Συνοδικοί κόβουν τα συλλείτουργα με Αρχιεπίσκοπο

Συνοδικοί έκοψαν τα συλλείτουργα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και δεν θα παρευρεθούν ξανά, αν προηγουμένως δεν αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος και όχι από μόνος του ο μακαριότατος σχετικά με το Ουκρανικό.

Αυτό ξεκαθάρισε στον «Φ» ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ο οποίος συσχετίζει την ενέργεια του προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου να μνημονεύσει τον Επιφάνιο της Ουκρανίας και με τις μελλοντικές αρχιεπισκοπικές εκλογές. 

Όσον αφορά τον κ. Επιφάνιο θεωρείται «κόκκινο πανί» αφού όσοι διαφώνησαν με τη μνημόνευσή του, δεν θα συλλειτουργήσουν μαζί του αν κατέλθει στην Κύπρο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου. Ο Μητροπολίτης Ταμασού ανέφερε ότι βρισκόμαστε ενώπιον εν δυνάμει σχίσματος και πρόσθεσε πως από τον Αρχιεπίσκοπο εξαρτάται κατά πόσον θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί, ανέφερε πως ο Μακαριότατος μπορεί να συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο προς συζήτηση του θέματος που ανέκυψε με τη δική του ενέργεια να μνημονεύσει τον Επιφάνιο. Όταν παρατηρήσαμε πως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως θα συγκαλέσει τη Σύνοδο αν το ζητήσει έστω και ένας Συνοδικός, ο Ταμασού Ησαΐας υπέδειξε ότι το ζήτησαν ήδη δημοσίως τέσσερα μέλη της Ιεράς Συνόδου που διαφώνησαν με την ενέργειά του.

https://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: