«ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ» --- Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Κόσμος του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνοορθοδοξίας

«INSTITUTE FOR NATIONAL AND RELIGIOUS AFFAIRS»

                                               e-mail: academic-i.n.r.a@hotmail.com

Ο Κάρολος Παπούλιας και ο Κόσμος του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνοορθοδοξίας

Ενόψει του τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου, το «Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού» Αθηνών (οδ. 3ης Σεπτεμβρίου 144, 11251, Αθήνα) και το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» (Ι.Ε.Θ.Π.) Θεσσαλονίκης (οδ. Μουσών 37, 54634, Θεσσαλονίκη) εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην Οικογένεια Παπούλια για τον θάνατο του πρ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος ενδιαφερόταν, όλως ιδιαιτέρως, μεταξύ πολλών άλλων κρισίμων θεμάτων του Οικουμενικού Ελληνισμού, για την προβολή διεθνώς των επιτευγμάτων του Ελληνικού Πολιτισμού διαχρονικώς και για την ενωτική πνευματική πορεία ιεροκανονικώς του κόσμου της Ορθοδοξίας.

Κατά την 10ετία της σοφής, σεμνής και συνετούς Προεδρίας Του (2005-2015), τα δύο ανωτέρω Ιδρύματα είχαν την μεγάλη τιμή και τύχη, να συνεργασθούν προσωπικά μαζί του διά των Προέδρων των, Σταύρου Πανουσοπούλου – Επιχειρηματίου, και Αθανασίου Αγγελοπούλου – Καθηγητή Πανεπιστημίου. Είχε θέσει ο αείμνηστος Πρόεδρος Εκδηλώσεις και Εκδόσεις του «Οικουμενικού Ελληνισμού» για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον Κόσμο της Ορθοδοξίας, υπό την τετιμημένη Αιγίδα Του.

Αιωνία, του σοφού Ανδρός Καρόλου Παπούλια, η μνήμη και η πνευματική παρουσία.

 

 

Λεζάντα

Ο «Οικουμενικός Ελληνισμός», προσφέρει, το 2008, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την περίτεχνη, ουσίας, Έκδοση «Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη».

Προλογίζεται ελληνιστί, αγγλιστί, γερμανιστί και ρωσιστί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, του 2008, Κώστα Καραμανλή. Ο οποίος γράφει : «..με την διαβεβαίωσή μου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, συγχαίρω τη συγγραφέα και τους συντελεστές της έκδοσης, και το πρόγραμμά σας για το έργο που επιτελεί».

Ο δε Jules Dassin, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στο προλογικό σημείωμά του τονίζει :
«Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν μέρος ενός διαμελισμένου συνόλου που κοσμούσε το πιο σημαντικό ίσως μνημείο, που κατασκευάστηκε ποτέ. Πιστεύω ότι θα δούμε αυτούς τους θησαυρούς πίσω στην Ελλάδα όπου ανήκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: