Καλό είναι να μην ξεχνάμε.. -- Από το F/B της αδελφής μας ΡΟΜΦΑΙΑΣ (Ζωή Σπαθή)




Ποιος θυμάται τους Μαρίνο Ριτσούδη και Χαράλαμπο Κουτσογιάννη;

Τρίτη 20 Απρίλη 1999.


Σημίτης και Μητσοτάκης, πειθήνια όργανα της νέας τάξης, έχουν συναινέσει στην συμμετοχή της Ελλάδας, στον νατοϊκό πόλεμο κατά της Σερβίας, άλλως στο στεγνό καθάρισμα του λεκέ της Μόνικα.
Έχει προηγηθεί η "κρίση" των Ιμίων, το άδειασμα του Οτσαλάν και θα ακολουθούσαν η εξευτελιστική υπαγωγή στο Ευρώ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ήταν και η χαριστική βολή για τη χώρα, πάντα δια χειρός του ιδίου αυτουργού - πρωταγωνιστή, του αρχιερέα Τάπερμαν, γνωστού και ως Σαύρας του Κολωνακίου. Η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι «η Ελλάδα ΔΕΝ συμμετείχε στον πόλεμο»! Στα πλαίσια αυτής της «μη συμμετοχής», το ΠΑΣΟΚ Σημίτη – Παπανδρέου: Μετέτρεψε την Ελλάδα σε διοικητικό κέντρο του πολέμου των 78 ημερών, κατέστησε την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο των πεζοναυτών ΝΑΤΟ, έστειλε το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» στην Αδριατική, παραχώρησε το Λιτόχωρο για την απόβαση των ΝΑΤΟικών, παραχώρησε τις εθνικές οδούς για να περνούν τα "συμμαχικά" τανκς, έδωσε την άδεια να περάσουν από Θεσσαλονίκη προς Κοσσυφοπέδιο: 1000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί με πολεμικό υλικό, 1.400 φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων, 60.000 στρατιώτες…
Την ίδια εποχή η Δαμανάκη, εκπροσωπώντας τον ΣΥΝ, δηλώνει, απευθυνόμενη στους Έλληνες φαντάρους που συμμετείχαν στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής του Κοσσυφοπεδίου: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, μας βγάζετε ασπροπρόσωπους και η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για σας»!

Ωστόσο, ο ανθυποπλοίαρχος του "Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" Μαρίνος Ριτσούδης και δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου, που είχαν δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή τους, στην ένταξη του αντιτορπιλικού "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" στη ΝΑΤΟική αρμάδα που βομβαρδίζει τη Σερβία,
αρνούνται να ακολουθήσουν το πλοίο στην Αδριατική! Το πλοίο τελικά αναχωρεί, χωρίς τους Ριτσούδη, Κουτσογιάννη.

------------------------------
Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Εὐχαριστῶ τούς συντελεστάς αὐτῆς τῆς ἀναρτήσεως, ἀπό τήν ὁποίαν ἔμαθα ἐπιπλέον πράγματα πού δέν γνώριζα ἀπό τίς προηγούμενες ἀναρτήσεις ἐπί τοῦ σοβαροῦ αὐτοῦ θέματος. Χάριν παραδείγματος, εἶναι πολύ ἐνδιαφέρον ὅτι ὅλοι οἱ δαίμονες τῆς ΝΤΠ ἔσπευσαν νά ἐπαινέσουν τήν συμμετοχήν τῆς Ἑλλάδος εἰς τόν σατανικόν πόλεμον κατά τῆς Σερβίας καί νά καταδικάσουν ὅσους -- μέ Ὁδηγόν τόν Χριστόν -- εἶχον τήν τόλμην ν' ἀντισταθοῦν εἰς τούς δαίμονας. Ἀδελφέ Μαρῖνε, σ' ἀγαποῦμε. Χριστός Ἀνἐστη!



Ο Μαρίνος Ριτσούδης οδηγείται το ίδιο απόγευμα στο Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου με συνοπτικές διαδικασίες, που δε δικαιολογούνται από το αυτόφωρο της πράξης, του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ανυπακοής σε διαταγή. Μόλις έγινε γνωστή η παραπομπή του Ριτσούδη
συγκεντρώθηκαν έξω από το Ναυτοδικείο εκατοντάδες πολίτες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.
Απολογούμενος ο Ριτσούδης τόνισε ότι, η συμμετοχή του στην επιχείρηση θα ήταν η αντίθεσή του με ένα λαό που δεν του έφταιξε σε τίποτα, είτε αυτός είναι ορθόδοξος, είτε Αλβανόφωνος. Δήλωσε ότι παραμένει στη διάθεση της υπηρεσίας του, υπογραμμίζοντας ότι αν η πατρίδα του δεχτεί επίθεση θα την υπερασπιστεί χύνοντας το αίμα του.

Ο πρόεδρος του Ναυτοδικείου Γ. Δουβλέκας είπε, ότι πολλές φορές στο παρελθόν, Έλληνες έχουν πολεμήσει με ομοθρήσκους τους, αναφέροντας τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, την αποστολή εκστρατευτικού Σώματος στην Ουκρανία και τον δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο, προσθέτοντας και τον πόλεμο της Κορέας.

"Χωρίς τους ισχυρούς της Γης μπορούν μικρά κράτη να προασπίσουν την εθνική τους ανεξαρτησία;", αναρωτήθηκε στην έδρα ο Πρόεδρος Γ. Δουβλέκας, αποκαλύπτοντας την αντίληψη που τον διακατείχε..

Πέμπτη 22 Απρίλη, ο Ριτσούδης κρίθηκε παμψηφεί, ένοχος ανυπακοής σε διαταγή αναχώρησης πλοίου. Ποινή, φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή και παράλληλα, αποτάχθηκε από το στράτευμα. Στην συνέχεια ο Ριτσούδης προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο, για την ακύρωση της απόταξης. Η έφεση απορρίφθηκε με την 2794/2001 απόφαση του Διοικ. Εφετείου.
Ομοίως απορρίφθηκε η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Λόγους υγείας επικαλέστηκε ο ναύτης Χαράλ. Κουτσογιάννης, για τη μη συμμετοχή του στο πλήρωμα του «Θεμιστοκλής». Του απαγγέλθηκε η ίδια κατηγορία με τον Ριτσούδη και η υπόλοιπη θητεία του, ήταν εφιαλτική.
Στο μεταξύ με δήλωσή του ο Μητσοτάκης (sen), επέκρινε τη στάση αξιωματικών και οπλιτών, που δείχνουν, όπως είπε, απείθεια σε διαταγές. «Η απείθεια είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη,
ιδιαίτερα δε σε ώρες κρίσιμες όπως αυτές που βρισκόμαστε, είναι θανάσιμα επικίνδυνη», είπε ο Μητσοτάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου υπονόμευσης, της ίδιας της υπόστασης του κράτους.

Είναι ηρωισμός να αντιστέκεσαι στις προσταγές της Νέας Τάξης και ο Μαρίνος Ριτσούδης δεν έγινε συμμέτοχος στο έγκλημα.

Στο Βελιγράδι, στη συνοικία Ντόρστολ, στην οδό Ντουνάβκα 14, υπάρχει τοιχογραφία του Μαρίνου Ριτσούδη, δώρο του σέρβικου λαού στον Ριτσούδη, για τα γενέθλιά του.

--------------------------------------------------------------Εμουτουιδίου

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Εὐχαριστῶ τούς συντελεστάς αὐτῆς τῆς ἀναρτήσεως, ἀπό τήν ὁποίαν ἔμαθα ἐπιπλέον πράγματα πού δέν γνώριζα ἀπό τίς προηγούμενες ἀναρτήσεις ἐπί τοῦ σοβαροῦ αὐτοῦ θέματος. Χάριν παραδείγματος, εἶναι πολύ ἐνδιαφέρον ὅτι ὅλοι οἱ δαίμονες τῆς ΝΤΠ ἔσπευσαν νά ἐπαινέσουν τήν συμμετοχήν τῆς Ἑλλάδος εἰς τόν σατανικόν πόλεμον κατά τῆς Σερβίας καί νά καταδικάσουν ὅσους -- μέ Ὁδηγόν τόν Χριστόν -- εἶχον τήν τόλμην ν' ἀντισταθοῦν εἰς τούς δαίμονας. Ἀδελφέ Μαρῖνε, σ' ἀγαποῦμε. Χριστός Ἀνἐστη!