«Τὸν ρώτησα τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο —γράφει ὁ αείμνηστος Αθανάσιος Σακαρέλλος— τί ἔπρεπε νὰ γίνει.

Μοῦ ἀπάντησε: -῞Ενα βῆμα νὰ κάνουν ἀκόμα, καὶ θὰ δεῖς τί ἔχει νὰ γίνει! ᾿Εγὼ τὸ πίστεψα καὶ ἠρέμησα. Περίμενα ἕνα βῆμα νὰ κάνει ἀκόμα ὁ ᾿Αθηναγόρας. ῎Ημουνα βέβαιος ὅτι θὰ χάλαγε ὁ κόσμος ἀπὸ τὶς ἀντιδράσεις μας. Σὲ λίγο γινότανε τὸ ἑπόμενο “ἕνα βῆμα’’, χωρὶς παραδόξως νὰ γίνει τίποτε! ῎Ετρεχα πάλι στὸν παπα-Χαράλαμπο καὶ τοῦ ἔλεγα τὰ νέα κατορθώματα τοῦ ᾿Αθηναγόρα. ῾Ο παπα-Χαράλαμπος μοῦ ἔδινε πάλι τὴν ἴδια ἀπάντηση. ᾿Εγὼ ἠρεμοῦσα καὶ περίμενα τὸ ἑπόμενο βῆμα! Καὶ πάλι ἡ ἴδια ἱστορία, ἡ ἴδια ἀπάντηση! ῞Ωσπου ἀπελπίστηκα καὶ ἔπαψα νὰ περιμένω... Τὸ 1990 ἐπειδὴ δὲν ἔβλεπα νὰ γίνεται κανένα βῆμα ἀπ᾿ ὅσα ὑπόσχονταν τότε ὅλοι οἱ γεροντάδες, ἀναγκάστηκα νὰ τὸ κάνω ἐγώ. ᾿Αποτειχίσθηκα ἀπὸ τὴν “᾿Εκκλησία τῶν πονηρευομένων”. ᾿Αποτειχισμένος ἔμεινα ὀκτὼ χρόνια, ὁπότε ἀπέκτησα “κοινωνία” μὲ τὴν ᾿Εκκλησία τοῦ παλαιοῦ ἡμερολογίου. Σὲ κάποια συζήτηση, ποὺ εἶχα μὲ τὸν μακαριστὸ παπα-Χαράλαμπο, τὸν ρώτησα γιὰ τοὺς παλαιοημερολογίτες. Μοῦ εἶπε: -Καλοὶ εἶναι! Αὐτοὶ ἔχουν δίκιο. ῎Οχι ἐμεῖς! Τὸν ξαναρώτησα: -Τότε, πάτερ μου, γιατί δὲν εἶσαι μὲ τοὺς παλαιοημερολογίτες; Μοῦ ἀπάντησε, ἀμήχανα: -Δὲν μπορῶ, δὲν μπορῶ!...».

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λόγια ενός πολυγραφότατου για το θέμα Θεολόγου ! Όμως κάτι δέν πήγεναι καλά με τα πιστεύω ?? του εξ ου και η παραμονή και κοινωνία με οικουμενιστάς ,και ο θάνατος του εκτός Εκκλησίας και η κηδεία του κατά την επιθυμία του από τον περίεργο Ιερόθεο Ναυπάκτου ! πολλοί πάρα πολλοί είναι σάν τον αποθανόντα σήμερα που ενώ ξέρουν ,δέν ξέρουν που είναι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ , το γιατί ο Κύριος ξέρει ! ας παρακαλέσομε λοιπόν μετα δακρύων : Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν.

Silver είπε...

...πολλοί πάρα πολλοί είναι σάν τον αποθανόντα σήμερα που ενώ ξέρουν, δέν ξέρουν που είναι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Που είναι η Εκκλησία καλέ μου αδελφέ;

Χριστιανὰ τὰ τέλη τῆς ζωῆς ἡμῶν, ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά, καὶ καλὴν ἀπολογίαν τὴν ἐπὶ τοῦ φοβεροῦ βήματος τοῦ Χριστοῦ, αἰτησώμεθα.

Η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Κωνσταντίνε , τήν ΕΚΚΛΗΣΙΑ πρέπει να τήν βρή καθένας μόνος του με ταπείνωση , και θερμή προσεχή ,το << Έρχου και ίδε» Ιωάν. 1, 47 σήμερα είναι πολύ εύκολο με το διαδίκτυο και την δημόσια παρουσίαση της ιστορίας και ομολογίας τής κάθε <> οπότε αυτήν τήν Εκκλησία έψαχνε?????????? και ο Σακαρέλλος σε όλη του τήν ζωή αλλά δέν τήν βρήκε το γιατί ?? μόνο ο Θεός το ξέρει , έφυγε εκτός Εκκλησίας με ότι αυτό σημαίνει για την αθάνατη ψυχή του .

Silver είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Silver είπε...


Ψάχνω 40 χρόνια να βρώ τον Εκκλησιαστικό Οργανισμό που εκφράζει την αληθινή πίστη και δεν τον έχω βρει....

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν είναι Οργανισμός.Η Εκκλησία είναι ο κλήρος και ο λαός που έχουν το Άγιο Πνεύμα μέσα στο σώμα τους και τον Κύριο Ιησού Χριστό μέσα στην καρδιά τους.Η Εκκλησία του Κυρίου δεν έχει διοικητική οργάνωση,έχει φύγει στην έρημο.Αυτοί που διοικούν τις λεγόμενες τοπικές "Εκκλησίες",είναι αιρετικοί Οικουνενιστές.Αυτοί που τους ακολουθούν εν γνώση τους,δεν ανήκουν στο Σώμα του Κυρίου.Αυτοί που έχουν άγνοια,αλλά τηρούν τις εντολές του Κυρίου,είναι και αυτοί μέσα στο σώμα της Εκκλησίας.Υπάρχουν και άνθρωποι που θα κριθούν με τον νόμο της συνειδήσεως,όπως λέει ο Απόστολος Παύλος,και όχι με τον νόμο που έδωσε ο Χριστός.Αυτοί θα είναι οι λεγόμενοι "δίκαιοι" και θα ξεχωρίζουν από τους Αγίους.Η Βασιλεία των Ουρανών έχει πολλές κατοικίες.
Δεν χρειάζεται να ψάχνει κάποιος την Εκκλησία όταν ανήκει σε αυτήν.Ορθόδοξη διοίκηση δεν υπάρχει στα χρόνια που ζούμε.Από πότε σταμάτησε να υπάρχει Ορθόδοξη διοίκηση;Αυτοί που γνωρίζουν Ιστορία και Θεολογία, εύκολα μπορούν να το βρουν.Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει,αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η τήρηση των εντολών του Κυρίου και η διατήρηση της Ορθόδοξης Πίστεως.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
"Η Εκκλησία δεν είναι Οργανισμός. Η Εκκλησία είναι ο κλήρος και ο λαός που έχουν το Άγιο Πνεύμα μέσα στο σώμα τους και τον Κύριο Ιησού Χριστό μέσα στην καρδιά τους."


Γράφεις : Η Εκκλησία είναι κλήρος και...

Αυτόν τον Κλήρο ψάχνω σαράντα χρόνια να τον βρω. Φαίνεται εσύ γνωρίζεις. Που είναι λοιπόν; Πες μου διότι σύντομα ένεκα της ηλικίας μου αναχωρώ από αυτόν τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Οι κληρικοί που διώκονται για την ομολογία τους είναι πολλοί λίγοι.Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν στον Καναδά.Γνωρίζω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα.Γιατί όμως ψάχνεις να τους βρεις; Μήπως τους θέλεις για εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία;Στην Ελλάδα υπάρχουν ο π.Θεόδωρος και ο Ιερομόναχος Ευθύμιος.Υπάρχουν και άλλοι φυσικά,αλλά αυτοί οι δύο είναι πολύ αγωνιστές και έχουν γνώσεις Θεολογίας.Μπορείς να εξομολογηθείς στο τηλέφωνο,μην πηγαίνεις στους Οικουνενιστές.Θεία Κοινωνία μόνο όταν έρθεις στην Ελλάδα.
Που μένεις όταν έρχεσαι στην Ελλάδα κ.Κώστα;

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Οι κληρικοί που διώκονται για την ομολογία τους είναι πολλοί λίγοι.Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν στον Καναδά.Γνωρίζω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα.Στην Ελλάδα υπάρχουν ο π.Θεόδωρος και ο Ιερομόναχος Ευθύμιος.


Έχεις κάνει Αποτείχιση αδελφέ;
Όταν έρχομαι στην Ελλάδα μένω για λίγο στην Γορτυνία και λίγο στην Αθήνα.
Στον Καναδά που μένω δεν υπάρχει Κληρικός σε Αποτείχιση. Υπάρχουν μόνο του νέου ημερολογίου και των συνόδων του Πάτριου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι,έχω διακόψει την κοινωνία με τους Οικουμενιστές.Όταν έρχεσαι στην Ελλάδα, να κοινωνάς σε αποτειχισμένο κληρικό.Όταν είσαι στον Καναδά να προσεύχεσαι μόνος σου και μην πηγαίνεις στους ναούς που μνημονεύουν Οικουμενιστές.

Silver είπε...

Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου αδελφέ μου, αυτό κάνω.

Η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Unexpected Opponent είπε...

Bιβλιο με τίτλο : O Oικουμενισμος δίχως μάσκες , των εκδόσεων 0ρθοδοξου Tυπου . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ο με διαχρονική α ξ ι α . Bιβλιο με τίτλο : πανθρησκεια , η λερναία Ύδρα της νέας τάξης , των εκδόσεων Aγαθου Λόγου .