Στο «Πατριαρχείο» Κιέβου θα υπάγεται ο ΓΟΧ Μητροπολίτης Αιγίνης Αυξέντιος

Στις 23 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο η «Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Κιέβου», όπου συμμετείχαν «Ιεράρχες» με επικεφαλής τον «Πατριάρχη Κιέβου» Φιλάρετο Ντενισένκο, ο οποίος εόρτασε τα 26 χρόνια της «ενθρονίσεώς» του ως «Πατριάρχης». 

Οι «ιεράρχες» όρισαν να δεχθούν στους κόλπους τους τον «Μητροπολίτη» των λεγόμενων «γνησίων ορθοδόξων χριστιανών» (ΓΟΧ) Αυξέντιο Μαρίνη:

Η «Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας υπό την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κιέβου και πάσης Ρως-Ουκρανίας Φιλαρέτου εξέτασε το αίτημα του ΓΟΧ Μητροπολίτη Αιγίνης και Πόρου Αυξεντίου περί αποδοχής αυτού και της υπ᾽αυτόν μητροπόλεως στη δικαιοδοσία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου. 

Αυτή η Μητρόπολη δεν υπάγεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά είναι αυτοτελής Εκκλησία των παλαιοημερολογιτών. 

Η εν λόγω Μητροπόλη έχει εβδομήντα κληρικούς και πενήντα μοναχούς, οι οποίοι ασκούνται σε δέκα ιερές μονές. 

Η Ιερά Σύνοδος Ιεραρχίας όρισε:

- Να γίνει δεκτός ο Μητροπολίτης Αιγίνης και Πόρου Αυξέντιος και η Μητρόπολή του στη δικαιοδοσία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου με τίτλο του Μητροπολίτη Χερσονήσου και Αιγίνης. 

- Να αναπεμφθούν ευχαριστήριες προσευχές στον Θεό για τη συνδρομή Του στην περαιτέρω ύπαρξη και πρόοδο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου».

Η Σύνοδος επεσήμανε την αύξηση και την ενίσχυση των κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 

Επίσης απευθύνθηκε στις ευρωπαϊκές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αφορμή την παράνομη άρση από τον πρόεδρο Ποροσένκο της νομικής καταγραφής της «Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου» και κάλεσε τις σημερινές Αρχές της Ουκρανίας να συμβάλλουν στην αποκατάσταση αυτής της καταγραφής.

Στο «Πατριαρχείο» Κιέβου θα υπάγεται ο ΓΟΧ Μητροπολίτης Αιγίνης Αυξέντιος (romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: