Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόρθωσε να ενώσει τον λαό, αλλά εναντίον της.

Η περιφρονητική στάση της σε όλα όσα εκφράζουν τον Ελληνισμό και συνέχουν την κοινωνία μας δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Με τις κινήσεις της από την πρώτη στιγμή του διορισμού της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα έστελνε σαφέστατα πολιτικά και ιδεολογικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν ιδιαιτέρως σαφή με την άθλια ενέργειά της να μην πλησιάσει καν τον σταυρό που κρατούσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στη δοξολογία για το νέο έτος, που έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών, και να απαγορεύσει την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αυτό εξόργισε τους πολίτες, οι οποίοι συνειδητοποίησαν πλέον ότι πρέπει να υποστούν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια τετραετία ακόμη και να την παρακολουθούν να παραβιάζει τον πανίσχυρο άγραφο νόμο, που ορίζει με σαφήνεια τα καθήκοντά της.

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση κάποιας ΜΚΟ, ούτε ανεξάρτητη Αρχή σε κράτος όπως το Βέλγιο ούτε καθήκοντα αρθρογράφου σε αριστερίστικο έντυπο. Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η οποία κατόρθωσε να αποκτήσει ανεξάρτητη κρατική υπόσταση έπειτα από έναν πολυαίμακτο επαναστατικό αγώνα εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτός ο αγώνας, τα 200χρονα από το ξέσπασμα του οποίου συμπληρώνονται φέτος, είχε σαφέστατο εθνικό και θρησκευτικό πρόσημο. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία σηκώσαμε τα όπλα. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους Ελληνες ο επικεφαλής του κράτους να μην πιστεύει στον Χριστό και στο έθνος.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είναι μόνο ατυχής, αλλά και επικίνδυνη, διότι η κυρία Σακελλαροπούλου με όσα κάνει υπονομεύει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί.

Κανένα αξίωμα δεν είναι «διακοσμητικό». Ούτε καν αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις περιορισμένες εξουσίες. Κάθε λόγος, έργο, κείμενο και συμπεριφορά των ιθυνόντων στέλνει μηνύματα στον λαό και η κυρία Σακελλαροπούλου δεν στέλνει αυτά που αξίζουν στο έθνος και στον λαό. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε η δυνατότητα… ανασχηματισμού της Προέδρου της Δημοκρατίας.

"Dimokratia"

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἄν ὁ ἱερώνυμος ἦτο χριστιανός, τότε, θά ἐμιμεῖτο τόν Ἅγιον Ἀμβρόσιον, Ἐπίσκοπον Μεδιολάνων, ὁ ὁποῖος ἀπηγόρευσε τήν εἴσοδον εἰς τόν ἱερόν ναόν τόν Αὐτοκράτορα Θεοδόσιον διότι αὐτός προέβη εἰς ἀδίκους σφαγάς (https://www.sostis.gr/blog/item/1202-o-agios-ambrosios-apagoreuei-tin-eisodo-sto-nao), καί θά ρωτοῦσε τήν κ. Σακελλαροπούλου: «Γιατί, Κυρία Πρόεδρε, δέν κάνετε τό σημεῖον τοῦ Σταυροῦ καί δέν προσκυνεῖτε τό ἱερόν Εὐαγγέλιον; Μήπως δέν εἶσθε χριστιανή; Ἄν ὄχι, τότε λυποῦμαι, ἀλλά δέν δύναμαι νά σᾶς ἐπιτρέψω τήν εἴσοδον εἰς τόν ἱερόν ναόν!» Ἀλλά, ὅταν τήν Ἐκκλησίαν διοικοῦν αἱρετικοί λυκοποιμένες, τότε γιατί στρεφόμεθα μόνον ἐναντίον τῶν ἀθέων πολιτικῶν;