Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου --- Σχόλιο του πατέρα Ιλαρίωνα

Είμαι 89 ετών ιερέας. Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες.Τον καιρό που το έιτζ (AIDS) ήταν στο αποκορύφωμά του, μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε: πάτερ έχω έιτζ και θέλω να κοινωνήσω, έφερα και κουταλάκι. Εγώ του είπα, φύλαξε το κουταλάκι και να πάς να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω όπως τους άλλους.Έτσι έγινε και εγώ κατέλυσα το περίσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα, άλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.
Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορονοϊό είναι αποτάλεσμα άγνοιας και απιστίας το λιγότερο που θα πω.
Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο. Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννου για να καταλάβετε την αλήθεια. Όσοι δε κοινωνούν έχουν ψυχή νεκρή όχι ζωντανή, γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει δεν είναι έτσι;

6 σχόλια:

Άναξ είπε...

Οχι,δεν είναι έτσι π.Ιλαρίων!Σήμερα εορτάζει η Οσία Μαρία η Αιγυπτία,η οποία δεν έπαθε τίποτα,τόσα χρόνια στην έρημο,χωρίς Θεία Κοινωνία!!
Το AIDS δεν κολλάει με το σάλιο(εκτός αν υπάρχει πληγή στο στόμα).Άρα, πρώτα έπρεπε να κοινωνήσεις τον άρρωστο και δεν είναι θαύμα που δεν κόλλησες και εσύ!!!
Σήμερα ο κόσμος μπορεί να κολλήσει τον Κορωνοϊό στους ναούς των Οικουμενιστών,γιατί αυτοί που κοινωνούν είναι εκτός Εκκλησίας,αλλά και γιατί αυτοί που μνημονευουν τους Οικουμενιστές μολύνουν το Μυστήριο και φεύγει το Άγιο Πνεύμα(και άρα είναι απροστάτευτοι)!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο π. Ιλαρίωνας!!!!

Άναξ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένο το σχόλιο 6:07 μμ.
Και βλάσφημο!!!
Ντροπή στον "Βτλ" !!!

Τα Μυστήρια ισχύουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε ένα σχόλιο;;
Νομίζω υπήρχε ένα ακόμα σχόλιο.
Τί έγινε;;;

Ανώνυμος είπε...

Σωστά και ορθόδοξα τα λέει ο π. Ιλαρίωνας!!!