ΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ : Διατί έγινε η αλλαγή του εορτολογίου το 1924;

Ποίος εμελέτησε την πρόσφατον Εκκλησιαστικήν Ιστορίαν και δεν γνωρίζει ότι η αλλαγή αυτή ήτο το πρώτον συγκεκριμένον βήμα του Οικουμενισμού εις τον Ελληνικόν χώρον; Οι Νεοημερολογίται, διά να παραπλανήσουν τον λαόν, είχον ισχυρισθή ότι προέβησαν εις μίαν διόρθωσιν διά λόγους αστρονομικής ακριβείας. Εάν τούτο ήτο αληθές θα είχεν εφαρμοσθεί εις την Ελλάδα ημερολόγιον αστρονομικώς τελειότερον του πεπαλαιωμένου ήδη ημερολογίου του Πάπα Γρηγορίου. Διατί εφαρμόσθη το επίσης εσφαλμένον ημερολόγιον του Πάπα; Μα απλούστατα, σκοπός δεν ήτο η επίτευξις αστρονομικής ακριβείας. Αυτό που επεδιώκετο ήτο η επίτευξις εορτολογικής ενότητος μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των αιρετικών "Εκκλησιών" της Δύσεως. Επεδιώκετο η Ένωσις των Εκκλησιών τουλάχιστον εις τον εορτολογικόν τομέα, και τούτο ως πρώτον βήμα. Η τακτική των Οικουμενιστών είναι πρόοδος διά βαθμίδων. Η πρώτη βαθμίς ήτο η εορτολογική ένωσις των Εκκλησιών.

-------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ ἀείμνηστος ἀδελφός Ἀέξανδρος Καλόμοιρος ἔγραψε τά αὐτονόητα καί αὐταπόδεικτα! Δυστυχῶς, ὅμως, τό 99,99% τῶν «ὀρθοδόξων» ὄχι μόνον δέν τά δέχεται, ἀλλά καί πολεμεῖ μέ σφοδρότητα ὅσους ἀνθίστανται, λόγοις καί ἔργοις, εἰς τόν Οἰκουμενισμόν, ἀποκαλῶντας αὐτούς «ἡμερολάτρας», «εἰδωλολάτρας» κ.λπ. Ὑπάρχουν δέ καί οἱ κρυπτο-οικουμενισταί, οἱ ὁποῖοι ἀφενός μέν «ἀνθίστανται» εἰς τόν Οἰκουμενισμόν, ἀφετέρου δέ θεωροῦν τό ἑορτολογικόν ζήτημα ὡς θέμα ἐπιλογῆς ἡμερολογίου τινός, ὅπως π.χ. τοῦ Μακεδονικοῦ, συκοφαντοῦντες ἀναισχύντως ὅσους παραμένουν είς τό Ἰουλιανόν, ὡς δῆθεν λάτρεις αὐτοῦ!

---------------------------

@ 24 Οκτωβρίου 2020 - 6:17 μ.μ.: «Δεν βλέπει ο τάλας ότι η Εγκύκλιος του 1920 γράφει για ένα 

ημερολόγιο που θα αναγκάζει τους Ορθόδοξους και τους κακοδόξους να εορτάζουν την ίδια ημέρα 

το Άγιον Πάσχα(ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΌ ΤΩΝ ΜΕΓΆΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΏΝ ΕΟΡΤΩ);;;»


Ὥστε, λοιπόν, τά Χριστούγεννα, τά Θεοφάνεια, τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου κ.ἄ. δέν εἶναι γιά σένα 

μεγάλες Χριστιανικές ἑορτές; Νέα αἵρεσις αὐτή!!! Τώρα, πάρε αὐτό τό σχόλιόν μου καί τρέχα 

στόν δικηγόρον σου μήπως μέ βάσιν αὐτό μπορεῖς νά μέ μηνύσῃς!!!

Στο πρόγραμμα ήτο να επακολουθήσουν συν τω χρόνω όσα επηκολούθησαν και όσα θα επακολουθήσουν. Φθάνει να αναγνώση κανείς την Εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου του 1920 διά να πεισθή πλήρως. Η εγκύκλιος αυτή προτείνει ως πρώτον λίθον του οικουμενιστικού οικοδομήματος την φιλικήν προσαρμογήν της Ορθοδοξίας προς τας "Εκκλησίας" της Δύσεως "διά της παραδοχής ενιαίου ημερολογίου". Γράφεται επί λέξη: "Δύναται δε η φιλία αύτη και αγαθόφρων προς αλλήλους διάθεσις εκφαίνεσθαι και τεκμηριούται ειδικώτερον ως εξής: α΄. διά της παραδοχής ενιαίου ημερολογίου προς ταυτόχρονον εορτασμόν των μεγάλων χριστιανικών εορτών υπό πασών των Εκκλησιών...". Εις την εγκύκλιον αυτήν παραπέμπει και ο Θυατείρων Αθηναγόρας γράφων προσφάτως ότι: "η Ορθόδοξος Εκκλησία εξήλθε των τοιχωμάτων αυτής και εδημιούργησε σχέσεις και επεδίωξε συνεργασίαν ήδη από του 1920 διά της περιφήμου Εγκυκλίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, συνετέλεσεν εις την έναρξιν της Οικουμενικής Κινήσεως και την ίδρυσιν του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών...".

33 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ ἀείμνηστος ἀδελφός Ἀέξανδρος Καλόμοιρος ἔγραψε τά αὐτονόητα καί αὐταπόδεικτα! Δυστυχῶς, ὅμως, τό 99,99% τῶν «ὀρθοδόξων» ὄχι μόνον δέν τά δέχεται, ἀλλά καί πολεμεῖ μέ σφοδρότητα ὅσους ἀνθίστανται, λόγοις καί ἔργοις, εἰς τόν Οἰκουμενισμόν, ἀποκαλῶντας αὐτούς «ἡμερολάτρας», «εἰδωλολάτρας» κ.λπ. Ὑπάρχουν δέ καί οἱ κρυπτο-οικουμενισταί, οἱ ὁποῖοι ἀφενός μέν «ἀνθίστανται» εἰς τόν Οἰκουμενισμόν, ἀφετέρου δέ θεωροῦν τό ἑορτολογικόν ζήτημα ὡς θέμα ἐπιλογῆς ἡμερολογίου τινός, ὅπως π.χ. τοῦ Μακεδονικοῦ, συκοφαντοῦντες ἀναισχύντως ὅσους παραμένουν είς τό Ἰουλιανόν, ὡς δῆθεν λάτρεις αὐτοῦ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα κείμενα κόβονται στην μέση από τα σχόλια; Μήπως πρέπει να βάζετε τον κέρσορα στο τέλος του κειμένου πριν δημοσιοποιησετε το σχόλιο;

Silver είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γιατί τα κείμενα κόβονται στην μέση από τα σχόλια; Μήπως πρέπει να βάζετε τον κέρσορα στο τέλος του κειμένου πριν δημοσιοποιησετε το σχόλιο;



Αυτά είναι τα αποτελέσματα για μερικούς ανθρώπους που φθάνουν στα έσχατα του βίου τους...

Υπομονή...

Μοναχός Θεόδωρος είπε...

Τόσο αφέλεια ο κακόμηρος ο Καλόμηρος;Μα τόσο αφέλεια;;Δεν βλέπει ο τάλας ότι η Εγκύκλιος του 1920 γράφει για ένα ημερολόγιο που θα αναγκάζει τους Ορθόδοξους και τους κακοδόξους να εορτάζουν την ίδια ημέρα το Άγιον Πάσχα(ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΌ ΤΩΝ ΜΕΓΆΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΏΝ ΕΟΡΤΩ);;;Τι στην ευχή συμβαίνει και δεν καταλαβαίνουν αυτό το απλό πράγμα,τους τύφλωσε ο διάβολος;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αίρεση υπάρχει όταν διαστρεβλώνεται η Αλήθεια της πίστεως μας και διδάσκεται άλλο Ευαγγέλιο δημόσια, «γυμνή τη κεφαλή», όπως λέει ο Απόστολος Παύλος και όχι όταν μεταβάλλεται το ημερολόγιο που είναι όργανο μέτρησης του χρόνου και όχι της Πίστεως! «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω» (Γαλ. 1, 8).

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε..
Τι στην ευχή συμβαίνει και δεν καταλαβαίνουν αυτό το απλό πράγμα,τους τύφλωσε ο διάβολος;;;;;;;


Μήπως σε έχει τυφλώσει εσένα και δεν βλέπεις απλά πράγματα που βλέπουμε εμείς;

Που ζεις άραγε; Δεν βλέπεις με τί καταπληκτικό σχέδιο δουλεύει ο Αντίχριστος;

Δεν βλέπεις με τι μαεστρία έχει φέρει όλες τις θρησκείες κάτω από το όργανο του Αντίχριστου τον Πάπα; Θα έρθει σύντομα και ο κοινός εορτασμός του Πάσχα, όπως ήρθε και ο κοινός εορτασμός των Χριστουγέννων με τον Πάπα...

Η Φιλανδία δεν σου λέει τίποτε, που εορτάζει και το Πάσχα μαζί με τους παπικούς;

Δεν βλέπεις με τι μαεστρία αντικαταστούν τους Έλληνες με τους μουσουλμάνους στην αγιοτόκο Ελλάδα;
Τα πάντα γίνονται άνω κάτω στον πλανήτη μας και εμείς κοιμόμαστε....


Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
και όχι όταν μεταβάλλεται το ημερολόγιο που είναι όργανο μέτρησης του χρόνου και όχι της Πίστεως!

Την μέτρηση του χρόνου ενδιέφερε η Εγκύκλιος του 1920 ένεκεν της οποίας έγινε η αλλάγή του ημερολογίου;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφετε;

Σχολαστικός είπε...

Αφού ο ο πόθος αυτής της Εγκυκλίου δεν πραγματοποιήθηκε.Σε διαφορετική ημέρα γιορτάζουν το Πάσχα και τα Χριστούγεννα σήμερα οι Ρώσοι και οι Σέρβοι(Εβραίοι Ορθόδοξοι, Αγιορείτες κ.λπ.)με τους Παπικούς.Σε διαφορετική ημέρα γιορτάζουν το Πάσχα οι Έλληνες και αυτοί που ακολουθούν το Νέο ευλογημένο Ημερολόγιο με τους Παπικούς και τους Προτεστάντες.Και παλαιότερα,οι Ορθόδοξοι από το 1054 μέχρι και το 1582(για 528 χρόνια) γιόρταζαν μαζί με τους Παπικούς-την ίδια ημέρα - το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.Τότε γιατί δεν έκαναν αποτείχιση οι Αγιοι;
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! Τα ημερολόγια δεν σώζουν την αθάνατη ψυχή μας.Δεν είναι αλλαγή του Ευαγγελίου το Νέο ευλογημένο Ημερολόγιο.Ενας αριθμός άλλαξε, το 1 το ονόμασαν 13. Που υπάρχει αθέτηση Ευαγγελικής Παράδοσης;Και οι Πατέρες της Α'Οικουμενικής άλλαξαν το ημερολόγιο των Αποστόλων.Δηλαδή θα πρέπει να δικαιώσουν τους Πρωτοπασχίτες αυτοί που ακολουθούν το Νέο και να αποσχιστούν από την Εκκλησία.Θα αποσχιστούν από την αίρεση του Οικουνενισμού και θα κρατήσουν το Νέο για να πάνε κόντρα στην αίρεση των Νεοπρωτοπασχιτών(ΓΟΧ) και για να μην τους κατηγορήσουν οι Οικουμενιστές για αίρεση(δηλαδή να μην μας ονομάσουν Παλαιοημετολογίτες).Ο κόσμος που κοινωνάει με την παναίρεση τρέμει όταν ακούει για "ΓΟΧ" και "Παλαιοημετολογίτες".Το Νέο βοηθάει τον κόσμο να κάνει αποτείχιση.Εγώ αν μου επέβαλαν να ακολουθήσω το Παλαιό λανθασμένο Ημερολόγιο,δεν θα έκανα αποτείχιση.Θελω να ξεχωρίζω από τις αιρέσεις(Θ.Ν.Π. κ.λπ.)των ΓΟΧ και γι'αυτό θα γιορτάζω πάντα με το Νέο.Μόνο όταν πάω στην Σερβία (Άγιο Ράσκας)και στο Άγιο Όρος(Αγιορείτες Πατέρες που έχουν κοινωνία με τον π.Ευθύμιο Τρικαμηνά)θα γιορτάζω με το Παλαιό(κατ' οικονομία).
Γύρνα με το Νέο να σώσεις την αθάνατη ψυχή σου.Διέκοψε την κοινωνία με τους ΓΟΧ,γιατί σε λίγο που θα πεθάνεις οι πύλες της κολάσεως θα σε υποδεχθούν(απαγορεύει ο Κύριος την κοινωνία με σχισματοαιρετικούς,είναι εντολή Του που υπάρχει στους Ιερούς Κανόνες και στο Ευαγγέλιό Του).
Είναι κρίμα να χάσεις την αθάνατη ψυχή σου για μια απροσεξία.Μακριά από αυτόν τον χώρο για να έχεις την υγειά σου(αυτοί έφυγαν από την Εκκλησία του Κυρίου το 1924).

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν ξέρεις τι λες.Το Πατριο ημερολόγιο είναι δόγμα δογμάτων γιατί ένωσε εορτολογικα όλους τους Ορθόδοξους.Αυτοι που το άλλαξαν χώρισαν τους Χριστιανούς εορτολογικα.Κανεις δεν θα σωθεί μέσα στο Νέο διαβολοεφεύρετο Παπικο ημερολόγιο.Ουτε ο Τρικαλινάς σου.Μονο η Σύνοδος Στεφάνου είναι η σωστή.Όλοι οι άλλοι είναι εκτός Εκκλησίας.Εσύ θα πας στην κόλαση γιατί γιορτάζεις Πάσχα με τον Παπα.

Silver είπε...

Τι στην ευχή μας συμβαίνει;
Αν για το πιο απλό πράγμα δεν είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Σκέπτομαι αν η Εγκύκλιος του 1920 σαν πρώτο όρο για αυτούς που την δέχονται, αντί της αλλαγής του ημερολογίου, έβαζαν τον ακόλουθο όρο: Όσοι συμφωνούν με την Εγκύκλιο να φέρουν στο πέτο του σακακιού τους ένα γαρύφαλλο!

Νομίζω ότι αντί για Μακεδονικά ημερολόγια θα είχαμε αναπτύξει ολόκληρη φιλοσοφία... ανθολογίας με σκοπό να αποδείξουμε ότι οι φέροντες στο πέτο τους σακακιού τους το γαρύφαλλο δεν έχουν σχέση με τον όρο της Εγκυκλίου αλλά με την αγάπη τους στο γαρύφαλλο διότι έχει …θεραπευτικές ιδιότητες όταν ευρίσκεται στο αριστερό πέτο του σακακιού τους διότι είναι σε κοντινή απόσταση από την καρδιά τους. Περιττό να αναφέρω ότι θα είχαμε σχίσματα και για την τοποθέτηση του γαρύφαλλου στο αριστερό πέτο και όχι στο δεξί….

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι παπαγαλιζουν τα ίδια και τα ίδια περί ημερολογίων και δεν λένε να καταλάβουν τίποτα για την ενότητα των χριστιανών και για την αγάπη τα οποία μετά από χίλιους κόπους και βάσανα στο πέρασμα της ιστορίας επιτεύχθηκαν με την χρήση ενός κοινού ημερολογίου για όλους τους Ορθόδοξους... Αυτό μέσα στη νύχτα οι σκοτεινές δυνάμεις το ανέτρεψαν με τρόπο δικτατορικο και χωρίς την σύγκληση Συνόδου με την συμμετοχή κλήρου και λαού ώστε να αποφασίσουν οι πολλοί για να το διορθώσουν κατά 13 ημέρες... Μην τυχόν και δεν είμαστε ακριβείς με τις ισημερίες λες και έχουμε για θεότητα μας τον ήλιο όπως οι αρχαίοι ειδωλολάτρες ή οι σύγχρονοι παπικοι κατά την ψευδοεορτη τους της "Κυριακής του Θείου Ελέους" όπου ατενιζουν τον ήλιο για κανένα θαύμα.... Ντροπή τους να τυφλώνονται έτσι από τον π. Τρικαμηνα και να μην βλέπουν τα προφανή....Ντροπή τους να μιλάνε για Μακεδονικά και τρίχες κατσαρές γυρίζοντας το χρόνο πίσω όταν η ενότητα των Χριστιανών ακόμα δεν είχε επιτευχθεί και να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα...

Ανώνυμος είπε...

Θα σου πω εγω τι μας συμβαίνει silver

Δεν θέλει ο Νγίτης να παραδεχτεί οτι βρίσκεται σε λάθος στρατόπεδο εδω και 100 χρόνια
Δεν θέλει ο φλωριναίος να παραδεχτεί οτι οι επίσκοποι είναι ψευδεπίσκοποι λογω ΘΝΠ και της αντιχριστης εγκηκλιου 3024 [το περασμένο Πάσχα]
Δεν θέλει ο ματθαιικός να παραδεχτεί οτι οι επίσκοποι του το 1971 - 1973 - 1976 πρόδωσαν την πίστι τους και εγιναν ιερόσυλοι ήτοι ανιεροι
Δεν θέλει ο πάσα ένας σχισματικός φλωριναιος να παραδεχτεί οτι τα σχίσματα για προσωπικους λόγους δεν είναι εκκλησία αλλά σχίσματα με οτι σημαίνει αυτό
κλπ κλπ[


ΥΣ
περιμένω εδω και μηνες απο τους Νγιτες μια απαντηση σχετικά με την εμφάνιση του Τιμιου Σταυρου το 1925 στο ερωτημα
Ηταν αληθινό το γεγονός;;;
Αν ηταν εσεις γιατι ειστε θεομάχοι;;
αν δεν ηταν αποδείξτε το

π Γρηγοριος

Ανώνυμος είπε...

Καλά το ότι μόνο η Σύνοδος Στεφάνου είναι η σωστή είναι δικό σου συμπέρασμα... Κατά τα άλλα σωστά τα λες...

Ανώνυμος είπε...

Ένα ψέμα ήταν,από τα πολλά που πότισαν τον κόσμο στις αρχές τις ευλογημένης αλλαγής(έφυγαν από την Εκκλησία οι φανατικοί ψευδοχριστιανοί,οι υποκριτές και οι απατεώνες).Το οργάνωσε ο Ευστρατιάδης με την εφημερίδα του.Τι απόδειξει θέλεις,δεν βλέπεις τα χάλια τους(7 αιρέσεις έχουν),δεν βλέπεις που σε καθαίρεσαν;

Ανώνυμος είπε...

Η ενότητα υπήρχε πάντα από παλαιά.Την ενότητα την χάλασαν ΜΌΝΟ οι Παλαιοημερολογίτες που διέκοψαν την κοινωνία με όλους του Ορθόδοξους για 13 ημέρες(για αστειότητες). Ξύπνα φίλος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λέει καθόλου σωστά ο Ματθαιϊκός. Και ο Κώστας είναι με το Νέο Ημερολόγιο και θα σωθεί αν παραμείνει μέσα στην Εκκλησία και μείνει μακριά από τους Οικουμενιστάς. Ξύπνα φίλος!

Ανώνυμος είπε...

Νωρίς έκαναν διακοπή κοινωνίας οι Παλαιοημερολογίτες και αυτό ονομάζεται σχίσμα.Ολα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους.Μετά από 24 χρόνια έπρεπε να κάνουν διακοπή Κοινωνίας.Ξυονα φίλος!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=15982

Ανώνυμος είπε...

Ενότητα υπήρχε στα πλαίσια των τότε δυνατοτήτων και με βάση το τότε ιστορικό προηγούμενο. Ενότητα όταν άλλος εορταζε την μία ημέρα και άλλος την άλλη και άλλος την μεθεπόμενη για την ίδια εορτή όμως δεν υπήρχε. Και τότε ήταν δικαιολογημενο στα μάτια του Θεού γιατί οι Χριστιανοί προέρχονταν από διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικές παραδόσεις... Μόλις όμως επετεύχθει η πολυπόθητη εορτολογικη και λειτουργική ενότητα στα πλαίσια της Εκκλησίας του Χριστού κάτω από μία κοινή πλατφόρμα όπως το ημερολόγιο αυτή να καταστραφεί εν μία νυκτί για να διορθώσουμε τις ισημεριες ώστε να μπορέσουμε όλοι να λατρεύουμε σωστά την ίδια μέρα τον σαρκικο παπικο Χριστό - ήλιο? Ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

11.12

εχουμε χασει την μπάλα με τους ανώνυμους
βαλτε τουλαχιστον ενα αρχικο να ξερουμε ολοι σε ποιον απανταμε

Ποιος με καθαιρεσε ανωνυμε;;;;; οι υποτακτικοι των μασονων;;
εαν με καθαιρεσαν σημαινει οτι οι γοχ εχουν δικιο δλδ καλως εκλεισαν τις εκκλησιες και αφορισαν τον κοσμο ααπο την θεια κοινωνια γιατι εται διεταξαν οι μασονοι και η εγκυκλιος 3024 ηταν ευαγγελικη συμφωνα με τις εντολες του Χριστου κλπ κλπ

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
οι γοχ ειναι οι καθηρημενοι κι οχι εγω
οι γοχ επεφεραν στο κεφαλι τους την οργη του Θεου [με αυτα που τους βρηκαν κι ενα σωρο αλλα που δεν τα γνωριζετε..]

υσ
εδω μιλαμε για το αν το ιουλιανο ειναι η ευλογια του Κυριου και οχι αν ειναι οι σημερινοι γοχ οι ευλογημενοι [διαβαζε δαιμονισμενοι κι αφορισμενοι ]

υσ 2
αποδειξεις φιλε οχι φαντασιες

π.Γρηγοριος

Ανώνυμος είπε...

Η Ενότητα της Πίστεως και της Εκκλησίας θεμελιώνεται στον Ορθόδοξο Δόγμα μας που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως και όχι στο κοσμικό ημερολόγιο ούτε έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία με τους παπικούς και άλλους αιρετικούς οικουμενιστές (μνημόνευση, συμπροσευχή, συλλείτουργο) αν είμαστε αποτειχισμένοι, όποιο ημερολόγιο και αν χρησιμοποιούμε. Στο Άγιο Όρος οι αποτειχισμένοι μοναχοί χρησιμοποιούν το παλαιό και έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με όσους αποτειχισμένους εκτός Αγίου Όρους χρησιμοποιούν το νέο ημερολόγιο. «Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς; (Λουκ. 18, 8)».

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το Άγιο Όρος σήμερα και το αναφέρεις ως παράδειγμα; Πού κατέληξε; Μόνο η λέξη Άγιο του απέμεινε για να θυμίζει τα παρελθόντα μεγαλεία και έχεις το θράσος να το αναφέρεις για να ισχυροποίησεις την εωλη θέση σου... Η λειτουργική, εορτολογικη και εν τέλη εκκλησιαστικη ενότητα διασαλεφθηκε κατάφωρα για να αποκατασταθουν οι ισημερίες και η θέση των άστρων... Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών όλοι οι Ορθόδοξοι εορταζαν μαζί κάτω από μια ημερολογιακη πλατφόρμα που απλά και μόνο επειδή είναι λάθος κατά 13 μέρες χαλάει την παπικη μπουρδολογια και ως εκ τούτου επρεπε6να διορθωθεί.... απλά και μόνο για να διορθωθούν οι ισημερίες... Και γιατί αυτό? Υπάρχει πρακτικό ζήτημα και είναι η μελλοντική λατρεία και από τους Ορθόδοξους προς τα άστρα... Δεν το λέει και η Αποκάλυψη του Ιωάννη για τα θαύματα που θα κάνει ο Αντίχριστος στον ουρανό... Μήπως ερευνάτε για την παπικη αίρεση και τα πιστεύω της για να κατανοήσετε που οδηγείται η κατάσταση? Δείτε τα ψευδοθαυματα που συμβαίνουν στον παπικο κόσμο κάθε "Κυριακή του Θείου Ελέους" μπας και ξυπνήσετε από τον λήθαργο.... Δείτε το "dancing sun miracle" που για πρώτη φορά και σε μεγάλη έκταση έγινε το 1917 στην Φατιμα της Πορτογαλίας όπου και η σημαντικότερη παπικη ψευδοπαρθενος. Δείτε τη γίνεται κάθε χρόνο σχεδόν την ίδια ημέρα... Μαύρα σκοτάδια έχετε αλλά άποψη για το ημερολόγιο έχετε και είναι πάντα η ίδια παπαγαλιστικη φλυαρία...

Ανώνυμος είπε...

Μαζί εορτάζουμε όταν έχουμε την ίδια ορθόδοξη Πίστη και όχι το ίδιο ημερολόγιο...

Ανώνυμος είπε...

Το ημερολόγιο είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούσαμε όλοι μαζί οι Ορθόδοξοι την ίδια μέρα να εορτάσουμε το ίδιο ακριβώς παντού. Αυτό επετεύχθη μετά από πάρα πολλά έτη αγώνων. Πες μου γιατί αυτό να αλλάξει? Τί ανάγκη υπήρχε τότε να αλλάξει? Και γιατί να αλλάξει με τον τρόπο που άλλαξε? Γιατί? Το ημερολόγιο άλλαξε ξαφνικά το 1923. Τί κολλοσιαιων διαστάσεων γεγονός συνέβει λίγο πριν και οδήγησε σε αυτή την αλλαγή? Συνέβει εν μέσω `Α ΠΠ η πανηγυρική εμφάνιση της ψευδοπαρθενου της Φατιμα σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο με το μεγάλο ψευδοθαυμα στον ήλιο! Αυτό σε συνδοιασμο με τα σατανικά οράματα της Φαουστινας Κοβαλσκας(που δήθεν της μιλούσε ο Χριστός) θεμελιωσε την ψευδοεορτη της "Κυριακής του Θείου Ελέους" μία εβδομάδα μετά το Πάσχα όπου ψευδοφαινομενα στον ουρανό σαγηνευουν και παραπλανουν τους λαούς της Γης.... Τί χρειάζεται για παγκόσμια λατρεία σε αυτό? Σε πρώτη φάση διόρθωση των 13 ημερών ώστε κανείς να μην πονηρευτει ότι γίνεται για άλλο λόγο και κατόπιν εφαρμογή των αρχών της πανθρησκειας... Εσείς να συνεχίζετε να στέλνετε κόσμο στη νέα ημερολογιακη πλατφόρμα και στον μεταπολεμικό κόσμο(μετά τον πόλεμο στον Ευφράτη) να δω ποιος θα σωθεί από τις παπικες δολιοτητες... Τουλάχιστον όσοι επιστρέφουν στο παλαιό έχουν ελπίδα σωτηρίας γιατί οι 13 ημέρες θα αποτελούν πάντα ένα εμπόδιο στην ομαλή αποδοχή των ψευδοθαυματων στα πλαίσια της σατανικής αυτής εορτής... Υπάρχει αιτιολογημενο ζητούμενο για όσους έχουν μελετήσει και γνωρίζουν στο γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στο παλαιό πέρα από τον απαράδεκτο και αντορθόδοξο τρόπο που αυτό συνέβη από μασωνικα υποχείρια του τότε... Συνεχίστε εσείς να επαναλάμβανετε την ημιμάθεια σας... Τί λέει η Αποκάλυψη; Φύγετε πολύ μακρυά από την μεγάλη Πορνη... Πολύ μακρυά...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παλαιοημερολογίτη, η Εκκλησία άλλαξε το ημερολόγιο για έναν και μόνο λόγο,για να μην υπάρχει σύγχυση ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία.Μονο γι'αυτό.Εσύ έβαλες την εορτολογική ενότητα πάνω από την εκκλησιαστική.Αυτό είναι αίρεση και πλάνη. Ξύπνα φίλος!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 26 Οκτωβρίου 2020 - 4:27 μ.μ. «η Εκκλησία άλλαξε το ημερολόγιο για έναν και μόνο λόγο,για να μην υπάρχει σύγχυση ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία.Μονο γι'αυτό.Εσύ έβαλες την εορτολογική ενότητα πάνω από την εκκλησιαστική.Αυτό είναι αίρεση και πλάνη.»

Ψεύδεσαι ἀσυστόλως καί ἀερολογεῖς! Ἰδού οἱ ἀποδείξεις. Πρῶτον, σέ διαψεύδουν τά ἴδια τά κείμενα τῆς «ἐκκλησίας» (ἡ Πατριαρχική Ἐγκύκλιος τοῦ 1920, τό «Πανορθόδοξον» Συνέδριον τοῦ 1823, τά βιβλία τῶν Οἰκουμενιστῶν πού ἐδημοσιεύθησαν πρό τῆς ἀλλαγῆς (1924) κ.ἄ. Ὅλοι αὐτοί λέγουν εὐθαρσῶς ὅτι ἡ ἀλλαγή ἐπιβάλλεται νά γίνῃ χάριν τῆς «Ἑνώσεως τῶν Ἐκκλησιῶν»! Δεύτερον, τό νά ὑπάρχῃ διαφορά μεταξύ πολιτικοῦ καί Ἐκκλησιαστικοῦ Ἡμερολογίου δέν δημιουργεῖ κανένα σοβαρόν πρόβλημα! Τρίτον, ἡ ἑορτολογική ἑνότης εἶναι στοιχεῖον τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἑνότητος, ἄρα εἶναι σκέτη ἀνοησία νά λέγῃς ὅτι οἱ Ὀρθόδοξοι τοῦ π.ἑ. ἔβαλαν τήν ἑορτολογικήν ἑνότητα πάνω ἀπό τήν ἐκκλησιαστικήν! Τέταρτον, τά ψέμματα, οἱ ἀερολογίες, τό «ξύπνα φίλος» κ.λπ. πού ἔγραψες μοῦ θυμίζουν τούς πληρωμένους «σχολιαστάς» πού πρό καιροῦ ἐγέμιζαν μέ πνευματικάς ἀκαθαρσίας τό παρόν ἱστολόγιον.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλη βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος του Θεού η δογματοποίηση του κοσμικού ημερολογίου σαν να είναι άγιο και αμετάβλητο Δόγμα Πίστεως. Η πρώτη αιρετική Οικουμενιστική εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1902 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ Γ' χαρακτήριζε αδελφές τις αιρετικές παπικές και προτεσταντικές δήθεν εκκλησίες και ευνοούσε τον διάλογο και την εκκλησιαστική κοινωνία μεταξύ των υποτιθέμενων εκκλησιών-αιρέσεων με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και Πατριαρχεία με σκοπό την ένωση των εκκλησιών-αιρέσεων με την παναίρεση του οικουμενισμού και σε αυτό το παναιρετικό οικουμενιστικό πλαίσιο ήταν ένα τριτεύον θέμα και η αλλαγή του ημερολογίου που δεν έχει σχέση με το δόγμα και την πίστη γιατί το σημαντικό ήταν να επιτευχθεί πρώτα η εκκλησιαστική κοινωνία... Ωστόσο όλες αυτές και άλλες αιρετικές πράξεις από ιεράρχες έγιναν εν κρυπτώ και παραβύστω...
Το 2001 για πρώτη φορά δημόσια και φανερά αναγνώρισε η ελληνική Εκκλησία ως Επίσκοπο αδελφής Εκκλησίας! τον αντίχριστο «αλάθητο» αιρετικό Πάπα της Ρώμης όταν τον υποδέχθηκε επίσημα στην Αθήνα ο Οικουμενιστής Χριστόδουλος. Ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια πτώση στον οικουμενισμό και μετά είχαμε το 2006 και το 2014 την μνημόνευση του αιρετικού Πάπα της Ρώμης ως αγιότατης Κεφαλής της Εκκλησίας μας από τον αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο που είδαμε όλοι δημόσια, και από τα διεθνή ΜΜΕ και το διαδίκτυο... Το 2016 έγινε η δήθεν Πανορθόδοξξη αιρετική Σύνοδος στην Κρήτη όπου η Εκκλησιαστική ηγεσία και οι οικουμενιστές ψευδεπίσκοποι αναγνώρισαν όλες τις αιρέσεις ως εκκλησίες και προχώρησαν και στις διαθρησκειακές σχέσεις στο πλαίσιο της αντίχριστης σιωνιστικής παναίρεσης πανθρησκείας του Οικουμενισμού… Όποιος δεν έχει λοιπόν αποτειχιστεί σήμερα από τις αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές ψευδεπισκόπους του νέου και παλαιού ημερολογίου των πολλών ψευδοσυνόδων πως θα σώσει την αθάνατη ψυχή του;;; Γράφοντας με καλή αμοιβή διαδικτυακά;;;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 27 Οκτωβρίου 2020 - 1:55 μ.μ.: «Είναι μεγάλη βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος του Θεού η δογματοποίηση του κοσμικού ημερολογίου σαν να είναι άγιο και αμετάβλητο Δόγμα Πίστεως ... Το 2001 για πρώτη φορά δημόσια και φανερά αναγνώρισε η ελληνική Εκκλησία ως Επίσκοπο αδελφής Εκκλησίας! τον αντίχριστο «αλάθητο» αιρετικό Πάπα της Ρώμης».

Ἔχω κουρασθῆ ν' ἀνατρέπω τά πελώρια αὐτά ψεύδη! Ποῖος εἴπαμε ὅτι εἶναι ὁ πατήρ τοῦ ψεύδους; Πρῶτον, οὐδείς ἐχέφρων ἔκαμε τό ἡμερολόγιον, αὐτό καθεαυτό, δόγμα πίστεως! Δεύτερον, οἱ ἀγκαλιές, τά φιλήματα, οἱ συμπροσευχές καί ἡ «ἄρσις» τῆς ἀκοινωνησίας, μέ ἐπακόλουθον τά συλλείτουργα μέ τόν «πάπαν» δέν ἄρχισαν τό 2001, ὅπως ψευδέστατα γράφεις, ἀλλά τό 1964! Ἄν δέν γνωρίζῃς τά στοιχειώδη, πήγαινε πρῶτα νά ἐνημερωθῇς καί μετά νά γράφῃς δημοσίως! Ἐννοεῖται ὄχι μέ ὕφος 100 καρδιναλίων, ὅπως τώρα, ἀλλά πιό σεμνά. Ὡς ἀρχήν, ξεκίνησε ἀπό τά ἀκόλουθα ἄρθρα μου:

http://koukfamily.blogspot.com/2017/09/blog-post_16.html
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2019/03/blog-post_23.html#comment-form
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2019/03/blog-post_7.html
https://orthodox-voice.blogspot.com/2019/08/blog-post_82.html
http://orthodox-voice.blogspot.com/2019/08/blog-post_768.html

Silver είπε...

Ο χρήστης Άγνωστο σχολίασε την ανάρτηση "ΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ : Διατί έγινε η αλλαγή του εορτολογίου το 1924;"

5 λεπτά πριν
Δεν είναι ψέμα αλλά η αλήθεια ότι "Γυμνή τη κεφαλή" το 2001 για πρώτη φορά δημόσια και φανερά αναγνώρισε η ελληνική Εκκλησία ως Επίσκοπο αδελφής Εκκλησίας! τον αντίχριστο «αλάθητο» αιρετικό Πάπα της Ρώμης όταν τον υποδέχθηκε επίσημα στην Αθήνα ο Οικουμενιστής Χριστόδουλος μετά το 1054 μ.Χ που αποσχίσθηκαν οι αιρετικοί παπικοί... Γιατί από το 1902 ήταν η πρώτη αιρετική Εγκύκλιος του Πατριαρχείου, το 1948 η ένταξη μας στο "Παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών-προτεσταντικών και άλλων αιρέσεων", το 1965 η δήθεν άρση των αναθεμάτων χωρίς Απόφαση οικουμενικής Συνόδου και άλλες μεμονωμένες πράξεις Ιεραρχών "εν κρυπτώ και παραβύστω" και σήμερα όλοι τα ανακαλύπτουμε και τα παρουσιάζουμε όλοι και σε βίντεο πλέον στο διαδίκτυο!... Το 2001 όμως όλοι οι Έλληνες είδαμε από κοντά και από τα (διεθνή) ΜΜΕ και το διαδίκτυο για πρώτη φορά την έλευση, επίσημη υποδοχή και δημόσια αναγνώριση του αντίχριστου "αλάθητου" αιρετικού Πάπα της Ρώμης ως "επισκόπου αδελφής εκκλησίας" από την ελληνική Εκκλησία... Τα υπόλοιπα αιρετικά ατοπήματα μέχρι σήμερα είναι γνωστά και δημόσια πλέον σε όλους...

Silver είπε...

Αυτό ήταν το δικό σου σχόλιο, αφού αφήρεσα αυτά που δεν σε τιμούν να γράφεις...

Δεν βλέπεις που γράφει : Ο χρήστης Άγνωστο σχολίασε την ανάρτηση "ΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ....

Χρησιμοποίησε ευγένεια αν θέλεις να σχολιάζεις στην "Ορθ. Φωνή".

Άναξ είπε...

Δεν έγινε η αλλαγή που ήθελαν. Οι Περισσότεροι Ορθόδοξοι κράτησαν το Παλαιό Ημερολόγιο και δεν γιορτάζουν την ίδια ημέρα Χριστούγεννα και Πάσχα με τους Παπικούς.Ούτε αυτοί που γιορτάζουν το Πάσχα με το Νέο Ημερολόγιο,γιορτάζουν την ίδια ημέρα με τους Λατίνους.Άρα δεν πραγματοποιήθηκε το σχέδιό τους.Αποτείχιση κάνεις μόνο για θέματα πίστεως και δικαιοσύνης.Η αλλαγή του ημερολογίου δεν είναι θέμα πίστεως,ούτε είναι θέμα δικαιοσύνης.
Η διαφορά των δεκατριών ημερών που είχε η Πολιτεία με την Εκκλησία δημιούργησε πρόβλημα την 25η Μαρτίου του 1920.Χωρίστηκε η εορτή της Παναγίας(Ευαγγελισμός) από την εορτή της Επανάστασης.Αυτό ήταν τεράστιο πρόβλημα και λύθηκε με την ευλογημένη αλλαγή που έκανε η Αγία μας Εκκλησία(με Πανορθόδοξη Σύνοδο).
Η εορτολογική ενότητα ΔΕΝ είναι στοιχείο της εκκλησιαστικής ενότητας.Τα αντίθετα λένε οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.Αυτός που τα λέει αυτά δεν γνωρίζει Ορθόδοξη Θεολογία.
Θα γράψω σε λίγες ημέρες ένα άρθρο για το θέμα και θα βάλω τα πράγματα στην θέση τους.

Silver είπε...

Άρχισες πάλι;

Περιμένεις να δημοσιεύσω τέτοια σχόλια;

Τα άλλα σου σχόλια τα ευγενικά τα ανέβασα όπως θα είδες.

Καλή σου νύκτα!

Ανώνυμος είπε...

Τα ψεύδη και το αντίχριστο μίσος σου είναι η δήθεν ευγένειά σου... γιατί για πρώτη φορά Δημόσια και Επίσημα, ότι και να λέει ο κάθε "λαου λάου" ψέυτης, "Γυμνή τη Κεφαλή" το 2001 αναγνώρισε η ελληνική Εκκλησία ως Επίσκοπο αδελφής Εκκλησίας! τον αντίχριστο «αλάθητο» αιρετικό Πάπα της Ρώμης όταν τον υποδέχθηκε επίσημα στην Αθήνα ο Οικουμενιστής Χριστόδουλος μετά το 1054 μ.Χ που αποσχίσθηκαν οι αιρετικοί παπικοί...