Θα ακούσουμε τους αγίους μας ; Θα μιμηθούμε τους αγίους μας ;

Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ και η παύσι κάθε σχέσεως και κοινωνίας με τους αιρετικούς και Λατινόφρονας πατριάρχας, αρχιεπισκόπους και επισκόπους είναι πλέον - εκεί που έφθασαν τα πράγματα - η μόνη ενδεδειγμένη, η μόνη ακίνδυνη και η μόνη αποτελεσματική λύσι. Η Εκκλησία σήμερα στενάζει κυριολεκτικά κάτω από «την μπότα» των Οικουμενιστών και Λατινοφρόνων κληρικών και η προκλητικότητά τους έχει πλέον εξαντλήσει την υπομονή των Ορθοδόξων πιστών.

Ιδού η κανονική λύσι, η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ. Χρειάζεται τόλμη και θάρρος μία τέτοια απόφασι. Αλλά είναι μονόδρομος που μας οδηγεί στον ασφαλή τόπο των Αγίων μας. Λέγει ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: «Ώσπερ τούτων χωρίζομαι, ούτως ενούμαι τη αληθεία και τοις αγίοις πατράσι τοις θεολόγοις της Εκκλησίας. Δει γαρ παντάπασιν εκείνους είναι κεχωρισμένους ημών, μέχρις αν δω ο Θεός την καλήν διόρθωσιν και ειρήνην της Εκκλησίας αυτού». 
------------------------------
Ανώνυμος Ο/Η Σταύρος είπε...

Η αποτείχιση είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει από τον καθένα με την βούλησή του και όχι αναγκαστικά μέσα σε ομάδα ή με παρότρυνση κληρικού. Όποιος σου βρίζει τον πατέρα όχι μόνο σταματάς να τον λες καλημέρα αλλά σταματάς και κάθε συνάθροιση μαζί του.

Όταν καίγεται το σπίτι κάποιου πετάγεται αμέσως έξω, χωρίς να λογαριάζει το που θα μείνει τις επόμενες ώρες (=αποτείχιση). Αν μείνει κανείς σε φλεγόμενο σπίτι καίγεται και αν θα μείνει στην αίρεση πωρώνεται και εγκαταλείπεται από τον Θεό. Ωστόσο ο αγώνας και ο χρόνος για την σωστή απόφαση χρειάζονται στη συνέχεια. Το ποια είναι η κατάλληλη "στέγη" και πότε θα γίνει αυτό, είναι αίτημα προσευχής, και η έκβασή της εξαρτάται από την πρόνοια του Θεού και το συμφέρον της ψυχής.

Στο πρώτο στάδιο ο Χριστός περιμένει τον άνθρωπο να πάρει τις αποφάσεις του. Ο Κύριος περιμένει από τον άνθρωπο να κάνει "το πρώτο αποφασιστικό βήμα" και στη συνέχεια Αυτός θα κάνει "τα 99 βήματα" για να τον συναντήσει και να τον παρηγορήσει.

1 σχόλιο:

Σταύρος είπε...

Η αποτοίχιση είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει από τον καθένα με την βούληση του και όχι αναγκαστικά μέσα σε ομάδα ή με παρότρυνση κληρικού. Όποιος σου βρίζει τον πατέρα όχι μόνο σταματάς να τον λες καλημέρα αλλά σταματάς και κάθε συνάθροιση μαζί του.

Όταν καίγεται το σπίτι κάποιου πετάγεται αμέσως έξω, χωρίς να λογαριάζει το που θα μείνει τις επόμενες ώρες (=αποτοίχιση). Αν μείνει κανείς σε φλεγόμενο σπίτι καίγεται και αν θα μείνει στην αίρεση πωρώνεται και εγκαταλείπεται από τον Θεό. Ωστόσο ο αγώνας και ο χρόνος για την σωστή απόφαση χρειάζονται στη συνέχεια. Το ποια είναι η κατάλληλη "στέγη" και πότε θα γίνει αυτό, είναι αίτημα προσευχής, και η έκβαση της εξαρτάται από την πρόνοια του Θεού και το συμφέρον της ψυχής.

Στο πρώτο στάδιο ο Χριστός περιμένει τον άνθρωπο να πάρει τις αποφάσεις του. Ο Κύριος περιμένει από τον άνθρωπο να κάνει "το πρώτο αποφασιστικό βήμα" και στη συνέχεια Αυτός θα κάνει "τα 99 βήματα" για να τον συναντήσει και να τον παρηγορήσει.