Η Ελλάδα έστειλε πολεμικό πλοίο στο Καστελλόριζο

 Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται! Η Τουρκία διαμαρτύρεται, διότι η Ελλάδα στέλνει στρατιωτικά πλοία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Θα την βόλευε πολύ, να εγκαταλειφθούν τα νησιά, ώστε να τα καταλάβουν χωρίς καμία αντίσταση, όπως έκαναν και στη Κύπρο, όταν αποχώρησε η Ελληνική Μεραρχία.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί στρατιωτικά πλοία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΑΜ ισχυριζόμενος ότι πρόσφατα η Ελλάδα έστειλε πολεμικό πλοίο στο Καστελλόριζο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΑΜ, Πινάρ Καρά «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες εγγυήσεων και συμμαχίας».

Υπό αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει, «το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στη Μεσόγειο, το γεωτρύπανο Φατίχ και τα ερευνητικά σκάφη DENAR-2 και OCEANIC στη Μαύρη Θάλασσα συνοδεύονται και προστατεύονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».

Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί στρατιωτικά πλοία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς, με τρόπο που παραβιάζει το καθεστώς τους. Πρόσφατα, ισχυρίζεται, η Ελλάδα έστειλε ένα καταδρομικό στο υπό αποστρατικοποιημένο καθεστώς νησί του Καστελλόριζου στη Μεσόγειο.

Αντιθέτως, η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας για την επίλυση των ζητημάτων με ειρηνικά μέσα.

«Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε η 11η συνάντηση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ για τα μέτρα αποσόβησης σύγκρουσης. Υποβλήθηκε επίσης επίσημη πρόσκληση στην Ελλάδα για την 4η συνάντηση για τα ΜΟΕ, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απάντηση», υποστηρίζει η εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ.

"O.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια: