Ο Κύριος Εμφανίζεται Σε Μουσουλμάνο Από το Καζακστάν


Ο Κύριος πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν. ...

Εργαζόμουν σε ένα κτήριο. Μια μέρα την ώρα της μεσημεριανής διακοπής, όπως πάντα, μελετούσα την Καινή Διαθήκη. Με πλησίασε μία κοπέλα και μου είπε την ιστορία της, πως δηλαδή γνώρισε τον Χριστό. Ήταν πιστή του Βούδα από την Καμπότζη. Κάθε Σάββατο οι προτεστάντες ετοίμαζαν τα διαβατήρια γι’ αυτούς τους Καμποτζιανούς που είχαν γίνει Προτεστάντες και ήθελαν να μεταναστεύσουν  στον Καναδά, κατόπιν διαλογής. Εκείνη δεν είχε αλλάξει την πίστη της, πήγαινε όμως στο χώρο που είχαν στήσει την εξέδρα τους οι Προτεστάντες και έδιναν τα διαβατήρια που είχαν ετοιμάσει για τους πιστούς τους, από περιέργεια να μάθει πόσοι από τους συγχωριανούς της θα έφευγαν. Ήθελε, όπως μου είπε, να φύγει για Καναδά αλλά δεν άλλαζε την πίστη της, αλλά και αν την άλλαζε, δεν είχε την κατάλληλη γνωριμία να μεσολαβήσει, να την βάλει στον κατάλογο για τον Καναδά. Μια νύχτα είδε στο όνειρό της έναν άνδρα με στολή κληρικού με γένια, ο οποίος της είπε: Μη στενοχωριέσαι που δεν έχεις κανένα να σε βοηθήσει να φύγεις για τον Καναδά, θα σε βοηθήσω εγώ. Ένα Σάββατο καθώς ήταν μαζεμένοι όλοι για την συνηθισμένη διανομή των διαβατηρίων, ο υπάλληλος από την εξέδρα έδειχνε  με τον δάκτυλό του αυτή την κοπέλα να ανέβει να πάρει το διαβατήριό της για τον Καναδά. Μερικοί από δίπλα της πήγαιναν για την εξέδρα αλλά ο υπάλληλος συνέχιζε να δείχνει αυτή. Τελικά ο υπάλληλος κατέβει από την εξέδρα την πλησίασε και της είπε ότι αυτή φωνάζει για να πάρει το διαβατήριο! Η κοπελιά, όπως μου είπε, δεν μπορούσε να καταλάβει τίποτε. Τελικά πήρε το διαβατήριο, ήρθε στο Μόντρεαλ και όταν είδε την Εικόνα του Χριστού, αναγνώρισε τον Κληρικό του ύπνου της και έγινε Χριστιανή!
-------------------------------

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...


Συγκλονιστικές καί οἱ δύο ἱστορίες, τοῦ Μουσουλμάνου ἀπό τό Καζακστάν καί τῆς Βουδίστριας κοπέλλας ἀπό τήν Καμπότζη! Ζῇ Κύριος ὁ Θεός καί θέλει πάντας σωθῆναι!

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Συγκλονιστικές καί οἱ δύο ἱστορίες, τοῦ Μουσουλμάνου ἀπό τό Καζακστάν καί τῆς Βουδίστριας κοπέλλας ἀπό τήν Καμπότζη! Ζῇ Κύριος ὁ Θεός καί θέλει πάντας σωθῆναι!