεν θεωρήθηκε ποτέ τέλειο ούτε αμετάβλητο ως δόγμα ούτε είχε σκοπό με βάση το ημερολόγιο να ορίσει με αστρονομική ακρίβεια την εαρινή ισημερία. Δεν ταυτίζεται το ημερολόγιο με τον «Πασχάλιο Κανόνα», ο οποίος καθορίζει στην ουσία ότι εορτάζουμε πάντα τα Άγιο Πάσχα ημερολογιακά μετά τα Πάσχα των Εβραίων…

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ" ΩΣ "ΟΡΟ" ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΟ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΩΣ ΔΟΓΜΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ «ΑΛΑΘΗΤΟΣ», ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ…
…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ; https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX .

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΝΙΩΘΩ ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ https://stwmenkalws.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html#uds-search-results ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ Σιγγίλιο του 1583 ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΛΕΓΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ…

Silver είπε...

Ο χρήστης Ευστάθιος Μοσχοβίτης σχολίασε την ανάρτηση "Όλαι αι Αρέσεις αναγνωρίζονται ως «Εκκλησίαι Χριστού»"
20 λεπτά πριν
Προς Ανώνυμο 3 Αυγούστου 2022 - 12:13 μ.μ.. Δεν αξίζω συγχαρητήρια γιατί είμαι πολύ αμαρτωλός και ανάξιος και είχα στείλει ένα αναλυτικό σχόλιο που δεν βλέπω δημοσιευμένο (λόγω μεγέθους ή λογοκρισίας;),


Αδελφέ μου εάν υπήρχε λογοκρισία σε αυτό το ιστολόγιο τότε εν θα υπήρχαν τα άρθρα σου εδώ.

Τώρα δεν θέλω διάλογο διότι γράφω μόνο με το αριστερό μου χέρι. Έχω πρόβλημα με το δεξί μου.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΔΕΛΦΕ Silver, 4 Αυγούστου 2022 - 9:25 π.μ., Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ «ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ» ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ». Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ (ΣΚΟΛΟΠΑΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Ο ΘΕΟΣ! ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ… ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ, ΑΝ ΚΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΩΦΕΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΡΑΞΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ… ΩΣΤΟΣΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ή ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ! ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ!

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