Απάντηση στο από 26/7/21, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Κατσουλιέρηδων της ψευδό-Εσφιγμένου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση του, από τις 26/7/21, Δελτίου Τύπου των Κατσουλιέρηδων, της διορισμένης νέας αδελφότητας ψευδό-Εσφιγμένου, "εν μία νυκτί" ενάντια του Καταστατικού Χάρτη Αγίου Όρους ... έχουμε να πούμε και να υπενθυμίσουμε τα εξής:

1. Διορίστηκατε παρατύπως το 2005 και από τότε σκοπός σας πνευματικός είναι να βάλετε εναντίον αδελφών μοναχών με την βία στο περιβόλι της Παναγιάς διαβάλλοντας διεθνώς την εικόνα του Αγίου Όρους. Το έχουμε νιώσει "στο πετσί μας" και όταν δεν είναι με βία είναι γραπτή εκ του πονηρού παραποίηση της αλήθειας.

2. Έχουμε κάθε δικαίωμα και κυρίως υποχρέωση, να αφυπνίζουμε το ποίμνιο όταν θεωρούμε ότι κινδυνεύει. Τα λόγια μας όμως δεν έχουν επιβολή και οι πράξεις μας αρχίζουν και τελειώνουν στον ίδιο τον εαυτό μας. Η ίδια, η πίστη μας άλλωστε βασίζεται στην ελευθερία των επιλογών του καθενός μας, ξεχωριστά. Απλά όπου μας καλούν, και όπου θα μας καλούν, θα μοιραζόμαστε ανοιχτά και χωρίς φόβο την αλήθεια που πρεσβεύουμε και κάνουμε πράξη στον ίδιο μας τον εαυτό. Ταυτόχρονα όμως σεβόμενοι μία από τις αρχές της πίστης μας που είναι η ελευθερία και η  αυτοδιάθεση του καθενός από το εκάστοτε ακροατήριο μας. Ο λαός έχει και είχε πάντα μια ανεπτυγμένη κρίση στο ψέμα και στο ψεύτικο, στο ηθικό και ανήθικο, για αυτό και σας έχει κατατάξει σαν ψευδό-αδελφότητα, στα ιστορικά λάθη της εκκλησίας, που χρήζουν άμεση αναθεώρηση ώστε να επέλθει η νομιμότητα στο Άγιο Όρος.

3. Τα αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι εκδηλώσεις του, έχει πιο άξιους από την μετριότητα μας για οργανωτές. Όπως ο κ. Φαίδων Βόβολης , ο κ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής, οι Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερίας, η Φωνή Ελευθερίας και Παγκόσμιας Συμμαχίας, οι World Freedom Alliance, οι Contra Dystopia κ.α.

4. Η αναφορά σε μεμονωμένα ονόματα είναι διότι πιστεύετε ότι οι  δύο μοναχοί, συμμετείχαν από προσωπική επιλογή; Αποσαφηνίσουμε με την παρούσα ότι οι αποφάσεις στην σύναξη μας παίρνονται με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες. Όπου μοναχός μας, εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους 117 αδελφούς του.

5. ... και ναι όπου μας καλούν έχουμε χρέος να παρευρισκόμαστε δίπλα στον Ορθόδοξο κόσμο και στους αγώνες του. Και όχι να "βολευόμαστε" στο Χαλάνδρι και να γράφουμε από εκεί τα "βολεμένα" δελτία τύπου μιας "βολεμένης" ψευδό-Αγιορείτικης αδελφότητας με συνείδηση "εν υπνώσει" μοναχών της βαριάς, των λοστών και του bobcat. 

Εκ του Γραφείου Τύπου

Ιεράς Μονής Εσφιγμένου – Άγιο Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: