Ερώτηση:

Στο δεύτερο λεπτό ο Μοναχός Σάββας Αγιορείτης λέει ότι το νομικό Πάσχα των Εβραίων αυτή τη χρονιά 2021πέφτει το Μεγάλο Σάββατο τη 1η του Μαΐου. Εδώ που είμαι είδα τους Εβραίους και εόρτασαν το Πάσχα τους από τις 27 Μαρτίου έως την 4η Απριλίου. Τι γίνεται; Γνωρίζει κάποιος αδελφός να με πληροφορήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!




 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/43111-aitolias-kythiron-makariotate-kai-synodikoi-pateres-den-xorei-oikonomia

π. Γρηγοριος

Silver είπε...

Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός στο οποίο αναφέρονται οι δύο Μητροπολίτες, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμπέση ο κατά το Μέγα Σάββατο (όπως εξελίχθησαν τα πράγματα) εορτασμός του Αγίου Πάσχα με το πάσχα -νομικό φάσκα- των Εβραίων, οι οποίοι φέτος το εορτάζουν το Μέγα Σάββατο.

Ψάχνω στο ιντερνέτ όλη την ημέρα να βρω που είναι το πάσχα των Εβραίων και δεν υπάρχει τίποτε κάτι τέτοιο για 1η Μαΐου.

Εδώ οι Εβραίοι έκαναν το Πάσχα τους Απριλίου 4.

Μυστήρια πράγματα.....

Ανώνυμος είπε...

Δώσε μας το βίντεο να δούμε τι λέει

Silver είπε...

Εδώ που γράφεις είναι μπροστά σου το βίντεο.

Δεν βλέπεις στην εικόνα του βίντεο τον Μοναχό;

Κάνε "κλικ" για να τον ακούσεις.

ΠΑΛΑΙΟΣ είπε...

Η 1 Μαΐου είναι μια ημερομηνία που προέκυψε από τα σφάλματα του εκκλησιαστικού υπολογισμού.Οι Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα 4 Απριλίου μαζί με τους Εβραίους(διαρκεί 8 ημέρες,όχι μόνο μια).Η παρανομία της κρατικής ψευδοεκκλησίας της Ελλάδας δεν είναι αυτό που φωνάζουν μερικοί κληρικοί(εορτασμός Πάσχα Ορθοδόξων και Εβραίων την ίδια ημέρα),αλλά η αλλαγή της ημέρας της Αναστάσεως(αντί για Κυριακή,Μέγα Σάββατο).Απο άγνοια το λέει αυτό ο π.Σαββας (όπως και από άγνοια διαστρέφει την Αγία Γραφή και τους Αγίους και έχει εκκλησιαστική κοινωνία με τους Οικουμενιστές).
Αυτό που θα γίνει σε λίγες ημέρες θα είναι πρωτοφανές.Όσοι γιορτάσουν Πάσχα το Μεγάλο Σάββατο,είναι εν δυνάμει αφορισμένοι από την Εκκλησία.