Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεωρ. Μεταλληνός:

…αὐτὸ ποὺ κατορθώθηκε εἶναι νὰ νομιμοποιήσουμε τὶς αἱρέσεις καὶ τὰ σχίσματα τοῦ Παπισμοῦ καὶ τοῦ Προτεσταντισμοῦ. Ἀντὶ ἡ Ὀρθοδοξία νὰ ἐπηρεάζει σωτηριολογικὰ τὸν μὴ Ὀρθόδοξο κόσμο, ἐφθάσαμε στὴν ἀποδοχὴ στὴν πράξη τῆς “βαπτισματικῆς Θεολογίας”, τῆς ‘Θεολογίας τῶν “ἀδελφῶν Ἐκκλησιῶν” (πρβλ. συμφωνίας Balamand 1993), τῆς “κοινῆς διακονίας” τῆς “διευρυμένης Ἐκκλησίας” καὶ τοῦ “πολιτιστικοῦ πλουραλισμοῦ”, ὅπως ὀρθότατα ἔχει ἐπισημανθεῖ…Ὁ Οἰκουμενισμὸς σ’ ὅλες τὶς διαστάσεις καὶ ἐκδοχὲς του ἔχει ἀποβεῖ ἀληθινὴ βαβυλώνιος αἰχμαλωσία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καὶ ὅλων των τοπικῶν ἡγεσιῶν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, μὲ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις, ποὺ δέχονται ὅμως ἀφόρητη πίεση. Ἡ καύχηση καὶ ὁ αὐτοθαυμασμὸς τῶν οἰκουμενιστῶν μας γιὰ μιὰ δῆθεν νέα ἐποχή, ποὺ ἄνοιξε τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο μὲ τὶς πατριαρχικὲς ἐγκυκλίους τῶν ἐτῶν 1902, 1904, καὶ 1920, δὲν δικαιώνονται, διότι αὐτὸ ποὺ κατορθώθηκε εἶναι νὰ νομιμοποιήσουμε τὶς αἱρέσεις καὶ τὰ σχίσματα τοῦ Παπισμοῦ καὶ τοῦ Προτεσταντισμοῦ.
----------------------------------
Marinos Ritsoudis είπε...
Ωμή παραδοχή από τον Π. Γεώργιο Μεταλληνό, γιά την έναρξη του οικουμενισμού από τις Πατριαρχικές εγκυκλίους του 1902 1904 και 1920.
Η αλλαγή τού εορτολογίου ήταν το αποτέλεσμα της φασιστικής,μονομερώς,
διατακτικής τών εγκυκλίων, ως Εκκλησιαστικό εργαλείο για την έμπρακτη εφαρμογή τού Οικουμενισμού.
Όσο δεν αθωώνεται ο οικουμενισμός, άλλο τόσο δεν αθωώνεται και η εορτολογική μεταρρύθμιση.

20 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Ωμή παραδοχή από τον Π. Γεώργιο Μεταλληνό, γιά την έναρξη του οικουμενισμού από τις Πατριαρχικές εγκυκλίους του 1902 1904 και 1920.
Η αλλαγή τού εορτολογίου ήταν το αποτέλεσμα της φασιστικής,μονομερώς,
διατακτικής τών εγκυκλίων, ως Εκκλησιαστικό εργαλείο για την έμπρακτη εφαρμογή τού Οικουμενισμού.
Όσο δεν αθωώνεται ο οικουμενισμός, άλλο τόσο δεν αθωώνεται και η εορτολογική μεταρρύθμιση.

Ανώνυμος είπε...

Καμία σχέση δεν έχει ο οικουμενισμός που είναι αίρεση, με την ασήμαντη αλλαγή του ημερολόγιου.
Το ένα είναι θίγει το δόγμα της Πίστης μας, ενώ το άλλο λεπτομέρεια μικρή.

Ανώνυμος είπε...

Και ένα γιώτα (ι) ασήμαντο είναι αλλά στην Ορθοδοξία αν το αλλάξεις, σε κάνει αιρετικό και σε βγάζει εκτός Αυτής. Με ποιο δικαίωμα κάποιοι αλλάξατε το "ασήμαντο" Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο που έτσι το όρισαν εδώ και 1700 χρόνια οι "ασήμαντοι" Άγιοι Πατέρες, και πετσοκόψατε την "ασήμαντη" Νηστεία των Αγίων Αποστόλων και χωρίζεστε από τους "ασήμαντους" εν Χριστώ αδελφούς σας και τους συκοφαντείτε και τους πολεμάτε??? Για να ενωθείτε με τους σημαντικότερους αιρετικούς?? Και γιατί δεν το επαναφέρατε αφού είδατε ότι με αυτό που κάνατε έγινε ένα τόσο μεγάλο κακό και σχίστηκε η Εκκλησία???

Αθηνά είπε...

Συγχαρητήρια αδερφέ.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 28 Νοεμβρίου 2019 - 6:22 π.μ.

Θερμά συγχαρητήρια γιά τήν ἀποστομωτικήν ἀπάντησιν στόν πράκτορα 27 Νοεμβρίου 2019 - 4:54 μ.μ. Τοῦ ἀπέδειξες ὅτι Ψεύδεται καί ὑποκρίνεται ἀναισχύντως: Ὄντως, ἐφόσον ἡ ἀλλαγή τοῦ ἑοτολογίου ἦτο κάτι τό ἀσήμαντον, ἀλλά προεξένησε μέγα κακόν, τότε ΓΙΑΤΙ οἱ συνεχισταί τῆς διαιρέσεως δέν ἀπορρίπτουν τό «ἀσήμαντον» ν.ἑ. καί δέν ἐπαναφέρουν τό π.ἑ., προκειμένου νά διορθώσουν τό μέγα κακόν τοῦ «σχίσματος»; Ξέρετε γιατί; Διότι ἄν ἀπορρίψουν τό ν.ἑ., τότε θά ὑποχρεωθοῦν ν' ἀπορρίψουν καί τόν Οἰκουμενισμόν, ἐφόσον ν.ἑ. καί Οἰκουμενισμός εἶναι ΑΡΡΗΚΤΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ, καθότι τό πρῶτον εἰσήχθη χάριν τοῦ δευτέρου! Ἀλλά, βεβαίως, οἱ Οἰκουμενισταί ΔΕΝ εἶναι εἶναι διατεθειμένοι ν' ἀπορρίψουν τήν αἵρεσίν των. Αὐτό εἶν' ὅλο! Τά ἀνάλατα καί παντελῶς ἀτεκμηρίωτα πού γράφουν τά ὡς ἄνω πρακτόρια οὐδεμίαν σημασίαν ἔχουν.

Ανώνυμος είπε...

Η Ορθόδοξη απάντηση είναι όχι οι μπούρδες του παλαιοημερολογίτη Δημήτρη Χατζηνικολάου αλλά το πιο πάνω σχόλιο.

"Καμία σχέση δεν έχει ο οικουμενισμός που είναι αίρεση, με την ασήμαντη αλλαγή του ημερολόγιου.
Το ένα είναι θίγει το δόγμα της Πίστης μας, ενώ το άλλο λεπτομέρεια μικρή."

Ανώνυμος είπε...

Ανάλατες και ατεκμηρίωτες είναι οι παλαιοημερολογίτες πλάνες καθώς και οι αρρωστημένες φαντασίες περι δήθεν πρακτόρων για τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πλανάσαι πολύ συκοφάντη 6:22 π.μ.!

Θα ήθελες όλοι να δεχόμασταν και να προσκυνούσαμε τις πλάνες σου και επειδή δεν το κάνουμε οι Ορθόδοξοι που βρισκόμαστε αντίθετοι στο Σχίσμα και στην αίρεση, εσύ ψεύτικα τα βλέπεις για ... συκοφαντίες!!! Αυτά είναι παράλογα πράγματα που δεν έχουν λογική!!!

Το γιώτα που λέει το Ευαγγέλιο εννοεί τις εντολές του Θεού και όχι τα ασήμαντα ημερολόγια!!!

Μην γράφεις τόσο μεγάλες μπούρδες!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός ψεύδεται και υποκρίνεται αναισχύντως παλαιοημερολογίτη Δ. Χατζηνικολάου, αυτό άφησε το να το κρίνουν οι επισκέπτες του μπλογκ!!!...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πελώριο ψεύδος να βρίζουμε τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη και λένε όχι στην Αίρεση και όχι στο Σχίσμα καθότι αὐτό διδάσκουν ὅλες οἱ Γραφές, ὅλες οἱ Σύνοδοι καί ὅλοι οἱ Ἅγιοι!

Το ψεύδος είναι εκ του Διαβόλου που αγαπά τα Σχίσματα και τις Αιρέσεις!

Ανώνυμος είπε...

Δυσσεβέστατε ανώνυμε 6:22 π.μ. οι Αγιοι Πατέρες δεν είναι ασήμαντοι όπως δυσσεβώς τους αποκαλείς!!!!

Και Οι Αγιοι Πατέρες δεν μας είπαν να κάνουμε Σχίσματα για τα ασήμαντα ημερολόγια και εορτολόγια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πελώριο ψεύδος είναι οι αρρωστημένες φαντασίες περι δήθεν πρακτόρων για τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και μιας το θέμα μας, το παλαιό ημερολόγιο.

Εμείς ως Ορθόδοξοι θα ακούσουμε τον άγιο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

"Όταν άλλαξε το ημερολόγιον και η Εκκλησία ακολούθησε το νέον ημερολόγιον, το Άγιον Όρος, ένεκα της παραδόσεως διετήρησε την χρήσιν του παλαιού ημερολογίου, χωρίς όμως να διακόψη καί την επικοινωνίαν και εξάρτησίν του από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως.
Μερικοί αγιορείτες μοναχοί, αυτοτιτλοφορούμενοι «ζηλωτές», εξ αιτίας της αλλαγής του ημερολογίου διέκοψαν την πνευματικήν επικοινωνίαν τους με το Πατριαρχείον και το υπόλοιπο Άγιο Όρος. Δεν συμμετείχον εις τα Λειτουργίας, τας πανηγύρεις, ούτε και επικοινωνούσαν με τους υπόλοιπους πατέρας.
Ο Γέροντας Ιωσήφ ελυπείτο πολύ δι’ αυτήν την κατάστασιν.
Με πολύ πόνον έκρουε την θύραν του θείου ελέους και ο Πανάγαθος Θεός δεν παρέβλεψε την ταπεινήν δέησίν του.
Εις την έντονην αυτήν προσευχήν, διηγείται ο μακάριος Γέροντας Ιωσήφ, με επήρε ο ύπνος.
«Τότε βρέθηκα ξαφνικά μόνος μου, επάνω εις ένα μικρό κομμάτι βράχου του Αγίου Όρους, μέσα εις την θάλασσαν, που ταλαντευόταν από στιγμή σε στιγμή να βυθισθεί καί νά μέ πνίξει…
Τρόμαξα και σκέφτηκα, ότι αφού αυτό αποκόπηκε από το σύνολον και ταλαντεύεται, σε λίγο θα βυθισθή και εγώ θα χαθώ.
Τότε με ένα δυνατόν πήδημα βρέθηκα εις το σταθερόν μέρος του βουνού.
Πράγματι, το μικρόν κομμάτι του βράχου που ευρισκόμουν, το κατέπιε η θάλασσα και εγώ εδόξασα τον Άγιον Θεόν, που με έσωσεν από τον όλεθρον!
Αμέσως συνέδεσα το όνειρον με το θέμα που με απασχολούσε και παρακαλούσα Τον Κύριον, ώστε να μη με αφήσει να πλανηθώ εις την κρίσιν μου».
Τότε, άκουσα μία Θεία φωνή να μού λέγει:
«Η Εκκλησία ευρίσκεται εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως».
Αυτό συνετέλεσε στήν επιστροφή τού Γέροντος Ιωσήφ μαζί μέ τους άλλους Αγιορείτες Πατέρες, αφήνοντας τούς ακραίους ζηλωτές…
Αλλά καί ό γνωστός Αγιορείτης πνευματικός παπα Εφραίμ ο Κατουνακιώτης διηγείτο, ότι έβλεπε πάντοτε την θείαν Χάριν εις την Θείαν Λειτουργίαν να καθαγιάζει τα Τίμια Δώρα, σε Σώμα και Αίμα του Χριστού.
Όμως, όσον διάστημα ήταν με τους ζηλωτές έβλεπε κάτι σάν κάλυμμα μπροστά του, το οποίον τον εμπόδιζε να βλέπει ευκρινώς την θείαν Χάριν. Το κάλυμμα αυτό έφυγε, όταν ό ίδιος επανήλθεν εις την ζώσαν Εκκλησίαν τού Αγιορείτικου Παλαιού Ημερολογίου, απομακρυνόμενος οριστικά από τούς ζηλωτές…."

(Πνευματικαί εμπειρίαι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ)
Έκδοσις »ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ» 2005. (σελ. 200).

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ


Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο

"
... Ούτε ο Χριστός ούτε οι Άγιοι Απόστολοι, ούτε οι Άγιοι Πατέρες μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσουν τα ημερολόγια. Μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσει η πίστη και τα καλά έργα... Δεν εθίχθη ούτε η Πίστις ούτε τα μυστήρια ούτε έγιναν φράγκοι και άπιστοι όσοι ακολούθησαν το νέο ημερολόγιον ... Ο πιστεύσας και βαπτισθείς εις τον Χριστόν θα σωθεί και όχι όποιος πιστεύη εις το ημερολόγιον, το χρονόμετρον... Εκείνο το οποίο βλάπτει είναι το να μην υπάρχει συμφωνία στην Πίστη, στο βάπτισμα, στη Θεία Μυσταγωγία και τα άλλα Μυστήρια.

Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο, και οι Άγιοι δια της Πίστεως ευηρέστησαν τον Θεόν και ηγίασαν και όχι δια ημερολόγια. "

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 28 Νοεμβρίου 2019 - 9:51 π.μ., 28 Νοεμβρίου 2019 - 9:53 π.μ., 28 Νοεμβρίου 2019 - 9:59 π.μ., 28 Νοεμβρίου 2019 - 10:01 π.μ., 28 Νοεμβρίου 2019 - 10:03 π.μ., 28 Νοεμβρίου 2019 - 10:07 π.μ., 28 Νοεμβρίου 2019 - 10:09 π.μ.

Πώ - πώ, τί πολύς πνευματικός κόπρος! Ἡ ὑλική κοπριά ἔχει κάποιαν ἀξίαν, ὡς λίπασμα, ἐνῷ ἡ πνευματική κοπριά τῶν ὡς ἄνω πληρωμένων πρακτόρων εἶναι βρωμερή καί μόνον βλαπτική. Οἱ παραγωγοί της ἐργάζονται γιά τόν «ἔξω ἀπ' ἐδῶ», ὅπως ἔπραξεν καί ὁ Ἰούδας!

Ανώνυμος είπε...

Πνευματική κοπριά μόνον βλαπτική
είναι το βρωμερόν τελευταίο σχόλιο του Δ. Χατζηνικολάου 10:21 πμ!!!!!
Σκέτη πνευματική κοπριά αρρωστημένων φαντασιών περι δήθεν πρακτόρων και κοπριά υποτίμησης των ορθόδοξων σχολίων των Αμισθων Ορθόδοξων Αντιοικουμενιστών που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια των Αμισθων Ορθόδοξων Αντιοικουμενιστών που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη και τα ψέματα γράφουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια των Αμισθων Ορθόδοξων Αντιοικουμενιστών που αποκαλύπτουν τα ψέματα και την παλαιοημερολογίτικη πλάνη γράφουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Πελώριο ψεύδος και βρωμερός πνευματικός κόπρος είναι οι αρρωστημένες φαντασίες περι δήθεν πρακτόρων για τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν τα ψέματα και την παλαιοημερολογίτικη πλάνη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πελώριος βρωμερός πνευματικός κόπρος παράγεται όταν βρίζουμε τους Ορθόδοξους Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν τα ψέματα και την παλαιοημερολογίτικη πλάνη και που λένε όχι στην Αίρεση και όχι στο Σχίσμα καθότι αὐτό διδάσκουν ὅλες οἱ Γραφές, ὅλες οἱ Σύνοδοι καί ὅλοι οἱ Ἅγιοι!

Το ψεύδος είναι εκ του Διαβόλου που αγαπά τα Σχίσματα και τις Αιρέσεις!