Η κλίνη του Προκρούστη --- Χαράλαμπος B. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η Νέα Τάξη πραγμάτων επελαύνει απρόσκοπτα ασελγώντας βιαίως προς τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματά μας, ποδοπατώντας ιταμώς και την υπερκείμενη του νόμου, Συνταγματική έννομη τάξη, άνευ ετέρου τινός, μόλα ταύτα σύμπας ο νομικός κόσμος αλλά και οι δικαστικές αρχές εθελοτυφλούν και κωφεύουν εκκωφαντικά, συμπράττοντας δια παραλείψεως ως προς το ανοσιούργημα της επιβαλλομένης καθείρξεως μας, υποθάλποντας εν άλλοις λόγοις την διολίσθησή μας ως σιδηροδέσμια πλέον κοινωνία, προς μία πρωτόφαντη απολυταρχία.

Η καταχρηστική εφαρμογή της προσχηματικής νομιμότητας υπό τον μανδύα « της κίβδηλης κατάστασης εξαίρεσης», ήτοι της προσωρινής αναστολής των ατομικών δικαιωμάτων μας αλλά και της ίδιας της ζωής μας, εν ονόματι της αορίστου νομικής έννοιας της δημόσιας υγείας, τείνει να παγιωθεί ως κανόνας, πειθαναγκάζοντας παντί τρόπω, την ευρεία μάζα, και ιδία, δια της καθεστωτικής έμμισθης τηλοψίας, ίνα εθιστεί, προς την μονιμότητα του άκρως επικίνδυνου αυτού αντιδημοκρατικού φαινομένου της παθητικής παραδοχής και συνάμα απεμπολήσεως παντός καίριου δικαιώματος υγιούς αντιδράσεως της, δίκην της συντεταγμένης υποδαύλισης της ρητορικής κινδυνολογίας περί της υγείας των πολιτών.

Μία διττά φαρισαϊκή  κυβέρνηση η οποία δεν υποστηρίζει οικονομικά τις επαγγελματικές ομάδες των οποίων η ίδια ηδονικά αναστέλλει την επαγγελματικής τους δραστηριότητα επί τρεις συναπτούς μήνες, ένεκεν του εγκλεισμού, ενώ παράλληλα ψηφίζει ανενδοίαστα να εκδικάζονται, εν μέσω πανδημίας, εσπευσμένα, οι υποθέσεις του «Νόμου Κατσέλη», απαλλοτριώνοντας συν τοις άλλοις, το θεμελιώδες Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, περί δίκαιης δίκης, (άρθρου 20 παρ. 2), διότι καταργείται η δια μαρτύρων και δια ζώσης επ’ ακροατήριω  διαδικασία, επιβαρύνοντας καθ’ όν τρόπο έτι περαιτέρω τον πολίτη με τον ελλοχεύοντα κίνδυνο εκπλειστηρίασης των περιουσιακών του στοχείων.

Εις τις ως άνω συνθήκες ανασφάλειας δικαίου, εις ένα κατάφωρα άδικο και μη χρηστό Κράτος, ο πολίτης βαίνει, πελιδνός και καθημαγμένος εις κινούμενη άμμο, παντελώς εγκαταλελειμμένος ενώ έχει κονιορτοποιηθεί οιοσδήποτε στέρεος θεσμός υποστήριξης του, παρά ταύτα η κυβέρνηση ακκίζεται ιλαροτραγικά ότι ενδιαφέρεται δια την υγεία των πολιτών.

Το κράτος, εξαπολύει επίθεση, διώκει ποινικά τους αντιφρονούντες προς την «θεάρεστη δήθεν συμμόρφωση» με έκνομα και άλογα μέσα ποινικής καταστολής και αστυνομικής βίας, κατά παράβαση της ακροτελεύτιας διατάξεως του Συντάγματος, ήτοι την επιτομή του Συνταγματικού πατριωτισμού (άρθρου 120 παρ. 2 και 4), κατακρημνίζοντας παν ψήγμα νομιμότητας κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, με τα οιονεί στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπου εξοστρακίζονταν και εκτοπίζονταν οι αντιρρησίες προς  την αδιαμφισβήτητη αυθεντία του δεσποτικού και σιδηρούν καθεστώτος.

Το βασανιστικό ερώτημα το οποίο αναφύεται είναι : ενδημούμε ραγιάδες με  αλυσίδες ψιττακίζοντας υποσυνείδητα την φαιά προπαγάνδα των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε κατ’  επιταγή των κελευσμάτων των υπερεθνικών ιθυνόντων νοών μετά αγαστής συμπνοίας των εγχώριων εντολοδόχων διαπρύσιων κηνσόρων της πακγκόσμιας επανεκκίνησης του κόσμου, ή ανανήπτουμε και διεκδικούμε την αυτονομία της ζωής μας;

Οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί, αρκεί να καταδυθούμε στον θησαυρό της Ελληνο-Ορθοδόξου Παραδόσεώς μας :

"..Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις.... "(Πράξεις Αποστόλων, 5, 29)

Αντιγόνη : " ου γαρ τι νυν καθχές, αλλ' αείποτε/ ζη τούτο, κουδείς οίδεν εξ ότου φάνη" (Σοφκλή Αντιγόνη, αριθ. 456-457)

Σωκράτης : "εγώ μεν ουν, ω Ιππία, το αυτό αποδείκνυμι νόμιμον τε και δίκαιον είναι...Και ο Ιππίας, Αλλά μα τον Δι', έφη, ω Σώκρατες, ου μοι δοκώ ταναντία γιγνώσκειν οις είρηκας περί του δικαίου" (Σοφιστής δεύτερο μισό του Π. χ αιώνα).

Απ. Παύλος : " Πάσα ψυχή εξουσίσαις υπερεχούσαις υποτατσσείσθω ου γαρ εστίν εξουσία ει μη υπό θεού, αιδ δε ούσαι εξουσίαι υπό του Θεού

τεταγέναι εισίν, ώστε ο αντιστασσόμενος τη εξουσία τη του Θεού διαταγή ανηθέστηκεν, οι δεν αθεστηκότες εαυτοίς κρίμα λήψονται. (Ρωμ ιγ' 1 επ.)

 

Εν κατακλείδι, έχουμε περιέλθει σε μία δυνητική κατάσταση πολιορκίας, όπου η παγκόσμια ελίτ, έχει χαράξει στην στρατηγική της και ημείς ως ανήμπορα στρατιωτάκια, δέον όπως ακολουθήσουμε τους προπάτορές μας,  με σκοπούμενο αποτέλεσμα την διάσωση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς μας, το γεν νυν έχον, υπέρ πάντων ο αγών!

 

Χαράλαμπος B. Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια: