ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ :

Τα άρθρα 1 & 2 της Συνθήκης των δικαιωμάτων του ανθρώπου περί γενοκτονίας, την θεσμοθετούν ως εξής: Γενοκτονία κατά τη διεθνή παραδοχή, υπάρχει όταν μια φυλετική ή θρησκευτική ομάδα διώκεται επειδή δεν ανήκει φυλετικώς ή θρησκευτικώς στην ίδια με αυτήν ομάδα. Η σχετική Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της «γενοκτονίας» διά του άρθρου {2}αναφέρει τα εξής: «Εις την παρούσα Σύμβαση, ως γενοκτονία νοείται οποιαδήποτε εκ των κατωτέρω πράξεων ενεργουμένη με την πρόθεση ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδος εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής, φόνος μελών της ομάδος, σοβαρή βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητος των μελών αυτής, μέτρων αποβλεπόντων στην παρεμπόδιση των γεννήσεων στους κόλπους μιας ορισμένης ομάδος και αναγκαστική μεταφορά παίδων από τη μια ομάδα στην άλλη».

Είναι γεγονός ότι ο όρος «γενοκτονία» καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. στις 8 -12 - 1948, κατόπιν εισήγησης του διακεκριμένου Πολωνοεβραίου νομικού «Ραφαέλ Λέμκιν», αφού είχεν ήδη συντελεσθεί το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Αυτή η ανυπαρξία του όρου «γενοκτονία» δεν εμπόδισε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Οθωμανική Αυτοκρατορία «Χένρι Μοργκεντάου», όστις σε τηλεγράφημά του στις 20 Ιουλίου 1915 προς την κυβέρνησή του κατήγγειλλε την «εκστρατεία εξόντωσης μιάς φυλής» {Campaine of rase extermination}. Επίσης ο σημαντικός Βρετανός ιστορικός αυτής της εποχής «Αρνολντ Τόϊνμπι», {1889 – 1975} αφιερώνει ολόκληρο βιβλίο με τίτλο : «Οι Αρμενικές Φρικαλεότητες . Η δολοφονία ενός Εθνους». {The Armenian Atrocities. The Murder of Nation}. Η γενοκτονία των Αρμενίων έχει αναγνωρισθεί από πολλά κράτη και κοινοβούλια . Μεταξύ αυτών και το ελληνικό κοινοβούλιο. {25-4-1996} και της Κύπρου {29-4-1982}. Το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις {18-6-1987}.

Σύμφωνα με το διεθνή νόμο η Ελλάδα έχει υποστεί όχι μία αλλά δύο φορές γενοκτονία από την Τουρκία. Αυτό που συνέβη στον Ελληνισμό της Μ. Ασίας από το1914 – 1923, είναι το τέταρτο κρούσμα ολικής γενοκτονίας μαζί με αυτά της εξαφάνισης των γηγενών ινδιάνων κατοίκων της Αμερικής των Αρμενίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους και των Εβραίων από τη Ναζιστική Γερμανία . Στις 13 Αυγούστου 1923, ο Μουσταφά Κεμάλ που από αυτή την πράξη του έλαβε και τον τίτλο του Ατατούρκ {Πατέρας των Τούρκων} δήλωσε με υπερηφάνεια και ανείπωτη χαρά στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα τα εξής : «Επιτέλους ξεριζώσαμε τους Ελληνες της Μικράς Ασίας». Και πράγματι με τους συνεργάτες του «Τopal Osman και Nouredin Pacha» οργάνωσαν αυτή την αποτρόπαιη γενοκτονία . Ο ίδιος διέταξε και πρωτοστάτησε στην πυρκαγιά και τη σφαγή των κατοίκων της Σμύρνης. Εξέδωσε διαταγή για τη σύλληψη και την εκτέλεση όλων των ανδρών από δεκαέξι έως πενήντα ετών.

Και δυστυχώς κάποιοι... προοδευτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και πολιτικοί ενεργώντες κατ’ εντολή των Αμερικανών που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα της Τουρκίας, είχαν το θράσος να αναφέρουν αυτή την ειδεχθή μαζική δολοφονία ως «Συνωστισμό» ! Αιώνια κατάρα θα τους βαρύνει. Αν δεν κάνω λάθος άρχισεν ήδη η θεία τιμωρία! Όρα κ. Γιαννάκου. Στη συνέχεια και επειδή οι Μεγάλες Δυνάμεις αλλά και η Διεθνής κοινή γνώμη δεν την καταδίκασαν, η Τουρκία απεθρασύνθη και έπραξε τα ίδια το 1955, εναντίον των ολίγων απομεινάντων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, καθώς και των υπηρετούντων στο κλιμάκιο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη Ελλήνων αξιωματικών. Η Ελλάδα με την κυβέρνηση του τότε ασθενούντος βαρέως στρατάρχη Παπάγου, δεν ηδυνήθη να αντιδράσει. Επίσης το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε τους Ελληνες αξιωματικούς, ούτε καταδίκασε την Τουρκία γι’ αυτό το πογκρόμ. Έτσι ανενόχλητη και ατιμώρητη η Τουρκία έκανε τα ίδια το 1974 στην Κύπρο και συνεχίζει να ασελγεί σε βάρος των χριστιανικών λαών και του Διεθνούς Δικαίου ατιμωρητί ! Τώρα έχουν σειρά οι Κούρδοι, και κατόπιν πάλι οι Ελληνες !

18-04-2009 {Τάδε έφη ο Φ.Π. τότε, δια των στηλών της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ}.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1 σχόλιο:

Unexpected Opponent είπε...

Bιβλιο με τίτλο : H μάστιγα της Aσιας , των εκδόσεων Eστια . To έγραψε ο γενικός πρόξενος των HΠA στη μ α ρ τ υ ρ ι κ η εν ετει 1922 Σμύρνη George Horton . Avαμασα στ'αλλα σημειώνει ότι ήταν A υ τ ο π τ η ς και A υ τ η κ ο ο ς μάρτυρας Oθωμανικων Θ η ρ ι ω δ ι ω ν στη μικρά Aσια οπότε και απέστειλε συνεχείς ανταποκρισεις προς τους Avωτερους του Aξιωματουχους , α λ λ α οι ανταποκρισεις του ο υ δ ε π ο τ ε δημοσιεύτηκαν .