Για την Κυριακή Β΄ Νηστειών. -- Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και η αλήθεια της Εκκλησίας. -- Γράφει ο Χαρίλαος Στουραΐτης Θεολόγος.

Μόνον όσοι ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας ανήκουν στην Εκκλησία, επαναλαμβάνει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.

Η Εγκύκλιος του 1920, η αλλαγή του Ημερολογίου το 1924 και η εφαρμογή του διορθωμένου Ιουλιανού, η πτώση της ανοιξιάτικης ισημερίας και ότι αυτή, κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, βρισκόταν στις 21 Μαρτίου, όπως ψευδώς καταγράφεται στο Πηδάλιο, είναι τα μεγάλα ψέματα των Νεοημερολογιτών, που τους έβγαλαν εκτός Εκκλησίας.

Ο όρος δυνάμει και ουχί ενεργεία σχίσμα, που επικαλέστηκε ο πεπτωκός πρ. Φλωρίνης Χρυσόσοστομος για το σχίσμα των Νεοημερολογιτών, με σκοπό να τους αθωώσει, είναι ένα μεγάλο ψέμα που οδήγησε τόσο αυτόν όσο και τους οπαδούς του εκτός Εκκλησίας.

Διώκτες, υβριστές και βασανιστές του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, οι τότε συνοδικοί και ο Πατριάρχης Ιωάννης Καλέκας.
«Δυστυχώς» αυτή είναι η μοίρα των Ορθοδόξων Ομολογητών και αυτών που ορθοτομούν τον λόγον της αληθείας.
Λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς:
«Ποίος όμως κλήρος ποία μερίς, τις γνησιότης προς την του Χριστού Εκκλησίαν τω συνηγόρω του ψεύδους; Εκκλησία "στύλος και εδραίωμα της αληθείας" κατά Παύλον εστιν... Και γαρ οι της Χριστού Εκκλησίας της αληθείας εισί· και οι μη της αληθείας όντες ουδέ της του Χριστού Εκκλησίας εισί, και τοσούτο μάλλον, όσον αν και σφων αυτών καταψεύδοιντο, ποιμένας και αρχιποιμένας ιερούς εαυτούς καλούντες και υπ’ αλλήλων καλούμενοι· μηδέ γαρ προσώποις τον Χριστιανισμόν, αλλ’ αληθεία και ακριβεία πίστεως χαρακτηρίζεσθαι μεμυήμεθα». (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Συγγράμματα.Τόμος Β΄, σελ.627]
Δηλαδή με απλά λόγια:
«Όμως ποιά μερίδα και ποιό κλήρο, ποιά γνησιότητα και ποιά σχέση μπορεί να έχετε ΟΛΟΙ εσείς, που είστε ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ του ΨΕΥΔΟΥΣ με την Εκκλησία του Χριστού;
Η Εκκλησία του Χριστού μας είναι στύλος και εδραίωμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, σύμφωνα και με τον Απόστολον Παύλον...
Οπότε, όσοι βρίσκονται μέσα στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού, έχουν απαραίτητα και την Αλήθεια. Ενώ αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την Αλήθεια, δεν είναι ούτε μπορεί να βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία του Χριστού.
Είναι δηλαδή ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, άσχετα εάν αυτοί νομίζουν ότι είναι μέσα στην Εκκλησία του Χριστού. Και παρόλο που αυτοί λέγουν ψέματα μεταξύ τους, και κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους, καλώντας ο ένας τον άλλο -αλλά και από άλλους καλούμενοι- ως «άγιοι»... («αγιώτατοι»... «σεβασμιώτατοι»... «πανιερώτατοι»... «παναγιώτατοι»...) ποιμένες και αρχιποιμένες, δηλαδή επίσκοποι, αρχιεπίσκοποι και πατριάρχες. Μην τους πιστεύετε! Λένε ψέματα δεν είναι τίποτε από όλα αυτά, αλλά είναι ΨΕΥΔΟΠΟΙΜΕΝΕΣ και ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ!
Να ξέρετε αγαπητοί μου, ότι ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία μας, ΠΟΤΕ δεν στηρίζεται στα πρόσωπα, στα οποιαδήποτε πρόσωπα, αλλά ΜΟΝΟΝ στην ΑΛΗΘΕΙΑ και στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ της Πίστεως, όπως έχουμε διδαχθεί και μυηθεί, στην Ορθόδοξη Παράδοσή μας».

Χαρίλαος Στουραΐτης .
θεολόγος.

----------------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τό μῖσος σου κατά τοῦ Ἁγίου πρ. Φλωρίνης καί κατά ὅλων ἡμῶν πού ἀκολουθοῦμε τήν Ὀρθόδοξον Ὁμολογίαν του δέν ἔχει τέλος, κ. ΧΣ! Εἰς κάθε ἀνάρτησιν «πρέπει» νά χύνῃς τό πικρόν δηλητήριόν σου, καρπός τῆς αἱρέσεώς σου, τοῦ Ματθαιϊσμοῦ, ἐξ αἰτίας τοῦ ὁποίου ἐχάθη ἡ εὐκαιρία τό 1937 νά ἐπανέλθῃ ἡ Ὀρθοδοξία στήν Ἑλλάδα! Οἱ τότε Ματθαιϊσταί ἐλειτούργησαν ὡς ὄργανα τοῦ Σατανᾶ καί ὡδήγησαν εἰς τήν πλήρη διάλυσιν τοῦ ὁμολογιακοῦ κινήματος τοῦ 1924! Τό αὐτό πράττεις καί σύ σήμερα! Μήν ἀκουσθῇ κάπου ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία, ἀμέσως φορεῖς τόν μανδύαν τοῦ «γνησίου Ὀρθοδόξου» καί σπεύδεις νά γράψῃς τά γνωστά αἱρετικά καί παράλογα φληναφήματά σου, παρασιωπώντας ἤ/καί διαστρεβλώνοντας ταυτοχρόνως τήν διδασκαλίαν τῶν Ἁγίων Πατέρων. Δέν γίνομαι πιό συγκεκριμένος, διότι τά ἔχω γράψει δεκάδες φορές, ἀλλ' εἶναι γνωστόν ὅτι σπανιώτατα μετανοεῖ κάποιος αἱρετικός.

---------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 19 Μαρτίου 2022 - 6:17 μ.μ. Γράφετε: «υπάρχει συνεορτασμός του Πασχα κ. Μοσχοβίτη, με την αλλαγή του ημερολογίου το 1924;»

Σχόλιον: Δέν ἀντιλαμβάνομαι τί ἀκριβῶς ἐννοεῖτε μέ αὐτήν τήν ἐρώτησιν. Ὡστόσον, πρός ἀποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεως, θά ἤθελα νά σημειώσω ὅτι οἱ ἱεροί κανόνες (συγκεκριμένως ὁ 7ος Ἀποστολικός) ἀπαγορεύουν τόν συνεορτασμόν τοῦ Πάσχα μετά τῶν Ἰουδαίων. Ἐφόσον ἡ ἀλλαγή τοῦ ἡμερολογίου δέν μετέβαλε τό Πασχάλιον, δέν ὑπάρχει συνεορτασμός τοῦ Πάσχα τῶν Ὀρθοδόξων μετά τῶν Ἰουδαίων. Ἡ σύμπτωσις (κάποιες φορές) μέ τό Πάσχα τῶν «καθολικῶν» δέν ὀφείλεται στήν ἀλλαγήν τοῦ ἡμερολογίου τοῦ 1924.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ.

Το 1924 η αστρονομική διόρθωση του κοσμικού λεγομένου Ιουλιανού ημερολογίου του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα δεν αποτελεί αίρεση καθώς τηρήθηκε στην Ελλάδα ο «Πασχάλιος Κανόνας» (για να εορτάζουμε το άγιο Πάσχα πάντα μετά το Πάσχα των εβραίων ημερολογιακά), που μόνο αυτόν είχε ορίσει ως «όρο» της η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και όχι ως πάτριο άγιο αμετάβλητο Δόγμα πίστεως το κοσμικό Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο αιρετικός «αλάθητος» αντίχριστος Πάπας της Ρώμης είναι καταδικασμένος και για το γεγονός ότι στο ημερολόγιο δεν τηρεί τον Πασχάλιο Κανόνα που έχει ορισθεί από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αμέτρητες οι αιρέσεις του Πάπα της Ρώμης, όπως το αλάθητο, το πρωτείο, το φιλιόκβε, η «μαριολατρία», τα άζυμα, το ράντισμα αντί του βαπτίσματος, ότι δεν δέχεται την Σωτηρία μας από τις Άκτιστες Ενέργειες του Θεού… Επιπλέον αποτέλεσε (Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ) Πάπας και η παρασυναγωγή του μήτρα πάρα πολλών προτεσταντικών αιρέσεων, που αποσχίσθηκαν από αυτόν για να γίνει ο κάθε «προτεστάντης» ένας νέος «αλάθητος Πάπας», που δεν δέχεται την Αποστολική Διαδοχή, τις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους, την ερμηνεία της Αγίας Γραφής σύμφωνα με την Ιερή Ορθόδοξη Παράδοση της Μίας Αγίας Εκκλησίας μας και τους Άγιους Θεοφόρους Πατέρες μας, Μάρτυρες και Ομολογητές της Ορθόδοξης Πίστεώς μας.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Το 1924 η αστρονομική διόρθωση του κοσμικού λεγομένου Ιουλιανού ημερολογίου του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα δεν αποτελεί αίρεση καθώς τηρήθηκε στην Ελλάδα ο «Πασχάλιος Κανόνας»


Kαλά δεν σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι οι άλλες τοπικές Εκκλησίες δεν εγκατέλειψαν την Παράδοση της Εκκλησίας και ο λαός τους δεν φώναζε το "μας φραγκέψανε";;

Πόσα χρόνια θα λέμε τα ίδια και τα ίδια; Άλλαξες ένα "ι" είσαι αιρετικός. Τελεία και παύλα!

Κουράστηκα να διαβάζω χιλιάδες φορές για διορθωμένα ημερολόγια για Μακεδονικά ημερολόγια και να βλέπω τον άτιμο τον Διάβολο να τρίβει τα χέρια του και να γελά με τα χάλια μας...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Απάντηση στον Silver 19 Μαρτίου 2022 - 12:16 μ.μ.

Ποιά Τοπική Εκκλησία διέκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας γιατί θεώρησε ότι φραγκέψαμε με την αστρολογική διόρθωση του Ημερολογίου;

Άλλαξε έστω και ένα "ι" στην ορθόδοξη πίστη μας με την αστρολογική διόρθωση του Ημερολογίου; Η ιεροποίηση και ειδωλοποίηση του ημερολογίου σαν να αποτελεί πάτριο άγιο αμετάβλητο Δόγμα πίστεως είναι ΑΙΡΕΣΗ. ΓΙΑΤΙ το 1924 η αστρονομική διόρθωση του κοσμικού λεγομένου Ιουλιανού ημερολογίου του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα δεν αποτελεί αίρεση καθώς τηρήθηκε στην Ελλάδα ο «Πασχάλιος Κανόνας» (για να εορτάζουμε το άγιο Πάσχα πάντα μετά το Πάσχα των εβραίων ημερολογιακά), που μόνο αυτόν είχε ορίσει ως «όρο» της η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και όχι ως πάτριο άγιο αμετάβλητο Δόγμα πίστεως το κοσμικό Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο αιρετικός «αλάθητος» αντίχριστος Πάπας της Ρώμης είναι καταδικασμένος και για το γεγονός ότι στο ημερολόγιο δεν τηρεί τον Πασχάλιο Κανόνα που έχει ορισθεί από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο.

ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ και θα βλέπουμε τον άτιμο τον Διάβολο να τρίβει τα χέρια του και να γελά με τα χάλια μας... Τελεία και παύλα! ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ.-

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Ανωτέρω (19 Μαρτίου 2022 - 12:46 μ.μ.) που γράφω αστρολογική διόρθωση του Ημερολογίου εννοώ αστρονομική φυσικά... ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΚΗ ΜΕ 2 Κ ΕΝΝΟΩ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ Κ... για να είμαστε ακριβείς.

Ανώνυμος είπε...

στο εκκλησιαστικό βιβλίο ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ της αποστολικής διακονίας στη σελίδα 672
συγκεκριμένα, παρατίθενται αναλυτικώς οι πασχάλιες ημερομηνίες για 53 έτη. 1973-2026.
αυτές οι ημερομηνίες αφορούν πάσχα ορθοδόξων,καθολικών καθώς και το εβραικό φάσκα.
από αυτά τα 53 έτη το πάσχα ημών και υμών(όχι οι εβραίοι) συμπίπτει για 14 έτη.
1974-77-80-84-87-90-2001-04-07-10-11-14-17-25.δηλαδή το 1/3 ακριβώς για μισόν αιώνα.
το 2017 παρολίγον να έπεφτε και το φάσκα μιας και ήτο Μ.Σάββατον.
αυτό δε συνέβει όπως γνωρίζετε,το 2021 που εορτάστηκε η Ανάστασις όλως τυχαίως στις 9μ.μ.
βάσει των στοιχείων που μας δίδει το εν λόγω βιβλίο.πάσχα καθολικών 4 απριλίου-ορθοδόξων
2 μαίου-νομ.φάσκα Μ.Σάββατον.
τι ορίζει η Α Οικουμενική,για αυτό αγαπητοί αδελφοί;
στη σελίδα 672 επίσης έχει 4 σημειώσεις στο τέλος τη σελίδας.
διαβάζουμε την τέταρτη.
ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1972 ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΕΓΚΡΙΣΕΙ ΤΗΣ Α.Α.
ΤΟΥ ΠΆΠΑ,ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΣΙ ΜΕΘ ΉΜΩΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ.

υπάρχει συνεορτασμός του Πασχα κ.Μοσχοβίτη,με την αλλαγή του ημερολογίου το 1924;

θα συνεόρταζε ο πάπας με τον βαρθολομαίο των Αγίων Αποστόλων και του Αγίου Ανδρέου εάν
δύο αρχιερείς της εποχής καταχρηστικώς και παρανόμως πλήρως υποταγμένοι στις άνωθεν εντολές δεν διόρθωναν το ιουλιανό;
πόσες φορές προσπάθησαν πριν το 1924 κ.μοσχοβίτη,να αλλάξουν το ημερολόγιο γνωρίζετε;

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμο 19 Μαρτίου 2022 - 6:17 μ.μ.

ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1902 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ; ΠΟΣΟΙ ΩΣΤΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1902 ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;
ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1902, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ 1920, ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ… ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ… ΓΡΑΦΩ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2021 ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΕΟΡΤΑΣΑΝ «ΑΝΟΜΑ» ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 9 μ.μ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΑΣ.

ΩΣΤΟΣΟ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ! ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΘΑΝΑΤΟ; Μήπως δεν πιστεύουμε ΟΤΙ ο «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν, ζωή χαρισάμενος» https://www.brighteon.com/68747d96-510d-4989-a848-a5e8624a4581 , https://ugetube.com/watch/NeM333tdKiO4Ao7 , https://rumble.com/vxpf2l-christ-is-risen.html (ΒΙΝΤΕΟ). ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ;;; Ή ΜΗΠΩΣ "ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ" ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;;; ΑΡΑ ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ... ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ;;; «Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς; (Λουκ. 18, 8)». ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ; https://freevolition.substack.com/christ-is-risen .

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1972 ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΕΓΚΡΙΣΕΙ ΤΗΣ Α.Α.
ΤΟΥ ΠΆΠΑ,ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΣΙ ΜΕΘ ΉΜΩΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ.
κ.μοσχοβίτη μία ερώτηση καλοπροαίρετα.
πιστεύετε ότι μπορούμε να μιλάμε για κοινόν ποτήριον μεταξύ λαικών,ή το κοινόν ποτήριον
υφίσταται μόνο μεταξύ αρχιερέων,και απλώς η σημείωση από το 1972 είναι μία ευτελής ανούσια,άνευ
θεολογικής σημασίας παρατήρηση που δεν εμπίπτει σε κανέναν εκκλησιαστικό κανόνα;
επίσης επειδή δεν ανήκω στους παλαιοημερολογίτες,άλλο η βίαιη αλλαγή εν μία νυκτί που
οι άνθρωποι τότε έχασαν τ΄αυγά και τα πασχάλια ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ προσέξτε το αυτό,και άλλο να
ερευνούμε τους λόγους για τους οποίους έγινε.ΕΛΛΑΣ η χώρα του διαίρει και βασίλευε.
έχετε σκεφτεί ποτέ εάν δεν υπήρχε αυτή η επαίσχυντη αλλαγή,πώς θα μπορούσαν να είναι
τα γεγονότα;
9 στα 10 σχόλια σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με εκκλησιαστικά είναι για το ημερολόγιο.
τελικώς διαπίστωσα όλα αυτά τα χρόνια,ότι οι κατ΄εξοχήν ημερολάτρες είναι οι σιωπηλοί πλειοψηφούντες κ.μοσχοβίτη.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 19 Μαρτίου 2022 - 6:17 μ.μ. Γράφετε: «υπάρχει συνεορτασμός του Πασχα κ.Μοσχοβίτη,με την αλλαγή του ημερολογίου το 1924;»

Σχόλιον: Δέν ἀντιλαμβάνομαι τί ἀκριβῶς ἐννοεῖτε μέ αὐτήν τήν ἐρώτησιν. Ὡστόσον, πρός ἀποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεως, θά ἤθελα νά σημειώσω ὅτι οἱ ἱεροί κανόνες (συγκεκριμένως ὁ 7ος Ἀποστολικός) ἀπαγορεύουν τόν συνεορτασμόν τοῦ Πάσχα μετά τῶν Ἰουδαίων. Ἐφόσον ἡ ἀλλαγή τοῦ ἡμερολογίου δέν μετέβαλε τό Πασχάλιον, δέν ὑάρχει συνεορτασμός τοῦ Πάσχα τῶν Ὀρθοδόξων μετά τῶν Ἰουδαίων. Ἡ σύμπτωσις (κάποιες φορές) μέ τό Πάσχα τῶν «καθολικῶν» δέν ὀφείλεται στήν ἀλλαγήν τοῦ ἡμερολογίου τοῦ 1924.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμο 20 Μαρτίου 2022 - 5:54 π.μ. ΓΡΑΦΕΤΕ: «ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1972 ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΕΓΚΡΙΣΕΙ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ ΠΆΠΑ,ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΣΙ ΜΕΘ ΉΜΩΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ».

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ…

ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΑΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΝΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ) ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ....

Η αιρετικοί παπικοί καπηλεύονται τον όρο Καθολική Εκκλησία γιατί ΚΑΘΟΛΙΚΗ είναι μόνο η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, που κατέχει Όλη την Αλήθεια του Χριστού και αποτελεί ολόκληρο το Πλήρωμα της Εκκλησίας...
Ο αιρετικός «αλάθητος» αντίχριστος ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Πάπας της Ρώμης είναι καταδικασμένος και για το γεγονός ότι στο ημερολόγιο δεν τηρεί τον Πασχάλιο Κανόνα που έχει ορισθεί από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αμέτρητες οι αιρέσεις του Πάπα της Ρώμης, όπως το αλάθητο, το πρωτείο, το φιλιόκβε, η «μαριολατρία», τα άζυμα, το ράντισμα αντί του βαπτίσματος, ότι δεν δέχεται την Σωτηρία μας από τις Άκτιστες Ενέργειες του Θεού… Επιπλέον αποτέλεσε (Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ) Πάπας και η παρασυναγωγή του μήτρα πάρα πολλών προτεσταντικών αιρέσεων, που αποσχίσθηκαν από αυτόν για να γίνει ο κάθε «προτεστάντης» ένας νέος «αλάθητος Πάπας», που δεν δέχεται την Αποστολική Διαδοχή, τις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους, την ερμηνεία της Αγίας Γραφής σύμφωνα με την Ιερή Ορθόδοξη Παράδοση της Μίας Αγίας Εκκλησίας μας και τους Άγιους Θεοφόρους Πατέρες μας, Μάρτυρες και Ομολογητές της Ορθόδοξης Πίστεώς μας.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ανώνυμε 20 Μαρτίου 2022 - 5:54 π.μ. Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΑΘΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΩΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ…

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΓΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ Ή ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ, ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ;;;

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ…

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Ανώνυμε, στις 20 Μαρτίου 2022 - 5:54 π.μ., μεταξύ άλλων γράφετε: «ερευνούμε τους λόγους για τους οποίους έγινε.ΕΛΛΑΣ η χώρα του διαίρει και βασίλευε».

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ, ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX , https://rumble.com/vhp893-29730567.html .

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΣΤΕΡΑ https://ugetube.com/watch/hlYK1bO6fUB46Vw , https://rumble.com/vtet7c-49399896.html , https://www.brighteon.com/d29aa11e-f530-43b2-8895-6e891b6c560a .

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμο 20 Μαρτίου 2022 - 5:54 π.μ.
ΑΠΑΝΤΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ; ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ: ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1902... ΤΟ 1972 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ…

ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ, ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ...

ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ...

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ http://www.freevolition.gr/666.htm " (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX , https://rumble.com/vhp893-29730567.html ) ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1902!… ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://www.brighteon.com/8bb2f073-26c3-4790-8d12-c95eaa18db83 , https://ugetube.com/watch/Hc8GzU7JkIcUr3c , https://rumble.com/vuux80--1902.html (ΒΙΝΤΕΟ).
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
...
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο). Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 http://www.freevolition.gr/666.htm ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ". ΑΝ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ 666.

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ

ΠΡΟΣ Ανώνυμο 20 Μαρτίου 2022 - 5:54 π.μ. ΓΡΑΦΕΤΕ: «ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1972 ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΕΓΚΡΙΣΕΙ ΤΗΣ Α.Α. ΤΟΥ ΠΆΠΑ,ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΣΙ ΜΕΘ ΉΜΩΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ».
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΠΙΚΟΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ…
ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΑΡΕΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΣΥΝΠΡΟΣΕΥΧΕΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ) ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ....

Η αιρετικοί παπικοί καπηλεύονται τον όρο Καθολική Εκκλησία γιατί ΚΑΘΟΛΙΚΗ είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, που κατέχει Όλη την Αλήθεια του Χριστού και αποτελεί ολόκληρο το Πλήρωμα της Εκκλησίας...
Ο αιρετικός «αλάθητος» αντίχριστος ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Πάπας της Ρώμης είναι καταδικασμένος και για το γεγονός ότι στο ημερολόγιο δεν τηρεί τον Πασχάλιο Κανόνα που έχει ορισθεί από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αμέτρητες οι αιρέσεις του Πάπα της Ρώμης, όπως το αλάθητο, το πρωτείο, το φιλιόκβε, η «μαριολατρία», τα άζυμα, το ράντισμα αντί του βαπτίσματος, ότι δεν δέχεται την Σωτηρία μας από τις Άκτιστες Ενέργειες του Θεού… Επιπλέον αποτέλεσε (Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ) ο Πάπας και η παρασυναγωγή του μήτρα πάρα πολλών προτεσταντικών αιρέσεων, που αποσχίσθηκαν από αυτόν για να γίνει ο κάθε «προτεστάντης» ένας νέος «αλάθητος Πάπας», που δεν δέχεται την Αποστολική Διαδοχή, τις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους, την ερμηνεία της Αγίας Γραφής σύμφωνα με την Ιερή Ορθόδοξη Παράδοση της Μίας Αγίας Εκκλησίας μας και τους Άγιους Θεοφόρους Πατέρες μας, Μάρτυρες και Ομολογητές της Ορθόδοξης Πίστεώς μας.