Άγνωστοι βανδάλισαν την εικόνα της Παναγίας -- Από το F/B του Βασιλείου Μαυρομιχάλη

Άγνωστοι βανδάλισαν την εικόνα της Παναγίας, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο χώρος έξω από το Ναό έχει γίνει στέκι λαθρομεταναστών, όλες τις ώρες της μέρας. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι παράνομοι μετανάστες Χωρίζονται σε πηγαδάκια, συχνά τσακώνονται μεταξύ τους και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βγει μαχαίρια. Οι παραβατικές συμπεριφορές έχουν αυξηθεί δραματικά. Μπαίνουν στην εκκλησία και ληστεύουν τους πιστούς, αρπάζοντας ότι τους είναι εύκολο, κινητά, πορτοφόλια, ενώ δεν έχουν διστάσει να κλέψουν μέχρι και τα ασημένια καντήλια του ναού. Η δράση τους δεν σταματά εκεί. Σχεδόν συστηματικά, αφοδεύουν μέσα στο παρεκκλήσι, κάτι που, κατά τη νεωκόρισσα, κάνουν και σε άλλους ναούς.
Οι Θεσσαλονικείς αποφεύγουν να περνούν από το σημείο τις νυχτερινές ώρες, ακόμα και να επισκέπτονται την εκκλησία, από φόβο μη δεχθούν επίθεση. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη, μεγαλύτερη εκκλησία της συμπρωτεύουσας μετά τον Άγιο Δημήτριο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα σε τί κοινωνία ζούγκλας οδηγούμαστε! Να θέλεις να ανάψεις ένα κερί, να ασπαστείς μια εκκλησία και ή να φοβάσαι, ή να σε ληστεύουν, ή να βρίσκεις αφοδέματα στο χώρο!! Ασέβεια κατάπτωση και ντροπιαστικές εικόνες γύρω μας. Ο Θεός να μας λυπηθεί , να φύγουμε από αυτό το βρωμερό κόσμο, να μας καλέσει ο Θεός εκεί που δεν υπάρχει λύπη πόνος θλίψη και δυστυχία.