Ὀρθόδοξοι καὶ Αἱρετικοὶ εἴμεθα «μία Ἐκκλησία»!

Κηρύττει αἵρεσιν «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» ὁ Πατριάρχης Θεόδωρος; Ἤ ἁπλῶς ὅταν ἐσπούδαζε θεολογίαν «πέρασε» δι’ ἄλλης πύλης τὴν ἐξέτασιν τῆς δογματικῆς; Ἂν ἀναγνωρίζη τοὺς αἱρετικούς, τότε ἀντιλαμβανόμεθα διατί ἀνεγνώρισε καὶ τοὺς σχισματικούς τῆς Οὐκρανίας. Ὅ,τι δεχθοῦν οἱ πολιτικοί, ποὺ κρατοῦν τοὺς φακέλους! Ἀφοῦ εἶναι μία Ἐκκλησία, νὰ παραιτηθῆ, διότι δὲν χρειαζόμεθα δύο Πατριάρχας Ἀλεξανδρείας. Παραθέτομεν ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ ἐπίσημον ἀνακοινωθὲν τοῦ Πατριαρχείου τῆς 20ῆς Ἰανουαρίου 2020:
---------------------------
Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Ὁ κ. Χορευτάκης διδάσκει μέ συνέπειαν τήν αἵρεσιν τοῦ «Πανθρησκειακοῦ Οἰκουμενισμοῦ». Αὐτά πού λέγει εἰς τήν παροῦσαν ἀνάρτησιν εἶναι ἡ πεμπτουσία τοῦ «Διαχριστιανικοῦ Οἰκουμενισμοῦ» καί εἶναι συνεπῆ μέ αὐτά πού γράφει ἡ αἱρετική Ἐγκύκλιος τοῦ 1920, γνωστή καί ὡς «τό Σύνταγμα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ», καί βεβαίως μέ αὐτά πού ἀπεφάσισαν οἱ ψευδο-αρχιερεῖς τό 2016 εἰς τήν ψευδο-σύνοδον τῆς Κρήτης.

«Τὴν 20ή Ἰανουαρίου ἐ.ἔ., ἡ Α.Θ. Μακαριότης ὁ Πάπας καὶ Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καὶ πάσης Ἀφρικῆς κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ἐπισκέπτηκε τὸν Μακαριώτατο Πατριάρχη τῶν Κοπτῶν τῆς Αἰγύπτου κ.κ. Tawadros II, προκειμένου νὰ εὐχηθεῖ γιὰ τὴν ἑορτὴ τῶν Θεοφανείων κατὰ τὸ Ἰουλιανὸ ἑορτολόγιο.
Ὁ Ἀλεξανδρινὸς Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος ἀναφέρθηκε στὴν ἱεραποστολικὴ δράση τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας στὴν Ἀφρική, τονίζοντας τὸ σημαντικὸ καὶ δύσκολο ἔργο ποὺ ἐπιτελεῖται στὴν δοκιμαζόμενη μεγάλη Ἀφρικανικὴ Ἤπειρο. “Οἱ Ἐκκλησίες μας εἶναι μία Ἐκκλησία, μὲ «Ἀρχηγὸ τὸν Ἰησοῦ Χριστό». Ἡ Ἑλλάδα μαζὶ μὲ τὴν Αἴγυπτο ἀγωνίζονται γιὰ τὴν εἰρήνη στὴ Λιβύη καὶ γνωρίζω ὅτι ἐσεῖς προσεύχεστε, διότι ἔχετε ποίμνιο ἐκεῖ καὶ τὸ χῶμα εἶναι ποτισμένο μὲ τὸ αἷμα Μαρτύρων τῆς Κοπτικῆς Ἐκκλησίας καὶ αὐτὸ τὸ αἷμα φωνάζει γιὰ «ἐλευθερία καὶ εἰρήνη» ”.
Ὁ Πατριάρχης τῶν Κοπτῶν κ. Tawadros II, στὴν ἀντιφώνησή του εὐχαρίστησε τὸν Ἀλεξανδρινὸ Προκαθήμενο γιὰ τὴν ἀδελφικὴ ἐπίσκεψη καὶ τὶς θερμὲς εὐχές του. “… Ἔχουμε τὸ ἴδιο Ὄνομα, ἐργαζόμαστε στὸν ἴδιο ἀγρὸ καὶ «εἴμαστε παιδιὰ τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου καὶ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου»”.
"O.T"

15 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ κ. Χορευτάκης διδάσκει μέ συνέπειαν τήν αἵρεσιν τοῦ «Πανθρησκειακοῦ Οἰκουμενισμοῦ». Αὐτά πού λέγει εἰς τήν παροῦσαν ἀνάρτησιν εἶναι ἡ πεμπτουσία τοῦ «Διαχριστιανικοῦ Οἰκουμενισμοῦ» καί εἶναι συνεπῆ μέ αὐτά πού γράφει ἡ αἱρετική Ἐγκύκλιος τοῦ 1920, γνωστή καί ὡς «τό Σύνταγμα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ», καί βεβαίως μέ αὐτά πού ἀπεφάσισαν οἱ ψευδο-αρχιερεῖς τό 2016 εἰς τήν ψευδο-σύνοδον τῆς Κρήτης.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ... ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟ 1902 ΑΠΟ ΤΟΝ Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ Γ΄ ΠΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΥΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ "ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 1920 ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ εκκλησιών" το 1948 Καθώς και η υποτιθέμενη "άρση των αναθεμάτων" μεταξύ ορθοδόξων και παπικών που αποφάσισαν ο τότε Οικουμενιστής Πατριάρχης με τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΟ 1965 ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ "ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΥΡΥΤΕΡΑ…
Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 1923 ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ 1902 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ Ο "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΟΙ "ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΑΠΕΣ", ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ, ΑΡΧΙΚΑ 3 ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΟΛΑΤΡΗΣ.
ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ" ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ… Από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακοπούλου, "ΠΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ", πηγή: http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx (δείτε αναλυτικά)...
.... "Εάν ανοίξωμεν το Πηδάλιον, θα ίδωμεν εις την σελίδα 9, ότι 4 σημεία είναι εκείνα τα οποία πρέπει να τηρώνται δια την εορτήν του Πάσχα!
α) Εαρινή ισημερία.

β) Πρώτη πανσέληνος μετά την ισημερίαν ταύτην.

γ) Μετά το Νομικόν Πάσχα και

δ) Η πρώτη Κυριακή μετά από όλα αυτά

Το Γρηγοριανόν ή Παπικόν Ημερολόγιον λαμβάνει υπ' όψιν του μόνον τα τρία: Εαρινήν ισημερίαν, πανσέληνον και Κυριακήν. Αγνοεί εντελώς το Νομικόν Πάσχα των Εβραίων. Ούτως οι Παπικοί συνεορτάζουν το Πάσχα των μετά των Εβραίων ή προηγούνται αυτού παρά τον 7ον Κανόνα των Αποστόλων και παρά την ιστορικήν ακρίβειαν, καθ' ην ο Κύριος ανέστη μετά το Πάσχα των
Εβραίων. Ημείς όμως οι Νεοημερολογίται λαμβάνομεν υπ' όψιν και τα 4 σημεία του Πάσχα και ούτω διαφέρομεν του Γρηγοριανού ή Παπικού Ημερολογίου και Εκκλησιαστικώς. Εορτάζομεν δηλαδή το Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων, συμφώνως με την διάταξιν της Α' Οικουμενικής Συνόδου"....

ΤΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΩΜΑ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ) Ή ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΓΙΑ 10-15 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑ "ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΗΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ".
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
Πότε δεν καταδίκασε το νέο κοσμικό ημερολόγιο η Εκκλησία Συνοδικά αλλά την καταπάτηση του «Πασχάλιου Κανόνα», που είχε ορίσει η Α΄ Οικουμενική Συνοδός, για να εορτάζουμε το Πάσχα μετά το Πάσχα των Εβραίων, τον όποιο κανόνα δεν τηρεί ο Πάπας με το νέο ημερολόγιο και καταδικάστηκε και για αυτή την αίρεσή του.
Δεν παρέδωσε η Εκκλησιά κανένα Άγιο αναλλοίωτο πάτριο ημερολόγιο αλλά μονό την Πάτρια Ορθόδοξη Πίστη μας και τα Άγια Δόγματά μας της Αλήθειας του Χριστού και των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας, Μαρτύρων και Ομολογητών, για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας.
Ο «Πασχάλιος Κανόνας» τηρείται το ίδιο με το νέο και παλαιό ημερολόγιο για αυτό εορτάζουμε το Πάσχα και με τα δυο ημερολόγια την ίδια ημερομηνία… Για αυτό και «δεν αποτειχιζόμαστε από τα κοσμικά ημερολόγια» αλλά από την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμου και από τους αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές ψευδεπισκόπους του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων ΨΕΥΔΟΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ημερολατρικών παρασυναγωγών ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΕΠΙ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ-ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΞΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ…
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ: Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ… ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ Ή ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ… Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΟ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΩΣ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Ο ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΙΣ ΡΩΜΗΣ...
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΝΕΑ "ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ", ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ... ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΦΕΡΑΡΑΣ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" ΗΜΕΡΟΛΑΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ "ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"... ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ" ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Ή ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
"ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ" ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΑΝΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΠΟΤΕ;
ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...
ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2001 ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ...
ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΑΛΑΘΗΤΟΥ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟ 2006 ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ, ο οποίος προβάλει τον εαυτό του ως αντιπρόσωπο του Θεού στη γη, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Ιδού και εδώ το βίντεο ντοκουμέντο της μνημόνευσης http://www.youtube.com/watch?v=WzFefJUAyZ8 από την μετάδοση διεθνών ΜΜΕ, που δημοσιεύεται χωρίς αιδώ και με περηφάνια! στην σελίδα http://papalvisit.ecupatriarchate.org/ του αιρεσιάρχη Οικουμενιστή Βαρθολομαίου όπου επίσης μπορείτε να το εντοπίσετε.
ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ https://www.youtube.com/watch?v=tiNPUFW0YXc ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗ ΠΑΠΑ https://www.youtube.com/watch?v=xb1_y5TbUNQ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 29-30/11/2014 http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=gr&id=1995&tla=gr ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ("Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ"), ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΟΣΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ… https://www.youtube.com/watch?v=rb8Gr_tI5TI&t=35m40s . ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ.
ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΕΙΝΑΙ "Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ".
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
ΩΣ ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ "ΑΛΑΘΗΤΟ" ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ "ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ", ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ https://www.dailymotion.com/video/x7p8r7u ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΝΩ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ" ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΩΣ "ΠΑΤΡΙΟ" ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ "ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ"!
Η αλυσίδα της αιρετικής ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗΣ Κοινωνίας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ έχει ως εξής: Ο λαός στο Ναό με τον Ιερέα μνημονεύει τον Επίσκοπο, οι Επίσκοποι ως Σύνοδος μνημονεύουν τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μνημονεύει τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος με την σειρά του μνημονεύει τον αντίχριστο αιρετικό "αλάθητο" Πάπα της Ρώμης ως "αγιότατη κεφαλή" της Εκκλησίας για να καταδειχθεί η κοινή πίστη μας ώστε να γινόμαστε ένα Σώμα της Οικουμενικής Παναίρεσης και να οδηγούμεθα στην αιώνια κόλαση...
ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 666 http://www.freevolition.gr/666.htm .
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΝΕΡΩΝΑΣ, ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ "ΔΗΜΙΟΙ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. "ΑΥΤΟΙ" ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ "ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ" ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ. "ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ" ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...
ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΘΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ http://www.freevolition.gr/antipaterikiparadosihate.htm (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΕΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ" ΤΟΥΣ http://www.freevolition.gr/apoteixisi+trikaminas.htm , ΔΗΛΑΔΗ ΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΥ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ"...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΣΤΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΨΕΥΔΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ https://youtu.be/542URBPw28Y (ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ , ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ https://youtu.be/caILXhwWaCM ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ - ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (Συμπληρωμένο).


Ευστάθιος Μοσχοβίτης
Η Ορθόδοξη Ομολογιακή και Δημοσιογραφική Ιστοσελίδα μου www.ελεύθερηβούληση.gr , www.freevolition.gr

Ανώνυμος είπε...

Χάριν της ενότητας και της κοινής λατρείας των Χριστιανών, ορίσθηκε από τον Θεό μέσω των Αγίων Πατέρων στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, πάνω στο Ιουλιανό ημερολόγιο να εφαρμοσθεί το Εορτολόγιο της Εκκλησίας. Από τότε και για πάντα το Ιουλιανό ημερολόγιο (το λεγόμενο σήμερα Παλαιό) έγινε ο φορέας του Ορθόδοξου Εορτολογίου. Με αυτό το ημερολόγιο ταυτίσθηκε το Εορτολόγιο της Εκκλησίας, αυτό ακολούθησε η Εκκλησία τόσους αιώνες και αυτό θα έχει και θα ακολουθεί μέχρι την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, διότι έτσι θέλησε ο Ίδιος ο Κύριος. Έτσι, το Παλαιό Εορτολόγιο είναι πατροπαράδοτο αφού το όρισαν οι Θεοφόροι Πατέρες και αυτό παραλάβαμε, είναι δε και Θεοκέλευστο διότι έγινε με την θέληση και εντολή του Τριαδικού μας Θεού!!!
Γι αυτό, όσοι, για να δικαιολογήσουν την παράβαση της αλλαγής του Εκκλησιαστικού ημερολογίου (του παλαιού) και κατ επέκταση την αρχή της πτώσεως στην Παναίρεση του Οικουμενισμού, λένε ότι το παλαιό (το Εκκλησιαστικό) ημερολόγιο είναι ειδωλολατρικό, βλασφημούν κατά του Τριαδικού μας Θεού και κατά των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων.
Όποιοι όπως ο γέροντας Παίσιος που για να υποστηρίξει το έκτρωμα του Νέου Ημερολογίου-Εορτολογίου και κατ επέκταση τον Οικουμενισμό, έλεγε ειρωνικά ότι το Ιουλιανό Ημερολόγιο (το Παλαιό) το έκανε ειδωλολάτρης και όποιος άλλος έλεγε και λέει το ίδιο, αποδεικνύεται ότι είναι διαστρεβλωτές της Αλήθειας, Αγιομάχοι και Θεομάχοι.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ
Τό Παλαιό Ημερολόγιο γιά τό οποίο μέ ρωτάτε, τό εθέσπισαν οί 318  Άγιοι καί Θεοφόροι Πατέρες τής Εκκλησίας στήν Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, καί τό επικύρωσαν καί όλες οί άλλες πού ακολούθησαν, γιά 16 περίπου αιώνες, μέχρι τό 1923.
Τό 1923 λοιπόν, " ό μή διά τής θύρας εισελθών είς τήν αυλήν τών προβάτων, αλλά αλλαχόθεν..." παρανόμως, καί διά τής πολιτικής εξουσίας τών Αγγλογάλλων,  Οικουμενικός Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης, κατήργησε παρανόμως τό Πάτριον Ορθόδοξον ημερολόγιον καί εισήγαγε τό Παπικόν...
Ή παράνομος αυτή εισαγωγή τού Νέου Παπικού ημερολογίου, κατήργησε περιοδικώς, τήν υπό τών Αγίων Αποστόλων ορισθείσα νηστεία πού αρχίζει μετά τήν Κυριακή τών αγίων Πάντων καί τελειώνει τήν εορτή τών Αγίων Αποστόλων, καί περιόρισε τίς ημέρες σέ ελάχιστες, μέχρι καί μηδενικές...
Ό κορυφαίος τών Αγίων Αποστόλων Παύλος, τό στόμα αυτό τού Χριστού, στήν πρός Γαλάτας επιστολή του, κεφ. Α΄9 , γράφει, ότι " άν κάποιος σάς λέει διαφορετικά από όσα εμείς σάς έχουμε ειπεί καί έχετε παραλάβει, άς είναι αναθεματισμένος καί ξεκομμένος από τόν Θεό..."
Αλλά καί όλες οί Σύνοδοι δίνουν πλήθος αφορισμών στούς καταφρονητές τών Ιερών Παραδόσεων.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να λέμε έχω πίστη όταν δεν κρατάμε τις προαιώνιες παραδόσεις της εκκλησίας;;
“ουδέν αφαιρούμεν, ουδέν προστίθεμεν, αλλά πάντα τα της Καθολικής Εκκλησίας αμείωτα διαφυλάττομεν” αναφέρει ο «Όρος πίστεως της εν Νίκαια Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου».
Πως λέμε έχω πίστη αν δεν διαφυλάξουμε τα "αιώνια θέσμια", όλα όσα συναποτελούν την ολότητα της Ιεράς Παράδοσης της, τα οποία κατά θείον φωτισμόν οι Άγιοι θεοφόροι Πατέρες έθεσαν και οριοθέτησαν; «“Άρα ουν, αδελφοί, στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε διά λόγου είτε δι’ επιστολής ημών” (Β’ Θεσ. 2,15)...» μας λέει ο Απόστολος Παύλος. 
Τα ημερολόγια είναι "εργαλεία" για την καταμέτρηση του χρόνου και τα δημιούργησαν επιστήμονες. Εμάς μας είναι αδιάφορο το ποιός το δημιούργησε, αλλά μας ενδιαφέρει ποίος το θέσπισε, το εισήγαγε στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας και υπό ποιες συνθήκες, ώστε να αποτελέσει στην ουσία το ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ της. Δεν είπαμε ότι "το ημερολόγιο σώζει" αλλά ότι επιβάλλεται να κρατήσουμε απαρασάλευτη την Ιερά Παράδοση του εορτολογίου το οποίο θεσπίστηκε Θεοπνεύστως από τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες της Ά Αγίας Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ. στη Νίκαια, αποτελώντας αιώνιο όριο συνυφασμένο με τον Πασχάλιο κανόνα και μέρος αναπόσπαστο της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας. «Μη μέταιρε όρια αιώνια, α έθεντο οι Πατέρες σου» (Παροιμ. 22, 28) “Ταύτα ημείς στέρξωμεν και εν αυτοίς μείνωμεν μή μεταίροντες όρια αιώνια μηδέ υπερβαίνοντες την θείαν παράδοσιν” (ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ PG 94.792Α).
Γι'αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας απέρριψαν το νέο, παπικό ημερολόγιο και το καταδίκασαν σε τρείς Πανορθοδοξες Συνόδους.
Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ΄ αφού εισήγαγε στον παπισμό το νέο του ημερολόγιο το 1582 θέλησε να το εισαγάγει (Γιατί;) και στην Ορθόδοξη Ανατολή. Το 1583 έστειλε στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Β΄ τον Τρανό, δύο Έλληνες αντιπροσώπους του με δώρα και μία επιστολή αλλά αμέσως ο Πατριάρχης το απέρριψε. Μετά τους πρέσβεις αυτούς ο Πρίγκιπας της Ενετίας Νικόλαος Δαπόντε, έστειλε εκπρόσωπό του προς τον Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ τον Τρανό, για να τον πείσει να επιτρέψει στους Ορθοδόξους των Ιονίων Νήσων να συνεορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους Λατίνους κατά το νέο Παπικό ημερολόγιο. Ο Πατριάρχης απάντησε αρνητικά στον Νικ. Δαπόντε με μία ιστορική επιστολή, στην οποία αποκαλούσε το Νέο ημερολόγιο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ» .
Το 1583 συγκροτήθηκε Πανορθόδοξη Σύνοδος, στην οποία εκτός του Πατριάρχη Ιερεμία Β΄ του Τρανού, έλαβε μέρος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Σίλβεστρος, όπως και πολλοί Επίσκοποι, όπου καταδίκασαν το Νέο ημερολόγιο του Πάπα. Τον 16ο αιώνα συνολικά τρείς φορές καταδίκαστηκε το Νέο ημερολόγιο – δηλαδή καταδικάσθηκε η διόρθωση του Ιουλιανού Εκκλησιαστικού ημερολογίου - με αποφάσεις των Πανορθοδόξων Συνόδων των ετών 1583, 1587 και 1593. 
Ο Ιερός Δοσίθεος Ιεροσολύμων λέει:
«Τέσσερα μεγάλα θηρία εγέννησεν ο ιστ΄ αιών: την αίρεσιν του Λουθήρου, την αίρεσιν του Καλβίνου, την αίρεσιν των Γιεζουβιτών, και την αίρεσιν του νέου Καλενταρίου και κατά μεν των αιρέσεων Λουθήρου και Καλβίνου έγραψαν οι... Κατά δε της αιρέσεως του νέου Καλενταρίου απεφάνθη η εν Κωνσταντινουπόλει μεγάλη Οικουμενική Σύνοδος τω 1593».
Δυστυχώς το 1924 σκοτεινές δυνάμεις δια των προβατόσχημων λύκων εισήγαγαν το καταδικασμένο και διχαστικό παραλλαγμένο παπικό ημερολόγιο στην εκκλησία και εν συνεχεία κυνήγησαν με πρωτοφανή λύσσα και σφοδρές διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες ακόμη και δολοφονίες όσους αντέδρασαν και κράτησαν το Πάτριο Εορτολόγιο και τον Ιερό Αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Όμως σας διαφεύγει ότι το ημερολόγιο του ειδωλολάτρη αποτέλεσε για τους Πατέρες της Α´Οικουμενικής Συνόδου, την βάση επί της οποίας καθιέρωσαν το Εορτολόγιο της Εκκλησίας. Το Εορτολόγιο της Εκκλησίας πάνω στο Παλαιό Ημερολόγιο του ειδωλολάτρη, τό εθέσπισαν οί 318 Άγιοι καί Θεοφόροι Πατέρες στήν Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, καί τό επικύρωσαν καί όλες οί άλλες πού ακολούθησαν, γιά 16 περίπου αιώνες, μέχρι τό 1923. Ή παράνομος εισαγωγή τού Νέου ημερολογίου, κατήργησε περιοδικώς, τήν υπό τών Αγίων Αποστόλων ορισθείσα νηστεία πού αρχίζει μετά τήν Κυριακή τών αγίων Πάντων καί τελειώνει τήν εορτή τών Αγίων Αποστόλων, καί περιόρισε τίς ημέρες σέ ελάχιστες, μέχρι καί μηδενικές...
Ό κορυφαίος τών Αγίων Αποστόλων Παύλος, τό στόμα αυτό τού Χριστού, στήν πρός Γαλάτας επιστολή του, κεφ. Α΄9 , γράφει, ότι " άν κάποιος σάς λέει διαφορετικά από όσα εμείς σάς έχουμε ειπεί καί έχετε παραλάβει, άς είναι αναθεματισμένος καί ξεκομμένος από τόν Θεό..."
Αλλά καί όλες οί Σύνοδοι δίνουν πλήθος αφορισμών στούς καταφρονητές τών Ιερών Παραδόσεων.
Προσκρούει ἐπίσης εἰς τούς Α΄ καί Γ΄ Κανόνες τῆς ἐν Καρθαγένῃ: «Ταῦτα οὕτω παρ’ ἡμῖν ἔχοντα τὰ ἴσα τῶν ὁρισθένων, ἃπερ τότε οἱ Πατέρες ἡμῶν ἐκ τῆς ἐν Νικαίᾳ Συνόδου μεθ’ ἑαυτῶν κατήγαγον, ἧς τὸν τύπον φυλάττοντα τὰ ἑπόμενα καὶ ὁρισθέντα παρ’ ἡμῶν, φυλαχθήσεται βεβαιωθέντα.
Ὁ νεωτερισμὸς τοῦ Νέου ἡμερολογίου εἶναι μία βλασφημία στὸ Ἅγιον Πνεῦμα ὡς «μὴ ἀρτίως λαλῆσαν ἐν ταῖς γραφαῖς καὶ ταῖς Οἰκουμενικαῖς Συνόδοις». Οὐδεὶς ἔχει τὸ δικαίωμα μεταθέσεως ἑορτῶν, διατάραξης της Εκκλησιαστικής λατρείας, περικοπής θεσμοθετημένων νηστειών καὶ κατασκευῆς “ΝΕΑΣ” λειτουργικῆς τάξεως!!!
«Μὴ καινοτομίαν καὶ ἀφαίρεσιν ποιήσασθαι τῆς εὐσεβοῦς ἐν ἡμῖν κεκρατηκυίας συνηθείας. Τὰ γὰρ παραδοθέντα ἐν τῇ Καθολικῇ καὶ Ἀποστολικῇ Ἐκκλησίᾳ οὔτε γὰρ προσθήκην οὔτε μείωσιν ἐπιδέχονται. Ἐπικατάρατος γὰρ φησὶν ὃς μετατίθησιν ὅρια Πατέρων αὐτοῦ». Καί: «Εἰ τὶς παράδοσιν Ἐκκλησιαστικὴν ἔγγραφον ἢ ἄγραφον ἀθετῆ ἀνάθεμα τρίς». (Ζ΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος).
Ἡ Ἐκκλησία κατὰ τὴν Α΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο ἀποφαίνεται: «Ἡ Ἐκκλησία οὐκ οἶδεν ἀκρίβειαν χρόνου, ἓν χρόνον οἶδε τὴν ἑνότητα τῆς Πίστεως, δόγμα γὰρ δογμάτων ἐστὶν ἡ ἑνότης τῆς Πίστεως».
«Ἡμεῖς τοὺς θεσμοὺς τῆς Ἐκκλησίας τηροῦμεν, ἡμεῖς τοὺς ὅρους τῶν Πατέρων φυλάτομεν, ἡμεῖς τοὺς προστεθέντας τί ἢ ἀφαιροῦντας ἐκ τῆς Ἐκκλησίας ἀναθεματίζομεν». (Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄ Οἰκουμενικὲς Σύνοδοι).

