«Εμίσησα Εκκλησίαν Πονηρευομένων»

Το στυγερώτερον έγκλημα εις βάρος της αγίας μας Ορθοδοξίας είναι η ανοχή των Αιρέσεων και των Αιρετικών. Ασεβέστατα κηρύσσονται από Ορθοδόξους (;) ποιμένας αιρέσεις φοβεραί, και ανεμπόδιστα κινούνται Αιρεσιόφρονες Ποιμένες (;) μεταξύ της Ποίμνης του Χριστού! Έπαυσε, φαίνεται, εις ωρισμένους να λειτουργή το αισθητήριον της Ορθοδοξίας και η Εκκλησιαστική συνείδησις  έχει επικινδύνως αμβλυνθή, ώστε να μη διακρίνωνται τα Αγιοπνευματοχάρακτα σύνορα της Ορθοδοξίας από την πλάνην και την Αίρεσιν. Ποίοι άραγε ευθύνονται δια την τραγικήν αυτήν ψυχικήν τύφλωσιν; Κατ΄ αρχήν όλοι· προ παντός όμως οι Ποιμένες!  «Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου…» (Ιερ. 12, 10), θρηνωδεί ο προφήτης Ιερεμίας· και προσθέτει: «Ω οι ποιμένες (…) Υμείς διεσκορπίσατε τα πρόβατά μου και εξώσατε αυτά…» (Ιερ. 23, 1-3).  Δυστυχώς Πατριάρχαι, Αρχιερείς, Επίσκοποι, Ηγούμενοι, με έναν λόγον Ποιμένες εμολύνθησαν από τον Οικουμενισμόν, ώστε να έχουν συνηθίσει εις τας Οικουμενιστικάς βλασφημίας και να μη ενοχλούνται από τα κηρύγματα των Αιρέσεων, δια των οποίων βάλλεται, εξοντωτικώς η Αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία. Φαίνεται, ότι εις την εποχήν του Υλιστικού Ευδαιμονισμού δεν θεωρείται πλέον υπέρτατος σκοπός της Εκκλησίας η αγιότης, αλλά η κοσμική σκοπιμότης.
---------------------------------
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είχε στείλει μια επιστολή προς έναν ιερομόναχο ονόματι Θεοφάνη ο οποίος ήταν στον Εύριπο( Χαλκίδα). Ανάμεσα σε άλλα έγραψε..

Μανθάνω δε ότι εχειροτονήθη παρά των λατινοφρόνων μητροπολίτης Αθηνών κοπελίδριον τι του Μονεμβασίας, όπερ αύτοθι διάγον συλλειτουργεί τοις Λατίνοις αδιακρίτως, και χειροτονεί παρανόμως όσους αν εύρη και οίους. Αξιώ ουν την αγιοσύνην σου, ίνα τον υπέρ Θεού ζήλον αναλαβών, ως άνθρωπος του Θεού και της αληθείας φίλος, και του αγίου Ισιδώρου γνήσιος μαθητής, παραινέσης τοις του Θεού ιερεύσιν εκφεύγειν άπασι, τρόποις την κοινωνίαν αυτού, μήτε αρχιερέα τούτον, αλλά λύκον μισθωτόν ηγείσθαι, μήτε λειτουργείν όλως εν ταις λατινικαίς εκκλησίαις, ίνα μη έλθη και εφ΄ημάς η επελθούσα οργή του Θεού τη Κωνσταντινουπόλει, δια τας εκεί γενομένας παρανομίας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είχε στείλει μια επιστολή προς έναν ιερομόναχο ονόματι Θεοφάνη ο οποίος ήταν στον Εύριπο( Χαλκίδα). Ανάμεσα σε άλλα έγραψε..

Μανθάνω δε ότι εχειροτονήθη παρά των λατινοφρόνων μητροπολίτης Αθηνών κοπελίδριον τι του Μονεμβασίας, όπερ αύτοθι διάγον συλλειτουργεί τοις Λατίνοις αδιακρίτως, και χειροτονεί παρανόμως όσους αν εύρη και οίους.Αξιώ ουν την αγιοσύνην σου, ίνα τον υπέρ Θεού ζήλον αναλαβών, ως άνθρωπος του Θεού και της αληθείας φίλος, και του αγίου Ισιδώρου γνήσιος μαθητής, παραινέσης τοις του Θεού ιερεύσιν εκφεύγειν άπασι, τρόποις την κοινωνίαν αυτού, μήτε αρχιερέα τούτον, αλλά λύκον μισθωτόν ηγείσθαι, μήτε λειτουργείν όλως εν ταις λατινικαίς εκκλησίαις, ίνα μη έλθη και εφ΄ημάς η επελθούσα οργή του Θεού τη Κωνσταντινουπόλει, δια τας εκεί γενομένας παρανομίας.