Ο δήμος Σουφλίου απέρριψε παιχνίδια από την Τουρκία

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δήμου Σουφλίου να απορρίψει την προμήθεια παιχνιδιών για τις παιδικές χαρές του Δήμου που προέρχονταν από την Τουρκία. Δεν μπορούμε να στηρίζουμε οικονομικά την Τουρκία μετά από όλες αυτές τις θρασύτατες προκλήσεις της γείτονος χώρας στον Έβρο. Μακάρι όλοι οι φορείς δημόσιοι και ιδιωτικοί να πάρουν το μήνυμα και να πράξουν το ίδιο.
Απέρριψε με ξεκάθαρη τοποθέτηση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου και απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής τα παιχνίδια που προορίζονταν να τοποθετηθούν στις παιδικές του χαρές και προέρχονται από την Τουρκία, ο δήμος Σουφλίου.
Την στιγμή που έχουν προηγηθεί όσα συνέβησαν στα σύνορα του Έβρου Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά και συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στον ποταμό Έβρο, ο δήμος Σουφλίου ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται να προχωρήσει σε καμία οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία, λόγω αυτών των συνεχών προκλήσεων. Τις τελευταίες μέρες άλλωστε, οι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες πυροβολούν εναντίον των χωριών της περιοχής από την απέναντι όχθη του ποταμού Εβρου.
Ο δήμος Σουφλίου λοιπόν πήρε θέση και αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές του ούτε παιχνίδια «made in Turkey», όπως είχε προτείνει η εταιρεία η οποία ανέλαβε το έργο της αναμόρφωσης τους.
Ειδικότερα, ο ακριτικός δήμος υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού σε 12 παιδικές χαρές του. Πρόκειται για τις 5 παιδικές χαρές στο Σουφλί, 5 παιδικές χαρές στη δημοτική ενότητα Ορφέα και 2 στο Τυχερό. Η δημοτική αρχή εξετάζοντας τη σύμβαση διαπίστωσε ότι ένα όργανο, που θα τοποθετούνταν σε παιδική χαρά στο χωριό Σιδηρώ που οι κάτοικοι μάλιστα είναι μουσουλμάνοι, ήταν τουρκικής προέλευσης. Για το λόγο αυτό στην Οικονομική Επιτροπή ζητήθηκε η τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ώστε το συγκεκριμένο όργανο να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από προϊόν άλλης χώρας.
Να αντικατασταθεί το συγκεκριμένοι όργανο
Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 5 Μαίου για την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου δια περιφοράς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ο Πρόεδρος της και δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στην εισήγηση του επισημαίνει:
“Στην παιδική χαρά Σιδηρούς, σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, πρόκειται να τοποθετηθεί ένα όργανο παιδικής χαράς, χώρας προέλευσης Τουρκίας. Ο Δήμος μας, ως ακριτικός Δήμος, που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται και υποφέρει από τις πολιτικές επιλογές της γειτονικής χώρας, δεν επιθυμεί την προμήθεια του συγκεκριμένου οργάνου και κατ’ επέκταση την οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία. Επομένως, σας παρακαλούμε να γίνει τροποποίηση της τρέχουσας σύμβασης, με αντικατάσταση του συγκεκριμένου οργάνου με άλλο, διαφορετικής χώρας προέλευσης και οικονομικότερο, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί το απαιτούμενο ποσό για να δημιουργηθεί και μία παιδική χαρά στην Προβατώνα».
Η  Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σουφλίου με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της προχώρησε στην τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ως προς το συγκεκριμένο σημείο και έτσι το τουρκικής προέλευσης όργανο δεν θα τοποθετηθεί στην παιδική χαρά στο Σουφλί, όπως αρχικά υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του αναδόχου που είχε αναλάβει το έργο.

"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: