Για ποιο λόγο μνημονεύουμε το όνομα του Αρχιερέως κατά την Θεία Λειτουργία:

Αυτό γίνεται, όχι γιατί, χωρίς την μνημόνευση του ονόματος του Αρχιερέως, δεν επιτελείται το μυστήριο, κατά την σφαλερή γνώμη μερικών συγχρόνων οικουμενιστών, αλλά για να φανεί η «τέλεια συγκοινωνία» και η ταυτότητα πίστεως του μνημονεύοντος και του μνημονευομένου. Σύμφωνα με την εξήγηση της Θείας Λειτουργίας του Θεοδώρου Ανδίδων, ο ιερουργός αναφέρει το όνομα του Αρχιερέως, για να δείξει ότι κάνει υπακοή στον προϊστάμενό του, ότι έχει την ίδια πίστη με αυτόν και ότι είναι διάδοχος των θείων Μυστηρίων.

-------------------------

Ο/Η ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Ρωτώ φλωρινικούς και αποτειχισμένους Ν/γίτες που πιστεύουν ότι στην διοικούσα υπάρχει αγιο πνεύμα κλπ

Στο μνημόσυνο των μουσουλμάνων στην λεσβο που τεΛέσθηκε απο τους Πάπα Ρώμης Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (το είδαμε διακαναλικά όλη η Ελλάδα )
ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑΙ Η ΟΥ;;;
Η ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑΙ Η ΟΥ;;


https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/02/blog-post_48.html#more

18 σχόλια:

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Ρωτω φλωρινικούς και αποτειχισμένους Ν/γίτες που πιστεύουν οτι στην διοικούσα υπάρχει αγιο πνεύμα κλπ

Στο μνημόσυνο των μουσουλμάνων στην λεσβο που τεΛέσθηκε απο τους Πάπα Ρώμης Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (το ειδαμε διακαναλικά ολη η Ελλάδα )
ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑΙ Η ΟΥ;;;
Η ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑΙ Η ΟΥ;;


https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/02/blog-post_48.html#more

Silver είπε...


ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ :
APITHARHITOI.BLOGSPOT.COM (Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ. ΖΗΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)

Πριν από 1 μήνα

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Αυτή η σελίδα που γράφεις δεν είναι η δική μου. Ήταν του Βαρβέρη.

Ανώνυμος είπε...

Οι αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί αποτειχίζονται για λόγους πίστεως, για να μην προδίδουν τον Χριστό και την Μία Αγία Εκκλησία Του, δηλαδή, δεν έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τις αιρέσεις και την παναίρεση του οικουμενισμού και δεν νοείται εκκλησιαστική αποτείχιση από τα κοσμικά ημερολόγια του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα ή το διορθωμένο. Γιατί η αληθινή Εκκλησία είναι το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, στο οποίο δεν είναι δυνατόν να είναι μέλη του οι εχθροί του Θεού, αντίχριστοι αμετανόητοι αιρετικοί οικουμενιστές σιωνιστές πανθρησκειαστές του «νέου και παλαιού ημερολογίου» των αμέτρητων ημερολατρικών ψευδοσυνόδων…

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαρθολομαίος δεν έχει Μυστήρια,αλλά αυτοί οι κληρικοί που τον μνημονεύουν από άγνοια,έχουν Μυστήρια.Κανείς, όμως,από τους Γ.Ο.Χ. δεν έχει Μυστήρια,ούτε ένας(γιατί δεν έχουν Αποστολική διαδοχή από τότε που έκαναν το σχίσμα το 1924).

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Κανείς, όμως,από τους Γ.Ο.Χ. δεν έχει Μυστήρια, ούτε ένας(γιατί δεν έχουν Αποστολική διαδοχή από τότε που έκαναν το σχίσμα το 1924).



Eκκλησιάστηκες σήμερα του Αγίου Φλαβιανού; Σου είπαν τίποτε στο ναό για τον Άγιο; Σου είπε ο ιερέας ότι εκείνος που δολοφόνησε τον άγιο Φλαβιανό σήμερα είναι και άγιό σου; Δεν άφησαν τίποτε όρθιο από την Ορθοδοξία και συ το βιολί βιολάκι σου, οι Παλαιοημερολογίτες σου ξινίζουν. Ποιος έκανε το σχίσμα; Εκείνος που έμεινε στην Παράδοση και δεν άλλαξε τίποτε, ή εκείνος που άλλαξε; Δεν έχεις ακούσει ποτέ το βίντεο με τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση; Τι του έλεγε η μητέρα του; Γιόκα μου εμείς κοιμηθήκαμε την πρώτη Μαρτίου και ξημερώσαμε την δευτέρα Μαρτίου. Εκείνοι άλλαξαν και είχανε 13 Μαρτίου!!!

Δεν προβληματίζεσαι καθόλου; Δεν βλέπεις τα χάλια του νέου και χάνεις το χρόνο σου με τι κάνουν οι άλλοι;

The Cave Dweller είπε...

Χαίρε αδελφέ Κωνσταντίνε.

Δική μου ήταν η σελίδα, μετά έλαβε την σκυτάλη της διαχείρησης ο Μαρίνος, και μετά μου παρέδωσε πίσω την σκυτάλη και μετά απλά καταργήθηκε το ιστολόγιο διότι δεν έχει νόημα να γράφεις τα ίδια και τα ίδια και να δημιουργείς άσχημα συναισθήματα σε ανθρώπους.

Η Χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού να είναι πάντα μαζί σου και η Υπεραγία Θεοτόκος να σε σκεπάζει πάντοτε.

Silver είπε...

Aδελφέ μας Κυριάκο Χαίρε εν Κυρίω!
Παρακολουθούσα τον σύνδεσμο διότι πληροφορούσε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα άνοιγε, αλλά πέρασαν τόσες βδομάδες και δεν έγινε τίποτε.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά αν ο κάθε ένας μας σταματήσει να δίνει το παρόν μήπως οι εχθροί της Εκκλησίας νομίσουν ότι ένας-ένας εγκαταλείπει τον αγώνα και τρίβουν τα χέρια τους από χαρά;

Τέλος πάντων σεβαστή η απόφασή σου η οποία πιστεύω είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής σου πληροφόρησης, νάναι ευλογημένο!

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να γνωρίζεις ότι αυτό εδώ το ιστολόγιο θα θεωρεί ευλογία αν φιλοξενεί ό,τι κείμενό σου θέλεις.

Δεν σε ξεχνώ στις καθημερινές μου προσευχές, αν και ο Κύριος "αμαρτωλών ουκ ακούει"...

Η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

The Cave Dweller είπε...

Σε ευχαριστώ για τις προσευχές σου αδελφέ Κωνσταντίνε :

Παρ. 18,19 ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ ὑψηλή, ἰσχύει δὲ ὥσπερ τεθεμελιωμένον βασίλειον.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Σωστό το ερώτημα της ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ.
Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει ο κ.Χατζηνικολάου;

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν οι αμετανόητοι αιρετικοί οικουμενιστές πανθρησκειαστές σιωνιστές να έχουν Χάρη, Άγιο Πνεύμα και Μυστήρια ενώ είναι αναθεματισμένοι από τον Άγιο Θεό και αποχωρισμένοι από την Μία Αγία Εκκλησία Του; «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Οί δε της Εκκλησίας άποστάντες ούκέτι έσχον τήν χάριν του Άγιου Πνεύματος έφ' έαυτοίς• έπέλιπε γάρ ή μετάδοσις τω διακοπήναι τήν άκολουθίαν... οί δέ άπορραγέντες, λαϊκοί γενόμενοι, ούτε του βαπτίζειν, ούτε του χειροτονείν είχον τήν έξουσίαν, ούκέτι δυνάμενοι χάριν Πνεύματος Αγίου παρέχειν, ης αυτοί έκπεπτώκασιν» Επιστολή Κανονική Α', Προς Αμφιλόχιον Ικονίου, κανών α.
Ὁ Μ. Βασίλειος ἐπίσης, στήν πρός Μονάζοντας ἐπιστολή του, ὅπως μᾶς τά μεταφέρει ὁ ἅγ. Μᾶρκος ὁ Εὐγενικός, λέγει: «Οἵτινες τήν ὑγιᾶ ὀρθόδοξον πίστιν προσποιούμενοι ὁμολογεῖν, κοινωνοῦσι δέ τοῖς ἑτερόφροσι, τούς τοιούτους, εἰ μετά παραγγελίαν μή ἀποστῶσιν, μή μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλά μηδέ ἀδελφούς ὀνομάζειν» (ἁγ. Μάρκου Ἐφέσου, Ὁμολογία, CFDS, Ser. A. τόμ. Χ, fasc. II, σελ. 133 (24-28). Ούτε στην Αγία Γραφή ούτε και από τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας δεν υπάρχει καμιά αναφορά για το κοσμικό ημερολόγιο του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα ή το διορθωμένο.

Ο Ι΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: "ΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩ, ΚΑΝ ΕΝ ΟΙΚΩ ΣΥΝΕΥΞΗΤΑΙ, ΟΥΤΟΣ ΑΦΟΡΙΖΕΣΘΩ", ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ "ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ" (σελίδα 24 του "Ιερού Πηδαλίου" https://www.scribd.com/document/386729803/%CE%A4%CE%9F-%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%9F-%CE%A0%CE%97%CE%94%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%9F-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%9C%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%91%CE%93%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%9F%CE%A1%CE%98%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%9E%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5 ).

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΘΕΙΑΙ ΓΡΑΦΑΙ ΦΕΥΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΡΟΝΑΣ ΠΑΡΑΙΝΟΥΣΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΙΣΤΑΣΘΑΙ» (P.G. 160, σ. 101).

Ανώνυμος είπε...

Ναι όμως Στάθη,τι γίνεται με τους 10.000 κληρικούς της Ελλάδας;Μερικοί έχουν άγνοια.Κσθ αυτοί έχουν άκυρα Μυστήρια;Αφού δεν έχουν κάποια αίρεση,αλλά ούτε έχουν κάποια αίρεση συνειδητά.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είδα το σχόλιο(μετά από δύο ημέρες),αλλά είπα να μην απαντήσω.Θα απαντήσω,όμως,γιατί θέλω και εγώ να μπεις σε προβληματισμό.
Δεν με ενδιαφέρει τι έλεγαν ο π.Θεόδωρος και η μητέρα του.Ο π.Θ.Ζήσης έγραψε κείμενο κατά του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και θα με διδάξει Ορθοδοξία;Δεν είναι αυτός που διαστρέφει τον 15ο Ιερό Κανόνα(αλλά και τον 31ο Αποστολικό)γράφοντας αιρετικά πράγματα;Έκανε αποτείχιση από τον Ψευδεπίσκοπό του,αλλά μας προτρέπει να εκκλησιαζόμαστε σε ναούς άλλων κληρικών που μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο ή την Σύνοδο των Αθηνών.Δηλαδή,με λίγα λόγια(ας μου επιτραπεί η έκφραση)"μας δουλεύει".Αυτόν τον άνθρωπο να πάρω στα σοβαρά και να διδαχθώ για το Παλαιοημερολογιτικό σχίσμα;
Βλέπω ότι δεν γνωρίζεις τι είναι Παράδοση και την Παράδοση που μιλάει ο Απ.Παύλος(γιατί σίγουρα δεν έχεις διαβάσει ούτε μια φορά την Αγία Γραφή).Με ρωτάς "ποιος έκανε το σχίσμα",χωρίς να γνωρίζεις τι είναι σχίσμα(και πότε κάποιος κάνει σχίσμα).
Σε απαντάω και εγώ με μια ερώτηση: Όταν οι Πατέρες της Α'Οικουνενικής Συνόδου άλλαξαν τον καθορισμό της γιορτής του Πάσχα των Πρωτοπασχιτών(σημερινών Παλαιοημερολογιτών),έκαναν σχίσμα οι Άγιοι Πατέρες;Ή μήπως οι Πρωτοοασχίτες κράτησαν την Παράδοση από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και ήταν αυτοί οι Ορθόδοξοι(οι Πρωτοπασχίτες καταδικάστηκαν από τους Πατέρες ως αιρετικοί);
Μην υποστηρίζεις τα σχίσματα και τις πλάνες των Γ.Ο.Χ.,κάνεις ζημιά στις ίδιες τις ψυχές τους(αλλά και στην δική σου).

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Τώρα είδα το σχόλιο(μετά από δύο ημέρες), αλλά είπα να μην απαντήσω. Θα απαντήσω, όμως, γιατί θέλω και εγώ να μπεις σε προβληματισμό.


Απάντηση: Νομίζω θα γνωρίζεις ότι υπάρχει το Χάρισμα της διακρίσεως. Γράφεις ότι όταν είδες το σχόλιο είπες να μην απαντήσεις. Όμως δεν υπάκουσες και προτίμησες να κάνεις το αντίθετο. Ποιο από τα δύο πνεύματα ήταν της αληθείας; Το πρώτο που θα σε προστάτευε να μην πέσεις σε λάθη ή το άλλο για να σε εκθέσει στο αδελφό σου;


Δεν με ενδιαφέρει τι έλεγαν ο π. Θεόδωρος και η μητέρα του.


Απάντηση: Πως είναι δυνατόν να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει τι έλεγαν; Δεν γνωρίζεις ότι τους χριστιανούς που αγωνίζονται με αγαθή προαίρεση, ευρισκόμενοι εντός της Εκκλησίας, το Άγιο Πνεύμα τους οδηγεί εις πάσαν την αλήθεια; Γράφεις αρκετά εναντίον του πατέρα Θεοδώρου Ζήση. Δεν γράφεις τίποτε για την αλήθεια που διακήρυξε ο μητέρα του που έμεινε πιστή στην Παράδοση της Εκκλησίας…..


Βλέπω ότι δεν γνωρίζεις τι είναι Παράδοση και την Παράδοση που μιλάει ο Απ. Παύλος (γιατί σίγουρα δεν έχεις διαβάσει ούτε μια φορά την Αγία Γραφή).


Απάντηση: Αν εγώ έχω διαβάσει (τον αριθμό ο Κύριος γνωρίζει), και συνεχίζω να διαβάζω καθημερινώς την Αγία Γραφή, φαντάζεσαι τι θα σκεφτώ για σένα; Ότι δηλαδή ποιο πνεύμα είναι αυτό που συνεχώς σε εκθέτει;

Αυτά προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

Α) Και οι δύο σκέψεις μας ήταν σωστές.Ήξερα ότι δεν θα μπορέσω να σε αλλάξω την γνώμη,αλλά στην συνέχεια σκέφτηκα τα λόγια του Ιακώβου(ο οποίος μας προτρέπει να βοηθάμε αυτούς που έχουν πέσει σε πλάνη για να μπορέσουμε να εξαλλείψουμε πολλές αμαρτίες μας).
Β) Μέχρι να φτάσει στην αλήθεια ο π.Θεόδωρος,έχουμε το δικαίωμα(αλλά και την υποχρέωση)να ελέγχουμε τις πλάνες του.Αν δεν τις γνωρίζεις εσύ(λόγω άγνοιας ή και αφέλειας),είναι καιρός να ψάξεις για να τις μάθεις.Έχουμε Αγίους που έκαναν μεγάλα λάθη.Ο Άγιος Κύριλλος ήταν εχθρός(αφού είχε κοιμηθεί ο Άγιος Ιωάννης)του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Παρόλο που ήταν μεγάλος αγωνιστής και πολέμησε τις αιρέσεις,έπεσε στο μεγάλο λάθος να πολεμάει τον μεγαλύτερο Πατέρα της Εκκλησίας.Ο δε Άγιος Επιφάνιος Κύπρου,έδωσε κακή ευχή στον ίδιο Αγιο και μετά πέθανε.Δεν πρόλαβε να φτάσει στην αλήθεια για τον Άγιο (πέθανε πάνω στο πλοίο,στην διάρκεια του ταξιδιού για την επιστροφή στην Κύπρο).Όσο για την μητέρα του π.Θεοδώρου(και αυτά τα απαράδεκτα που είπε),τι να σχολιάσω;Την αγραμματοσύνη και την αφέλεια αυτής της γυναίκας;Μήπως ήταν καμιά Αγία και δεν το γνωρίζω;Το να μείνεις στο Ημερολόγιο που είχες και να συνεχίσεις να έχεις εκκλησιαστική κοινωνία με όλες τις Τοπικές Εκκλησίες,το καταλαβαίνω(όπως έκαναν οι Μοναχοί του Αγίου Ορους,οι Ρώσοι κ.α.),δεν καταλαβαίνω όμως αυτούς που κράτησαν το Ημερολόγιο που είχαν και έφυγαν από την Εκκλησία(και έφτιαξαν δικές τους σχισματικές ψευδοεκκλησίες).Το Ημερολόγιο ενός ειδωλολάτρη(όπως λέει και ο Ευστάθιος)δεν αποτελεί Παράδοση της Εκκλησίας.Όταν υπάρχει σοβαρός λόγος και η Παράδοση μπορεί να αλλάξει.Τι λέει ο Απ.Παύλος;Ο Επίσκοπος να έχει μια γυναίκα.Σήμερα υπάρχει κάποιος Επίσκοπος που να έχει γυναίκα;Οχι.Γιατί;Γιατί το άλλαξε η Εκκλησία.Και γιατί το άλλαξε η Εκκλησία; Γιατί η Εκκλησία προοδεύει(λένε οι Πατέρες).Δεν ήταν πρόοδος να γιορτάζει η Εκκλησία την Παναγία(Ευαγγελισμό)μαζί με την την Εθνική Εορτή(25 Μαρτίου 1821);Αφού άλλαξε το Ημερολόγιό της η Πολιτεία,τι έπρεπε να κάνει η Εκκλησία της Ελλάδας,έπρεπε να γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 13 ημέρες νωρίτερα από την Εθνική Εορτή;Δυστυχώς,κάποιοι οπισθοδρομικοί αντέδρασαν και έκαναν ζημιά στις ψυχές τους.Κράτησαν το Ημερολόγιο ενός ειδωλολάτρη και νόμισαν ότι έτσι έμειναν και στην Εκκλησία του Χριστού.Γνωρίζεις,άραγε,τι εννοεί ο Απόστολος των Εθνών όταν φωνάζει:"... κρατήστε τις Παραδόσεις..."; Για ποίες Παραδόσεις μιλάει; Δεν γνωρίζεις και γι'αυτό σιωπάς.
Γ) Αν διάβαζες έστω και μια φορά την Αγία Γραφή,δεν θα έγραφες αυτά τα απαράδεκτα που γράφεις.Πότε μίλησαν οι Απόστολοι μέσα στην Αγία Γραφή για Άγια και Πάτρια ημερολόγια; Πότε έγραψαν κάτι στις Αποστολικές Διαταγές τους για ημερολόγια;Πότε μίλησαν οι Άγιοι βκσιβιι Προφήτες για ημερολόγια;Πότε μίλησε ο Χριστός,ο ίδιος ο Θεός,για ημερολόγια;Ποίος Ιερός Κανόνας απαγορεύει την αλλαγή του ημερολογίου από μια Τοπική Εκκλησία;Πως είναι Παράδοση της Εκκλησίας κάτι για το οποίο δεν μίλησαν ποτέ οι Απόστολοι και οι Άγιοι του Θεού;Αν υπάρχει κάποια Οικουμενική Σύνοδος που απαγορεύει μια μελλοντική αλλαγή του Ιουλιανού Ημερολογίου,να το συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ναι όμως Στάθη, τι γίνεται με τους 10.000 κληρικούς της Ελλάδας; Μερικοί έχουν άγνοια. Και αυτοί έχουν άκυρα Μυστήρια; Αφού δεν έχουν κάποια αίρεση, αλλά ούτε έχουν κάποια αίρεση συνειδητά.
18 Φεβρουαρίου 2022 - 5:19 μ.μ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ; ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ; Η ΑΓΝΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ!!! ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;;

ΥΓ. Το όνομα Στάθης που το είδες πριν και απαντάς σαν να έχει γράψει με αυτό το όνομα κάποιος σχόλιο προηγουμένως ώστε να του αποδόσεις το συγκεκριμένο σχόλιο σώνει και καλά;…

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγραψα "δεν θα τιμωρηθούν",ο Θεός γνωρίζει πως θα τους κρίνει.Αλλά είναι διαφορετικό πράγμα η τιμωρία τους και άλλο είναι η εγκυρότητα του Μυστηρίου.Ένας κληρικός που κλέβει ή πορνεύει,δεν θα τιμωρηθεί από τον Θεό;Το Μυστήριο όμως είναι έγκυρο.Αυτό ισχύει και για τον κληρικό που έχει άγνοια.Αν γνωρίζει τι συμβαίνει,κάνει κακή οικονομία(ή έχει πλανεμένη Εκκλησιολογία)και δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του ο Θεός(δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι).
Το "Στάθη" το έγραψα γιατί μου αρέσει να μιλάω με ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ...

ΓΙΑΤΙ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ;

ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ... ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ; ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ… ΑΝΑΘΕΜΑ ΕΣΤΩ… «ὁ γὰρ ἐσθίων καὶ πίνων ἀναξίως κρῖμα ἑαυτῷ ἐσθίει καὶ πίνει, μὴ διακρίνων τὸ σῶμα τοῦ Κυρίου. διὰ τοῦτο ἐν ὑμῖν πολλοὶ ἀσθενεῖς καὶ ἄρρωστοι καὶ κοιμῶνται ἱκανοί» (Α΄ Κορ. 11, 29-30).