Την Άχραντον Εικόνα σου προσκυνούμεν Αγαθέ... --- Γράφει ο Χαρίλαος Ι. Στουραΐτης. Θεολόγος.

Επειδή  “Την  Άχραντον Εικόνα σου προσκυνούμεν Αγαθέ...”  Απολυτίκιον Κυριακής της Ορθοδοξίας, επειδή η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν θέσπισε εορτή της Αγίας Τριάδος διότι δεν υπάρχει εικόνα ούτε απολυτίκιο της Αγίας Τριάδος, επειδή  “..εν γαρ ταις εικόσιν ορώμεν τα υπέρ ημών του Δεσπότου Πάθη, τον Σταυρόν, τον Τάφον, τον Άδην νεκρούμενον και σκυλευόμενον, μαρτύρων τους άθλους, τους στεφάνους, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ, ην ο πρώτος ημών αθλοθέτης και στεφανίτης εν μέσω της γής κατειργάσατο”  (Πρακτικά Ζ΄ Οικουμενικής. Τόμος Γ΄, σελ.405), επειδή  “...οι γαρ Χριστιανοί... καθό ο Λόγος σάρξ εγένετο, και εσκήνωσεν εν ημίν, ΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΣΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΖΟΥΣΙ..”  (Πρακτικά Ζ Οικουμενικής, Τόμος Γ΄, ΣΕΛ.347 και 381), επειδή  “ορίζομεν συν ακριβεία πάση και εμμελεία ...[ποιείτε εικόνας] της τε του Κυρίου... εικόνος, και της Αχράντου ...Θεοτόκου, τιμίων Αγγέλων, και πάντων Αγίων και οσίων..”  (Δογματικός Όρος της Αγίας Ζ. Οικουμενικής. Τόμος Γ΄σελ. 374).

Επειδή αγιογραφούμε ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΚΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΟΡΑΣΕΩΝ, δηλαδή τα της ενσάρκου Οικονομίας του Κυρίου, “πόσω γε μάλλον τας ΕΚΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΑΝΣΕΩΝ ΕΝ ΕΙΚΟΝΙ ΟΡΩΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ;”  (Πρακτικά Ζ΄ Οικουμενικής, Τόμος Γ΄ σελ.370).
Επειδή  “Τοις μη ορθώς τας των Αγίων Διδασκάλων της του Θεού Εκκλησίας θείας φωνάς εκλαβανομένοις, και σαφώς και αριδήλως εν αυτοίς διά της του Αγίου Πνεύματος χάριτος ειρημένα, ΠΑΡΕΜΗΝΕΥΕΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΙΝ ΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙΣ”, Ανάθεμα Τρίς  (Συνοδικόν της Ορθοδοξίας).
Για όλους τους παραπάνω αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, καλούνται άπαντες οι απομακρυνθέντες εκ της Ορθοδόξου Εκκλησίας, να ορθοδοξοποιηθούν και να επιστρέψουν εντός Αυτής.

Χαρίλαος Ι.
Στουραΐτης.
Θεολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: