Καλούμεθα οι πάντες εις εγρήγορση

Βιώνουμε συνεχώς την παναίρεση του Οικουμενισμού, δηλαδή της αλλοτρίωσης με ένα λόγο του Ορθόδοξου ήθους, της απεμπόλησης των Χριστιανικών Παραδόσεων και διδασκαλιών, της νοθείας των Ιερών Δογμάτων, θεσμών και Κανόνων της Ορθοδοξίας, υπό των οικουμενιστικών ετεροδιδασκαλιών και των Φράγκικων ηθών και εθίμων. Όθεν καλούμεθα οι πάντες εις εγρήγορση, δεδομένης της κοσμικής υπεροπλίας και των δολίων διπλωματικών τρόπων με τους οποίους κινούνται και δρουν οι σκοτεινές οικουμενιστικές δυνάμεις, που επιδιώκουν την δια παντός τρόπου υποταγή και άλωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ο Θεός να τον συγχωρέσει και να τον πάρει σε τόπους αναπαύσεως και γαλήνης για τα όσα καλά (που είναι πολλά) ο κ. Λαζάκης προσέφερε στην Εκκλησία Του αλλά όπως γνωρίζουμε αν ο Θεός θέλει ούτε υπερόπλα, ούτε ακτινοβολίες, ούτε εσκεμμένη ένταση με σκοπό την πρόκληση καρδιακού ούτε τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει τους πραγματικούς υπηρέτες Του.
Μήπως αυτό το ξαφνικό καρδιακό ήταν και ένα μήνυμα του Θεού που ούτε λίγο ούτε πολύ τους λέει ως εδώ? Φτάσανε σε μία περίοδο με τον πατέρα Κλεομένη να ομιλούν σαν να είναι οι δύο Προφήτες όσον αφορά την απολυτότητα και σιγουριά των θέσεών τους. Γνωρίζουν το Χάραγμα, ξέρουν τα πάντα και έχουν άμεση επικοινωνία με τον Θεό όπως υποστηρίζουν. Η δράση τους είναι γνωστή πλέον Πανελληνίως και επηρέασαν και επηρεάζουν πολλούς Χριστιανούς. Μήπως τελικά αυτό δεν ήταν ευάρεστο στον Κύριο και αποφάσισε όπως ο Ίδιος μας λέει να πάει κρυφά σαν τον κλέφτη και να πάρει μαζί του την πιο δυνατή και απόλυτη φωνή από τις συγκεκριμένες υπάρξεις? Σκέψεις μόνο που θα πρέπει ίσως να απασχολήσουν περισσότερο τους ίδιους τους αδελφούς του κ. Λαζάκη....

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μήπως αυτό το ξαφνικό καρδιακό ήταν και ένα μήνυμα του Θεού που ούτε λίγο ούτε πολύ τους λέει ως εδώ? Φτάσανε σε μία περίοδο με τον πατέρα Κλεομένη να ομιλούν σαν να είναι οι δύο Προφήτες όσον αφορά την απολυτότητα και σιγουριά των θέσεών τους.


Κάνω λάθος ή πράγματι διαβάζω αρνητικές σκέψεις για τον κοιμηθέντα εν Κυρίω αδελφό μας Λαζάκη;
Να υποθέσω ότι ο Κύριος θα θέση τέρμα και στον πατέρα Κλεομένη;

Νάσαι πάντα καλά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Όχι αρνητικές σκέψεις έτσι γενικά και ακαθόριστα. Απλώς μία διαφορετική εκδοχή που ίσως και να ισχύει δεδομένης της χρονικής συγκυρίας που συνέβει. Κάνω λάθος για την απολυτότητα του λόγου τους ή μήπως όχι αγαπητέ Κωνσταντίνε. Βάλανε ποτέ ένα ίσως ή ένα ερωτηματικό? Τέλος ο Κύριος μία μέρα θα θέσει σε όλους μας όμως η χρονική συγκυρία και το ξαφνικού του γεγονότος πρέπει πάντοτε να προβληματίζει μήπως είναι μήνυμα. Ο π.Κλεομένης ξεκάθαρα επηρρεαζόταν ως νεαρότερος, με λιγότερες γνώσεις και με πιο αγαθό και αγωνιστικό πνεύμα σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον συγχωρεμένο τον Λαζάκη που όταν ξεκινούσε να μιλάει κυριολεκτικά ήταν χείμαρρος.
Εν τέλει απλώς είπα ότι καλό θα ήταν να μας προβληματίσει η χρονική συγκυρία και να τονίσω ότι αν ο Κύριος αποφασίσει να πάρει κάποιον δεν σημαίνει ότι τον παίρνει για να τον καταδικάσει...

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Κάνω λάθος για την απολυτότητα του λόγου τους ή μήπως όχι αγαπητέ Κωνσταντίνε.

Αδελφέ μου δεν μπορώ να λάβω θέση. Παρακολουθώ τον π. Κλεομένη και αντιλαμβάνομαι, για μερικές ομολογίες του, μπορεί να χάσει και τη ζωή του ερχόμενος αντίθετα σε αστυνομικούς ή μουσουλμάνους ή άθεους ή σεξοανώμαλους.

Δεν φοβάται, έχει ζήλο Κυρίου!
Με συγκινεί πολύ η ομολογία του για την Ορθοδοξία μας!

Νάσαι πάντα καλά, καλό αγώνα για την Πίστη μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ο π.Κλεομένης και άλλο ο συγχωρεμένος ο Λαζάκης όπως και εγώ ξεχώρισα στον λόγο μου. Θέση απέναντι στον Θεό αλλά και δημόσια μόλις έλαβες και εσύ Κωνσταντίνε εστώ και αν όχι τόσο ξεκάθαρα η δημόσια.
Και οι δύο διακατέχονταν από την ανάγκη να αγωνιστούν υπέρ της Εκκλησίας του Κυρίου με μόνη διαφορά ότι ο π. Κλεομένης είναι πιο αγνός και επηρεάστηκε από τον Λαζάκη. Ο Λαζάκης σε κάποια ζητήματα οχυρώνονταν σε θέσεις ατεκμηρίωτα και μετά δεν έκανε με τίποτα πίσω. Ακόμα θυμάμαι το παράδειγμα που βρήκε για να υποστηρίξει ότι η αριθμοποίηση του ανθρώπου είναι χάραγμα μέσα από την Γραφή. Το συγκεκριμένο παράδειγμα όμως δεν εστίαζε στην αριθμοποίηση αυτή καθεαυτή γενικά αφού και ο Κύριος και η Παναγία πήγαν στην απογραφή του Καίσαρα. Το συγκεκριμένο παράδειγμα που έδωσαν τότε εστιάζει στο ότι ο Βασιλίας Δαβίδ εγκατέλειψε το Θεό και στηρίχτηκε σε δικές του στρατιωτικές δυνάμεις τις οποίες και μετρούσε να δει αν είναι αρκετές για να νιώσει ασφάλεια και γαλήνη. Και τότε ο Θεός επέφερε την τιμωρία και τον θάνατο. Οποία διαστρέβλωση επομένως για την υποστήριξη της εγωιστικής θέσης περί αριθμοποίησης. Παρ' όλα αυτά όμως όπως τόνισα έχει κάνει και μεγάλο αγώνα και καλό αγώνα και αυτό πιστεύω και εύχομαι ότι θα τον σώσει ειδικά απέναντι στις εκτρώσεις, στους μουσουλμάνους, στον οικουμενισμό, στον υλισμό κλπ.
Και εγώ σου εύχομαι υγεία, αγάπη και φώτιση Κυρίου!

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Παρ' όλα αυτά όμως όπως τόνισα έχει κάνει και μεγάλο αγώνα και καλό αγώνα και αυτό πιστεύω και εύχομαι ότι θα τον σώσει ειδικά απέναντι στις εκτρώσεις, στους μουσουλμάνους, στον οικουμενισμό, στον υλισμό κλπ.


Πολύ ωραίο !!!

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Αν μπορείς θυμήσου τον ταλαίπωτο Κωνσταντίνο στίς προσευχές σου.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος