Δόγμα Σοκ

Η καθοιονδήποτε τρόπο βίαιη, δια νόμου και συλλήβδην επιβολή, μία ιατρικής πράξεως, άνευ της συγκαταθέσεως του δρώντος υποκειμένου, ή της αδηρίτως αναγκαίας προηγουμένης εμβριθούς και εμπεριστατωμένης ιατρικής πληροφόρησης του, περί αυτής, πέραν ότι είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική ,εν ταυτώ δε, προσβάλλει βαναύσως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διότι συνιστά μία επαίσχυντη και ωμή παρέμβαση, του Κράτους εις την σφαίρα της ιδιωτικής ζωής του προσώπου.

Η ως άνω καταχρηστική συμπεριφορά της Πολιτείας συνιστά μία μορφή κρατικής βίας, η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και κλυδωνίζει τα θεμέλια του Νομικού μας Πολιτισμού, μείζον κεκτημένο του οποίου, συνιστά μεταξύ άλλων, η προστασία των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ως αντίπαλο δέος και αντίβαρο, έναντι ενός σιδηρούν ολοκληρωτικού καθεστώτος το οποίο, δίκην της διατήρησης και γιγαντώσεως του, αναστέλλει τις επίμαχες Συνταγματικές διατάξεις περί των ατομικών ελευθεριών και θωρακίζει εαυτόν, δια της αστυνόμευσης του ιδιωτικού βίου και της συνάλληλης απηνούς, πανί τρόπω, διώξεως των αντιφρονούντων, ως μιάσματα, στασιαστές και εχθρούς της κοινωνίας.

Η συνταγή του ολοκληρωτισμού καθίσταται χρονίως παγκοίνως γνωστή δια του πειθαναγκασμού και της άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας των φοβισμένων μαζών όπου, δια του ωσεί εκάστοτε «δόγματος σοκ», ήτοι μίας κατασκευασμένης ασύμμετρης απειλής, εν προκειμένω, της πανδημίας, η κοινωνία υποτάσσεται γονυκλινής, αναμένουσα, την σωτήρια παρέμβαση της Κρατικής Εξουσίας, η οποία κατ’ ουσίαν εξυπηρετεί δολίως και κεκαλυμμένα, αλλότρια από τα εμφαινόμενα συφέροντα.

  Εις επίρρωση αυτής της καταστάσεως, καταλύεται σφόδρα το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και η ακώλυτη ελευθερία αποφάσεως σχετικώς με την διάθεση της εν γένει υγείας και του σώματος μας, πράγμα το οποίο κατακρημνίζει εκκωφαντικά το άρθρο 5 παρ. 2 και 5, το άρθρο 7 παρ. 2 του άρθρο 2 παρ. 1, το άρθρο 25 του Συντάγματος καθώς επίσης και ομοίως, το άρθρο 5 της Ευρωπαϊκής, Συμβάσεως των δικαιωμάτων Ανθρώπου αλλά και «Το δικαίωμα εις την προσωπική Ελευθερία και Ασφάλεια» καθώς και την Σύμβαση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα και την Βιοιατρική του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία έχει κυρωθεί με το Ν. 2619/1998, οι οποίοι έχουν υπερνομοθετική ισχύ κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος.

Περαιτέρω,  συμπληρωματικώς παραβιάζεται, ο Ν. 2251/1994 περί προστασίας του Καταναλωτή,, ο Ν 3418/2005 Κώδικας Ιατρικής δεοντολογίας και το Π.δ 216/2001 Κώδικας Νοσηλευτικής δεοντολογίας, τα οποία αναγνωρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο, ως αυτόνομη προσωπικότητα, υποκείμενο δικαίου ως προς την πληροφόρηση αξιολόγηση και συναίνεση έναντι οιασδήποτε επιχειρούμενης επί της υγείας του Ιατρικής πράξεως αυτής καθ’ αυτήν, δοθέντος ότι το φυσικό πρόσωπο, ως λήπτης παροχής υγείας ως προς τις τυχόν Ιατρικές πράξεις, έχει σαφώς αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα, ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης πληροφόρησης, αξιολόγησης των ιατρικών πληροφοριών, ίνα εν τέλει συναινέσει έναντι οιασδήποτε ιατρικής πράξεως.

Ωσαύτως ο σεβασμός προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του λήπτη υπηρεσιών υγείας καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα προς την φυσική και ψυχική του ακεραιότητα, η προστασία της ιδιωτικής ζωής του σχετικώς προς τις ιατρικές πληροφορίες,-Ιατρικό απόρρητο- ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα καθώς και η αξία και αξιοπρέπεια του ασθενούς ενώπιον του θανάτου και του πόνου, λογίζονται ιδιαζόντως καίρια και σημαντικά δεδομένα προς κατά τον Νόμο διαφύλαξη και προς προστασία από την Πολιτεία.

Η υποκρισία της παγκόσμιας κοινότητας έγκειται εις το ότι ότι μας φαλκιδεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος μας, δια του στιλπνού αφηγήματος της αόριστης έννοιας δήθεν της δημόσιας υγείας, πλην όμως  λησμονούν ή παρασιωπούν εσκεμμένως, ότι εις την ευρεία έννοια του όρου υγεία, συμπεριλαμβάνεται και ο όρος κοινωνική ευεξία, την οποία μας την στερούν, διότι, εν Ελλάδι, εισέτι και διαρκούσης της πανδημίας, ψήφισαν άρον άρον, τον πτωχευτικό κώδικα καθώς και την επίσπευση του Νόμου Κατσέλη, πέραν της αναστολής της επαγγελματικής μας δραστηριότητας άνευ ουδεμίας μερίμνης.

Εν κατακλείδι, η  κατάστασις καθίσταται λίαν κρίσιμος, η πόλις εάλω εκ της Κερκόπορτας.

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια: