Ο Οικουμενισμός π. Νικόλαος Δημαράς (θεολογικό συνέδριο Πάτρας)


2 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

Ο ΝΕΟ-ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

- ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΧΥΛΗ ΑΓΝΟΙΑ
H αιρεση του Σεργιανισμού είναι η συνεργασία της εκκλησίας με το αντίχριστο κράτος εναντίον της εκκλησίας δες εδω
https://scripta---manent.blogspot.com/2019/07/h-scripta-manent-800.html


Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου -εν αγνοία των Ι. Ησυχαστηρίων- προέβη σε συνεργασία με τον πρώην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, σε νόμο που αποσκοπεί στη νομική διάλυση των Ησυχαστηρίων και στην κατάργηση των εσωτερικών κανονισμών τους.
Προκειμένου να ισχύσει πλέον ο νόμος, η Ιερά Σύνοδος προέβη σ’ έναν κανονισμό περί των Ι. Ησυχαστηρίων, που θα αντικαταστήσει τις ιδρυτικές πράξεις και τα καταστατικά των Ησυχαστηρίων και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2019 έθεσε προθεσμία, ώστε τα Ησυχαστήρια να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του κανονισμού που τους επιβάλλουν (αφού όμως ψηφίστηκε προηγουμένως με μεθόδευση ο νόμος που τα καταλύει).
Το Ησυχαστήριο μας απέστειλε προς την Ιερά Σύνοδο –διά του οικείου Μητροπολίτου μας- τη θεώρησή του και την κοινοποιεί και στο πλήρωμα της Εκκλησίας, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, στον θεματοφύλακα της πίστεώς μας, ώστε να γνωρίζει ότι τη στιγμή που κάποιοι επιχειρούν να επανδρώσουν ιερές ιστορικές μονές με μουσουλμάνους και νομιμοποιούν τους μουφτήδες στο δημόσιο, ταυτόχρονα προβαίνουν στη διάλυση των Ησυχαστηρίων. Μιλάμε για πραγματικά Σημεία των Καιρών…

SCRIBD

https://www.scribd.com/document/435353411/ce95ce99cea3ce97ce93ce97cea3ce97-cf83ceb5-ce99ceb5cf81ceb1-cea3cf85cebdcebfceb4cebf-pdf#from_embed

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου συγγραφέας γνωστών βιβλίων best seller για τον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (+1994).