Ή «ἐγκυρότης» τῶν μυστηρίων ἐντός τῆς αἱρέσεως ἰσχύει μόνον διά τούς ἔχοντας ἄγνοιαν -- Του κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου, Ἀν. Καθηγητού Οἰκονομικῶν τοῦ Παν/μίου Ἰωαννίνων

Μήν διαστρέφετε αὐθαιρέτως τίς θέσεις τῶν ἄλλων. Δέν ὑπάρχει κανείς ἀπό τούς ἀποτειχισμένους πού νά ἰσχυρίζεται ὅτι ἡ αἵρεσις δῆθεν σώζει, ὅτι ὁ μασόνος «ἀρχιερεύς» εἶναι δῆθεν φορεύς Θείας Χάριτος, ὅτι ὅλα τά μυστήρια πού τελεῖ εἶναι δῆθεν «ἔγκυρα» κ.λπ. Κατά τά τελευταῖα 6-7 χρόνια, ἔχουμε ἐπισημάνει χιλιάδες φορές ὅτι, κατά τήν διδασκαλίαν τῶν Ἁγίων, γι’ αὐτούς πού γνωρίζουν ὅτι εὑρίσκονται εἰς αἵρεσιν καί, παρά ταῦτα, κοινωνοῦν ἐν γνώσει των μέ αὐτήν, αὐτοί ὄχι μόνον δέν λαμβάνουν «ἔγκυρα μυστήρια», δηλαδή Χριστόν πού σώζει, ἀλλά τοὐναντίον λαμβάνουν Χριστόν πού καταδικάζει! «Τοῖς κοινωνοῦσιν ἐν γνώσει τοῖς ὑβρίζουσι καί ἀτιμάζουσι τάς σεπτάς Εἰκόνας, Ἀνάθεμα γ´» (Συνοδικόν τῆς Ὀρθοδοξίας, Τριώδιον, Ἐκδ. Φῶς, σελ. 161). Εἰς αὐτό τό χωρίον, ἄς προσέξουμε τό «ἐν γνώσει». Ὅσοι κοινωνοῦν μέ τούς Οἰκουμενιστάς καί τούς ἄλλους αἱρετικούς, κεκριμένους καί μή κεκριμένους, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ των ὅτι αὐτοί εἶναι αἱρετικοί, ἡ τοιαύτη κοινωνία εἶναι εἰς κρῖμα καί κατάκριμα, κατά τό Εὐαγγελικόν «ὁ γνούς καί μή ποιήσας δαρήσεται πολλάς», ὅπως ἀκριβῶς καί οἱ σπεύδοντες πρός Θείαν Κοινωνίαν χωρίς μετάνοιαν καί χωρίς ἐξομολόγησιν. Συνεπῶς, ἡ «ἐγκυρότης» τῶν μυστηρίων ἐντός τῆς αἱρέσεως ἰσχύει μόνον διά τούς ἔχοντας ἄγνοιαν, εἴτε ἐπειδή εἶναι παιδία ἤ ἄτομα μή δυνάμενα ν' ἀντιληφθοῦν τί συμβαίνει σήμερα στήν Ἐκκλησίαν, εἴτε ἐπειδή δέν ἔτυχε νά πληροφορηθοῦν γιά τήν αἵρεσιν καί πιστεύουν βαθειά ὅτι εὑρίσκονται εἰς Ὀρθόδοξον ἔδαφος. Αὐτά τά ἄτομα λαμβάνουν εὐλογίαν, κατά τό Εὐαγγελικόν «ὁ μή γνούς καί μή ποιήσας δαρήσεται ὀλίγας». Ὁ Θεός οὐ πάντας χειροτονεῖ, ἀλλά διά πάντων ἐνεργεῖ, λέγει ὁ ἱερός Χρυσόστομος.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αυτό το θέμα που απασχολεί τουν Ορθοδόξους σήμερα, δηλαδή αν είναι έγκυρα τα μυστήρια στις τοπικές ψευδοεκκλησίες των Οικουμενιστών Για ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΓΝΟΙΑΝ! Το πρόβλημα είναι ότι οι αφελείς άνθρωποι πιστεύουν ότι ένας αιρετικός ψευδοκληρικός (π.χ. ο Βαρθολομαίος) μπορεί να εκτελεί έγκυρα Μυστήρια. Αυτό είναι το πρόβλημα! Αυτή είναι η ερώτηση προς τους Ορθοδόξους. Μπορεί να εκτελέσει Μυστήρια έγκυρα ένας καραμπινάτος Οικουμενιστής Ψευδεπισκοπος η Ψευδοκληρικός; Όχι λέμε εμείς, ΝΑΙ λέει ο ιστολόγος και ο κ.Χατζηνικολάου(Μαννης,Ριτσουδης, Τακας, Ζιωγος κ.λπ. ).

Ν/Α είπε...

Ανώνυμε @ 8:14, όσο δεν έχεις ήθος στο διάλογο, άλλο τόσο είσαι πτωχευμένος και από αρετές.
Να έχεις υπόψην σου, πως το Δίκαιο καί η Αλήθεια, θα πρέπει να λέγεται με νόμιμο τρόπο.
Το λέει ο Κύριος, εάν μη νομίμως αθλήσεις, ου στεφανούσαι. Που σημαίνει η κάθε άθληση θέλει νόμιμο, αληθή τρόπο.
Δεν φτάνει που γράφεις ανώνυμα, αλλά γράφεις και για τους επώνυμους την γνώμη τους που είναι και λανθασμένη, για να μην γράψω διαστρεβλωμένη επί σκοπού.

Αγαπητέ τενεκεδοκέφαλε, αυτή πάντοτε ήταν η πληγή της Ελλάδας, να τρωγομαατε μεταξύ μας, νά κάνουμε τον ξερόλα, καί νά φτύνουμε αδελφούς.

Ο καθένας, από τους επώνυμους που αναφέρεις, έχει το θάρρος της γνώμης, αυτό που λείπει σε εσένα, οπότε δε χρειάζεται να πετάγεσαι. Κάτσε στο ταμείο σου, αναλογίσου την πνευματική σου φτώχεια, και κλάψε, όπως και εγώ τα χάλια μας.

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...


ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Τι λες 8.14;

Χιλιάδες φορές έχω γράψει οτι ο Βαρθολομαίος δεν έχει ιεροσύνη, ούτε έγκυρα μυστήρια.
Το μόνο που έχει είναι όλη την ενέργεια του σατανά.
Αν Δεν το κατάλαβες στο κάνω πενηνταράκια.
Οποιος κοινωναει απο το ποτήρι του Βαρθολομαίου παει ντουγρού στην κόλαση.

π. Γρηγόριος Ζιωγος

υσ
Την κυριακή της ορθοδοξίας αναθεματίζω Βαρθολομαίο κολυμπαριστές σεργιανιστές κ.α.
Ποιος άλλος το κάνει;;

υσ 2
Δεν θα αναλωθώ σε προβοκατόρικα σχόλια
Εγραψα καθαρά σε δυο γραμμές τι πιστεύω


Silver είπε...

Ανώνυμος είπε...
Μπορεί να εκτελέσει Μυστήρια έγκυρα ένας καραμπινάτος Οικουμενιστής Ψευδεπίσκοπος ή Ψευδοκληρικός; Όχι λέμε εμείς, ΝΑΙ λέει ο ιστολόγος και ο κ.Χατζηνικολάου(Μαννης,Ριτσουδης, Τακας, Ζιωγος κ.λπ. ).


Πρόσεχε τι γράφεις!

Πότε ο ιστολόγος, δηλαδή εγώ ο Κωνσταντίνος, είπα ότι οι αντίχριστοι οικουμενιστές έχουν έγκυρα μυστήρια;

Γιατί τότε έκανα την ευλογημένη Αποτείχιση;

Έχω γράψει ότι αυτά τα "Δυνάμει και εν Ενεργεία" δεν είναι για μένα τον ολιγογράμματο.

Κηρύττει αίρεση ο Ποιμένας ή η Σύνοδος; Αντίο σας δεν με ξαναβλέπετε!

Ας περιμένουν άλλοι να γίνει κάποτε η ....Πανορθόδοξη Σύνοδος να τους καταδικάσει να πραγματοποιηθεί το "Εν ενεργεία"....