Ανώνυμος είπε...

Ἡ δογματική διάστασις τοῦ νέου ἑορτολογίου

Τοῦ Δημητρίου Χατζηνικολάου, Ἀν Καθηγητοῦ Οἰκονομικῶν τοῦ Παν/μίου Ἰωαννίνων 

Ἔχει λεχθῆ καί γραφῆ πολλάκις, ἀλλ’ ἀνακριβῶς, ὅτι τό 1924 οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί (Ο.Χ.) δέν ἐγνώριζον δῆθεν ὅτι ὁ λόγος τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ νέου ἑορτολογίου (ν.ἑ.) ἦτο ἡ προώθησις τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Συνεπῶς, συμπεραίνουν αὐτοί πού χρησιμοποιοῦν αὐτήν τήν ἐπιχειρηματολογίαν, ὅσοι ἀπετειχίσθησαν τότε ἀπό τήν καινοτομήσασαν Ἐκκλησίαν, ἐπικαλούμενοι τόν 15ον Κανόνα τῆς ΑΒ Συνόδου καί γενικώτερον τήν Πατερικήν Διδασκαλίαν καί Παράδοσιν, ἔσφαλον, διότι δῆθεν δέν ὑφίστατο δογματικός λόγος πού νά δικαιολογῇ τήν ἀποτείχισιν, ἐνῷ ὅσοι ἀπεδέχθησαν τό ν.ἑ. δέν ὑπέπεσαν εἰς δογματικόν σφάλμα. 

Σκοπός τοῦ παρόντος ἄρθρου εἶναι ν’ ἀποδείξῃ ὅτι ὁ ὡς ἄνω ἰσχυρισμός εἶναι ἐσφαλμένος, παραθέτοντας κείμενα πού εἶδον τό φῶς τῆς δημοσιότητος πρό τοῦ 1924 καί πού ἀποδεικνύουν ὅτι ἀπό τό 1582 καί ἐντεῦθεν εἶναι γνωστόν ὅτι οἱ παπικοί καί οἱ ἑνωτικοί «ὀρθόδοξοι» (οἱ σημερινοί Οἰκουμενισταί, δηλαδή) ἐπεδίωκον τήν ἐπιβολήν τοῦ ν.ἑ. εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, ὡς τό «πρῶτον βῆμα» διά τήν εἰς τόν Παπισμόν ὑποταγήν της, πού ἐθεωρεῖτο ἀνέκαθεν ὡς τό πρῶτον στάδιον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Τά στοιχεῖα πού παρατίθενται κατωτέρω, μικρόν μόνον δεῖγμα ἀπό τά πολλά πού ὑπάρχουν (βλ. π.χ. τά καλά ἱστολόγια «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» καί «ΕΝ ΤΟΥΤῼ ΝΙΚΑ»), φανερώνουν ἐπίσης ὅτι ἡ ἐπιβολή τοῦ ν.ἑ. ἀνεμένετο νά προκαλέσῃ σχίσμα εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, θίγοντας ἔτσι τό δόγμα τῆς ἑνότητός της. Φανερώνουν ἐπιπλέον ὅτι κατακριτέα δέν εἶναι μόνον ἡ ἀλλαγή τοῦ Πασχαλίου, ὅπως διατείνονται ἐσφαλμένως πολλοί, ἀκόμη καί σήμερον, ἀλλά καί ἡ «διόρθωσις» τοῦ Ἰουλιανοῦ ἡμερολογίου.

Πρῶτον, εἰς τήν γνωστήν ἐπιστολήν τοῦ Πατριάρχου Ἱερεμίου Β’ τοῦ Τρανοῦ πρός τόν πρίγκηπα τῆς Βενετίας Νικόλαον Νταπόντε τό ἔτος 1583, βλέπομεν ὅτι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἠρνήθη νά ἐνδώσῃ εἰς τάς ἀξιώσεις τοῦ «πάπα» διά τήν ἀποδοχήν τοῦ ν.ἑ., διαβλέπουσα τά «ὅσα σκάνδαλα ἔχουσι γενέσθαι διά τά νέα ταῦτα ὡρολόγια», καθώς καί τήν σύγχυσιν καί «τό παγκόσμιον σκάνδαλον τῶν ἀκουομένων δέκα ἡμερῶν» (Ἰωάννου Βελούδου, Χρυσόβουλλα καί Γράμματα τῶν Οἰκουμενικῶν Πατριαρχῶν, Φοῖνιξ, Βενετία 1893, σελ. 12-19). Ἀξίζει νά σημειωθῇ ὅτι αὐτό πού χαρακτηρίζεται εἰς τήν ἐπιστολήν ὡς «παγκόσμιον σκάνδαλον» δέν εἶναι μόνον ἡ ἀλλαγή τοῦ Πασχαλίου, πού συνεπάγεται ἡ υἱοθέτησις τοῦ Γρηγοριανοῦ ἡμερολογίου, ἀλλά καί ἡ ἀφαίρεσις τῶν 10 ἡμερῶν ἀπό τό Ἰουλιανόν ἡμερολόγιον.

Ανώνυμος είπε...

Δεύτερον, εἰς τήν Ἐκκλησιαστικήν Ἱστορίαν τοῦ Μελετίου, Μητροπολίτου Ἀθηνῶν, Γ’ Τόμος, Βιέννη 1784, σελ. 402 (http://invenio.lib.auth.gr/record/125916), ἀναγιγνώσκομεν τά ἑξῆς: «Πατριαρχεύοντος τότε τοῦ Ἱερεμίου σύνοδος Μητροπολιτῶν συνήχθη ἐν Κωνσταντινουπόλει τῷ αφπγ’. ἐπιδημήσαντος καί Σιλβέστρου τοῦ Ἀλεξανδρείας, ἥτις κατακρίνασα τό καινοτομηθέν ὑπό Γρηγορίου τοῦ Ρώμης Καλενδάριον, δέν τό ἐδέχθη, κατά τήν αἴτησιν τῶν Λατίνων». Ἀξίζει καί πάλι νά σημειωθῇ ὅτι ἡ Πανορθόδοξος Σύνοδος τοῦ 1583 δέν ἀπέρριψε μόνον τήν ἀλλαγήν τοῦ Πασχαλίου, ἀλλά ὁλόκληρον τό «Καλενδάριον» τοῦ «πάπα».

Τρίτον, εἰς τό βιβλίον τοῦ ἀγωνιστοῦ Κοσμᾶ Φλαμιάτου Φωνή Ὀρθόδοξος καί Σπουδαία εἰς Ἀνακάλυψιν τῆς κατά τῶν Ὀρθοδόξων Ἐπιβουλῆς, Ἀθῆναι 1849, σελ. 100, ἀναγιγνώσκομεν τά ἑξῆς διά τόν Παπισμόν: «Διά δέ τήν κατάργησιν πάλιν τῶν καθ’ ἡμᾶς ἑορτασίμων καί πανηγυρικῶν ἡμερῶν, ἐκτός τῆς Κυριακῆς, ἐπενόησε καί ἐνεργεῖ πολλά ἄλλα σκάνδαλα. Πρῶτον μέν ἐνεργεῖ πολυτρόπως ἵνα εἰσάξῃ διά νόμου εἰς τά ὀρθόδοξα Κράτη, τό νέον λεγόμενον ἔτος τῆς Δύσεως, καθ’ ὅ αὐτοί προτρέχουσι 12 ἡμέρας, ὥστε ὅταν ἡμεῖς ἔχωμεν πρώτην τοῦ μηνός, αὐτοί μετρῶσι 13. Δι’ αὐτῆς τῆς καινοτομίας ἐλπίζει ἵνα συγχύσῃ καί ἀνατρέψῃ τάς ἑορτασίμους ἡμέρας καί εἰσάξῃ καί ἄλλους νεωτερισμούς». Βλέπομεν καί πάλιν ὅτι κατακριτέα δέν ἦτο μόνον ἡ ἀλλαγή τοῦ Πασχαλίου, ἀλλά καί κάθε διόρθωσις τοῦ Ἰουλιανοῦ. Ἄς σημειωθῇ ὅτι ὁ Κοσμᾶς Φλαμιάτης δέν ἔγραφε μόνον βιβλία, ἀλλά ἦτο δημοδιδάσκαλος τοῦ γένους καί περιήρχετο τήν Ἑλλάδα διδάσκων τόν λαόν νά προφυλάσσηται ἀπό τά ὀθνεῖα δόγματα καί ἔθιμα (http://www.inkefalonia.gr/koinonia/51088-kosmas-flamiatos-enas-dimodidaskalos-tou-genous-apo-ta-poulata). Αὐτό σημαίνει ὅτι, τοὐλάχιστον ἀπό τόν 19ον αἰῶνα, ἀκόμη καί οἱ ἁπλοῖ Ἕλληνες χωρικοί ἐγνώριζον ὅτι ὁ σκοπός τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ ν.ἑ. ἦτο ὁ «ἐκφραγκισμός» των!

Τέταρτον, εἰς τό δημοσιογραφικόν ὄργανον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου «Ἐκκλησιαστική Ἀλήθεια» τῆς 24/11/1895 (σελ. 312-314), ἀναγιγνώσκομεν τά ἑξῆς: «ἡ ἀπότομος λοιπόν ἀλλαγή τοῦ ἡμερολογίου, θά ἰσοδυνάμει εἰς τά ὄμματα τοῦ λαοῦ πρός ἀπόπειραν τροποποιήσεως τῆς πίστεως τῶν Πατέρων του, πρός αὐτόχρημα ἐκφραγκισμόν»! Βλέπομεν ἐδῶ τήν ἐπίσημον μαρτυρίαν ὅτι τό 1895 ὁ λαός ἐγνώριζεν ὅτι ὁ σκοπός τοῦ ν.ἑ. ἦτο ὁ «ἐκφραγκισμός» τῶν Ὀρθοδόξων!

Πέμπτον, εἰς τήν ἐφημερίδα «Ἐμπρός» τῆς 15 Μαρτίου 1899, ὁ Μελέτιος Α. Χρυσοχοΐδης γράφει: «Τὸ ζήτημα τῆς ἀφομοιώσεως τῶν ἡμερολογίων Ἰουλιανοῦ καὶ Γρηγοριανοῦ περὶ τοῦ ὁποίου γίνεται λόγος κατὰ τὰς ἡμέρας ταύτας εἶναι ἴσον τῷ ζητήματι τῆς ἑνώσεως τῶν δύω Ἐκκλησιῶν» (βλ. Ν. Μάννη, Ἑλληνική Ἀσπίς κατά τοῦ Γρηγοριανοῦ Ἡμερολογίου: Τό Ἡμερολογιακό Ζήτημα στήν Ὀρθόδοξη Ἀνατολή κατά τά Ἔτη 1581-1901, Ἀθῆναι 2016, σελ. 257-263). Τοὐτέστιν, ἡ εἰσαγωγή τοῦ ν.ἑ. ἐπεδιώκετο χάριν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὅπως ἄλλωστε μᾶς διαβεβαιοῖ ἐπισήμως τό «Σύνταγμα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ», ἤτοι ἡ Ἐγκύκλιος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τοῦ 1920.

Ἕκτον, ἡ Ἐγκύκλιος τοῦ Οἰκ. Πατριαρχείου τοῦ 1902 ἔθεσε τό ζήτημα τοῦ ν.ἑ. πρός τάς ὑπολοίπους Ὀρθοδόξους Ἐκκλησίας, προκειμένου νά ὑπάρξῃ προσέγγισις μέ «τάς δύο μεγάλας τοῦ Χριστιανισμοῦ ἀναδενδράδας, τόν Καθολικισμόν καί τόν Προτεσταντισμόν». Ὁ Οἰκουμενισμός καί πάλιν τό ζητούμενον! Βεβαίως, αἱ ἀρνητικαί ἀπαντήσεις πολλῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν εἰς αὐτήν τήν Ἐγκύκλιον εἶχον ὡς ἀποτέλεσμα τήν Πατριαρχικήν Ἐγκύκλιον τοῦ 1904, εἰς τήν ὁποίαν ἡ ἀφαίρεσις 13 ἡμερῶν ἀπό τό Ἰουλιανόν ἡμερολόγιον ἐχαρακτηρίσθη «ἀνόητος καί ἄσκοπος», ὑπ’ οὐδενός λόγου ἐπιβαλλομένη, οὔτε Ἐκκλησιαστικοῦ οὔτε Ἐπιστημονικοῦ! Καί πάλιν, δέν ἀπερρίφθη μόνον ἡ ἀλλαγή τοῦ Πασχαλίου ὡς «ἀνόητος καί ἄσκοπος», ἀλλά καί ἡ διόρθωσις τοῦ Ἰουλιανοῦ μέ τήν ἀφαίρεσιν 13 ἡμερῶν. Δυστυχῶς, τήν ὀρθήν αὐτήν θέσιν τῆς Ἐγκυκλίου τοῦ 1904 ἀνέτρεψεν ἐκ βάθρων ἡ ἄκρως οἰκουμενιστική Ἐγκύκλιος τοῦ 1920, ἡ ὁποία, ὅμως, ἐκρατήθη ἀρχικῶς μυστική ἀπό τόν λαόν.

