Η τεκούσα ελπίς προβάλλεται εκ του Σεβ. Καλαβρύτων -- Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Συντασσόμαστε άπαντες με το ορθοτόμο και Ορθόδοξο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Καλαβρύτων Ιερωνύμου κατά της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος δια του διαπρυσίου λόγου του, διέλαμψε εις τα έγκατα της ψυχής και της καρδιάς ημών, άπασα η Αλήθεια και άστραψε η ελπίς δια την εξανάσταση του Γένους και την αδιάλειπτη και ατελεύτητη επιμονή μας, προς αντίσταση, διηνεκή αγώνα, αταλάντευτα προσηλωμένοι εις τα πρωτοτόκια της ζώσης Ορθοδόξου παραδόσεως μας, άχρι εσχάτων.

Με εφαλτήριο το επαναστατικό, χωρίς φόβο και πάθος, κήρυγμά του, άγγιξε την ύπαρξη όλων των συνΕλλήνων Ορθοδόξων, οι οποίοι ανθίστανται με σθένος και σφοδρότητα κατά του ριζωμένου κατεστημένου και την αστυνομία σκέψεως του «αλάθητου» της πολιτικής ορθότητας των μισανθρώπων της αργυρώνητης Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η γέννηση της Ελπίδας δια του πύρινου λόγου του μεταλαμπαδεύτηκε παραχρήμα προς ημάς τους απλούς λαϊκούς, διότι μας δίδει δύναμη, να εξακολουθήσουμε με αμείωτη ένταση και ανένδοτα, τον, εν παντί και πάντοτε, δίκαιο αγώνα μας, υπέρ Πίστεως και Πατρίδας, τιμώντας δεόντως τους αγωνισαμένους προγόνους μας, οι οποίοι με θυσιαστική αυταπάρνηση προάσπισαν « Τα Άγια τοις Αγίοις», του καθημαγμένου Γένους μας, αποτελώντας ιδανικά πρότυπα και οδοδείκτη δια την ακανθόσπαρτη οδό της Σωτηρίας, δια της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως, κατ’ εικόνα και ομοίωση, του πρωτουργού Πλάστου μας, τον οποίο ιεκετεύουμε γονυπετώς, να μας ελεήσει, τον Υιό του Θεού τον Μονογενή, τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστού- Δοξασμένο τον Όνομα του Κυρίου Μας.

Εν τω πλαισίω τούτου της απεμπόλησης των ιδεωδών και αξιών, της καθολικής αλλοτρίωσης και καταδήλου σήψεως της κοινωνίας, του ορυμαγδού της προπαγάνδας εκ του συστήματος, της ανίερης συνθηκολόγησης της επισήμου Εκκλησίας, η οποία έχει προδώσει εσχάτως το ποίμνιο, συμπεριφερόμενη ως παράρτημα της κυβερνήσεως ή εκβλάστημα Κρατικού Υπουργείου, ευρέθη ένας ρασοφόρος, ως άλλως Παπαφλέσσας να εγείρει το λάβαρο της επαναστάσεως και να κηρύξει ευθαρσώς και ανδροπρεπώς την έναρξη της αντίστασης προς την επικράτηση του ερέβους των σκοτεινών δυνάμεων, οι οποίες βάλλουν πανταχόθεν την Ιερότητα των Μυστηρίων αλλά και δια της στάσεως των, υβρίζουν ιταμώς την Εκκλησία, επί της κεφαλής της οποίας δεσπόζει απαρασάλευτα ο Δημιουργός των Πάντων, Ο Κύρίος μας.

Εις το σημείον τούτου σταχυολογώ το απαύγασμα του Συνταγματικού Πατριωτισμού, του Μεγέθους του Σεβασμιωτάτου ως εξής : «…Ας καταλάβουν αυτοί οι οποίοι διοικούν την Πατρίδα μας ότι η Ελλάδα είναι Ορθοδοξία και οι Έλληνες είναι πάντα ενωμένοι με τον Ιησού Χριστό…Ζούμε καιρούς δύσκολους η πίστη μας διώκεται, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, όμως το βλέπουμε ότι η οικογένεια διαλύεται, ο Χριστός διώκεται, τα παιδιά μας οδηγούνται στην απώλεια και την αμαρτία….

