Ταπεινή συμβολή τῆς μικρῆς Ἐνορίας μας -- (Ἱ. Ν. Ἁγ. Νεκταρίου Ξυλοκερίζης Κορίνθου),

μέ τή συμφωνία ὅλων τῶν μελῶν της, στούς καλοπροαιρέτους προβληματισμούς,ἀλλά καί τήν ἀντιμετώπιση λογισμῶν ὀλιγοπιστίας, ἐν ὄψει τῆς πανδημίας τοῦ Κορωνοϊοῦ                                                                  
 ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ (ΨΕΥΔΟΣ)

ΑΛΗΘΕΙΑ:

Α) Κατά την Ορθόδοξη Παράδοση (εφαρμογή της Ορθ. Πίστεως) στις περιπτώσεις των λοιμών οι πιστοί, Κλήρος και λαός, καταφεύγουν στη μετάνοια, εξομολόγηση, συχνό εκκλησιασμό, συμμετοχή στο Ποτήριο της Ζωής, έντονη προσευχή, νηστεία, Αγιασμούς και λιτανείες με τον Τίμιο Σταυρό, τις ιερές Εικόνες και τα Άγια Λείψανα για προστασία και απαλλαγή από τη νόσο.
Β) Οι πιστοί οφείλουν σεβασμό και συμμόρφωση στις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημονικών υγειονομικών αρχών και των δημοσίων Αρχών εφ όσον αποσκοπούν και υπηρετούν το καλό του κοινωνικού συνόλου και προστατεύουν το θείο δώρο της υγειας των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ποιοι είναι αυτοί και τι πιστεύουν, τους οποίους οι πιστοί οφείλουν αδιακρίτως να αγαπούν εμπράκτως. 

ΠΛΑΝΗ:

Α) Ότι η παρούσα νόσος (του Κορωνοϊού) είναι ιστορικά πρωτόγνωρη σε επικινδυνότητα και μεταδοτικότητα και επεκτατικότητα (αναλογικά με τον παγκόσμιο σε κάθε χρονική περίοδο πληθυσμό) 
Β) Ότι η Εκκλησία (Κλήρος και λαός), εξαιτίας των ανωτέρω, πρέπει και δικαιολογείται να παύσει, τουλάχιστον προσωρινά, την τέλεση των Θ. Λειτουργιών, του εκκλησιασμού, την τέλεση των λοιπών Μυστηρίων και την μετάδοση της Θ. Ευχαριστίας στους προσερχόμενους πιστούς.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020                                     ΑΓΡΥΠΝΟΥΝΤΕΣ ΓΝΗΣΙΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: