Του μακαριστού γέροντα Χρυσοστόμου Σπύρου

…Ποία υπήρξεν η στάσις των Ορθοδόξων έναντι της παναιρέσεως του Οικουμενισμού; Ενταύθα η έκπληξις ανακόπτει τον λόγον και η λύπη επιβραδύνει την σκέψιν. Τα γενόμενα είναι άξια θρήνου μάλλον ή διηγήσεως. Τα γνωρίζετε κάλλιον παντός άλλου! Είναι αναντίρρητον ότι, και μία μόνον απλή σύγκρισις της συγχρόνου εκκλησιαστικής καταστάσεως και της του παρελθόντος τοιαύτης, δημιουργεί βαρυτάτην κατάθλιψιν εις τον αληθή εραστήν της Ορθοδοξίας. Το πάλαι, δια την παράβασιν ενός και μόνον ιερού κανόνος, έστω απλής ηθικής τάξεως και ευταξίας, εξεγείρετο πλήθος κληρικών και λαϊκών, αγωνιζομένων άχρι δεσμών και φυλακής, εξοριών και αυτού του θανάτου, μη υποστελλόντων όμως ουδέ μέχρι κεραίας την ευθαρσή ομολογίαν των! Απηύθυνον το του Προδρόμου «ουκ έξεστί σοι» εις βασιλείς και Πατριάρχας, ουδέν προτιμώντες της του Χριστού Εκκλησίας και της ευνόμου Αυτής λειτουργίας! Σήμερον, εξ αντιθέτου, ενώ πορθείται σύνολος η των Πατέρων διδασκαλία και τα περί την πίστιν ναυάγια πυκνά, «σιγά των ευσεβούντων τα στόματα» (Μ. Βασιλείου επιστ. 92), η των ποιμένων παρρησία, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, ουδέ ίχνη διασώζει αγωνιστικής διαθέσεως των αρχαίων πατέρων, τα των αιρέσεων κύματα όντως δεινά και πολλά και «βράχος» ουδείς…

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος πρέπει να ανήκε στο παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα.

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο συγκεκριμένος πρέπει να ανήκε στο παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα.


Αν ήταν αντίχριστος οικουμενιστής, δεν θα είχες πρόβλημα!
Οι πιστοί του Πάτριου σε μάραναν...

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο καζάνι βράζουν Κώστα.Η αίρεση σε κολάζει.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σου είπε Κώστα ότι αν ήταν οικουμενιστής δεν θα μας πείραζε;;;
Πότε έβαλες απο οικουμενιστή και είδες να μην διαμαρτυρόμαστε;;

Ανώνυμος είπε...

Το 2:11 δεν το κατάλαβα τί εννοει.

Ανώνυμος είπε...

Εννοεί ότι και οι Οικουμενιστές είναι αιρετικοί,αλλά και αυτοί που λατρεύουν το Παλαιό Ημερολόγιο.Δεν βλέπεις που μιλάει για παράβαση ενός Ιερού Κανόνα ο π.Σπύρου;Ποιόν Κανόνα λέει,αυτόν που διαστρέφουν;Τον έχει φιμώσει και αυτόν ο π.Τρικαμηνάς.Πλανήθηκε και αυτός από το τέρας του Παλαιοημερολογιτισμού.Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Νέο Ημερολόγιο είναι ξένο και αλλότριο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ - ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ - ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΊ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ - ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ - ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ - ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ

Αθηνά είπε...

Γιατί αδερφέ οι παλαιοημερογιτες είναι για λύπηση; Μήπως επειδή κρατάνε την Ιεραν Παράδοση και τους αγίους Πατέρες που καταδίκασαν τον παπισμο; καθώς επίσης και τις αποφάσεις των Αγίων οικουμενικών Συνοδων; εσύ που δεν είσαι ούτε με το νέο ούτε με το παλαιό που λειτουργεισαι; που βρίσκεις ψυχική αναπαυση;

Ανώνυμος είπε...

Αθηνά, δεν ξέρεις να διαβάζεις;;
Ο φανατικός 6:47 πμ -6:55 πμ στον οποίο απαντάς έχει σαλεμένα μυαλά και είναι αιρετικός που λατρεύει το παλαιό ημερολόγιο!!
Δημοτικό δεν πήγες;

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι που δεν ακολουθούμε το παλαιό ημερολόγιο συνέχεια τονίζουμε ότι το ημερολόγιο και το εορτολόγιο είναι ασήμαντα και δεν επιτρέπεται να γίνεται Σχίσμα γι' αυτά!!!

Τότε πώς μπορούμε να κατηγορούμαστε απο τον σαλεμένο ανώνυμο 6:47-6:55, σαν ..."ημερολάτρες " ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Σχίσμα για το ασήμαντο ημερολόγιο και το εορτολόγιο είναι ξένο και αλλότριο.

Γι ' αυτό τα παλαιοημερολογίτικα Σχίσματα δεν έχουν ευλογία και έγιναν τόσα κομμάτια...

Silver είπε...

Ανώνυμος είπε...
Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Σχίσμα για το ασήμαντο ημερολόγιο και το εορτολόγιο είναι ξένο και αλλότριο.


Σε έχω ρωτήσει πόσων ετών είσαι για να καταλάβω αν είσαι μικρής ηλικίας ή αν είσαι μεγάλης ηλικίας οπότε έχει πρόβλημα διανοητικό.

Πόσες φορές σου είπα, το ημερολόγιο ήταν ο όρος που υπήρχε στην αντίχριστη Εγκύκλιο του 1920.
Έλεγε αυτή η Εγκύκλιος με απλά λόγια μήπως καταλάβεις : Δέχεσαι την Εγκύκλιο αυτή που αναγνωρίζει ότι όλοι οι αιρετικοί δηλαδή παπικοί, προτεστάντες μονοφυσίτες κ.λ.π. είναι Εκκλησίες του Χριστού; Εάν την δέχεσαι φανέρωσέ το με την αλλαγή του ημερολογίου. Αλλάζεις το ημερολόγιο; Άρα φανερώνεις ότι δέχεσαι την αντίχριστη Εγκύκλιο. Τι στην ευχή δεν καταλαβαίνεις και αρχίζεις να λες : Για απλή αλλαγή του ημερολογίου δεν μπορούμε να κάνουμε σχίσμα, και τέτοιες τρίχολογίες;

Ανώνυμος είπε...

Κώστα εσύ σαν ολιγογράμματο γεροντάκι δικαιολογείσαι λίγο, για όσα κουτά έγραψες στο σχόλιο σου 9:34 πμ.
Δικαιολογείσαι γιατί σαν γεροντάκι έχεις μεγάλη αμνησία γεροντική.
Πόσες φορές σου έχουν απαντήσει οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές στις τριχολογίες που έγραψες στο 9:34 πμ σχόλιο σου;;;
Τι στην ευχή δεν καταλαβαίνεις και αρχίζεις να λες : ότι δήθεν δεχόμαστε την οικουμενιστική Εγκύκλιο του 1920;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει αν πήγε να τα συνδέσει η οικουμενιστική Εγκύκλιος του 1920.
Ασχετο το ζήτημα του ημερολόγιου με τον οικουμενισμό!!

Θέλετε απόδειξη;;;;

Οπως έχουν πει οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη εδώ:

Οι μεγαλύτεροι Αντιοικουμενιστές ανήκαν και ανήκουν στην Εκκλησία και όχι στα παλαιοημερολογίτικα Σχίσματα!!!

Αντιαιρετικός και Αντισχισματικός

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" τηρούν και κρατούν τις Ιερές Παραδόσεις της Εκκλησίας, δεν τις λατρεύουν, απλά μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.
Είναι φίλοι των Παραδόσεων γι αυτό είναι φίλοι και του Εκκλησιαστικού ημερολογίου (του Ορθοδόξου του λεγόμενου σήμερα ειρωνικά, παλαιού). Έτσι και με παρόμοιους χλευαστικούς χαρακτηρισμούς κορόϊδευαν οι αιρετικοί Εικονομάχοι τους Ορθοδόξους Εικονόφιλους, τους έλεγαν Εικονολάτρες ότι δήθεν λάτρευαν τις Εικόνες ως είδωλα. Όμως οι "Εικονολάτρες" δικαιώθηκαν ενώ οι Αιρετικοί Εικονομάχοι που θεωρούσαν ότι ήταν η κανονική και επίσημη Εκκλησία, καταδικάστηκαν.
Είναι γνωστό ότι οι αιρετικοί στηρίζονται πάντα στο ψέμα και την αντιστροφή της Αλήθειας.
Έτσι και σήμερα, αυτούς που κρατούν την Ορθοδοξία και τις Παραδόσεις όπως και την θεσμοθετημένη Παράδοση 1700 ετών του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου-Εορτολογίου με τις κανονικές και πλήρεις νηστείες, οι Σχισματικοί Νεοημερολογίτες τους λένε χλευαστικά παλαιοημερολογίτες και ημερολογιολάτρες. Αυτοί λοιπόν οι Νεο-Ημερολογίτες, είναι οι εκτός Εκκλησίας σημερινοί Σχισματικοί Εορτολογιομάχοι, Νηστειομάχοι και διώκτες των Ορθοδόξων. Η Εικονομαχία κράτησε 120 χρόνια μέχρι να καταδικαστούν οι Εικονομάχοι. Πλησιάζει ο καιρός που θα πέση βαρύς ο πέλεκυς της καταδίκης για τους Οικουμενιστές αλλά και για τους αμετανόητους Νεο-Ημερολογίτες Εορτολογιομάχους και Νηστειομάχους αλλά και η δικαίωση των Ορθοδόξων "παλαιοημερολογιτών" ακόμη και μετά θάνατον.

Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένο και αιρετικό το παλαιοημερολογιολατρικό σχόλιο 10:33 πμ , μακρυά απο το Ορθόδοξο πλαίσιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικός θα το έχει γράψει το χλευαστικό για τους Ορθόδοξους που δεν μπήκαν στα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα, σχόλιο 10:33 μμ.
Αιρετικός!

Ανώνυμος είπε...

Ας τα ακούσουν οι όποιοι χρονολάτρες και ο Πλανεμένος Κώστας!!!


ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ της Εκκλησίας!!!!


Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο

"
... Ούτε ο Χριστός ούτε οι Άγιοι Απόστολοι, ούτε οι Άγιοι Πατέρες μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσουν τα ημερολόγια. Μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσει η πίστη και τα καλά έργα... Δεν εθίχθη ούτε η Πίστις ούτε τα μυστήρια ούτε έγιναν φράγκοι και άπιστοι όσοι ακολούθησαν το νέο ημερολόγιον ... Ο πιστεύσας και βαπτισθείς εις τον Χριστόν θα σωθεί και όχι όποιος πιστεύη εις το ημερολόγιον, το χρονόμετρον... Εκείνο το οποίο βλάπτει είναι το να μην υπάρχει συμφωνία στην Πίστη, στο βάπτισμα, στη Θεία Μυσταγωγία και τα άλλα Μυστήρια.

Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο, και οι Άγιοι δια της Πίστεως ευηρέστησαν τον Θεόν και ηγίασαν και όχι δια ημερολόγια. "

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ της Εκκλησίας!!!!
Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο
"... Ούτε ο Χριστός ούτε οι Άγιοι Απόστολοι, ούτε οι Άγιοι Πατέρες μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσουν τα ημερολόγια.
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΑΝ???

Ανώνυμος είπε...

Για τον 10:53 πμ
Τα πείραξαν κάποιοι πατριάρχες για τους δικούς τους σκοπούς, αλλά και επειδή το Νέο ημερολόγιο είναι επιστημονικά πολύ πιο σωστό απο το παλαιό.
Δεν τα άλλαξαν επειδή πιστεύουν ότι το νέο ημερολόγιο θα σώσει τον άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν ανάγκη και αν επιτρεπόταν να αλλαχθεί θα το άλλαζε και το υπόλοιπο 95% των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων, αλλά δεν έπρεπε γιατί η Εκκλησία θεσμοθέτησε ένα και μοναδικό ημερολόγιο-εορτολόγιο το παλαιό εδώ και 1700 χρόνια και για πάντα.

Silver είπε...

Ανώνυμος είπε...
Ας τα ακούσουν οι όποιοι χρονολάτρες και ο Πλανεμένος Κώστας!!!
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ της Εκκλησίας!!!!

Τι να σου πω, ταλαίπωρε...
Έχω διαβάσει κείμενο του γέροντα Φιλόθεου Ζερβάκου, και έτριβα τα μάτια μου αν βλέπω καλά.

Τι έλεγε το κείμενο; Είχε μεγάλο προβληματισμό ο γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος ποιο ημερολόγιο έπρεπε να ακολουθήσει. Ανέβηκε στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, έκανε τριήμερο με εντατική προσευχή και παρακαλούσε τον Θεό να του πει ποιο είναι το σωστό ημερολόγιο. Τελικά ο Θεός του αποκάλυψε ότι είναι το παλαιό. Εκείνος δε ακολούθησε το Νέο!!!!!!!

Μου θυμίζει το άλλο με τον "άγιο" Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Έκανε και αυτός τριήμερο με εντατική προσευχή, να του αποκαλύψει ο Θεός ποια είναι η Εκκλησία του Χριστού. Αυτό έγινε μετά την Εγκύκλιο του πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου που έλεγε για άκυρα μυστήρια των νεοημερολογιτών, το Μάρτιο του 1950. Του φανέρωσε λοιπόν ο Θεός, να πιαστεί για να σωθεί, από τον Βράχο του Αγίου Όρους. Αυτός δε το ερμήνευσε με μεγάλη ευκολία ότι αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ακολουθήσει τα άλλα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, δηλαδή να ακολουθήσει τους μνημονευτάς του Λατινόφρορα Μασόνου Αθηναγόρα!!!!!

Τι να πω;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα έχεις μπλέξει πολύ Κώστα τσοπάνο!!!

Δίκαιο έχουν οι άγιοι Γέροντες Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Φιλόθεος Ζερβάκος!!!

Οχι ο Πλανεμένος Κώστας και οι παλαιοημερολογίτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα γράφεις παλαιοημερολογίτικα και στραβά 11:28 πμ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τσοπάνο βρίσκεσαι σε ζάλη παραλόγου αν νομίζεις οτι ο άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής δεν ήξερε να ερμηνεύσει το θείο όραμα που του αποκαλύφθηκε και ξερεις εσύ ο εμπαθής απο τα διάφορα πάθη σου!!!

Αν ήταν έτσι σε σένα θα διδόταν το θείο όραμα και εσύ θα είχες τα χαρίσματα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Πλανάσαι.