Γίνονται τώρα τα Οκτωβριανά του 2020 για τους Αρμένιους

 Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενικού Ζητήματος

Τα Σεπτεμβριανά του 1955 για τους Έλληνες της Πόλης γίνονται τώρα Οκτωβριανά του 2020 για τους Αρμένιους. Από χτες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη φανατικοί Εθνικιστές περιδιαβαίνουν σπίτια και γειτονιές που μένουν Αρμένηδες απειλώντας τους ότι θα τους κάψουν ζωντανούς αν δεν φύγουν από την Πόλη.

Ο Αρμένιος βουλευτής της Τουρκικής Βουλής, Garo Paylan στα πλαίσια αυτά καθώς και από το γεγονός ότι δέχεται απειλές για την ζωή του προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Η Τουρκική Κυβέρνηση προπαγανδίζει υποστηρίζοντας ανοιχτά τη στρατιωτική σύγκρουση και καταφεύγει δημοσίως σε πολεμική ρητορική εναντίον του αρμενικού κράτους.”
“Στο διογκούμενο κλίμα μίσους οι Αρμένιοι που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς.”
“Είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένες δυνάμεις κινητοποιούνται για να με φιμώσουν. Και ως Αρμένιος από την Τουρκία, γνωρίζω πολύ καλά το νόημα των πρόσφατων επιθέσεων. Ανεξάρτητα από αυτές τις τακτικές εκφοβισμού, ποτέ δεν θα αποφύγω να αναλάβω την ευθύνη μου στην προσπάθεια να σταματήσω τους πολέμους. Δηλώνω ότι σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι, η Τουρκική κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει.”


"O.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια: