H αίρεσις τού Οικουμενισμού έχει δύο χαρακτηριστικά που δεν είχαν οι παλαιές αιρέσεις

Πρώτον, την καθολικήν κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας επίθεσιν και όχι μόνον εναντίον ενός δόγματος και δεύτερον, την καθολικήν σχεδόν αποδοχήν της αιρέσεως από τους κορυφαίους κληρικούς και θεολόγους της Ορθοδοξίας, με ελαχίστας εξαιρέσεις στο χώρο των ιερέων καί μοναχών. 

Σημειωτέον ότι οι εξαιρέσεις αυτές αναφέρονται μόνο στό θεωρητικό πεδίον, δηλαδή στά λόγια και την πέννα, χωρίς ουδεμίαν πρακτικήν έκφρασιν αντιστάσεως, όπως είναι η διακοπή κοινωνίας με την αίρεσιν κ.λ.π. 
Το θλιβερώτερον όμως εν προκειμένω είναι η δικαιολογία που προβάλλουν αυτοί οι ρασοφόροι παντός βαθμού προκειμένου να υποστηρίξουν την θέσιν τους. Λέγουν χαρακτηριστικώς ότι ενεργούν έτσι, διότι επθυμούν να ευρίσκωνται εντός Εκκλησίας, αφού, όπως ισχυρίζονται, μόλις διακόψουν κοινωνίαν με τους αιρετικούς προϊσταμένους των ή τους κοινωνούντας με αυτούς, θα ευρεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας. Οποία διαστροφή της Ορθοδόξου διδασκαλίας!
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει κι ένα τρίτο χαρακτηριστικό,
Την αποδοχή όλων των προαιώνιων καταδικασμένων αιρέσεων και την πιστοποίηση της σωτηρίας δια εγκύρων σωτηριολογικων μυστηρίων.
Έχει και Τετάρτο χαρακτηριστικό,
Την διακήρυξη ότι δεν είναι αναγκαίο να είσαι ορθόδοξος βαπτισμένος για να σωθεί η ψυχή του ανθρώπου.
Έχει και πέμπτο χαρακτηριστικό,
Την ανατροπή του ευαγγελίου και της Π.Διαθηκης καθώς ο σοδομισμός όχι μόνο δεν είναι θανάσιμη αμαρτία, αλλά "ευλογία" για αυτό υπάρχουν και ζευγάρια ανροανδριδες παντρεμένοι και μάλιστα κληρικοί (αγγλικανοί) όπως και παντρεμένες λεσβίες επισκοπινες ( λουθηρανες)
Έχει κι εκτο χαρακτηριστικό,
Έχουν σωτηρία οι μουσουλμάνοι...και όλοι οι αντίχριστος και οι διάβολοι αδύνατον αριθμεισαι....
Τέλος κατόπιν των ανωτέρω έχει κι ένα έβδομο χαρακτηριστικό,
Την ακύρωση της Σταυρικής θυσίας του Χριστού...ως μια άχρηστη πράξη

Και ενώ έχει διασελευθει το σύμπαν.... η διοικούσα εκκλησία τους αναγνωρίζει ιεροσύνη σωτηρία ( πιστοποιήθηκαν και θεσμοθετήθηκαν στο Κολυμπάρι)

κατά τους "φωτισμένους" έχουν έγκυρα μυστήρια.

... και μετά φταίει ο covid 19
... φταίνε οι λάθρο
.... φταίνε οι μασόνοι
Κλπ κλπ
Όλοι φταίνε
Εκτός από εσάς που τους αναγνωρίζετε ως κανονικούς επισκόπους...
Τι σημαίνει αυτό;;
Σημαίνει ότι ο Χριστός δλδ ο επίσκοπος εις τόπον και τύπον Χριστού στη γη
Συμφωνεί με όλα τα παραπάνω κι ένα σωρό άλλα ον ουκ έστιν αριθμός

Η δική μου θέση είναι ότι τα παραπάνω πιστοποιούν τον ορισμό της βλασφημίας του αγίου πνεύματος γιατί με τόξα κηρυττεις σωτηρία εκεί μέσα μόνο έτσι εκλαμβάνεται.

Π Γρηγόριος

Υσ

Ανώνυμα σχόλια δεν επιθυμώ ως απάντηση και παρακαλώ τον διαχειριστή να τα διαγράφει.

Ανώνυμος είπε...

Σημειώνεται ότι η σημερινή κατάσταση στον εκκλησιαστικό χώρο, το πενταπόσταγμα της απιστίας με τα μέτρα προφύλαξης εν ώρα λειτουργίας για να μην αρρωστήσουν κλήρος και λαός είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το προηγούμενο σχόλιο που έγραψα.

Αποτελέσματα της "Χάρης"...όχι του Τριαδικού Θεού.

Π Γρηγόριος