Με ανακοίνωσή της η ΝΔ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ευρωβουλευτή της, Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο ευρωβουλευτής που εκπροσωπεί το κόμμα, Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάχθηκε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης»..

Λίγες ώρες μετά, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

-------------------

Δ.Χ.: Ἕνας ἀκόμη λόγος πού ἡ «ΝΔ», ὅπως καί τά ἄλλα «κόμματα ἐξουσίας», εἶναι ἀντίχριστον κόμμα!



2 σχόλια:

Unexpected Opponent είπε...

Bιβλιο με τίτλο : η Aληθεια για τις εκτρώσεις , των εκδόσεων 0ρθοδοξου Kυψελης , Θεσσαλονίκη .

Ανώνυμος είπε...

Για την ακρίβεια ωστόσο Κυμπουρόπουλος είπε τα εξής:

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα...».
Και συνέχισε :
«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ
. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών»

Οπότε διαχωρίζει και αποδέχεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση αλλά και το δικαίωμα στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει.....ομολογουμένως μπερδεμένη και σκοτεινή θέση και κατάσταση όταν και στα δύο ψηφίζει υπέρ....
Ίσως εννοεί ότι εφόσον μία γυναίκα αποφασίζει να κρατήσει ένα παιδί να μην της επιτρέπεται να το ρίξει όταν μαθαίνει ότι μπορεί να γεννηθεί με αναπηρίες όπως αυτός....
Το συνοψίζει λέγοντας:
«Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα»