Καθυστερημένη απάντηση πρός ευαίσθητον Θεματοφύλακα -- του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη

https://kyprianoscy.blogspot.com/2021/09/blog-post_17.html

Εισαγωγικό σημείωμα (Κυπριανός Χριστοδουλίδης 17/9/2021)

Οφειλομένη, άν καί καθυστερημένη, απάντηση. Στήν περί συκοφαντίας καταγγελία, που μου καταλογίζει ο π. Βολουδάκης, δέν απαντώ μέ αδιαφορία. Καί συμπληρώνω, δέν είμαι υπεύθυνος τού πώς απομαγνητοφωνεί ο κάθε δημοσιογράφος αυτά που προφορικά (τηλεφωνικά) λέγω. Βλέπε λεπτομέρειες  https://kyprianoscy.blogspot.com/2021/09/blog-post_15.html

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ (Φεβρουάριος 2013)
Ο ιατρός κ. Κυπριανός Χριστοδουλίδης αποκαθιστά την συκοφαντία



Σε συνέντευξη του ιατρού κ. Χριστοδουλίδη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» συκοφαντήθηκε ο υπεύθυνος των Εκδόσεων «ΥΠΑΚΟΗ» π. Βασίλειος Βολουδάκης, που εξέδωσε το 1995 το βιβλίο του ως ανω ιατρού με τίτλο «ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ:ΛΥΣΗ ΄Η ΠΡΟΒΛΗΜΑ;».

Η συκοφαντία ήταν διπλή: Πρώτον, ότι ο π. Βασίλειος τάχα μετέσχε σε Συνέδριο παπικών για τις Μεταμοσχεύσεις και, δεύτερον, ότι τάχα σφετερίσθηκε τα επιχειρήματα του βιβλίου του κ. Χριστοδουλίδη και τα παρουσίασε στο δήθεν ιστολόγιό του ως δικά του.

Όμως, ο π. Βασίλειος ούτε σε Συνέδριο για Μεταμοσχεύσεις μετέσχε ποτέ, ούτε έχει σχέση με οποιαδήποτε ιστολόγια, που μετέδωσαν τα διαμειφθέντα στο Συνέδριο περί Μεταμοσχεύσεων. Ο π. Βασίλειος είναι υπεύθυνος μόνο για το ιστολόγιο του Αγίου Νικολάου Πευκακίων.

Βεβαίως στο δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» (φ.12/02/2013) δεν αναφέρεται το όνομα του π. Βασιλείου αλλά τα συμφραζόμενα καθιστούν σαφές το τι και ποιόν εννοούσε ο κ. Χριστοδουλίδης στη συνέντευξή του, όταν είπε στον δημοσιογράφο: « αλλά ο εκδότης του βιβλίου μου, ο οποίος είναι ιερωμένος, στο ιστολόγιο που διατηρεί, όλα τα δικά μου στοιχεία τα πήρε και τα δημοσίευσε το 2005 σαν να ήταν δικά του, σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η παπική εκκλησία για το θέμα του εγκεφαλικού θανάτου»!

Μετά την διαμαρτυρία του π. Βασιλείου προς τον δημοσιογράφο κ. Βραχιολίδη και τον κ. Χριστοδουλίδη να επανορθώσουν τα συκοφαντικώς για το πρόσωπό του γραφέντα, ο μέν κ. Βραχιολίδης ειπε ότι εχει καταγράψει επακριβώς τα όσα του είπε στη συνέντευξη ο ιατρός κ. Χριστοδουλίδης, ο δε κ. Χριστοδουλίδης ισχυρίσθηκε ότι κακώς απεδόθησαν τα υπ’ αυτού λεχθέντα, απέστειλε δε προς το Περιοδικό μας «ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» την κατωτέρω επιστολή, με την οποία προσπαθεί να διορθώση την συκοφαντία:

ΠΡΟΣ
Περιοδικό "Ενοριακή Ευλογία",

π. Βασίλειο Βολουδάκη

 Σεβαστέ     Πατέρα,

 Στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ", 12/02/2013, δημοσιεύθηκε συνέντευξη του γράφοντος στον δημοσιογράφο κ. Βραχιολίδη για το μεγάλο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Είτε λόγω δικού μου φραστικού λάθους, είτε λόγω κακής απομαγνητοφώνησης, εγράφησαν τα ακολουθούντα δικά μου:

"Η Εκκλησία, όχι μόνο δεν έδωσε σημασία στα επιχειρήματά μου αλλά ο εκδότης του βιβλίου μου, ο οποίος είναι ιερωμένος, στο ιστολόγιο που διατηρεί, όλα τα δικά μου στοιχεία τα πήρε και τα δημοσίευσε το 2005 σαν να ήταν δικά του, σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η παπική εκκλησία για το θέμα του εγκεφαλικού θανάτου".

Αν θυμάμαι καλά, δεν ειπώθηκαν ακριβώς αυτά. Δεν συγκράτησα βέβαια και τι, ή πώς εκφράστηκα. Είπα ότι σε συνέδριο που διοργάνωσε η παπική εκκλησία, οι γνώμες των κληθέντων ομιλητών επιβεβαίωσαν όλα όσα συμπεριελάμβανε το βιβλίο που εκδόθηκε - εκδόσεις ΥΠΑΚΟΗ, δεν αναφέρθηκε - εδώ το 1995. Τα ιστολόγια όμως - ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, δεν αναφέρθηκαν - που μας γνωστοποίησαν τα συμπεράσματα του συνεδρίου αυτού ουδεμία μνεία έκαναν, ότι αυτά τα γνωρίζαμε πολύ προ του παπικού συνεδρίου. Αγνοήθηκαν όλα, φυσικά και ο γράφων, ο οποίος, ως μη όφειλε, κάνει αυτή την υπενθύμιση. Το με υπογράμμιση δεν ελέχθη.

 Με σεβασμό
Κυπριανός Κ. Χριστοδουλίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: