Απομαγνητοφώνησις συνεντεύξεως Γέροντος Γαβριήλ από το Κελλίον Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (Ιεράς Μονής Κουτλομουσίου)

εις τον κ. Σωτήριο Λέτσιο για την Ορθόδοξη Αλήθεια της 3.3.2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η έκρηξη της πανδημίας του κορωνοιού βρίσκει την ανθρωπότητα και μαζί και την Ελλάδα, την πατρίδα μας, αντιμέτωπους με έναν θανάσιμο κίνδυνο; Γιατί μας βρήκε τώρα αυτό το απρόσμενο κακό; Είναι μια ένδειξη ότι φύγαμε μακριά από τις διδαχές του Κυρίου; Είναι μια ένδειξη τιμωρίας προς τους ανθρώπους; 

Πώς θα μπορέσουμε εμείς εδώ οι Έλληνες να προστατευθούμε από την πανδημία χωρίς να χάσουμε το φρόνημα και την δύναμή μας; 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Ελληνική Βουλή ψήφισε Νόμους εναντίον των Νόμων του Θεού. Νομιμοποίησε τις πορνείες, τις μοιχείες, τις εκτρώσεις, την ελεύθερη συμβίωση, τον πολιτικό γάμο, τη καύση των νεκρών, πέταξε τον σταυρό από την σημαία, βγάζει τα θρησκευτικά από τα σχολεία, διδάσκει το σεξ στα μικρά παιδάκια, έβγαλε νόμο να παντρεύονται άνδρες με άνδρες και να έχουν δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, χρειάζεται κανείς να ρωτάει γιατί ο Θεός επέτρεψε αυτό το πράγμα και άλλα που μας περιμένουν δεινά;  

Για να λυτρωθούμε από όλα αυτά χρειάζεται μετάνοια.

Όταν οι Πέρσαι είχαν κυριεύσει την Αθήνα, οι Αθηναίοι έστειλαν στο μαντείο των Δελφών  και ρωτούσαν :  «Πώς θα σωθούμε;» Και η Πυθία απήντησε : «Τα ξύλινα τείχη θα σώσουν την πόλη».

Και οι Άγιοι μας λένε ότι «η μετάνοια θα σώσει την ανθρωπότητα».

Η Ελληνική Βουλή που ψήφισε αυτούς τους Νόμους, δεν πρέπει να

λέγεται Βουλή. Πρέπει να αλλάξει όνομα.

Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος σε μία μάχη έπιασε ένα στρατιώτη που κρυβόταν. Του λέει «Πώς σε λένε», λέει  «Αλέξανδρο με λένε» και του λέει «Αλέξανδρο σε λένε; Ή θα αλλάξεις διαγωγή ή θα αλλάξεις όνομα» .

Και η Ελληνική Βουλή που ψήφισε αυτούς τους Νόμους πρέπει να αλλάξει όνομα. Το όνομα που της αρμόζει είναι να λέγεται άβουλη και ασύνετη και απερίσκεπτη, που οδηγεί το Ελληνικό Έθνος στην καταστροφή. θα χαθούμε σαν φελλοί και θα μείνουμε μόνον στη ιστορία.

Για να ελπίζουμε στο έλεος του Θεού πρέπει όλοι να εξομολογούμαστε, να εκκλησιαζόμαστε, να προσευχόμαστε, να μελετούμε την Αγία Γραφή, να νηστεύουμε, όταν μας δίνει ευλογία ο Πνευματικός μας να κοινωνούμε, να κάνουμε καλά έργα.

Αυτά είναι τα χρυσά κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες του Ουρανού και έρχονται οι ευλογίες του Θεού.

Και μείς είμεθα πνευματικά αλεξίσφαιρα.

Τα μικρόβια είναι υποτακτικοί του Θεού. Δεν κάνουν ό,τι θέλουν, δεν πηγαίνουν όπου θέλουν, όπως και τα στοιχεία της φύσεως.

Όταν ο Ιωνάς έκανε παρακοή και δεν πήγε εκεί που του είπε ο Θεός στη Νινευί, το πλοίο έστρεψε τον άνεμο και ο άνεμος εμπόδισε την κυκλοφορία του πλοίου.

Και επιπλέον εκτός από αυτά που είπαμε, εξομολόγηση, εκκλησιασμό, νηστεία, προσευχή, μελέτη Αγίας Γραφής, καλά έργα, Θεία Κοινωνία, να κάνουμε και το εξής :

Όταν ο Θεός είπε στον Μωυσή να πει στον Φαραώ να αφήσει τους Εβραίους να φύγουν από την Αίγυπτο, και ο Φαραώ αρνήθηκε, και ο Θεός επέβαλε 10 πληγές για να αναγκάσει τον Φαραώ να αφήσει τους Εβραίους. Πριν επιβάλει την 10η πληγή που ήταν και η φοβερότερη, να πεθάνουν όλα τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων και του Φαραώ ακόμη και τα ζώα μέσα σε μία νύκτα, ο Θεός λέει στον Μωυσή : «Να πεις στους Εβραίους να σφάξουν ένα αρνί και με το αίμα του να χρήσουν τις πόρτες. Αυτό το αίμα θα είναι σημείο για μένα. Όταν θα στείλω τον Άγγελο να πατάξει τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων και τα ζώα, να δει ο Άγγελος το αίμα και να μη μπει στα σπίτια των Εβραίων» . Και όντως έτσι έγινε.

Και μείς να βάλουμε ένα σταυρό στη πόρτα και να φοράμε τον Σταυρό επάνω μας. Αυτά είναι τα μέσα  που θα αιτήσουμε το έλεος του Θεού.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι εκκλησίες στην Ελλάδα παραμένουν είτε κλειστές, είτε με περιορισμούς ως προς την παρουσία των πιστών. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον κλονισμό της πίστης μας και στην απομάκρυνση από τον εκκλησιαστικό βίο; 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Εκκλησία είναι μία πολύρρυτος και επίρρυτος πηγή ζωής και ευτυχίας για τον άνθρωπο .

Με τα μυστήρια της Εκκλησίας αντλούμε δυνάμεις πνευματικές. Χωρίς τα μυστήρια δεν μπορούμε να σωθούμε. Αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίες  εν ημέρα κρίσεως μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει με εκείνος που διώκαν τους Χριστιανούς και τους βασανίζαν.

Αλλά και στα σπίτια  ο καθένας μας μπορεί να κάνει την καρδιά του θυσιαστήριο και να προσφέρει θυσία στον Θεό, την προσευχή του και την λατρεία του και την δοξολογία του.

Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος : «Να προσεύχεσθε όπου και να βρίσκεσθε, διότι είσθε Ναός Θεού και μη ψάχνετε άλλο τόπο από τον εαυτό σας». Και αναφέρει παράδειγμα : 

Ο Απόστολος Παύλος με τον Απόστολο Σύλλα δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν. Μέσα στη φυλακή προσευχήθηκαν και  με την προσευχή τους έγινε σεισμός  και λύθηκαν τα δεσμά και ελευθερωθήκαν.

Ο προφήτης Δανιήλ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί  και μέσα στο λάκκο των λεόντων η προσευχή του έφραξε τα στόματα των λεόντων. Οι τρείς παίδες δεν είχαν Ναό να προσευχηθούν μέσα στο καμίνι και η προσευχή τους μετέβαλε την φλόγα σε δροσιά.

Ο ληστής δεν είχε Ναό να προσευχηθεί και πάνω στο Σταυρό προσευχήθηκε και από κει κέρδισε τον Παράδεισο.

Ο Ιωνάς δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , μέσα στη κοιλιά του απαίσιου καρχαρίου προσευχήθηκε και ανάγκασε τον καρχαρία να τον βγάλει σε μια ακτή της Παλαιστίνης .

Ο Ιώβ δεν είχε Ναό να προσευχηθεί , πάνω στη κοπριά προσευχήθηκε και  ο Θεός του έδωσε υγεία και διπλά από ό,τι έχασε.