Έτσι περιμένουν και οι "Ορθόδοξοι" του Πάπα να γίνει Πανορθόδοξη Σύνοδος να καταδικάσει τους Πάπες. Οι "Ποιμένες", τούς καθησυχάζουν επί χίλια χρόνια τώρα, λέγοντάς τους: Μη σχίσουμε την Εκκλησία, υπομονή οι αιρετικοί Πάπες έρχονται και παρέρχονται, υπομονή και θα έλθουν και Ορθόδοξοι Πάπες. Και περιμένουν....
«Οι εχθροί Εμού τε και του Υιού μου έρχονται», ή είσαι με την Κυρία Θεοτόκο και με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό ή με τον Παμμίαρο και τους ακολούθους του οικουμενιστές. Τι είπε ο Κύριός μας: Δεν μπορείτε να δουλεύετε σε δύο αφεντικά!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος έχει ο Χατζηνικολάου και ο πρώτος ανώνυμος!!!
Τα Μυστήρια ισχύουν κανονικότατα αφού δεν έχουν καθαιρεθεί!!!

Τενεκεδοκέφαλος είπε...

Φίλε, έχουν καθαιρεθεί από το ανάθεμα του ΠΑΥΛΟΥ. Σήμερα δεν θα τους καθαιρέσουν τους Οικουμενιστές, αλλά μόνο αυτοί υα καθαιρούν τους Ορθοδόξους. Π. χ. όταν καθαίρεσαν τον πατέρα Τρικαμηνά, εσύ δεν αντέδρασες. Μέχρι και αποτείχιση μπορούσες να κάνεις γι'αυτήν την αδικία από την ψευδοσύνοδο της Ελλάδας. Αλλά εσύ νομίζεις ότι αυτοί οι καραμπινάτοι Οικουμενιστές έχουν Μυστήρια(σαν τον Μάννη και τον Τάκα κ.λπ.)

Υ. Γ. Βλέπεις ότι ο ιστολόγος,ο Ριτσούδης και ο π.Γρηγόριος,δεν αναγνωρίζουν Μυστήρια σε Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους και Ψευδοκληρικους(σε αυτούς που διδάσκουν ή πιστεύουν τις αιρετικές θεωρίες του Οικουμενισμού).Εσύ για πες μας, τι πιστεύεις, αν ένας κληρικός διδάσκει αιρέσεις στον λαό του Θεού και η Σύνοδος της τοπικής του "Εκκλησίας" δεν τον καθαιρεί(γιατί είναι και αυτή αιρετική), αυτός ο κληρικός μπορεί να εκτελέσει έγκυρο Μυστήριο;

Τενεκεδοκέφαλος είπε...

Εντάξει κ.Αργυρακόπουλε, αφού έμαθα τώρα το φρόνηνά σου σε αυτό το θέμα,θα πάρω πίσω αυτό που έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Τενεδοκεφαλο 10:25 πμ

Οπωσδήποτε και ένας μη καθαιρεμένος κληρικός που βρίσκεται σε κοινωνία με τους ορθόδοξους άλλους επισκόπους και κληρικούς, έχει έγκυρα Μυστήρια.
Αυτό δεν το λέει ο Τάκας και ο Μάννης, δεν μας ενδιαφέρει τί λένε αυτοί του παλαιού ημερολογίου, το λένε όλοι οι Ορθόδοξοι, εκτός από σένα και 4-5 παλαιοημερολογίτες που αναφέρεις.

Τενεκεδοκέφαλος είπε...

Και όμως δεν τα γράφεις καθαρά!
Ερώτηση:Έχει ο Βαρθολομαίος Ιεροσύνη;
Απάντηση:Όχι λέει ο π. Γρηγόριος.
Ερώτηση:Αυτοί οι κληρικοί που κοινωνούν με τον Βαρθολομαίο από άγνοια-δηλαδή χωρίς να γνωρίζουν τις πλάνες του-μπορούν να εκτελούν έγκυρα Μυστήρια;
Απάντηση:Ποια είναι η απάντησή σου;
Υ. Γ. ΑΥΤΌ είναι το μεγάλο πρόβλημα,ασχολούμαστε με αυτούς τους κληρικούς που κοινωνούν με τους Οικουμενιστές λόγω άγνοιας ή λόγω αφέλειας Αυτοί εγώ πιστεύω ότι εκτελούν έγκυρα Μυστήρια, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει γιατί διακόψανε την κοινωνία από αυτούς. Η φασαρία υπάρχει για την διαστροφή που κάνουν αρκετοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι αιρετικοί έχουν Ιεροσύνη και ανήκουν στην Εκκλησία του Κυρίου( και φυσικά ότι εκτελούν έγκυρα Μυστήρια πριν μια Σύνοδος Ορθοδόξων τους καθαιρέσει). Αυτό το πρόβλημα, αυτή η βλασφημία πρέπει να πολεμηθεί και να καταδικαστεί από τους Αποτειχισμένους Παλαιού και Νέου Ημερολογίου.

Τενεκεδοκέφαλος είπε...

Δηλαδή οι αιρετικοί που δεν καθαιρέθηκαν έχουν Μυστήρια.Αυτο λές; Άρα λάθος τα γράφουν οι Άγιοι,λάθος είναι οι Ιεροί Κανόνες,λάθος και ο Απόστολος των Εθνών που τους πετάει έξω από την Εκκλησία με το ΑΝΆΘΕΜΑ. Ξέρεις φίλε τι θα πει ανάθεμα; Για πες μας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τρικαμηνοκέφαλος σε ποια παράταξη ανήκει; Στην παράταξη των έγκυρων (Σημάτης-Τσακίρογλου), στην παράταξη των άκυρων (Ρίζος) ή στην παράταξη των εγκυροάκυρων (Τρικαμηνάς);

Ανώνυμος είπε...

Τενεκεδοκέφαλε 11:10πμ, δεν κατάλαβες καλά ούτε τους Αγίους, ούτε τους Κανόνες, ούτε τον Απόστολο των Εθνών!!!

Τενεκεδοκέφαλος είπε...

Δεν ανήκω σε σε καμία από αυτές που γράφεις.Το τι πιστεύω,φίλε, το έγραψα στα σχόλιά μου. Ο πατήρ Τρικαμηνάς δεν είναι αλάθητος σαν τον Πάπα και σαν εσένα. Και με τον Άγιο Ράσκας που δεν κοινωνάει εκκλησιαστικά, λάθος κάνει.Για το Παλαιοημερολογίτικο σχίσμα τα γράφει άριστα.Το ίδιο και για την αποτείχιση. Εύκολα μπορεί να αλλάξει στάση για τα Μυστήρια των Οικουμενιστών Ψευδεπισκοπων και να απαγορεύει τους Ορθοδόξους να βαπτίζουν τα παιδιά τους σ'αυτούς.Δεν βλέπεις που τα τσούγκρισε με τον κ.Σημάτη γι' αυτό το θέμα και παράτησε το ιστολόγιο "Α. Π. Π.";
Οι αιρετικοί ψευδοκληρικοί δεν εκτελούν έγκυρα Μυστήρια γιατί είναι εκτός Εκκλησίας. ΤΕΛΟΣ!
Οι εν αγνοία αιρετικοί κληρικοί εκτελούν έγκυρα Μυστήρια,αλλά αν τους ελέγξουν και επιμένουν στην πλάνη τους,τότε και αυτοί εκτελούν άκυρα μυστήρια.
Η στάση των Αποτειχισμένων πρέπει να είναι Πατερική. Μακριά από τις τοπικές ψευδοεκκλησίες και από αυτούς που κοινωνούν μαζί με τους Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους.
Καλύτερα χωρίς Μυστήρια και Ορθόδοξοι,παρά με μυστήρια και συμμετέχοντας στην αίρεση.
Λίγοι είναι οι Αποτειχισμένοι κληρικοί,αλλά λίγοι είναι και οι Αποτειχισμένοι λαϊκοί.Αυτό που θα σώσει τους Ορθοδόξους είναι τα έργα τους και η Πίστη τους.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τενεκεδοκέφαλε πιστεύεις ότι μπορεί να κάνεις λάθος ή θεωρείς τον εαυτό σου αλάθητο;

Άναξ είπε...

Εγώ,φίλε μπουμπουνοκέφαλε,δεν είμαι αλάθητος,αλλά το Ευαγγέλιο και η εξήγηση από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο,ειναι αλάθητα.
Σε αυτό το θέμα είμαι αλάθητος.Δηλαδή στο ότι οι αιρετικοί Ψευδεπίσκοποι και Ψευδοκληρικοί έχουν το ΑΝΆΘΕΜΑ του Απ. Παύλου και είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας(και με άκυρα μυστήρια).

Ανώνυμος είπε...

Σχισματοαιρετικοκέφαλε αφού νομίζεις ότι είσαι αλάθητος ως ερμηνευτής του Ευαγγελίου και των Αγίων τότε είσαι εωσφορικά υπερήφανος (όπως όλοι το χουμε καταλάβει). Καλά κάνεις λοιπόν και τρέμεις να βάλεις αληθινά στοιχεία για να μην εξευτελιστείς παγκοσμίως!!

Unknown είπε...

Σε ενοχλεί,φίλος,ότι ένας ανώνυμος έχει την Χάρη της Θεολογίας και σας ταπεινώνει.Είμαι αλάθητος γιατί έτσι το θέλησε ο Θεός,μήπως και ξεφύγετε από την αίρεση και το σχίσμα του(αντίχριστου) Παλαιοημερολογιτισμού.Ο ίδιος ο Χριστός μου εμφανίστηκε και μου είπε να σώσω τους πλανεμένους ΓΟΧ και να μην αποκαλύψω το όνομά μου άχρι καιρού.

Άναξ είπε...

Βρε παγαπόντη,έσκασες με τα σχόλιά μου και πας να με μιμηθείς για να μπερδέψεις τους αναγνώστες;Δεν είναι ανάγκη να μου εμφανιστεί ο Κύριος για να σε σώσω από τις πλάνες του αντιχρίστου Παλαιοημερολογιτισμού και από την Μεγάλη Πόρνη του Οικουμενισμό.Ξύπνα φίλος!😎

Άναξ είπε...

Μην διαστρέφεις τα λόγια μου κ.Ανωνυμίδη!Μια ζωή μέσα στις λάσπες είσαι.Άντε,στο τέλος θα γράψω και το όνομά μου για να εξευτελιστώ παγκοσμίος. 😎

Unknown είπε...

Πλανεμένοι ΓΟΧ δεν μπορείτε να με αντιμετωπίσετε με γενναιότητα και θάρρος και καταφεύγετε σε τεχνάσματα.Δειλοί είστε και κρίμα στον κ.Κώστα που δίνει βήμα σε σχισματικούς να προπαγανδίζουν τις κακοδοξίες τους.Σιγά μην σας πω και τα στοιχεία μου.Αν κάποιος το κάνει να ξέρετε δεν θα μαι εγώ αλλά άλλος.

Τενεκεδοκέφαλος είπε...

Δεν πας καλά,φίλος!

Άναξ είπε...

Αφού είσαι γοχ φίλε, εμάς πας να γελάσεις;😎

Άναξ είπε...

Αφού είσαι γοχ 6:41 και 644! Ξύπνα φίλος😎

Ανώνυμος είπε...

https://www.oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/istorika_sxismatikwn_1.htm

Προς τους φίλους μας που γεννήθηκαν στο παλαιό ημερολόγιο...

Από μία χριστιανή που γεννήθηκε στο νέο ημερολογίο....

Silver είπε...

Ανώνυμος είπε...
https://www.oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/istorika_sxismatikwn_1.htm
Προς τους φίλους μας που γεννήθηκαν στο παλαιό ημερολόγιο...
Από μία χριστιανή που γεννήθηκε στο νέο ημερολογίο....


Αδελφή, γνωρίζεις άραγε ότι εδώ μπορείς να γράψεις αρκετά, χωρίς τον κίνδυνο να σε χρεώσουμε.

Πές μας λοιπόν, έστω και με λίγα λόγια τι πιστεύεις. Έχεις μελετήσει το θέμα;

Εν Χριστώ Αναστάντι,
Κωνσταντίνος