Πετούν έξω τη ΜΚΟ του Σόρος από το πρόγραμμα ESTIA για τους μετανάστες!

Διαμαρτύρεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ η διευθύντρια της Solidarity Now
Έξω από το πρόγραμμα ESTIA II του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε η ΜΚΟ Solidarity Now. Η είδηση θα περνούσε στα ψιλά, αν η συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση δεν είχε απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα, γιατί ανήκει στον γνωστό σκοτεινό κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος. Θα περνούσε, επίσης στα ψιλά, αν δεν ήταν γνωστές οι σχέσεις της οργάνωσης με την οικογένεια Μητσοτάκη. Και αυτή η αποκλειστική είδηση προκαλεί τουλάχιστον απορίες για το γεγονός ότι η… εμβληματική Solidarity Now δεν θα λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα με τεράστια χρηματοδότηση.
-------------------------------
Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Κάποιον «λάκκον ἔχει ἡ φάβα»! Δέν εἶναι δυνατόν ν' ἀποκλείωνται οἱ διεφθαρμένοι καί διεστραμμένοι ἀνθέλληνες ἀπό τήν μοιρασιά ἑκατομμυρίων! Κάτι ἄλλο συμβαίνει!

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι το ξεσκαρτάρισμα στις ΜΚΟ, που έχει υποσχεθεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δείχνει να υλοποιείται από τη συγκεκριμένη οργάνωση. Η «δημοκρατία» διαθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η γενική διευθύντρια της οργάνωσης Αντιγόνη Λυμπεράκη ενημερώνει τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Philippe Leclerc για το γεγονός ότι η ΜΚΟ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ESTIA II.
Η κυρία Λυμπεράκη τον ενημερώνει ότι, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε και ο ίδιος, τελικά ο οργανισμός, στον οποίο είναι διευθύντρια, δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, για το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020 προς το ελληνικό υπουργείο, για τη συνέχιση και αύξηση των θέσεων του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II. Στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η αύξηση των προσωρινών θέσεων στέγασης από 25.500 σε 40.000 μέχρι το 2021.
Παράλληλα, το Πρόγραμμα ESTIA II – Παροχές σε Χρήμα ανέρχεται στα 125.000.000 ευρώ, με το υπουργείο να θέτει ως στόχο την περιστολή του ποσού εντός του 2021, αφενός με την ουσιαστική μείωση των ροών και αφετέρου με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε αυτοί που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων αιτούντων άσυλο να απολαμβάνουν τα προνόμια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και όχι για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.


Από αυτή τη ροή χρημάτων, λοιπόν, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», έμεινε έξω η ΜΚΟ.
Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει σχέση με τον Τζορτζ Σόρος, η δράση του οποίου είναι γνωστή και αρκετά σκοτεινή.
Η μεγαλύτερη μπίζνα του θεωρήθηκε αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1992, κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης που μάστιζε τη βρετανική οικονομία. Επίσης, η οργάνωση διατηρεί σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς η γενική διευθύντρια Α. Λυμπεράκη είναι ανιψιά του Κων/νου Μητσοτάκη.


Όσο για το Δ.Σ. της ΜΚΟ, αποτελείται από μεγαλοεπιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων και νεοφιλελεύθερους πολιτικούς, που, ως γνωστόν, ανήκουν στους πρωτεργάτες της υλοποίησης των ακραίων πολιτικών λιτότητας, ενώ εκφράζουν θέσεις στα εθνικά μας θέματα τουλάχιστον απαράδεκτες.

Νίκος Μερτζάνης  --"Δημοκρατία"

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Κάποιον «λάκκον ἔχει ἡ φάβα»! Δέν εἶναι δυνατόν ν' ἀποκλείωνται οἱ διεφθαρμένοι καί διεστραμμένοι ἀνθέλληνες ἀπό τήν μοιρασιά ἑκατομμυρίων! Κάτι ἄλλο συμβαίνει!