Δηλαδή η ψυχή του κάθε ανθρώπου είναι Αγία Τράπεζα, είναι Θυσιαστήριο.

Ο Λαός να προσεύχεται. Μέχρι να ανοίξουν τις Εκκλησίες να προσευχόμαστε στα σπίτια μας.

Αλλά αυτοί που κλείνουν τις Εκκλησίας μας στερούν την χάρη του Θεού, μας στερούν τα μυστήρια και δεν μπορούν να σωθούν αν δεν μετανοήσουν. Μαζί με τους δημίους θα τους κατατάξει ο Θεός εν ημέρα κρίσεως.

Όπως και οι αστυνομικοί που διώκουν τους Χριστιανούς, και δεν τους αφήνουν να πάνε στη Εκκλησία.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τι πιστεύετε για το Τάμα του Έθνους; Είναι σωστό, δίκαιο, έντιμο να κτίζονται στη Ελλάδα τεμένη και μάλιστα με χρήματα του βαρύτατα φορολογουμένου ελληνικού λαού και να περιθάλπονται παραλλαγμένοι τρομοκράτες, οι οποίοι μέχρι και αυτομαστιγώνονται ανηλεώς, και να μη δίνει το πράσινο φώς η Πολιτεία και η Εκκλησία σε ανιδιοτελείς ανθρώπους οι οποίοι προσφέρονται να διαθέσουν ποσά για την πραγματοποίηση του Τάματος του Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια και των άλλων ηρώων του 1821;   

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όταν ήρθε ο Ναβουχοδονόσωρ και αιχμαλώτισε τους Εβραίους, δεν ξέρω πόσα χρόνια έμειναν αιχμάλωτοι,  εκεί. Μετά ο Θεός αποφάσισε να τους γυρίσει πίσω. Είχε πυρπολήσει εν τω μεταξύ τον Ναό. Και αυτοί, όταν γύρισαν πίσω, στην πατρίδα τους, το χρέος τους ήταν πρώτα να κάνουν το Ναό του Θεού και μετά τα σπίτια τους. Αυτοί έκαναν το αντίθετο.

Λένε δεν είναι ώρα τώρα να κτίσουμε τον ναό και κτίζαν τα σπίτια τους. Και ο Θεός, δεν θυμάμαι  το όνομα του προφήτου, στέλνει τον προφήτη και τους λέει: «Για αυτό που κάνατε  που αφήσατε τον ναό μου και δεν τον κάνατε και φτιάξατε τα σπίτια σας,  θα σας στερήσω την φωτιά, το ψωμί, και την υγεία, το νερό, τα υλικά αγαθά».

Πως θα έχει ευλογία το Ελληνικό Έθνος, αφού δεν πραγματοποιεί το Τάμα ;

Θα συμβούν πολλά δεινά στο Ελληνικό Έθνους. Πρέπει το Τάμα να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε. Έτσι θα έχουμε ευλογία από τον Θεό. Μία αιτία που υποφέρουμε είναι και αυτό, που δεν πραγματοποιήσαμε το Τάμα μας.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πώς κρίνετε την στάση των ιεραρχών και όσων διοικούν την Εκκλησία σήμερα; Στέκονται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων; 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δυστυχώς πολλοί Ιεράρχες μας συμφωνούν με τον Οικουμενισμό. Και δεν διαμαρτύρονται. Και μάλιστα και διώκουν αυτούς που διαμαρτύρονται.

Ένας Άγιος είπε : «Όταν η πίστη κινδυνεύει και δεν διαμαρτύρομαι, αυτό είναι ίδιον αρνήσεως».  Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς που θεωρείται ο μεγαλύτερος Θεολόγος στη Εκκλησίας μας  την 2η χιλιετηρίδα λέει : «Τρία είναι τα είδη της αθεΐας, πρώτον είδος αθεΐας ο άθεος που λέει δεν υπάρχει Θεός, δεύτερον είδος αθεΐας και τρίτον είδος αθεΐας είναι όταν η πίστη μου κινδυνεύει και εγώ σιωπώ. Η σιωπή, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, είναι τρίτο είδος  αθεΐας» .

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ρωτάει : «Πως δεν θα κολασθεί αυτός;» και η απάντηση είναι θετική : «Θα κολασθεί».

 «Πως δεν θα κολασθεί αυτός που ενώ βλέπει  οι Νόμοι της Εκκλησίας αθετούνται και παραβαίνονται, κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει;».

Πολλοί  Ιερἀρχες συμπροσεύχονται με του αιρετικούς και λειτουργούν . Οι σχισματικοί της Ουκρανίας δεν είναι ιερείς  είναι ιερόσυλοι. Είναι αχειροτόνητοι και  αυτοχειροτόνητοι, είναι αιρετικοί και σχισματικοί και δεν θα σωθούν. 

 

Και όσοι έχουν ευχαριστιακή επικοινωνία μαζί τους και συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν μαζί τους  δεν θα σωθούν.

Ποιός μας το λέει αυτό;  Η Εκκλησία, Οι κανόνες της Εκκλησίας

 

 Ο 45ος Αποστολικός Κανόνας της Εκκλησίας λεει :

«Ἐπίσκοπος, πρεσβύτερος, διάκονος, αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω· εἰ δὲ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς ὡς κληρικοῖς ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω».

 

Και ο 2ος  Κανόνας της Αντιοχείας που επικυρώθηκε  από την 4η Οικουμενική Σύνοδο : «ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτῳ ἀκοινώνητος ἔστω».

Στη Εκκλησιαστική γλώσσα ακοινώνητος και αφορισμένος έχουν την ίδια έννοια.  Είσαι εκτός Εκκλησίας και δεν σώζεσαι.

Και μια αιτία που δεινοπαθεί το Ελληνικό  Έθνος είναι ότι δεν είμαστε  σωστοί στη πίστη και οι Ιεράρχες μας προδίδουν την πίστη και συμπροσεύχονται και συλλειτουργούν.

Αυτό θα οδηγήσει το ελληνικό έθνος σε καταστροφή.

Οι αιρετικοί είναι εχθροί του Θεού και της Παναγίας .

Και όποιος έχει φιλία με τους εχθρούς του Θεού και της Παναγίας δεν θα σωθεί.

Είναι και αυτός εχθρός του Θεού και της Παναγίας.

Λέει ο Ιερός Χρυσόστομος : «τοῖς ἐχθροῖς τοῦ βασιλέως συμφιλιάζων, οὐ δύναται τοῦ βασιλέως φίλος εἶναι, ἀλλ' οὐδὲ ζωῆς ἀξιοῦται» .

 

ΕΡΩΤΗΣΗ   

Ως λαός, ως χαρακτήρες και προσωπικότητες εμείς οι Έλληνες ποιό διαβλέπετε ότι μπορεί να είναι το μέλλον μας; Έχουμε απωλέσει τα θετικά μας στοιχεία;  

 

Αναφέρεται στη Μυθολογία.

Όταν ο Θεός μοίραζε πατρίδες οι Έλληνες πήγαν  τελευταίοι.

Τους λέει : δεν έχω να σας δώσω, τα έδωσα όλα.

Μα Κύριε εμείς που θα μείνουμε ;

Μα τι να σας κάνω , αφού καθυστερήσατε ;

Μα για σένα Κύριε καθυστερήσαμε, για τον άγνωστο Θεό  μιλούσαμε .

Και τους λέει : Άντε με καταφέρατε Κράτησα κάτι για τα γεράματά μου,

πάρτε το και θαρθώ και εγώ να μένω μαζί σας.

Έτσι μας έδωσε τη Ελλάδα

Και πώς ευλόγησε ο Θεός το Ελληνικό Έθνος ανάμεσα σε όλα τα Έθνη της γης;

Απ΄όλες τις γλώσσες που υπάρχουν στον πλανήτη μας,  ο Θεός την Ελληνική γλώσσα διάλεξε να γραφούν τα Ευαγγέλια. Οι μεγαλύτεροι πατέρες της Εκκλησία μας  είναι Έλληνες.

Σε κάθε γωνιά της γης υπάρχουν μάρτυρες και Άγιοι.

Μόνον η Θεσσαλονίκη έχει 42 Αγίους.

Οι Άγιοι βοηθούσαν  την ανθρωπότητα και όταν ζούσαν και τώρα που κοιμήθηκαν.

Και ενώ ο Θεός τόσον μας ευλόγησε  και μείς λέμε τώρα, Κύριε δεν σε θέλουμε  για Θεό μας και  Κύριο μας.

Και πώς το λένε αυτό ;

Ψηφίζουμε  Νόμους εναντίον του Νόμου του Θεού, όπως είπα..

Νομιμοποιήσαμε τις πορνείες, τις μοιχείες , τις εκτρώσεις, την ελεύθερη συμβίωση, τον πολιτικό γάμο, τη καύση των νεκρών, διδάσκουμε το σεξ στα μικρά τα παιδάκια, ψηφίζουμε νόμους να παντρεύονται άνδρες με άνδρες να έχουν δικαίωμα να έχουν και παιδιά.

Θα μας πει και ο Θεός δεν με θέλετε για Θεό, δεν σας θέλω και γω για λαό μου.

Θα μας εξουθενώσει ο Θεός.

Αν δεν μετανοήσουμε, ο Θεός δεν μπορεί να μας βοηθήσει, σαν Έθνος θα οδηγηθούμε στην καταστροφή.

Ή θα παραχωρήσει ο Θεός πείνα ή γενοκτονία ή άλλα πράγματα. Ο Θεός γνωρίζει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ένεκα της πανδημίας ασφαλώς και έχουν μειωθεί οι επισκέψεις των πιστών στο Άγιο Όρος. Ωστόσο, δέχεστε κάποια μηνύματα, κάποιες εκκλήσεις για βοήθεια και συμβουλές από τον κόσμο; Τι τους συμβουλεύετε; 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προσπαθώ εγώ και λέω και στους άλλους για να έχουμε ευλογία από τον Θεό, πρέπει να εξομολογούμαστε, να εκκλησιαζόμαστε, να νηστεύουμε, να προσευχόμαστε, να μελετούμε την Αγία Γραφή, να κάνουμε καλά έργα,

Στο τάφο δεν θα μπορούμε ούτε Κύριε ελέησον να πούμε, ούτε κανένα καλό έργο να κάνουμε.

Τα σάβανα, τα νεκρικά κουστούμια δεν έχουν τσέπες είναι άτσεπα.

Ότι δώσανε τα χεράκια μας, αυτό είναι δικό μας, τα άλλα θα τα πάρουν άλλοι, δεν μας ανήκουν.

Έχασα τα πάντα εκτός από κείνα που έδωσα

Τίποτε δεν είναι δικό μου, όταν είναι μόνον για τον εαυτό μου.

Η λογική μας λέει : «μη δίνεις γιατί θα στερηθείς και θα πεινάσεις».

Η πίστη μας λέει :  «Δώσε για να σου δώσει ο Θεός εκατό φορές περισσότερα από όσα έδωσες».

Κουλός είναι αυτός που δεν έχει χέρια.

Τα χέρια του κουλού είναι πολύ πολύ καλύτερα από του τσιγκούνη.

Θέλεις να γίνεις πτωχός εσύ και γώ : Θησαύριζε.

 Θέλεις να έχεις αφθονία : σκόρπιζε.

Θέλεις να γίνεις ζητιάνος : Αποθήκευε.

Θέλεις να πεθάνεις από την πείνα, κλείσε τα μάτια σου και τα αυτιά σου στον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη δυστυχία.

Πολλοί λένε  : πλούσιος είναι αυτός που έχει πολλά και πτωχός είναι αυτός που δεν έχει τίποτε.

Αυτό είναι λάθος.

Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που  δεν χρειάζεται πολλά..

Πτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει τίποτε αλλά αυτός που επιθυμεί πολλά

 

Μια κινεζική παροιμία λέει :

Αν έχεις χίλια στρέμματα φυτεμένο ρύζι, δύο πιάτα ρύζι μπορείς να φας το 24 ωρο,

αν έχεις ένα παλάτι με χίλια δωμάτια, ένας χώρος δύο μέτρα χρειάζεται για να κοιμηθείς. Τα άλλα  δεν σου χρειάζονται.

Γιατί ζούμε στο πλανήτη αυτό της γης ;  

Υπάρχουμε για να δοξάζουμε τον Θεό και να προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους άλλους.

Η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή που γνωρίζουμε είναι η χαρά που νοιώθουμε όταν χαρά χαρίζουμε.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έλεγε : Όποιος κάνει ελεημοσύνη, και όσο πιο πολύ μπορεί, πέφτει στη αγκαλιά του Θεού. Αγοράζει τον Παράδεισο και άγγελοι τον περιμένουν στον ουρανό.

Ο Όσιος Γαβριήλ ο κατά Χριστόν σαλός  ο γεωργιανός έλεγε : Στους εσχάτους χρόνους τους ανθρώπους θα τούς σώσει η καλοσύνη, η ταπείνωση και η αγάπη.

Η καλοσύνη ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου.

Η ταπείνωση οδηγεί στο παράδεισο

Η αγάπη εμφανίζει τον ίδιο τον Θεό.

Να κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλοσύνη σας, έλεγε στα πνευματικά του παιδιά.

Αν οι άνθρωποι απάνω στο πλανήτη της γης εφήρμοζαν μόνον μία εντολή του Ευαγγελίου «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτον», τότε η κοινωνά μας θα γινόταν ένας επίγειος Παράδεισος.

Οι στρατοί σε όλο τον κόσμο θα καταργηθούν.

Τα πολεμικά και πυρηνικά εργοστάσια θα κλείσουν.

Οι νομικές σχολές, οι σωφρονιστικές φυλακές, τα δικαστήρια, οι δικηγόροι δεν θάχουν λόγο υπάρξεως σε μία τέτοια κοινωνία, όπου ο ένας θα αγαπάει τον πλησίον του όπως τον εαυτόν του. Τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών θα κλείσουν.

Οι αστυνομικοί θα απολυθούν και θα πάνε στα σπίτια τους.

Αυτοί που κάνουν κλειδαριές και ασφαλιστικά συστήματα, θα κλείσουν.

Γιατί ;  Αφού αγαπώ τον πλησίον μου ως τον εαυτό μου, θα πάω να σκοτώσω τον εαυτό μου;  Θα πάω να κλέψω τον εαυτό μου ;

Δεν μπορούμε στα super market να αγοράσουμε αρετές, την αγάπη για τον Θεό, για τον πλησίον, ταπείνωση, υπομονή. Αυτά θα μας τα δώσει ο Θεός.

Όταν κάποιος εξομολογείται, εκκλησιάζεται, προσεύχεται, νηστεύει, μελετάει την Αγία Γραφή, κάνει καλά έργα, ο Θεός θα τον βοηθήσει να γίνει σωστός άνθρωπος.

Εύχομαι ολοψύχως ο Θεός να λυπηθεί το Ελληνικό Έθνος και να μας βγάλει από τα αδιέξοδα, να φωτίσει τους πολιτικούς να καταργήσουν αυτούς τους νόμους πού ψήφισαν και να επαναφέρουν τον Νόμο του Θεού, να φωτίσει τους Αρχιερείς μας και τους ιερείς, να πολιτεύονται σύμφωνα με τον Νόμο του Θεού και να βοηθάν τον κόσμο.

Να είναι  ποιμένες πραγματικοί και όχι μισθωτοί.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για τον έως σήμερα βίο σας, οι στιγμές όπου οι άνθρωποι σας πίκραναν με τις πράξεις τους ήταν περισσότερες  από τις χαρές που σας πρόσφεραν; 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εύχομαι ολοψύχως αυτοί που με στενοχώρησαν, με αδίκησαν, με συκοφάντησαν, να τους ευλογεί ο Θεός, αυτούς και όλους τους δικούς τους, εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι και να τους αξιώσει της Ουρανίου Βασιλείας.

HΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΣ :

 https://www.youtube.com/watch?v=fW9Hgq1qxQk

 

https://www.fotgrammi.gr/uncategorized/ταμα-του-εθνουσ-γερων-γαβριηλ-αγιον-ορ/

6 σχόλια:

Unexpected Opponent είπε...

Bιβλιο με τίτλο : η Aληθεια για τις εκτρώσεις , των εκδόσεων 0ρθοδοξου Kυψελης , Θεσσαλονίκη .

Eυαγγελιον Iωαννου , έκτο χωριο είπε...

ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο υ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς . εμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

Aποστολος των εθνών , πρώτη προς Koρινθιους επιστολή , 2ο χωριο , έκτο ως όγδοο στίχο είπε...

Σοφίαν δὲ λαλοῦμεν ἐν τοῖς τελείοις , σοφίαv δὲ ο ὐ τοῦ αἰῶνος τούτου , ο ὐ δ ὲ τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου τῶν καταργουμένων · ἀλλὰ λαλοῦμεν σοφίαν Θεοῦ ἐν μυστηρίῳ , τὴν ἀποκεκρυμμένην , ἣν προώρισεν ὁ Θεὸς πρὸ τῶν αἰώνων εἰς δ ό ξ α ν ἡμῶν , ἣν ο ὐ δ ε ὶ ς τῶν ἀρχόντων τοῦ αἰῶνος τούτου ἔγνωκεν · ε ἰ γὰρ ἔγνωσαν , ο ὐ κ ἂν τὸν Κύριον τῆς δ ό ξ η ς ἐσταύρωσαν ·

Unexpected Opponent είπε...

Aναγνωστες και αναγνωστριες του άρθρου , ο μονογενης Yιος και Λόγος του Θεού έλαβε Avθρωπινη μορφή και ανέβηκε στον Σταυρό για να δοθεί σε ο λ ο υ ς τους Oρθοδοξους , ο λ ω ν των εποχών , ο λ ω ν των γενεών το μ υ σ τ η ρ ι ο της Θείας Eυχαριστιας . Oι A v ο μ ο ι Iουδαιοι της εποχής εκείνης σταυρωσαν τον Kυριον της δ ό ξ η ς για ν' α π α λ λ α γ ο ύ ν από τη διδασκαλία Toυ και από τους ελέγχους Toυ , α γ ν ο ω ν τ α ς ότι Tov ανέβασαν στον Σταυρό για να μπορούμε να έχουμε π ρ ο σ β α σ η στο π ο τ η ρ ι ο της Z Ω H Σ των A χ ρ α ν τ ω ν του Xριστου μ υ σ τ η ρ ι ω ν . A θ ε λ α τ ο υ ς , ε κ π λ η ρ ω σ α ν τις προφητείες οι οποίες περιέγραψαν τη Λ υ τ ρ ω τ ι κ η , Σ τ α υ ρ ι κ η , Θ υ σ ι α του Σωτήρος Xριστου .

Aποκαλυψις Iωαννου , πέμπτο χωριο , έκτο στίχο είπε...

.. εἶδον ἐν μέσῳ τοῦ θρόνου καὶ τῶν τεσσάρων ζῴων καὶ ἐν μέσῳ τῶν πρεσβυτέρων ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐ σ φ α γ μ έ ν ο ν ..

Unexpected Opponent είπε...

Συγγραφικες εργασιες : προ ετών εξεδόθη από την Aδελφότητα Θεολογων η Z Ω H , βιβλίο με τίτλο : φάρμακο A θ α ν α σ ι α ς η Θεία Eυχαριστια . Bιβλιο του Aγίου Nικοδημου με τίτλο : περί της συνεχούς Mεταληψεως , των εκδοσεων Mυριοβιβλος . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική α ξ ί α . O αείμνηστος ιεροκηρυξ Δ. Παναγοπουλος έγραψε επίσης βιβλίο για τη Θεία Eυχαριστια με τίτλο : το A ν τ ι δ ο τ ο του μ n αποθανειν , βιβλίο το οποίο επανεκδόθη στην εποχή μας.