Ανώνυμος είπε...

Ἕβδομον, εἰς ἄρθρον τοῦ Καθηγητοῦ τῆς Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν Γρηγορίου Παπαμιχαήλ μέ τίτλον «Ἐπί τῆς Ἡμερολογιακῆς Μεταρρυθμίσεως», ἀναγιγνώσκομεν τά ἑξῆς σημαντικά: «Ἡ ὑπό τοῦ Πάπα Γρηγορίου τοῦ ΙΓ’ τῷ 1582 ἐπενεχθεῖσα ἡμερολογιακή μεταρρύθμισις ἀνέκαθεν ἤ μᾶλλον εὐθύς ἀμέσως ἐθεωρήθη ἐν τῇ Ὀρθοδόξῳ Ἀνατολῇ ὡς κ α ι ν ο τ ο μ ί α  ἐ κ κ λ η σ ι α σ τ ι κ ή καί θ ρ η σ κ ε υ τ ι κ ή καί ὡς μία ἐκ τῶν συνήθων τάσεων τῆς κρατούσης ἐν τῇ Δύσει ἐκκλησιαστικῆς ἀπολυταρχίας, τό ὄνειρον τῆς ὁποίας ἦν καί ἔστι καί ἔσται ἡ ἐπέκτασις τῆς ἐπιρροῆς αὐτῆς ἐπί τῆς Ὀρθοδόξου Ἀνατολῆς.

Ἐθεωρήθη, ἄλλαις λέξεσι, νέα παπική ἐκστρατεία κατά τῆς ἐν Ἀνατολῇ Ὀρθοδοξίας. Ὡς τοιαύτη θεωρηθεῖσα καί ἐκτιμηθεῖσα ἡ καινοτομία αὕτη ἀμέσως κατεδικάσθη ὑπό τῆς Ἐκκλησίας Κων/πόλεως ... Ἡ δέ οὐσία τοῦ περί οὗ ὁ λόγος ζητήματος τούτου ἔγκειται ἐν τῇ ἀποδοχῇ ἤ μή ‘τ ῆ ς  μ ι ᾶ ς  π η γ ῆ ς   τ ῆ ς   ἐ κ κ λ η σ ι α σ τ ι κ ῆ ς   δ ι κ α ι ο δ ο σ ί α ς’, ἄλλαις λέξεσιν, ἐν τῇ ἀποδοχῇ ἤ ἀποκρούσει τοῦ παπικοῦ πρωτείου ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ τοῦ Χριστοῦ. Ὀρθῶς ἄρα ἡ Ἐκκλησία Ἱεροσολύμων ἀπεφήνατο κατά τῆς καινοτομίας ἐπί τῇ βάσει καθαρῶς δογματικῶν λόγων [σ.σ. ἄς τό ἀκούσουν αὐτό ὅσοι ἐξακολουθοῦν νά γράφουν ὅτι τό θέμα δέν εἶναι δογματικόν]. ... Ἐκ πασῶν τούτων τῶν ἐπισήμων γνωμῶν καί ἀποφάνσεων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν ὁ κ. Σοκολώφ συνάγει, ὅτι αὗται οὐ μόνον κατά τοῦ Γρηγοριανοῦ ἡμερολογίου ἀπεφάνθησαν, ἀλλά καί κατά παντός οὐδετέρου ἤ ἐν γένει διωρθωμένου ἡμερολογίου» (ἡ ἔμφασις εἰς τό πρωτότυπον, Πάνταινος, 1910, ἀρ. 39, σελ. 624-628, http://digital.lib.auth.gr/record/146308/files/5471_1.pdf). Ἀξίζει καί ἐδῶ νά σημειωθῇ ὅτι αἱ Ὀρθόδοξοι Ἐκκλησίαι δέν ἀπέρριπτον μόνον τήν ἀλλαγήν τοῦ Πασχαλίου, ἀλλά καί κάθε διόρθωσιν τοῦ Ἰουλιανοῦ ἡμερολογίου, ἡ ὁποία οὐσιαστικῶς θά ἐσήμαινε ὅτι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἦτο οὐραγός τῆς παπικῆς αἱρέσεως. Πρέπει δέ νά ὑπογραμμισθῇ ἡ πληροφορία πού ἐμπεριέχεται εἰς τό ὡς ἄνω κείμενον τοῦ Καθηγητοῦ Γ. Παπαμιχαήλ, ὅτι τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων ἀπέρριψεν τό ν.ἑ. «ἐπί τῇ βάσει καθαρῶς δογματικῶν λόγων»!

Ὄγδοον, εἰς τό βιβλίον τοῦ Ἀνθίμου, Μητροπολίτου Βιζύης, μέ τίτλον Τό Ἡμερολογιακόν Ζήτημα, τό ὁποῖον ἐδημοσιεύθη τό 1922, ἤτοι δύο ἔτη πρό τῆς ἀλλαγῆς, ἀναγιγνώσκομεν τά ἑξῆς (βλ. σελ. 141 καί ἀλλαχοῦ): «ὅτι διά τοῦ ζητήματος τοῦ Ἡμερολογίου, ἐπιτυγχανομένης τῆς ἑνοποιήσεως αὐτοῦ, θέλει ἀναμφισβητήτως ἐπιτελεσθῆ τό πρῶτον σπουδαῖον βῆμα πρός ἐπίτευξιν τῆς μελετωμένης καί ὑπό τῶν πραγμάτων ἐπιτακτικῶς ἐπιβαλλομένης Κοινωνίας τῶν Ἐκκλησιῶν». Τό κείμενον αὐτό, ἐν συνδυασμῷ μάλιστα μέ τήν κατά τό αὐτό ἔτος (1922) ἀναγνώρισιν τῶν Ἀγγλικανικῶν χειροτονιῶν ὑπό τοῦ Οἰκ. Πατριαρχείου (Β. Στεφανίδου, Ἐκκλησιαστική Ἱστορία: Ἀπ’ Ἀρχῆς Μέχρι Σήμερον, Ἐκδόσεις Παπαδημητρίου, Β’ Ἔκδοσις, Ἀθῆναι, 1959, σελ. 711), ἐφανέρωσεν εἰς πάντα ἐνδιαφερόμενον αὐτό πού ἐπιμελῶς ἀπεκρύβη μέ τήν μή διάδοσιν τῆς Ἐγκυκλίου τοῦ 1920, ἤτοι τόν οἰκουμενιστικόν οἶστρον πού ἐπεκράτει εἰς τά ἀνώτατα ἐπίπεδα τῆς Ἱεραρχίας ὀλίγον πρό τῆς ἡμερολογιακῆς μεταρρυθμίσεως, τήν ὁποίαν ἀνέκαθεν οἱ συνήγοροι τῶν Οἰκουμενιστῶν ἤθελαν νά παρουσιάσουν ὡς ἕν ἀστρονομικόν τάχα θέμα, μή ἁπτομένου τάχα τοῦ δόγματος καί ἀγνώστου τάχα εἰς τόν εὐσεβῆ λαόν!

Ανώνυμος είπε...

Τά παρατεθέντα στοιχεῖα ἐξηγοῦν τό γεγονός ὅτι ἀμέσως μετά τήν πραξικοπηματικήν ἐπιβολήν τοῦ ν.ἑ. ὁ εὐσεβής λαός ἐκραύγαζεν: «μᾶς ἐφράγκεψαν!» Τό γνωστόν, ἀλλ’ ἀνακριβές, ἐπιχείρημα τῶν συνηγόρων τῶν Οἰκουμενιστῶν, ὅτι ὁ λαός δῆθεν δέν ἐγνώριζεν τούς προεκτεθέντας δογματικούς λόγους πού ἐκρύπτοντο ὄπισθεν τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ ν.ἑ., ἐπειδή ὀλίγοι μόνον εἶχον ἀναγνώσει τέτοια βιβλία καί ἄρθρα μέχρι τό 1924, δέν εὐσταθεῖ ἐπιστημονικῶς. Διότι, πρῶτον, συμφώνως μέ τήν ἐπικρατοῦσαν θεωρίαν διαμορφώσεως προσδοκιῶν, τήν «θεωρίαν τῶν ὀρθολογικῶν προσδοκιῶν», ἀρκεῖ πολύ ὀλίγοι μόνον, οἱ εἰδήμονες, νά γνωρίζουν μίαν πληροφορίαν. Αὐτοί θά τήν διαδώσουν καί στούς ἁπλοϊκούς, συνήθως ἐπ' ἀμοιβῇ, ἄν καί εἰς τήν προκειμένην περίπτωσιν ἡ ἀμοιβή πού ἀνεμένετο δέν ἦτο χρηματική καί δέν ἀνεμένετο ἀπό ἀνθρώπους, ἀλλ' ἀπό τόν Θεόν.

Διό καί πολλοί Ἁγιορεῖται Πατέρες ἐξῆλθον τότε τοῦ Ἄθωνος καί ἐδίδασκον τόν λαόν, ἐλειτούργουν κ.λπ. Δεύτερον, ὅπως προανεφέρθη, ὁ Κοσμᾶς Φλαμιάτης καί ἄλλοι ἀγωνισταί εἶχον πρό πολλοῦ καταγγείλει εἰς τόν Ἑλληνικόν λαόν τόν δόλιον σκοπόν τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ ν.ἑ. εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν. Τό ὡς ἄνω ἀνακριβές ἐπιχείρημα χρησιμοποιεῖται κατά κόρον ἀκόμη καί σήμερον ὑπό τῶν Οἰκουμενιστῶν καί τῶν κρυπτο-οικουμενιστῶν, προκειμένου αὐτοί νά ἰσχυρισθοῦν ὅτι δῆθεν τό 1924 δέν ὑφίστατο λόγος ἀποτειχίσεως καί συνεπῶς νά συκοφαντήσουν τούς Ὀρθοδόξους τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου (π.ἑ.) ὡς σχισματικούς.  

Συμπερασματικῶς, τό ν.ἑ. εἶναι αἵρεσις, πρῶτον διότι εἰσήχθη εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν χάριν τῆς ἀδογματίστου ἑνώσεώς της μέ τούς Παπικούς καί τούς Προτεστάντας, δηλαδή χάριν τῆς καταργήσεως τῆς Ὀρθοδοξίας, καί, δεύτερον, διότι ἀνεμένετο νά θίξῃ τό δόγμα τῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως καί τό ἔθιξε. Αὐτό δέν θά συνέβαινε ἄν, ἀντί τοῦ προαναφερθέντος οἰκουμενιστικοῦ οἴστρου, ἐπεκράτει τότε ἡ σύνεσις. Ὅπως κατέθεσαν ἀρκετοί Ἱερᾶρχαι εἰς τήν Σύνοδον τῆς 24-12-1923, ὁ εὐσεβής λαός ἀνθίστατο σθεναρῶς εἰς τήν εἰσαγωγήν τοῦ ν.ἑ. καί μέ δάκρυα παρεκάλει τούς ἐπισκόπους του νά μήν προβοῦν εἰς αὐτήν (Ἀρχιμ. Θ. Στράγγα, Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Ἱστορία ἐκ Πηγῶν Ἀψευδῶν: 1817-1967, Τόμ. Β´, σελ. 1194-96). Εἰκάζω ὅτι οἱ ἐπίσκοποι αὐτοί, περιφρονοῦντες τά ὡς ἄνω στοιχεῖα, ἔλεγον ὅτι «δέν πειράζει, τό θέμα δέν εἶναι δογματικόν»! Σήμερον, 94 ἔτη ἀργότερον, ὅταν τά ἴδια τά γεγονότα ἔχουν ἐπιβεβαιώσει, πέραν πάσης ἀμφιβολίας, ὅτι τό θέμα ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΝ, ὡς ἀρρήκτως συνδεδεμένον μέ τήν κήρυξιν καί τήν ἐπικράτησιν τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀλλά καί ὡς ἡ αἰτία τοῦ σχίσματος τοῦ 1924, πολλοί ἐξακολουθοῦν νά διατείνωνται ὅτι δέν εἶναι δογματικόν, νά κρατοῦν τό ν.ἑ. καί ν’ ἀπευθύνουν τήν δεινήν συκοφαντίαν τοῦ «σχισματικοῦ» πρός τούς Ὀρθοδόξους τοῦ π.ἑ. Ὁποία διαστροφή τῆς ἀληθείας!

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΙΔΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΓΚΑΡΙΩΝ... ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ…