Σουηδή πρωθυπουργός : ¨Απέτυχε η ενσωμάτωση των μεταναστών και τροφοδοτήθηκε το έγκλημα¨…

Η Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε  ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών απέτυχε και  τροφοδότησε το έγκλημα συμμοριών

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, 28 Απριλίου (Reuters) – Η Σουηδία δεν κατάφερε να ενσωματώσει τον τεράστιο αριθμό μεταναστών που έχει δεχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οδηγώντας σε παράλληλες κοινωνίες και βία συμμοριών, δήλωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, καθώς ξεκίνησε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Πολλοί Σουηδοί σοκαρίστηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από βίαιες ταραχές που προκάλεσαν τραυματισμούς περισσότερων από 100 αστυνομικών. Η βία ξέσπασε όταν ένας Σουηδό-Δανός πολιτικός έκαψε το Κοράνι σε μια συγκέντρωση και συνεχίστηκε ιδιαίτερα σε αρκετές γειτονιές όπου κυριαρχούσαν οι μετανάστες.

Η Άντερσον κατηγόρησε τους εγκληματίες και με ασυνήθιστα ειλικρινή και αυτοκριτικά σχόλια, είπε ότι τόσο ο ισλαμισμός όσο και ο δεξιός εξτρεμισμός είχαν επιτραπεί να φουντώσουν στη Σουηδία.

“Ο διαχωρισμός επιτράπηκε να φτάσει τόσο μακριά που έχουμε παράλληλες κοινωνίες στη Σουηδία. Ζούμε στην ίδια χώρα αλλά σε εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες”, είπε η Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Σουηδία που γεννήθηκαν στο εξωτερικό έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε 2 εκατομμύρια, ή το ένα πέμπτο του πληθυσμού. Οι Σοσιαλδημοκράτες της Άντερσον βρίσκονται στην εξουσία τα 28 από τα τελευταία 40 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων οκτώ. Η Άντερσον είπε ότι ήθελε να εισαγάγει τοπικές επιτροπές εγκληματικότητας νέων, όπου οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Πρότεινε επίσης εργαλεία για να βεβαιωθεί ότι οι νέοι μένουν στα σχολεία και όχι στους δρόμους χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.

“Η ένταξη ήταν πολύ φτωχή την ίδια στιγμή που είχαμε μεγάλη μετανάστευση. Η κοινωνία ήταν πολύ αδύναμη, οι πόροι για την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες ήταν πολύ αδύναμοι”, είπε.

Η Σουηδία, η οποία διενεργεί γενικές εκλογές αργότερα αυτό το έτος, έχει αυστηροποιήσει ριζικά τις μεταναστευτικές της πολιτικές από τότε που δέχθηκε περισσότερους ανθρώπους κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης το 2015.

Τώρα έχει μια από τις πιο περιοριστικές πολιτικές της ΕΕ. Η Διεθνής Αμνηστία έχει επικρίνει τη Σουηδική αυστηροποίηση των πολιτικών, ισχυριζόμενη ότι προκαλεί ανθρώπινο πόνο και κάνει την ένταξη ακόμη πιο δύσκολη για τους μετανάστες.

https://www.reuters.com/world/europe/swedish-pm-says-integration-immigrants-has-failed-fueled-gang-crime-2022-04-28/?taid=626aa041895288000129aaaa

tourkikanea.gr

“O.T.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: