Πέτυχε το πάτριο ημερολόγιο? -- Σχόλιο της Ιωάννας Ιωακειμίδου

Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ψυχή μου, χαίρομαι για αυτό. Να μου εύχεστε καλή φώτιση όπως εύχομαι το ίδιο και για εσάς. Καταλαβαίνω όλες τις ενστάσεις που έχετε για το πάτριο ημερολόγιο, όσον αφορά όλους του "λάθος" χειρισμούς (ηθελημένους και εκ του πονηρού ή από προσωπικά πάθη των πρώτων σχισματικών επισκόπων), ΟΜΩΣ το σχίσμα αγαπητοί το έκανε η επίσημη εκκλησία του νέου ημερολογίου και όχι όσοι παρέμειναν στην παράδοση του πατρίου, τα έχετε ακούσει είμαι σίγουρη πολλές φορές, να μην επαναλαμβάνομαι. Η εγκύκλιος του 1920 είναι αδιάψευστο επιχείρημα για την σκοπιμότητα της αλλαγής του ημερολογίου, το θεωρώ αστείο να το αμφισβητούμε, και επαληθεύεται και η πραγματοποίηση των στόχων από την κατάντια της εκκλησίας σήμερα. Πέτυχε το πάτριο ημερολόγιο? Μάλλον όχι αν κρίνουμε κι από την κατάντια του πατρίου σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ήταν λάθος η παραμονή στο πάτριο ημερολόγιο. Και στο κάτω-κάτω μάλλον οι νεοημερολογίτες του 24 ήταν ημερολάτρες αφού προτίμησαν να σχίσουν την εκκλησία για να ακολουθήσουν το νέο ημερολόγιο. Για μένα (παρόλο που δεν θυμάμαι και ημερομηνίες και δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω εορτολόγιο με το πάτριο) αυτό που έχει σημασία είναι η συνύφανση της αλλαγής του ημερολογίου με την εξάπλωση του οικουμενισμού και την ένωση με τους παπικούς. Εξάλλου το θέμα της αλλαγής του ημερολογίου δεν ήταν κάτι καινούριο στην εκκλησία μας, αν έπρεπε να γίνει θα είχε συμβεί νωρίτερα (τότε που ακόμα υπήρχαν κι άγιοι ανάμεσά μας).
---------------------------------------------
Marinos Ritsoudis είπε...
Καλή και ευλογημένη Αγία Σαρακοστή να αξιωθούμε να ζήσουμε παραμερίζοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες, και να έχουμε αγάπη μεταξύ μας. Οι δούλοι Τού Θεού μπορεί να στσυρώνονται αλλά έχουν αγάπη. Αμήν να αξιωθούμε την αληθινή αγάπη να αναπαύουμε Τόν Κύριο.
Συγχωρέστε με καί εμένα...
-----------------------------------
 Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Ἀγαπητή μου ἀδελφή ἐν Χριστῷ Ἰωάννα, ἐπίτρεψέ με, σέ παρακαλῶ, νά σέ συγχαρῶ ἐκ καρδίας γιά τό ὡραιότατον καί ὁμολογιακόν κειμενάκι σου. Τό προσυπογράφω ἐκθύμως. Χρήσιμες καί οἱ παρεμβάσεις καί διευκρινίσεις τῶν ἐπίσης ἀγαπητῶν ἀδελφῶν Κωνσταντίνου καί Μαρίνου.

20 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Η Αγία Εκκλησία του Χριστού, ουδέποτε είχε μεγάλο αριθμό πιστών. Πάντοτε οι λίγοι ήταν ως προς το όλο πλήθος του κόσμου.
Το ερώτημα αν πέτυχε η απέτυχε το Πάτριο εορτολόγιο, είναι σαν να λέμε, εάν πέτυχε η απέτυχε η Αγία Εκκλησία του Χριστού.
Ουδέποτε οι πιστοί είδαν το Πάτριο ως κάτι ξεχωριστό ως προς την Αγία Εκκλησία. Το θεώρησαν ως αναπόσπαστο μέρος των Αγίων παραδόσεων.
Υπό αυτό το πρίσμα, είναι αυταπόδεικτο πώς εάν δεν υπήρχε αυτό το "κίνημα", θα είχε προχωρήσει πολύ περισσότερο ο Οικουμενισμός.
Ας λέμε λοιπόν την αλήθεια, την πεδη στον Οικουμενισμό δεν την δημιουργούν οι αντιοικουμενιστές μέσα στον Οικουμενισμό, αλλά οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι που έκαναν αποτείχιση από το 1924 και μετά.
Η ύπαρξη τού Πατρίου τρομάζει τούς Οικουμενιστές, μήν φύγουν οι αντιοικουμενιστές από το μαντρί τους, και εισέλθουν στους ΓΟΧ.

Silver είπε...


πέδη = αλυσίδα με την οποία δένονται τα πόδια ανθρώπου ή ζώου, για να εμποδιστεί η κίνησή του.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 29-30/11/2014 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ("Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ"), ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΟΣΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ… https://www.youtube.com/watch?v=rb8Gr_tI5TI&t=35m40s . ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ.
ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΕΙΝΑΙ "Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".

ΩΣ ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ "ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ", ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ https://dai.ly/x7p8r7u ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΝΩ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΩΣ "ΠΑΤΡΙΟ" ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ "ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ"!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Ιερομόναχος Ε. ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ Τροχοπέδη της αποτείχισης από τους Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους είναι ο (αντίχριστος) Παλαιοημερολογιτισμός! {η παρένθεση είναι δική μας}

Άναξ είπε...

Μεγάλες οι πλάνες της Ιωάννας Ι.!Αγράμματοι άνθρωποι που πλανήθηκαν από άγνοια και αφέλεια.Θα απαντηθούν σε λίγο οι πλάνες της. 🤔

Silver είπε...

Unknown είπε...
Μεγάλες οι πλάνες της Ιωάννας Ι.!Αγράμματοι άνθρωποι που πλανήθηκαν από άγνοια και αφέλεια.Θα απαντηθούν σε λίγο οι πλάνες της.


Άφησε την Ιωάννα στην ησυχία της, και ασχολήσου με τον Ευστάθιο.
Δεν διάβασες τι γράφει ο Ευστάθιος;
Τι ξέρει ο Χρυσόστομος Αντιοχείας;
Επίσης μην ζητάς να γράφει με μικρά γράμματα διότι όλα τα κείμενά του τόσα χρόνια τα έχει στο αρχείο του με ΚΕΦΑΛΑΙΑ είναι αδύνατον να γραφτούν με μικρά.

Silver είπε...

http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm


Ευστάθιε, άρχισες πάλι να τα βάζεις με τους αδελφούς μας του Πάτριου;

Θέλεις να αρχίσω να διαγράφω πάλι τα κείμενά σου; (Αν και δεν τα διαβάζει κανείς διότι είναι με κεφαλαία. Ο Πονηρός σε εξαπάτησε και σου αχρηστεύει τα "ωραία" κείμενά σου με το να τα γράφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και τις νυκτερινές ώρες....)

Είχα βάλει το ιστολόγιό σου στα φιλικά ιστολόγια (δεν νομίζω να σε έχει φιλοξενήσει κανείς άλλος), και μου είπες ύστερα από λίγο χρόνο να το βγάλω το ιστολόγιό σου από τα φιλικά μου ιστολόγια για να μη μιαίνεται με τα άλλα ιστολόγια. Υπάκουσα και το διέγραψα. Τώρα βλέπω το διαφημίζεις πάλι εδώ. Τώρα δεν θα μιανθεί το ιστολόγιό σου;

Silver είπε...

Ο/Η Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...


Είδες τι σου κάνει ο Πονηρός;

Γράφεις : Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΌ ΑΝΩΤΕΡΩ

Ποια ανωτέρω, δεν βλέπεις ότι είναι η αρχή του κειμένου σου; Αν ήταν αυτό το δεύτερο κείμενό σου θα δικαιολογούσε το : Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ

Ευστάθιε, έχουμε πρόβλημα αδελφέ μου.....

Ν/Α είπε...

Ανώνυμε 7:58, έγραψες ανοησία. Είναι σαν να γράφεις, πως οι παπικοί και οι αλλού είδους αιρετικοί, θεωρούν πώς η Αγία Ορθοδοξία ως Εκκλησία φταίει, που τσακώνονται οι άνθρωποι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τούτα τα εσχατα χρόνια της αποστασίας, και ένεκεν αυτής τής διχόνοιας εκ των ανθρωπίνων παθών, δεν επιστρέφουν στην Αγία Εκκλησία.

Ο διάβολος πολεμάει την Αγία Πίστη μέσω τής χλιαρότητσς τών χριστιανών. Εάν εμείς είμαστε τενεκεδες ξεγάνωτοι, δεν σου φταίει η Αγία Εκκλησία του Χριστού. Μπορείς να αποτειχιστείς και να μην είσαι σε Σύνοδο ΓΟΧ.
Απεναντίας τούς δικούς του ο διάβολος, τους αιρετικούς, τους έχει απείραχτους να κοιμούνται στήν Ειρήνη τού διαβόλου.

Ν/Α είπε...

Καλή και ευλογημένη Αγία Σαρακοστή να αξιωθούμε να ζήσουμε παραμερίζοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες, και να έχουμε αγάπη μεταξύ μας. Οι δούλοι Τού Θεού μπορεί να στσυρώνονται αλλά έχουν αγάπη. Αμήν να αξιωθούμε την αληθινή αγάπη να αναπαυουμε Τόν Κύριο.
Συγχωρέστε με καί εμένα...

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀγαπητή μου ἀδελφή ἐν Χριστῷ Ἰωάννα, ἐπίτρεψέ με, σέ παρακαλῶ, νά σέ συγχαρῶ ἐκ καρδίας γιά τό ὡραιότατον καί ὁμολογιακόν κειμενάκι σου. Τό προσυπογράφω ἐκθύμως. Χρήσιμες καί οἱ παρεμβάσεις καί διευκρινίσεις τῶν ἐπίσης ἀγαπητῶν ἀδελφῶν Κωνσταντίνου καί Μαρίνου.

Silver είπε...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...
ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ...


AΣ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΟΝΟΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΛΑΤΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ!

ΛΥΣΣΣΑΞΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ

ΑΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΫΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΞΕΣ ΣΟΥ
ΚΟΒΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ>

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι το τροχοπέδη της αποτείχισης από τους αιρετικούς Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους. Τρομάζουν τον λαό του Θεού με τα πολλά σχίσματα και ο κόσμος φοβάται να βγει από αυτήν την Πορνη την Μεγάλη την Βαβυλώνα και μένει μέσα, δηλαδή σε κοινωνία με τις αντίχριστες τοπικές ψευδοεκκλησίες τους. Αυτό πιστεύει ο Τρικαμηνάς, αυτό πίστευε και ο Θεοδωροπουλος. Μόνο αν πολεμηθούν οι πλάνες των γοχ θα υπάρξουν αποτειχίσεις αρκετές. Η τραγική ιστορία των γοχ τρόμαξε τον κόσμο και δεν θέλουν να ακούσουν για αποτείχιση Τι λένε, θέλεις να καταντήσει η ψυχή μας σαν των Παλαιοημερολογιτών; Όχι θα κάτσουμε στην Εκκλησία μας γιατί μας τρομάζουν τα σχίσματα των γοχ.

Ιωακειμίδου Ιωάννα είπε...

Φυσικά και είμαι αγράμματη, ποτέ δεν προσποιήθηκα τυχούσα μόρφωσης μεγαλύτερης από την βασική που έχω. Αφελής και εν αγνοία όμως όχι, δεν είμαι.
Αφελείς είναι εκείνοι οι μορφωμένοι που πιστεύουν πως οι σπουδές τους δίνουν αξία να στηρίξουν την ορθοδοξία η οποία, σαν μάνα πέφτει προστατευτικά στα πιο αδύναμα παιδιά της.
Αλλοίμονο σ' αυτόν που πιστεύει πως πρέπει να διαβάσεις όλη την εκκλησιαστική γραμματεία και να ξέρεις απ' έξω τα πρακτικά των συνόδων για να σώσεις την ψυχή σου. Το Ευαγγέλιο είναι οδηγός της ζωής μας και μέσα απο την Καινή Διαθήκη προέρχεται όλη η σοφία των σπουδαίων Θεολόγων μας και όλα τα επιχειρήματα των Αγίων Πατέρων στις οικουμενικές συνόδους. Άρα αυτό θα αρκούσε να διαβάζω για να σωθώ. Φυσικά, μην έχοντας τις αρετές των Αγίων μας και την διάνοιά τους , διαβάζουμε τα συγγράματά τους μήπως κάτι καταλάβει και το δικό μας φτωχό μυαλό...
Ευτυχώς για όλους σας, δεν υπάρχει καμία προφητεία που να λέει για μια ανόητη νοικοκυρά που θα φέρει την καταστροφή στον κόσμο!
Αντίθετα όμως, υπάρχει ο Άγιος Κοσμάς (που πολύ τον αγαπώ, την βοήθειά του να έχουμε όλοι) που προλέγει πως το κακό θα έρθει απο τους διαβασμένους...καλή μετάνοια και καλή Σαρακοστή σε όλους σας εύχομαι.

Ιωακειμίδου Ιωάννα είπε...

Έχεις δίκιο Μαρίνε, λάθος έκφραση χρησιμοποίησα, κατάλαβες ελπίζω πως το εννοούσα.

Ο μοναδικός λόγος που τόλμησα να σχολιάσω είναι γιατί είναι άσχημο ν' αφήνουμε πάντα άλλους να υπερασπίζονται τα δικά μας δίκαια, όσο άξιοι κι αν είναι αυτοί οι άνθρωποι, όσο άψογα κι αν το κάνουν με την πίστη τους και τις γνώσεις τους.

επίσης θεώρησα άδικο να διαβάζουν άλλοι χριστιανοί τα σχόλια και να βλέπουν πάντα τα ίδια ονόματα, θαρρείς και πρόκειται για προσωπικές διαμάχες κι όχι για προβλήματα της Εκκλησίας του Χριστού.
Ίσως ήταν λάθος μου. Συγχωρέστε με λοιπόν και ο Θεός να σας συγχωρέσει, επώνυμους κι ανώνυμους...

Ν/Α είπε...

Θαρσει αδελφή μου, και ο Κύριος εγγύς. Σας χαίρομαι που έχετε τέτοιο γραπτό λόγο.
Αυτός ο μασίφ λόγος σας αποκαλύπτει φλεγόμενη καρδιά.
Να εύχεστε και για εμένα, και γιά τήν Ελλάδα, που έχουν λυσσάξει να την κατασπαράξουν οι λύκοι.

Ν/Α είπε...

Προφάσεις εν αμαρτίες. Ας γινόσουν εσύ παπάς, να τα έκανες καλύτερα ταπράγματα, από τους Ορθοδόξους του Πατρίου.
Δεν έγινες όμως, κάθεσαι στην πολυθρόνα σου, και γράφεις ανοησίες.

Άναξ είπε...

Αχ Ευστάθιε!Αχ αδελφέ μου!!Αχ πόσο σε πλάνησε ο Αποστάτης!!!
Πως μπορείς και διαστρέφεις με τόσο δαιμονικό τρόπο τα λόγια του Αποστόλου των Εθνών;Πως μπορείς και αλλάζεις την διδασκαλία του Χριστού;;Πως μπορείς και γράφεις στα παπούτσια σου την διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου Αντιιχείας!!!
Δεν λέει Πουθενά ο Απ. Παύλος να αναθεματίζεις εσύ ο τάλας τους ανθρώπους!Δεν σου το επιτρέπει!!Δεν γράφει να αναθεματίζουν οι Πιστοί αυτούς που διαστεφουν το Ευαγγέλιο, αλλά ο ίδιος λέει ΑΝΆΘΕΜΑ ΕΣΤΩ!!!
Τι θα πει ανάθεμα αδερφέ μου; Ξέρεις;; Διάβασες τους Αγίους ή τα βγάζεις από το ξεροκέφαλό σου;;;
Άκουσε για τελευταία φορά αυτά που γράφει ο Άγιος Νικόδημος στο Πηδάλιο και ο Μεγαλύτερος Θεολόγος από τους Πατέρες της Εκκλησίας Χρυσόστομος Ιωάννης.
Γράφει ο Άγιος Νικόδημος:"Ανάθεμα λέγεται τόσον εκείνο όπου χωρισθή από τους ανθρώπους και αφιερωθή εις τον Θεόν,το οποίον και ανάθημα ονομάζεται,όσον και εκείνο όπου χωρισθή από τον Θεόν και από την Εκκλησία των Χριστιανών,και αφιερωθή εις τον διάβολον{κατάλαβες αδελφέ τι είναι το ανάθεμα; είναι χωρισμός από τον Θεό και την Εκκλησία Του!},το οποίον ως επί το πλείστον επεκράτησε μόνον ανάθεμα να λέγεται, και όχι ανάθημα.Και καθώς δεν τολμά τινάς να πιάση με τα χέρια του,ή να εγγίση κάν εκείνο όπου αναθεματίσθη,ήτοι αφιερώθη εις τον Θεόν,διά την εις τον Θεόν τιμήν και το σέβας.'Παν γάρ(φησί το Λευϊτικόν κεφ. Κζ'. κη')ανάθημα,ο εάν αναθή άνθρωπος τω Κυρίω,άγιον αγίων έσται τω Κυρίω'.Τοιουτοτρόπως και με εκείνον τον άνθρωπον όπου χωρισθή από τον Θεόν και από την Εκκλησίαν,και γένη ανάθεμα εις τον διάβολον,κανένας δεν τολμά να συναναστραφή και να συγκοινωνήση,αλλ' όλοι οι πιστοί χωρίζονται απ'αυτόν.Ωστε και το ένα και το άλλο ανάθεμα,καθ'ό μεν χωρίζονται από τους ανθρώπους,δεν διαφέρουσιν αναμεταξύ των,καθ' ό δέ το μεν ένα αφιερούται εις τον Θεον,το δέ άλλο αφιερούται εις τον διάβολον,είναι εναντιώτατα ένα εις το άλλο.Όθεν ο θείος Χρυσόστομος περί του δευτέρου αναθέματος αναφέρων εις τον λόγον όπου κάμνει,ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΊΖΗ τινάς ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΌΝ Ή ΑΠΟΘΑΝΌΝΤΑ(τόμ.ε.)λέγει 'Τι άλλο θέλει να ειπή το ΑΝΆΘΕΜΑ όπου λέγεις,άνθρωπε,πάρε,άς αφιερωθή ούτος εις τον διάβολον,και πλέον άς μη έχη χώραν σωτηρίας,ας γένη αποξενωμένος από τον Χριστόν'. Και πάλιν.'Το ανάθεμα παντελώς χωρίζει και αποκόπτει τον άνθρωπον από τον Χριστόν'...'Τι ούν{λέει ο Χρυσόστομος}; εκείνο το ανάθεμα όπου δεν ετόλμησε τινάς να ειπή,από εκείνους όπου ΕΛΑΒΟΝ ΤΟΎΤΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ,ΣΥ ΤΟΛΜΑΣ"{Ευστάθιε Μοσχοβίτη}; άνθρωπε,να λέγης κάμνοντας πράγμα ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΆΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ,και προλαμβάνεις του Βασιλέως την κρίση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
...ο ίδιος ο Χρυσόστομος λέγει,ότι πρέπει να αναθεματίζωμεν ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΆ ΔΟΓΜΑΤΑ,και να τα ελέγχωμεν,αγκαλά και τους ανθρώπους,τους αιρετικούς δηλαδή πρέπει,λέγει,να ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ"(Πηδάλιο σελ. 396-397)!!!!!!!

ΥΓ. Λέει ο Άγιος Βαρσανούφιος:"Όχι μόνο τους αιρετικούς,αλλ'ουδέ τον διάβολον πρέπει να αναθεματίζη τινάς,διά τί αναθεματίζει τον ίδιον εαυτόν του,όπου αγαπά και κάμνει του διαβόλου τα θελήματα και έργα".
Ξύπνα φίλος!!!

Ανώνυμος είπε...

Unknown είναι η πρώτη φορά που ο κ.Μοσχοβίτης εσαρώθει και εταπεινώθει.Νομίζω όμως ότι άδικα προσπαθείς να τον επαναφέρεις στην Αλήθεια.Άξιος πάντως είναι ο κόπος σου.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς 8:52 έβαλες μυαλό και δεν αναθεματίζεις ανθρώπους,αλλά μόνο την παναιρεση του Οικουμενισμού και γενικά τις αιρέσεις.Οταν γίνεις Επίσκοπός θα μπορείς να αναθεματίζεις-σε Σύνοδο Επισκόπων-αρκετούς αιρετικούς(και πρώτον τον Αρχ.Βαρθολομαίο).