Προωθεῖται η εκλαΐκευση του Οικουμενισμοῦ

Ἡ ἐκλαΐκευση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ προωθεῖται μὲ τὶς πυκνὲς λειτουργικές, ἀκαδημαϊκὲς-θεολογικὲς, ποιμαντικὲς καὶ κοινωνικὲς ἐπαφές μὲ τοὺς ἑτεροδόξους, κυρίως μὲ τὶς συμπροσευχὲς σὲ ὅλα τὰ ἐπίπεδα, μὲ τοὺς μεικτοὺς γάμους καὶ τὸν ἤδη προαναγγελμένο σχεδιασμὸ τῶν ὀρθοδόξων οἰκουμενιστῶν νὰ ἐξαλείψουν ἀπὸ τὴν ὀρθόδοξη Λατρεία ὅσα σημεῖα προσβάλλουν αἱρέσεις ἢ ἄλλες θρησκεῖες, ὥστε νὰ ἐξοικειωθεῖ μὲ τὴν ἑτεροδοξία καὶ τὸ ἁπλὸ ὀρθόδοξο ἐκκλησιαστικὸ πλήρωμα (ἀφοῦ δῆθεν «ὅλοι στὸν ἴδιο Χριστὸ / Θεὸ πιστεύουμε...»).

4 σχόλια:

Σταύρος είπε...

Μάλλον δεν προωθείται. Αυτό έχει παρέλθει. Τώρα απολαυάνουν τους καρπούς της ανομίας τους. Δεν είναι αναγκαστικό ότι θα γίνει πλήρη ομογενοποίηση (ένωση). Αυτή η κατάσταση επιτελεί καλύτερα τους σκοπούς τους. Κάνει τους αναποφάσιστους να περιμένουν την μεγάλη προδωσία... την οποία ίσως να μη την δούνε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωνσταντίνε, ελπίζω να είστε καλύτερα. Αν τυχόν οι πόνοι που είχατε στο χέρι συνεχίζουν, εύχομαι περαστικά ,καλό κουράγιο και υπομονή!!

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώντας ομιλίες, συμπεριφορές, καταστάσεις η διαπίστωση είναι ότι ζούμε στο μικρόκοσμό μας. Δεν έχουμε ιδέα ούτε πλήρη εικόνα τι συμβαίνει γύρω μας και σε όλο το κόσμο. Εμείς-δε διαφωνώ- υπερασπιζόμαστε την ορθή πίστη-όσοι την υπερασπίζονται- υποτίθεται ότι προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε ο καθένας κατά δύναμη στο πνευματικό αγώνα. Μα δε βλέπουμε; δεν αφουγκραζόμαστε τους ήχους, τους κραδασμούς, τις ιαχές που ακούγονται γύρω μας; Ανάστατος ο κόσμος γύρω μας, κι εμείς ακόμη ασχολούμαστε πότε με το Πάπα πότε με τον οικουμενισμό! Αυτά μας έχουν προσπεράσει, ήδη όζουν, έμειναν λίγοι οι χριστιανοί, κι αυτοί κομματιασμένοι. Χλευάζονται παντού, το ωραίο μήνυμα, η όμορφη αγγελία του ενσαρκωμένου Λόγου του Πατρός δε λέει πολλά εκεί έξω.. Τον χλευάζουν, τον αρνούνται, ήδη απλώνεται παντού η γάγγραινα του σκότους, κι εμείς δε μπορούμε να ομονοήσουμε στην ομολογία της πίστης των πατέρων που μας παρέδωσαν με τόσους κόπους, αγώνες, θυσίες. Αιματοβαμμένοι από τη θριαμβεύουσα Εκκλησία έκκληση κάνουν προς ενότητα και ομόνοια προς όλους μας, όσοι απέμειναν, όσοι επιμένουν, εμμένουν και στέκονται ασάλευτοι στις επάλξεις της ορθής πίστης. Θα περίμενε κανείς οι Έλληνες που έχουν απ΄ευθείας πρόσβαση στις γραφές αφού έχουν το πρωτότυπο στη γλώσσα τους να είναι πρωταγωνιστές στη κήρυξη του λόγου του Θεού και αντί για αυτό είμαστε αν όχι ουραγοί πάντως όχι όπως θα μας ήθελε ο Θεός, με θέρμη. Αντίθετα βλέπουμε έξαρση του αθεισμού, όχι αλλού, στην Ελλάδα! Οι απέναντι του Αιγαίου, όλοι εκείνοι που στη πλειονότητά τους ήταν Ρωμιοί αρνήθηκαν τον Χριστό και την ελληνικότητά τους για μια χούφτα ειδώλια του κόσμου και αξιώματα με ημερομηνία λήξης, τώρα οι γόνοι τους απειλούν όλους εκείνους που κράτησαν με νύχια και δόντια τη πίστη και την ελληνικότητά τους, και εμείς αντί να είμαστε μια γροθιά μαλώνουμε και ερίζουμε για τα όζοντα των νεκρών της πίστεως.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Κύριε Κωνσταντίνε, ελπίζω να είστε καλύτερα. Αν τυχόν οι πόνοι που είχατε στο χέρι συνεχίζουν, εύχομαι περαστικά ,καλό κουράγιο και υπομονή!!


Δυστυχώς ιδία η κατάσταση. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!