Τήν Ἑλλάδα μας, τήν κάναμε ἀγνώριστη.

Τῆς δώσαμε χίλια τραύματα καί τῆς ἀνοίξαμε χίλιες πληγές. Σφαδάζει κυριολεκτικά, ἀπό τόν πόνο. Ἔχει καταντήσει χλεύη τῶν ἐθνῶν. «Ὀνειδισμός καί χλευασμός τοῖς κύκλω ἡμῶν». Ἔξω ἀπειλές, και μέσα προδοσίες. Κλοπές, ληστεῖες, ψεύδη, παιδεραστίες, ὁμοφυλοφιλίες, ἀσέλγειες, πορνεῖες, μοιχεῖες, φθόνοι, φόνοι, μίση καί κακίες, συκοφαντίες, ἐμπρησμοί, δολοφονίες, αἵματα, ἀπαγωγές ἀνθρώπων, ἐμπόριο λευκῆς σάρκας, ἐμπόριο βρεφῶν, ἱερῶν ναῶν ἱεροσυλίες καί ἐμπρησμοί, διωγμός ἱερέων ἀπό τά σχολεῖα τῶν παιδιῶν μας, ἀθεΐα καί ἐκκλησιομαχία καί περιφρόνηση τῆς προσευχῆς καί τῆς λατρείας, σεξουαλική ἀγωγή στά μικρά τά παιδιά —ὥστε ἡ ἠθική διαφθορά νά κατακάψει τά πάντα— καί ἀγώνας κατά τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν, καί ὁ πολιτικός γάμος, καί οἱ ἐλεύθερες συμβιώσεις, καί ἡ πολιτική κηδεία, καί ἡ καύση τῶν νεκρῶν...κλπ. κλπ. Θεέ, μου! Πῶς καταντησαμε εμείς οἱ «Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες» τήν Ἑλλάδα μας, τή χώρα μας, τόσο ἀγνώριστη;
--------------------------------
Ανώνυμος είπε...
Αυτό δε πρέπει να μας εντυπωσιάζει, δεν έγινε από τη μία μέρα στην επόμενη, κύλησε χρόνος, δράξαμε ...παιδείας, γαλουχηθήκαμε παιδιόθεν! Καλό είναι να κοιτάζουμε τον εαυτό μας, αυτός ο καθρέπτης στο σπίτι δεν είναι μόνο για να δείχνει τις ρυτίδες και την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τον έσω άνθρωπο όταν κοιτάζει το είδωλό του! Δρέπουμε τους καρπούς των ειδώλων μας. Θα μου πεις, μα εγώ δεν έκανα τίποτα, ή έκανα ελάχιστα. Δικαιολογήσαι, και μόνο που βγάζεις τον εαυτό σου απ΄ έξω τον ευπρεπίζεις πώς τάχα εσύ είσαι καθαρός κι αμόλυντος! Κανένας δεν είναι καθαρός, θυμήθηκα το σλόγκαν ενός δημοσιογράφου που έλεγε, ναι είμαστε όλοι καλοί, ο πιό καλός έχει σκοτώσει τη μάνα του!
---------------------------------------
Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...
Αυτή είναι όχι η Ελλάδα, είναι η παραΕλλάδα της παρακμής που αδυσώπητη ορμάει να καταπιεί ότι χρηστό απέμεινε από την γνήσια Ορθόδοξη Ελλάδα. Η δυστυχία είναι που ο πολύς ο κόσμος βάζει την πλάτη του για να κουβαλιέται η παρακμή, και αυτή είναι η ευθύνη μας. Η θριαμβεύουσα Ελλάδα, είναι όπως η Αγία Εκκλησία, δεν σπιλώνεται από όλα αυτά και παραμένει αθάνατη ζωντανή ιδέα όπως όλοι οι θρύλοι και οι Εθνομάρτυρες που την έχουν λαμπρύνει με τις θυσίες τους. Η Ελλάδα του κόσμου του σήμερα, η στρατευόμενη Ελλάδα είναι αυτή που παραπαίει στην παρακμή και οι δούλοι της άλλοτε ξεφεύγουν και άλλοτε πέφτουν στις λάσπες της δυσωδίας που απλώνουν οι εχθροί της.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δε πρέπει να μας εντυπωσιάζει, δεν έγινε από τη μία μέρα στην επόμενη, κύλησε χρόνος, δράξαμε ...παιδείας, γαλουχηθήκαμε παιδιώθεν! Καλό είναι να κοιτάζουμε τον εαυτό μας, αυτός ο καθρέπτης στο σπίτι δεν είναι μόνο για να δείχνει τις ρυτίδες και την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τον έσω άνθρωπο όταν κοτάζει το είδωλό του! Δρέπουμε τους καρπούς των ειδώλων μας. Θα μου πεις, μα εγώ δεν έκανα τίποτα, ή έκανα ελάχιστα. Δικαιολογήσε, και μόνο που βγάζεις τον εαυτό σου απ΄εξω τον ευτρεπίζεις πώς τάχα εσύ είσαι καθαρός κι αμόλυντος! Κανένας δεν είναι καθαρός, θυμήθηκα το σλόγκαν ενός δημοσιογράφου που έλεγε, ναι είμαστε όλοι καλοί, ο πιό καλός έχει σκοτώσει τη μάνα του!

Ν/Α είπε...

Αυτή είναι όχι η Ελλάδα, είναι η παραΕλλαδα της παρακμής που αδυσώπητη ορμάει να καταπιεί ότι χρηστό απένειμε από την γνήσια Ορθόδοξη Ελλάδα.
Η δυστυχία είναι που ο πολύς ο κόσμος βάζει την πλάτη του για να κουβαλιέται η παρακμή, και αυτή είναι η ευθύνη μας.
Η θριαμβευουσα Ελλάδα, είναι όπως η Αγία Εκκλησία, δεν σπιλωνεται από όλα αυτά και παραμένει αθάνατη ζωντανή ιδέα όπως όλοι οι θρύλοι και οι Εθνομαρτυρες που την έχουν λαμπρύνει με τις θυσίες τους.
Η Ελλάδα του κόσμου του σήμερα, η στρατευόμενη Ελλάδα είναι αυτή που παραπαίει στην παρακμή και οι δούλοι της άλλοτε ξεφεύγουν και άλλοτε πέφτουν στις λάσπες της δυσωδίας που απλώνουν οι εχθροί της.




Ανώνυμος είπε...

κ. Μαρίνο Ριτσούδη πολλά μπράβο για όσα γράψατε για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και την εμπειρία που καταθέσατε.

ΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Μαρίνο Ριτσούδη!
Αν έχει και άλλα από τις εμπειρίες του με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό να φτιάξει και άλλα άρθρα για να τις περιγράφει.

Ανώνυμος είπε...

Ας διορθώσουμε τον Μαρίνο Ριτσούδη ότι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός δεν ανήκε στους οικουμενιστές. Ανήκε στην Εκκλησία του Χριστού!
Αν τώρα δεν έχουν καθαιρεθεί οι οικουμενιστές ακόμα, αυτό είναι άλλο ζήτημα...

Silver είπε...

Ανώνυμος είπε...
Αν τώρα δεν έχουν καθαιρεθεί οι οικουμενιστές ακόμα, αυτό είναι άλλο ζήτημα...


Έχουμε μεγάλη καρδιά και θα περιμένουνε "άχρι καιρού", και αν δεν συμβεί σε αυτό τον αιώνα έχουμε και τον μέλλοντα αιώνα, υπομονή χρειάζεται, όχι βιασύνες....

Ανώνυμος είπε...

Κώστα άφησε τις ειρωνείες!!
Δεν είπαμε ότι απ' αόριστον θα πρέπει να γίνεται αυτό. Ολα έχουν τα όρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε η ανάρτηση που είχε σήμερα το scripta manent για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαρίνος Ριτσούδης μην κάμπτεται από τις φανατικές παλαιοημερολογίτικες επιθέσεις που είναι γεμάτες πλάνη και αίρεση!

Θα πρέπει να ξανανεβάσει τα καλά λόγια που έγραφε για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό αν πράγματι έχει κατεβάσει την ανάρτηση!