…όμως κι εμείς οι ιερείς, οι μοναχοί και οι δεσποτάδες, γυρίσαμε την πλάτη στον Θεό. Δεν το πιστεύουμε γίναμε προδότες της Εκκλησίας μας. Έχει δίκαιο ο γέροντας Αμβρόσιος ότι και οι Ιερωμένοι φέρουν ευθύνη. Για διαβάσαμε και αυτό το φοβερό. Ιερέας να στέλνει έγγραφο στην αστυνομία να διεξάγει ελέγχους στους ναούς και τα μοναστήρια, αν ο κόσμος που εκκλησιάζεται έχει κάνει ράπντι τεστ. Κι αν δεν έχουν κάνει να πράξει, ό,τι προβλέπεται….

….Αυτό που χρειάζεται είναι μετάνοια και εξομολόγηση. Να πέσουμε στα γόνατα και να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Θεό. Όσο δεν το πράττουμε να ξέρετε αυτά τα επίγεια θα μας βασανίζουν, διότι ο διάβολος έχει δύναμη σε αυτόν τον κόσμο. Η Παναγίας μας όμως καλεί σήμερα από το Αίγιο να πούμε «φτάνει πιο υπάρχει και ένα όριο. Ας πάνε και φυλακή πλέον» Αλλά δεν θα ανεχτούμε άλλο το εμπαιγμό, δεν θα υπομείνουμε πλέον το ψέμα αυτών που μας κυβερνούν. Η Παναγία μας να μας φωτίζει όλους κι εμείς να πηγαίνουμε στην Εκκλησία με διάθεση ταπείνωσης κι αγάπης και να προσευχόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο, να μην εγκαταλείψει τον κόσμο, όπως εμείς Αυτήν»

 

 

Άπαντες δέον παραδειγματιστούμε και συσπειρωθούμε από τέτοιου Βεληνεκούς Ιεράρχες όπως και αναλόγως και του τέως Μητροπολίτου Καλαβρύτων Σεβασμιοτάτου Γέροντος Αμβροσίου, του προκάτοχος του νυν, ο οποίος εξακολουθεί αόκνως να αγρυπνά δια την υφιστάμενη προσβολή του ανθρώπινου προσώπου μας και  της ανθρωπίνης αξιοπρεπείας μας,  δια των ανηκούστων ασχημονιών, οι οποίες συμβαίνουν, κατ’ εξακλούθηση, εις τον τόπο μας, αλλά και για τον απηνή διωγμό τον οποίο δέχεται ευθέως η Εκκλησία του Χριστού μας, συνεργεία της Κεφαλής Αυτής, ήτοι της Επισήμου Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία σιωπά εκκωφαντικά.

Ημείς οι απλοί ταπεινοί πολίτες, διψούμε και πινούμε δια την αλήθεια εκζητώντας το επίνειο της ψυχής μέσω της Θείας Λειτουργίας αλλά και του κηρύγματος των Ιερέων, οι οποίοι έχουν ισόβιο χρέος να αφυπνίζουν τον λαό άγοντάς τον, ως προς τον ορθό δρόμο της Αληθείας καλλιεργώντας του, το θυσιαστικό φρόνημα της επανάστασης, διδάσκοντάς τον Ιερό δρόμο που χάραξε δια της Βίου ο Κύρίο Μας, ο οποίος ανυπερθέτως καταδέχθηκε, έγινε άνθρωπος, ο ίδιος ο θεός έγινε ένα, εξομοιώθηκε με την πεπτωκυία ανθρώπινη φύση, προκειμένου να μας διδάξει τον δρόμο της Θυσίας, της Αγάπης, της Δικαιοσύνης αλλά και της Αιωνίου Ζωής, δια της Σταυρικής του Θυσίας και μετά ταύτα, την Περίλαμπρη Ανάσταση του, καταλύοντας τον Θάνατο με τον Θάνατο και μεταγγίζοντας αφειδώς, το χαρμόσυνο άγγελμα της Αιωνίας Ζωής, της Χαράς, της Ελπίδας, από την αδυσώπητη φθορά της φυσικής αναγκαιότητας της θνησιγενούς φύσης μας.

Ουδείς εξ ημών, εφησυχάζει ή επιθυμεί την διολίσθηση της σημερινής Εκκλησίας, η οποία φέρεται ως άθυρμα της Πολιτείας, άνευ ανεξαρτησίας, άνευ πυγμής, άνευ ουσιαστικού ανθρώπινου λόγου, παρά μόνον καταφυγές σε μία φαύλη ρητορική περί της οικουμενικής αγάπης και άλλες τέτοιου είδους άνευρες θεωρίες δίχως όμως να αγγίζει την ψυχή των πιστών και να τους δίδει την Αλήθεια δια την οποία μοχθούν μέσω της Προσευχής και του Μυστηριακού Βίου.

Ο λαός έχει ανάγκη από ειλικρινείς ποιμενάρχες και όχι από Προβατόσχημους Λυκοποιμένες, διότι ο καιρός γαρ εγγύς, όζει η ανυπέρβλητος σήψις και η υπερεκχειλίζουσα παρακμιακή αποσύνθεση εις το σώμα της κοινωνίας με την φυσική αυτουργία των αρχι-τεκτόνων της διεθνούς ψευτο-ελίτ, η οποία προτιμάει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των σκοτεινών εντολέων της-δοσίλογων, εξαγοράζοντας, παντί τρόπω συνειδήσεις και ψυχές, από το να αντιδρά με σθένος και να υπηρετεί ανδιοτελώς, την Αλήθεια.

Ο Θεός δια Υμάς συνιστά μία Μεγάλη, άδολη, Αγκαλιά, μία καθημερινή ανατροπή , από τις παρά φύσιν άλογες αποφάσεις των κυβερνήσεων, οι οποίες, υπηρετούν άλλο Θεό, υπό το πρόσχημα δήθεν της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και δήθεν της δημόσιας Υγείας.

Ο κόσμος βοά εκ δικαιολογημένης αγανακτήσεως εκ της ανάρμοστης συμπεριφοράς της Κεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας, προς τους πιστούς, η οποία συνίσταται ότι τον αφήνει έκθετο τον λαού, εις πολλούς κινδύνους και δεν προστατεύει ισότιμα το ποίμνιο της και επάγομαι ειδικότερον ακολούθως  να επισημάνω τα εξής κραυγαλέα :

Διαμαρτυρήθηκε η Ιεραρχία για την δρακόντεια απαγόρευση της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου ανήμερα της Κοιμήσεώς Της, προς αποσόβηση διασποράς του ιού, πλην όμως την ίδια ημέρα 15 Αυγούστου του έτους 2021, επετράπη η περιφορά της «κούκλας Αμάλ» απρόσκοπτα άνευ μέτρων δια την διασπορά του ιού, εις την Χίο.

Ολίγες ημέρες αργότερα την 19η Αυγούστου εν έτει 2021 έλαβε χώρα εις τον Πειραιά ο περίλαμπρος εορτασμός της εορτής «Ασούρα» των Σιιτών Μουσουλμάνων, οι οποίοι αυτομαστιγώνονταν δημοσίως, άνευ ουδενός ληφθέντρος μέτρου πρόληψης της διασποράς του επίμαχου ιού.

Εν άλλοις λόγοις δύο μέτρα και δύο σταθμά, η Παναγία μας δια την κυβέρνηση καθίσταται ευεπίφορη ως προς την μετάδοση του ιού, η Αμάλ και η Ασούρα, όχι;

Άραγε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και ποιος λοιδορεί τον αφιονισμένο λαό της;

Εκ παραλλήλου μεσούντος του Οκτωβρίου έλαβε απρόσκοπτα και αδιατάρακτα πορεία των Πακιστανών εις το Κέντρο της Αθήνας, προς τιμήν του Μωάμεθ, ενώ η προσέλευση εις τις Εκκλησίας γίνεται υπό περιορισμούς, όπως επίσης μείζον ζήτημα δημιουργήθηκε συναφώς δια την Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Δημητρίου εις την Θεσσαλονίκη.

Έτι περαιτέρω, για ποιο λόγο η επίσημος εκκλησία δεν λαμβάνει θέση δια την σωρεία παράνομων τζαμιών, εις την Αθήνα, εκεί θα υπάρχει αστυνομικό όργανο όπου ενόψει της θρησκευτικής λατρείας θα ελέγχονται οι προσερχόμενοι πιστοί με έλεγχο περί νόσησης, η πρόληψης διασποράς;

Τα ως άνω εξοργίζουν το ποίμνιο όπου ορά τους Ιεράρχες να συμπεριφέρονται όπως οι Υπουργοί και οι Βουλευτές, ως εκ τούτου, δια του κηρύγματος του Σεβασμιωτάτου, λαμβάνουμε δύναμη και ισχύ δια την άτεγκτη πορεία του έργου μας ο καθείς από το μετερίζι του, με κοινό στόχο την υπηρεσία της Αλήθειας.

Δόξα τω Θεώ που Υπάρχετε νυν Σεβασμιώτατε Ιερώνυμε Καλαβρύτων και Γέροντα Αμβρόσιε, δια να δημιουργούνται υγιή πρότυπα εις τους νέους και τέκνα μας ως αντίρροπα ερείσματα εις τα πρότυπα της σήψεως, της διαφθοράς, του εκμαυλισμού, της υποταγής, και της συνθηκολόγησης προς την προδοσία.

 

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια: