Η Βρετανία ακυρώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τη Βρετανία να ακυρώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ίσχυαν για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Sajid Javid, ανακοίνωσε την διαβούλευση για τον τερματισμό του εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη σε χώρους υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

«Πιστεύω ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να απαιτείται ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για την Υγεία και τις δομές κοινωνικές φροντίδας.

Θα ξεκινήσουμε μια διαβούλευση για τον τερματισμό του εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την εργασία στην υγεία και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση θα ανακαλέσει τους σχετικούς κανονισμούς», τόνισε.

Oι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της πρώην υπουργού Εργασίας, Esther McVey, η οποία τις χαρακτήρισε ως «απογοήτευση», καθώς όπως είπε η κυβέρνηση άργησε πολύ να κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αφού ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επιβαλλόταν την Πέμπτη και ότι ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω του εμβολίου.

Η Esther McVey ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να υπάρξει κάποια αποζημίωση για όσους έχασαν την εργασία τους, αλλά και να προσπαθήσει η κυβέρνηση για να τους επαναπροσλάβουν.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Sajid Javid επιβεβαίωσε εκ νέου ότι πλέον δεν ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και ότι η κυβέρνηση θα διαμηνύσει σε όλα τα νοσοκομεία και στους οίκους φροντίδας να καταστήσουν σαφές ότι η εντολή που είχε δοθεί δεν ισχύει πλέον.

"Ο.Τ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: