Που βαδίζουμε αλήθεια, οι σημερινοί Ορθόδοξοι;

Ο χριστιανός ο οποίος θέλει να είναι ευθύς απέναντι του Θεού, οφείλει να διερωτηθή: Μήπως υπηρετώ το κακώς εννοούμενο προσωπικόν μου συμφέρον και όχι αυτό που ορίζει η Εκκλησία μου; Μήπως υπηρετώ άθελά μου τις σκοτεινές δυνάμεις και όχι την αλήθεια; Απάντηση εις το ερώτημα αυτό θα μπορέση να πάρη, αν αφήση ελεύθερη τη συνείδησίν του να ομιλήση ανεπηρέαστη από το πάθος και την πλάνη, με βάσιν την αλήθειαν και τον Νόμον του Θεού. Νοείται άραγε ένας χριστιανός να ενεργή εις την ζωήν του με κριτήρια αντίθετα προς το Νόμον και τας εντολάς του Θεού, αντίθετα προς τας Παραδόσεις και τους Ιερούς Κανόνας που εστήριξαν δια μέσου των αιώνων την Πίστιν μας; Κενοί περιεχομένου λοιπόν είναι εις την εποχήν μας οι Ιεροί Κανόνες και Παραδόσεις της Εκκλησίας μας; Που βαδίζουμε αλήθεια, οι σημερινοί Ορθόδοξοι; Μήπως στήνεται ήδη ο τάπης δια την υποδοχήν του Αντιχρίστου; Μήπως επαληθεύονται εις τας ημέρας μας τα λόγια του Προφήτου: «Τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτών την καρδίαν, ίνα μη ίδωσι τοις οφθαλμοίς και νοήσωσι τη καρδία και επιστραφώσι και ιάσομαι αυτούς»; Θα αγνοήσουμε λοιπόν, αδελφοί αυτά που γίνονται από τους Οικουμενιστές, γεγονότα καταλυτικά της Πίστεώς μας, και δια της σιωπής και αδιαφορίας θα επιβραβεύσουμε την προδοσία της Πίστεώς μας;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 1η Ιουνίου εκοιμήθη ο θεσσαλονικιός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κυρός Γεννάδιος(Λυμούρης) του Οικουμενικού Θρόνου.
Αιωνία και άληστος αυτού η μνήμη!

Silver είπε...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κύριος Γεννάδιος. (γεν. 1951).
(Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Ο Γεννάδιος Λυμούρης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουλίου 1951. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων το 1978. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1974 και Πρεσβύτερος στις 18 Ιανουαρίου 1981. Την 1 Ιουνίου 1997 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τιτουλάριος Μητροπολίτης Σασίμων. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Ιωακείμ, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Λύστρων Καλλίνικο, Τρανουπόλεως Γερμανό, Λαοδικείας Ιάκωβο, Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Σεβαστείας Δημήτριο και Αγαθονικείας Απόστολο. Στις 3 Νοεμβρίου 2007 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο.



Aν θελήσω να σχολιάσω θα δεχθώ τόνους χολής...

Ας τον συγχωρήσει ο Θεός και ας τον κατατάξει δίπλα στους 26 Οσιομάρτυρες της Ι. Μ. Ζωγράφου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να δεχτείτε τόνους χολής;
Ήταν οικουμενιστής;; ή ήταν και άλλα πολλά;;;
Να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του...

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ήταν οικουμενιστής;;

Απάντηση: Κοινωνούσε με τους οικουμενιστάς.



ή ήταν και άλλα πολλά;;;

Απάντηση: Στα 12 χρόνια ύπαρξης της "ΟΡΘ. φΩΝΗΣ" ουδέποτε σχολίασα άλλο τι, εκτός από θέματα πίστεως.



Να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του...

Απάντηση: Πολύ σωστά!