Χίος: βεβήλωσαν ναό για δεύτερη φορά

Νέα επίθεση στον ναό της Παναγίας στο χωριό Χαλκειός, 200 μέτρα από το κέντρο φιλοξενίας των μεταναστών
Την ώρα που η Χίος «στενάζει» από τον υπερπληθυσμό παράτυπων μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά στις ακτές από τα τουρκικά παράλια, ομάδα επιτηδείων φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρο τις εκκλησίες του νησιού.
Ειδικότερα, μόνο λίγες ημέρες μετά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στην Παναγία τη Λειαπυργούσαινα στο χωριό Χαλκειός, μόλις 200 μέτρα μακριά από τη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών, το βράδυ της Τρίτης ιερόσυλοι βεβήλωσαν ξανά τον ναό σπάζοντας όλα τα τζάμια του.
Μάλιστα, οι θρασύτατοι δράστες δεν περιορίστηκαν στις υλικές ζημιές, αλλά έφτασαν στο σημείο να κομματιάσουν την εικόνα του Εσταυρωμένου αφήνοντας τα συντρίμμια στον αύλειο χώρο του ναού. 
Το αποτρόπαιο συμβάν έγινε αντιληπτό από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την τοπική αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν στο σημείο για να καταγράψουν το περιστατικό.
Οπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται έντονα από την παρουσία χιλιάδων μεταναστών στη δομή φιλοξενίας του χωριού, έχουν τρομοκρατηθεί από τις απανωτές βεβηλώσεις που σημειώνονται στις εκκλησίες της Χίου. Μάλιστα σε ένα... κρεσέντο ιεροσυλίας τον περασμένο Νοέμβριο οι δράστες δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά και να κάψουν την Αγία Τράπεζα του ναού του Αγίου Χαραλάμπους, πάλι στο χωριό Χαλκειός.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τα περιστατικά λεηλασίας είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με τους χιλιάδες αλλόθρησκους αλλοδαπούς, και κρίνουν επιτακτική την ανάγκη να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο ξωκλήσι.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου δράστες μπήκαν μέσα στην εκκλησία, πήραν το καντήλι και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάλυμμα της Τράπεζας και να επεκταθεί και στον χώρο της Αγίας και Ιεράς Πρόθεσης, εκεί δηλαδή όπου γίνεται η προετοιμασία των προσκομιζόμενων δώρων με σκοπό την τέλεση της θείας ευχαριστίας.

Οι Αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα συνεχόμενα αυτά περιστατικά, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τα κίνητρά τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: