ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κκ ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ. -- Του αδελφού μας Ιουστίνου

Μακαριώτατε,

ασφαλώς θα έχετε πληροφορηθεί το φρικτόν και συγκλονιστικώτατον και μέγα σημείον  της αιμορραγίας του Εσταυρωμένου εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Ανδρέου Γηροκομείου Αθηνών. Ουδέποτε εις την ιστορίαν της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει συμβεί Εσταυρωμένος Ιησούς να αιμορραγεί και, το θαυμαστώτερον, να καταγράφεται η αιμορραγία Του  ζωντανά κατά την διάρκεια της ακολουθίας των Παθών  της Μεγάλης Παρασκευής. Πέραν πάσης αμφιβολίας, μακαριώτατε, τούτο  είναι προειδοποιητικόν λίαν θλιβερών και, αναμφισβήτητα  αιματηρών, επερχομένων  εν Ελλάδι γεγονότων. Ταυτογχρόνως εις τον ίδιον ιερόν ναόν ενεφανίσθησαν ευμεγέθεις θρόμβοι αίματος επί του Σώματος του  Επιταφίου, καθώς και κηλίδες ζωντανού αίματος επι του Ιερού Μανδηλίου και της εικόνος της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας. Πάντα ταύτα τα φρικτά θεοσημεία, μακαριώτατε, δημιουργούν συνειρμούς, οι οποίοι   έχουν άμεσον σχέσιν με την αρχιερατείαν σας.

Κατά πρώτον ο Εσταυρωμένος, όπως λίαν εύστοχα  παρετήρησε  ο εν Χριστώ αδελφός Κωνσταντίνος Βαρδάκας, αιμορραγεί από το  άνω βλέφαρον του αριστερού οφθαλμού Του. Το Αίμα του Κυρίου στάζει σε μορφή χονδρών σταγόνων, οι οποίες κυλούν αργά πάνω στο Σώμα Του προς τα κάτω μέχρι των άκρων Ποδών Του. Από εκεί, ώ του θαύματος, το Αίμα  στάζει ως ζωήρρυτος πηγή πάνω εις την βάσιν του Σταυρού του Κυρίου. Συγκλονισμένοι παρατηρούμε και έκθαμβοι ιστάμεθα ενώπιον του θαύματος. Και με τρόμο και αγωνία ερωτούμε τον εαυτόν μας: διατί ο Κύριος επέλεξε αυτήν την συγκεκριμένη  ημέρα και διατί η αιμορραγία Του να προέρχεται από το άνω βλέφαρο του αριστερού οφθαλμού Του; Και διατί αιμορραγεί και η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια; Μήπως έγιναν κατά την διάρκεια της  Αγίας Τεσσαρακοστής  τελετές  μαύρης μαγείας στην Ελλάδα δια να μην γίνουν Θείες λειτουργίες, να κλείσουν οι ιεροί ναοί και να μην κοινωνήσουν οι πιστοί ;

Είναι γνωστόν σε όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς, μακαριώτατε, ότι μόλις πριν από έναν χρόνο η ιερά πλάκα της Αποκαθηλώσεως του Κυρίου εις Ιεροσόλυμα εμυρόβλυσε ευωδέστατον μύρον ζωντανού  ερυθρού χρώματος και αμέσως μετά ο Εσταυρωμένος επι του ιερού βράχου του Γολγοθά διήνοιξε τον αριστερόν Του οφθαλμόν. Αυτός ούτος ο αριστερός οφθαλμός του Κυρίου  σήμερον, μακαριώτατε, ενώπιον των ιδικών σας οφθαλμών αιμορραγεί. Διατί; Μήπως, κατ’αναλογίαν με  την διήγησιν του ιερού Ευαγγελίου, κάποιος υπηρέτης   «δημοσίου συμφέροντος»    είχε το ακατανόμαστο   θράσος  να ραπίση τον Κύριον εις τον αριστερόν Του οφθαλμόν, επειδή  ο Αρχιερεύς   δεν δέχεται να ακούση την Αλήθειαν, ότι Ιησούς Χριστός  είναι υπεράνω «δημοσίου συμφέροντος»,  ως Κύριος των Κυρίων και  Βασιλεύς των βασιλευόντων; Και ότι ο Αρχιερεύς αυτός δεν θα έπρεπε επ’ουδενί να υπακούση εις την εντολήν των εφημέρων βασιλέων αυτού του κόσμου δια   να κλείση τας Εκκλησίας, αλλά όφειλε να υπακούση εις την αιώνιον εντολήν του Κυρίου «τον ερχόμενον εις εμέ ουκ εκβάλω έξω» και «λάβετε, φάγετε τούτο μου εστί το σώμα μου»;

Αλήθεια, μακαριώτατε, έχετε αναλογισθεί τας συνεπείας της αποφάσεως να κλείσετε τας Εκκλησίας και να αποκλείσετε τον λαόν του Κυρίου από την Ανάστασίν Του; Πως  διέφυγε από την οξυδέρκειάν σας, ότι ένα από τα φοβερά  ουαί προς τους φαρισαίους, μακαριώτατε, αφορούσε και το δόλιο επιχείρημά τους ότι, αν εκείνοι ζούσαν την εποχή των πατέρων τους, δεν θα  επέτρεπαν εις τους προγόνους τους να φονεύσουν τους προφήτας. Ομολογούσαν όμως, μακαριώτατε, κατά τον έμμεσον αυτόν τρόπο, και μάλιστα με υπερήφανο σκοπιμότητα,  ότι είχαν καταγωγή απο  τους  φονείς των προφητών.  Ο έμμεσος  όμως αυτός τρόπος  της συγκατανεύσεως εις έγκλημα, μακαριώτατε, καταδικάζεται  κατηγορηματικώς  από τον Κύριον με το φοβερόν  «Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριταί»!

Αναλογισθήκατε  και εσείς, μακαριώτατε, μήπως κλειδώνοντας τας Εκκλησίας  και αποκλείοντας τους πιστούς από τας ιεράς Ακολουθίας, έχετε κατά έμμεσον τρόπον εις το πανελλήνιον  διακηρύξει, ότι ο ιερός χώρος των Εκκλησιών, η Θεία Κοινωνία και η  φυσική παρουσία και συμμετοχή εις την θείαν λατρείαν  είναι δυνητικά σωματοκτόνοι;
Ιδού, μακαριώτατε, διατί ο Εσταυρωμένος σας ελέγχει αιμορραγών από τον αριστερόν Του οφθαλμόν. Διότι ερραπίσθη από υπηρέτην «δημοσίας υγείας» συγκατανευόντων και  Αρχιερέως και Συνόδου, οι οποίοι αρνήθηκαν πεισματικώς  να εφαρμόσουν το Ευαγγέλιον  πάλιν «δια λόγους δημοσίας υγείας»!

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αυτάς τας τραγικάς στιγμάς, ολίγον πρό των προγραμματισμένων εναντίον της Ελλάδος τρομερών και  βιαίων γεγονότων,  απευθύνομε γονυπετώς αυτή την δημοσία έκκλησιν προς εσάς και όλους τους Αρχιερείς της Ελλάδος  : ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΝΑ  ΑΝΑΣΤΗΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !

Καλέσατε με τα μεγάφωνα τους αστυνομικούς που περιπολούν γύρω από τας Εκκλησίας να εισέλθουν μέσα σε αυτές. Αναγνώσατε την συγχωρητικήν ευχήν σε όλους και δημοσίως. Μεταδώσατε την Θείαν Ευχαριστίαν σε όσους προσέλθουν. Μην αφήνετε ακοινώνητους τους χριστιανούς και ιδιαίτερα τους αστυνομικούς, διότι αυτοί θα αντιμετωπίσουν πρώτοι την  φωτιά και την μάχαιρα που έρχεται σύντομα από τους αιωνίους εχθρούς του Χριστού και των ελλήνων.


Μακαριώτατε πράξατε τούτο, έστω και την υστάτη στιγμή. Μην δειλιάτε. Ο ΑΙΜΟΡΡΑΓΩΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ  σας προειδοποίησε. Εάν υποστείλετε τας σημαίας του Χριστού θα καταδικάσετε την ψυχήν σας εις αιώνιον όνειδος. Εάν δεν δειλιάσετε, έστε σίγουρος ότι  ο Εσταυρωμένος Κύριος θα δεχθή την μετάνοιά σας, όπως εκείνην του πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Πέτρου.
 Τα δικαιώματα Χριστού είναι ανώτερα απο τα δικαιώματα του ψευτορωμαίϊκου!

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: